Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sword Art Online - dyskusja

viper1924

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na 7 odcinku prawie zasnąłem. Mam nadzieje, że kolejne będą ciekawsze. I tak btw, kto był taki genialny i wpadł na pomysł, aby Kirito używał miecza w grze o broni palnej? o.0

a mnie wlasnie zmartwiło, że nasz Kirito, mistrz ostrza, król miecza, wirtuoz katany, będzie musiał strzelać jakimiś pistolecikami i jak zobaczyłem, że jednak będzie miał mieczyk to mnie to ucieszyło :)

• Odpowiedzi 859
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Poprostu autorzy SAO polecieli na fejm. SAO było na topie tylko dlatego, że był z tego świetny romans ściskający za serce jak żaden inny, a autorzy zrobili z tego typową napierdalanke MMO, co wcale mocną stroną sezonu 1 nie było. Może fabuła w dalszej części tego anime się rozwinie, i jakoś wplotą tam Asune, bo chwilowo to jest zwykły średniak. Ale 1 sezon SAO był dokładnie taki sam, dopiero potem przekształciło się to w romans, poczekamy zobaczymy.

Opublikowano

8 ep slaby w c**j przeciagane i w ogole w jakim momencie to zostalo przerwane, wtf

Jesteś na forum publicznym więc mógłbyś zachować trochę kultury osobistej. Według mnie skończyło się bardzo dobrze, bo trzymają nas w napięciu.

Opublikowano

Jesteś na forum publicznym więc mógłbyś zachować trochę kultury osobistej. Według mnie skończyło się bardzo dobrze, bo trzymają nas w napięciu.

zamknij morde

Opublikowano

Jakim cudem nagle z dupy się pojawił deathgun? Przecież:

1. To byłoby zbyt bezpośrednie z jego strony, bo mogł zdradzić swój nick. Przeciez powinien przewidzieć, ze ktoś będzie go obserwował,a ta osoba patrzyla na radar i teraz wie kim jest death gun

2. ale skad sie on w ogole pojawil? Sinon powiedziala, ze z radaru wynikalo ze ten strzal powinen byc z daleka, a on byl blisko.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Poprostu autorzy SAO polecieli na fejm.SAO było na topie tylko dlatego, że był z tego świetny romans ściskający za serce jak żaden inny, a autorzy zrobili z tego typową napierdalanke MMO, co wcale mocną stroną sezonu 1 nie było. Może fabuła w dalszej części tego anime się rozwinie, i jakoś wplotą tam Asune, bo chwilowo to jest zwykły średniak. Ale 1 sezon SAO był dokładnie taki sam, dopiero potem przekształciło się to w romans, poczekamy zobaczymy.

tylko dlatego, że oglądały to osoby, które nie widziały dobrych serii*

8 ep taki nijaki, praktycznie cały czas gadali, walka też nie jest ciekawa. Fajne pojawienie się Death Gun'a, no ale to nie wystarczy, abym ocenił ten ep dobrze.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

8 ep taki nijaki, praktycznie cały czas gadali, walka też nie jest ciekawa. Fajne pojawienie się Death Gun'a, no ale to nie wystarczy, abym ocenił ten ep dobrze.

Nie przesadzajmy, pojawił się też OP gracz, ale tylko szkoda, że był taki przez 2 minuty xD Jeżeli przeplotą akcję czymś takim, to da się oglądać. :)

Opublikowano

tylko dlatego, że oglądały to osoby, które nie widziały dobrych serii*

Ty byś tylko walki oglądał. Uważam, że te rozmowy byly dobre, w końcu jst on detektywem, musi się dowiedzieć dużo o graczach. Fakt, troche przeciągali. No i moje pytania nadal są bez odpowiedzi ;) Tokyo ghoula ogląało mi się przyjemniej jeśli chodzi o najnowszy odcinek, ale nie zmienia to faktu, że jak na razie sao śmiało zasługuje na 6,5/10

XrgAYyk.png

Opublikowano

Ty byś tylko walki oglądał. Uważam, że te rozmowy byly dobre, w końcu jst on detektywem, musi się dowiedzieć dużo o graczach. Fakt, troche przeciągali. No i moje pytania nadal są bez odpowiedzi ;) Tokyo ghoula ogląało mi się przyjemniej jeśli chodzi o najnowszy odcinek, ale nie zmienia to faktu, że jak na razie sao śmiało zasługuje na 6,5/10

kto jest detektywem

Opublikowano

no kirito..

to jest potwierdzone? bo jak dla mnie to po prostu gracz który został poproszony o sprawdzenie tej sprawy, nie wydaje mi sie zeby zostal tak choc raz nazwany w anime

Opublikowano

to jest potwierdzone? bo jak dla mnie to po prostu gracz który został poproszony o sprawdzenie tej sprawy, nie wydaje mi sie zeby zostal tak choc raz nazwany w anime

Mylisz się. Jemu za to płacą, więc to jego praca, musi sprawdzić czy deathgun jest prawdziwy i kim jest. Więc śmiało można go nazwać detektywem.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Mylisz się. Jemu za to płacą, więc to jego praca, musi sprawdzić czy deathgun jest prawdziwy i kim jest. Więc śmiało można go nazwać detektywem.

Czy zostal choc raz nazwany detektywem w anime? Odpowiedz na to pytanie.

Opublikowano

Czy zostal choc raz nazwany detektywem w anime? Odpowiedz na to pytanie.

Nie wiem jak jest po japońsku detektyw. Nie wiem o co się też czepiasz. To przecież logiczne, że jego praca to taki pseudo odpowiednik pracy detektywa w polsce, tylko, że w wirtualnym świecie.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Czyli nie został, więc nie jest detektywem.

Twoja logika mnie rozpierdala :O Podaj jeden powód dla którego nei można kirito nazwać detektywem. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Detektyw (ang. Detective):

1. Tytuł zawodowy osoby świadczącej usługi detektywistyczne.
  2. Utajniony pracownik policji zajmujący się czynnościami śledczymi w sposób dyskretny.

z wikipedi prosto

kirito nie ma tego tytulu, nie zajmuje sie zawodowo takimi rzeczami, zostal poproszony o sprawdzenie, a nie o prowadzenie sledzctwa w tej sprawie

ale mu za to płacą, więc można uznać, że pracuje, a jak pracuje to jako detektyw, bo jako kto inny?

XrgAYyk.png

Opublikowano

ale mu za to płacą, więc można uznać, że pracuje, a jak pracuje to jako detektyw, bo jako kto inny?

przypuscmy ze matka poprosila mnie zebym sprawdzil jak sie maja ziemniaki w piwnicy, czy ktos ich nie ukradl, nie wpierdolil i tak dalej, jestem detektywem? bo przeciez jak nie pracuje jako detektyw to jako kto? i tak w nagrode dostane obiad i kolacje

Opublikowano

przypuscmy ze matka poprosila mnie zebym sprawdzil jak sie maja ziemniaki w piwnicy, czy ktos ich nie ukradl, nie wpierdolil i tak dalej, jestem detektywem? bo przeciez jak nie pracuje jako detektyw to jako kto? i tak w nagrode dostane obiad i kolac

Z dupy przykład. Kirito tą sprawą bedzie się zajmował dłużej, bedzie ona wymagała wiekszego zaangażowania i dotyczy tajemniczych zabójstw. Dostaje za to pieniądze. To jest praca detektywa. Nie komentuj juz moich postów, bo nie uda ci się zmienić mojego zdania.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Z dupy przykład. Kirito tą sprawą bedzie się zajmował dłużej, bedzie ona wymagała wiekszego zaangażowania i dotyczy tajemniczych zabójstw. Dostaje za to pieniądze. To jest praca detektywa. Nie komentuj juz moich postów, bo  nie ci się zmienić mojego zdania.

Ok przyznaje z dupy przykład aczkolwiek  fundamentalnie nie rózni się on niczym od Kiritko detektywa.  Ja nie próbuje zmienić twojego zdania tylko wyjaśnic jak głupie i nielogiczne jest zakladanie i przyjmowanie czegoś jako prawde, pomimo faktu ze tego nawet nie było w anime. 

Opublikowano

Ok przyznaje z dupy przykład aczkolwiek  fundamentalnie nie rózni się on niczym od Kiritko detektywa.  Ja nie próbuje zmienić twojego zdania tylko wyjaśnic jak głupie i nielogiczne jest zakladanie i przyjmowanie czegoś jako prawde, pomimo faktu ze tego nawet nie było w anime. 

Ja już ci wytłumaczyłem dlaczego uważam, ze śmialo można go nazwać detektywem. Powtórze się jeszcze raz: jakiś koleś zajmujący się takimi sprawami wynajął bardzo dobrego gracza, żeby ten mógł sobie radzić w ggo, przetrwać jak najdluzej i móc rozwikłać zagadke kto jest zabójcą i w jaki sposób to robi. dostaje za to gruby hajs. To wystarczy moim zdaniem zeby móc nazywać kirito detektywem.

XrgAYyk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...