Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sword Art Online - dyskusja

viper1924

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 859
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Gdzie tam osobiście odbierałem w empiku :D

Dla Twojej informacji, tomiki pojawiają się wcześniej w sklepach wydawniczych. W empikach później. ;) Na plus dochodzi jeszcze to, że pre-ordery wysyłają za darmo, ale musisz koniecznie wybrać wtedy pocztę polską. Plus dochodzą punkty lojalnościowe. Moim zdaniem empik leży po całości jeśli chodzi o kupowanie u niego.

Opublikowano

Dla Twojej informacji, tomiki pojawiają się wcześniej w sklepach wydawniczych. W empikach później. ;) Na plus dochodzi jeszcze to, że pre-ordery wysyłają za darmo, ale musisz koniecznie wybrać wtedy pocztę polską. Plus dochodzą punkty lojalnościowe. Moim zdaniem empik leży po całości jeśli chodzi o kupowanie u niego.

Za darmo wysyłają tylko pre ordery. Ja wolę kupować w empiku, bo nie mam konta bankowego, zeby kupować na stronie internetowej, tak to sobie idę do empiku, wybieram, od razu mam.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Za darmo wysyłają tylko pre ordery. Ja wolę kupować w empiku, bo nie mam konta bankowego, zeby kupować na stronie internetowej, tak to sobie idę do empiku, wybieram, od razu mam.

Przecież to napisałem. :rolleyes: Poza tym masz kilka rodzajów płatności i możesz wysłać przez przelew wykonany na zlecenie z poczty.

Opublikowano

Połowa z nich powinna zginąć w walkach... To dopiero byłby epicness  :D

Może w kolejnym sezonie będzie mięso  ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przecież to napisałem. :rolleyes: Poza tym masz kilka rodzajów płatności i możesz wysłać przez przelew wykonany na zlecenie z poczty.

ale to nie ma sensu. zeby kupic w empiku musze wyjsc z domu, zeby kupic na stronie tez bym musial wyjsc z domu, wiec wole juz isc do empiku i nie czekać az mi przyślą.

XrgAYyk.png

Opublikowano

ale to nie ma sensu. zeby kupic w empiku musze wyjsc z domu, zeby kupic na stronie tez bym musial wyjsc z domu, wiec wole juz isc do empiku i nie czekać az mi przyślą.

Czytaj wcześniejsze posty. ;)  Napisałem, że przesyłka jest za darmo w przypadku preorderów, masz punkty lojalnościowe, które możesz wymieniać nawet na inne tomiki  i przede wszystkim towar szybciej w przypadku sklepów wydawniczych. Rezygnujesz z tego, to kupujesz w empikach. Proste jak budowa cepa.  ^_^ Bez sensu tj. kłócić się o tę kwestię... Wiec już proszę mnie nie oznaczać do tej kwestii. Masz swój mózg, swoje upodobania, to na ich podstawie wybierz. Chociaż moim zdaniem rezygnacja z dodatków nie jest warta wycieczki do empiku.

Co do tematu, drugi tom "zacznie swoją premierę" 19 stycznia na konwencie Mangafest. Kto jest fanem niech szykuje portfele.

Opublikowano

Czytaj wcześniejsze posty. ;)  Napisałem, że przesyłka jest za darmo w przypadku preorderów, masz punkty lojalnościowe, które możesz wymieniać nawet na inne tomiki  i przede wszystkim towar szybciej w przypadku sklepów wydawniczych. Rezygnujesz z tego, to kupujesz w empikach. Proste jak budowa cepa.  ^_^ Bez sensu tj. kłócić się o tę kwestię... Wiec już proszę mnie nie oznaczać do tej kwestii. Masz swój mózg, swoje upodobania, to na ich podstawie wybierz. Chociaż moim zdaniem rezygnacja z dodatków nie jest warta wycieczki do empiku.

Co do tematu, drugi tom "zacznie swoją premierę" 19 stycznia na konwencie Mangafest. Kto jest fanem niech szykuje portfele.

Ja nie pisalem, ze przesylka nie jst darmowa. Po prostu wole jednego dnia sobie wyjśc do empiku, mam niedaleko, a nie bawić się w jakieś poczty, strony internetowe itp. :)

@top

jaką macie wgl opinie o 1. tomie sao?

XrgAYyk.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Początkujący ludzie na arenie anime zawsze oceniają to anime  np. jakie super/pro/kozackie/ 10/10 I ja tego nie rozumiem.

Wypisze gatunki jakie autor przypisał do tego anime 

Romans - Jaki romans? Tyle w tym romans co kot napłakał. Jedynie co to chyba króciutkie momenty z Kiritem, Asuną i z tym "programem dzieckiem" ale to nie romans!!!

Akcja -  No tu się zgodzę była akcja ale jak zwykle schematyczna. Jaki Schemat? -Główny bohater nie daje rady pokonać przeciwnika ? nie szkodzi damy mu power upa z dupy i da rade.

Przygoda - nie mogę się do niczego doczepić

Fantasy - Fantastyka ? Tam nie było nawet grama zwykłej fantastyki bardziej udzieliła się jej odmiana - Sci-Fi, ale to nie błąd anime tylko autora/widzów

Shounen i Gra nie mam się do czego doczepić bo to było

Wniosek? Anime jest znane gdyż ma przypisane do siebie wszystkie najbardziej znane i lubiane gatunki anime. Dzięki temu może się znaleźć na wielu listach i wielu rankingach gatunkowych co się równa dobrą reklamą.

Osobiście mnie denerwuje gdy znajduje SAO top 10 w romansach lub w akcji ...  No ale cóż początkujących z anime jest dużo, a o wiele jest mniej ludzi co obejrzało powyżej 80 anime.... 

784091427630431250239.png
:D

Opublikowano

Ja obejrzałem 120 anime, nie uważam się za jakiegoś eksperta ( są tu tacy co mają na koncie ponad 300 lub nawet 500 serii. Mimo iż mogę się momentami nie zgodzić z czyjąś opinią to szanuję że ktoś ma inne, odmienne zdanie. Nie staram się coś udowodnić na siłę. )

Romans - chciałbym go więcej. W 1 sezonie było trochę zaś w 2? Bohaterowie się trochę zachowywali jakby się nie znali. Już wolałem Sinon .. lub nawet tą Yuuki od Asuny :D

Przygoda, akcja, to na + w obu seriach, ale w 1 sezonie .. było jej więcej? Nie pamiętam aż tak tego

W 1 sezonie anime podobało mi się najbardziej do połowy / może tam z 2-3 odc. od drugiej połowy też były nawet niezłe 

W 2 sezonie anime od 2 połowy. 

Anime jest dobre, może nawet trochę więcej niż dobre ( był moment nawet w którym się wzruszyłem xD ) ale nic poza tym. Widziałem lepsze produkcje. Jakby był 3 sezon to bym z chęcią obejrzał, bo wcześniej nawet fajnie się bawiłem oglądając ale tak jak napisałem nie jest dla mnie jakieś super hiper mega ekstra i nie zamierzam go jakoś ostro bronić xD

Nawet jak ktoś ma te +80 serii to może mu się bardzo podobać SAO. Zależy od człowieka, gustu :) ... może też do tej pory oglądał same gnioty? 

Opublikowano

Sao nie lubię za to, że jego hype urósł na tym, ze w tym anime nie brakujego pewnego rodzaju mechanizmów, których zamysłem jest przyciągnięcie uwagi widza, ale nie w sposób taki, że dobrym tworem, tylko po prostu, byleby go przyciągnąć. Sama historia w sao - nic w tym nadzwyczajnego, początek mial jakis klimat, poźniej się zjebało. Sao jest bardzo schematycznym anime, zmarnowało swój potenciał. O drugiej polowie juz nie wspomnę. Z resztą, po co mam p********, w dziale anime sporo moich opinii na temat sao zostało przekazanych, m.in ta, że alo jest beznadziejne, bo swoją obecnością sprawiało mylne wrażenie czegoś nowego, innego, lecz potem przekonało nas, że nic nie jst ważne oprócz pokazania tego, ze kirito moze wszystko dzięki mocy miłości. 

To tak maksymalnie w skrócie. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Sao to najlepsze anime jakie kiedykolwiek widziałem. Do tej pory obejrzałem tylko kilka, SAO,Another,Tokyo Ghoul i jeszcze jakieś o więżeniu co tam były te drogi krwi. 

Opublikowano

Sao to najlepsze anime jakie kiedykolwiek widziałem. Do tej pory obejrzałem tylko kilka, SAO,Another,Tokyo Ghoul i jeszcze jakieś o więżeniu co tam były te drogi krwi. 

Powiem Ci tak, sao jest najlepszym jakim widziales, bo na tle tych co obejrzales nie jest taki zły, a nie obejrzales, żadnych ambitnych produkcji. Oraz tez prawdopodobnie dlatego, ze masz 12 lat. Jak chcesz to mogę Ci polecić kilka perełek, tylko podaj swój gust, w sensie jakich gatunkow nie lubisz powiedz oraz jakie lubisz

XrgAYyk.png

Opublikowano

Powiem Ci tak, sao jest najlepszym jakim widziales, bo na tle tych co obejrzales nie jest taki zły, a nie obejrzales, żadnych ambitnych produkcji. Oraz tez prawdopodobnie dlatego, ze masz 12 lat. Jak chcesz to mogę Ci polecić kilka perełek, tylko podaj swój gust, w sensie jakich gatunkow nie lubisz powiedz oraz jakie lubisz

Nie mam 12 lat, nie obejrzałem wielu anime ponieważ wcześniej się nimi nie interesowałem. Jeśli chodzi o gatunki w których gustuję to horror,dramat oraz romans. 

Opublikowano

@lukasz:D

Jak ja? Szczerze mówiąc zwisa mi to całkowicie czy znajduje się w TOP czy nie. Ja na oceny innych aż tak nie patrzę, sam też ich nie wystawiam. Jak sam napisałem - anime mi się podobało ale nic poza tym :) Jakoś do mojej TOP nie należy... Niech każdy wystawia taką ocenę, jaka mu pasuje. Każdy ma inny gust ^^ To że kilka osób uraziło to anime i mówią że to gó*** no dobra, niech sobie mówią, mają prawo -  są też tacy którym się podobało oraz tacy którym się bardzo podobało. Po co narzucać komuś swoje własne zdanie ? ) Interpretacje anime bywają różne. Mimo iż widzę że to anime genialne nie było to ( zresztą jak każde anime miało swoje wady i zalety ) to aż takie całkowicie do d*** też nie.

.. 2 połowa anime w porównaniu do 1 wyszła trochę słabiej, ale jak napisałem nie przerywam anime w połowie, tym bardziej że do tej połowy było całkiem znośne. TOP romansów? haha, no to pojechałeś - praktycznie napisałem to samo co ty. Znam o wiele lepsze romanse od tego co nawet nie wiem czy było romansem do końca. Z jednej strony cieszy mnie fakt że było coś pomiędzy nimi, jednakże było tego stanowczo za mało, jak chodzi o mnie to chciałbym żeby to było dłuższe, zrobiłbym z tego lepszy romans. Co do akcji mamy nieco podobne zdanie, też mnie trochę uraziło że był trochę takim koksem, ale czy aż takim wielkim był ? chyba nie... ale już mniejsza o to.

Kolejny komentarz.. pewnie masz 12 lat xD no ludzie, bez przesady. 

Opublikowano

@lukasz:D

Jak ja? Szczerze mówiąc zwisa mi to całkowicie czy znajduje się w TOP czy nie. Ja na oceny innych aż tak nie patrzę, sam też ich nie wystawiam. Jak sam napisałem - anime mi się podobało ale nic poza tym :) Jakoś do mojej TOP nie należy... Niech każdy wystawia taką ocenę, jaka mu pasuje. Każdy ma inny gust ^^ To że kilka osób uraziło to anime i mówią że to gó*** no dobra, niech sobie mówią, mają prawo - jakieś ziarenko prawdy w tym może być, ale też nie do końca -  są też tacy którym się podobało oraz tacy którym się bardzo podobało. Po co narzucać komuś swoje własne zdanie ? ) Interpretacje anime bywają różne. Mimo iż widzę że to anime genialne nie było to ( zresztą jak każde anime miało swoje wady i zalety ) to aż takie całkowicie do d*** też nie.

.. 2 połowa anime w porównaniu do 1 wyszła trochę słabiej, ale jak napisałem nie przerywam anime w połowie, tym bardziej że do tej połowy było całkiem znośne. TOP romansów? haha, no to pojechałeś - praktycznie napisałem to samo co ty. Znam o wiele lepsze romanse od tego co nawet nie wiem czy było romansem do końca. Z jednej strony cieszy mnie fakt że było coś pomiędzy nimi, jednakże jak chodzi o mnie to chciałbym żeby to było dłuższe, zrobiłbym z tego lepszy romans. Co do akcji mamy nieco podobne zdanie, też mnie trochę uraziło że był trochę takim koksem.. ale już mniejsza o to. 

Kolejny komentarz.. pewnie masz 12 lat xD no ludzie, bez przesady. 

Wymień wady i zalety sao. 

Wiesz co mnie w Tobie denerwuje Sorata? Że wszystko Ci się podoba, jestes taki milutki, tolerancyjny i zawsze na tak ;)

Nie mam 12 lat, nie obejrzałem wielu anime ponieważ wcześniej się nimi nie interesowałem. Jeśli chodzi o gatunki w których gustuję to horror,dramat oraz romans. 

Hororów Ci żadnych nie polecę, bo z tych co obejrzalem nie ma żadnych ambitnych, oryginalnych, no po prostu jednym slowem zajebistych serii.

Natomiast coś z dramatu i romansu już się coś znajdzie.

Romans: Sakamichi no apollon,  Toradora

Romans + Dramat:  Angel Beats, Shigatsu Wa kimi no uso, Ano hi mita hana no namae wo bokutachi wa mada shiranai

XrgAYyk.png

Opublikowano

@Kaanashi

Ajajaj. Chyba ktoś nie czyta uważnie ^^ 

Denerwuje Cię moje zachowanie? no cóż. Nic na to nie poradzę :) Świat byłby nudny jakby każdy miał takie samo zdanie, na ten sam temat, nie uważasz? Chce uświadomić niektórym osobom że każdy ma prawo do wyrażenia swoich racji, opinii. 

Ja zaś nie przepadam za osobami które starają się coś usilnie udowodnić. Podoba się ? tak. Dobra... Nie podoba się ? też dobra + możesz coś tam dopowiedzieć czemu akurat jest tak a nie inaczej. Tyle w temacie

Może jestem trochę bardziej tolerancyjny od innych ale myślisz mówiąc że jestem zawsze na tak ( nie zgadzam się z wszystkimi waszymi opiniami ) że wszystko mi się podoba itp. SAO mi się podobało, fakt ale tak jak napisałem nie było jakieś super ekstra. Osobiście wykonałbym kilka poprawek. To że ktoś czegoś nie lubi wcale nie daje mu upoważnienia do tego aby uważać że kogoś gust jest zje**** itp. Niech sobie ten ktoś to lubi, nie moja sprawa. 

Jak już pisałem nie jestem zbyt krytyczny co do anime... Nastawienie też odgrywa jakąś tam rolę. 

Anime by musiało być jak okropne żeby mnie odrzuciło tak żebym je przestał oglądać ( jak obejrzę do połowy i jest całkiem znośne blablabla.. wyżej to jest napisane .... Chyba że już w pierwszych odc. widzę że raczej nic z tego nie będzie więc porzucam chociaż do tej pory porzuciłem, wstrzymałem około 3-4 anime, może kiedyś do nich wrócę ) Jak od połowy zaczyna mi się trochę przestać podobać to dojadę do końca aby zobaczyć zakończenie, te kilka odcinków + może jeszcze coś będzie co mi przypadnie do gustu. Staram się szukać jakiś plusów xD

Sorry ale czy faktycznie jest sens aby podawać zalety / wady ? ... Dawać kolejny powód do kłótni z wieloma osobami. Tym bardziej że ja nie lubię się kłócić, a z racji tej że to tylko anime tak naprawdę nie ma o co. chociaż jak już napisałeś żebym wymienił - Były OST które mi przypadły do gustu, mimo tego że było kilka luk fabuła była całkiem okej, kreska była okej, śmierć w grze = śmierć w rzeczywistości też było fajnym pomysłem.... 

Jak chodzi o ocenę jedno jest pewne. Więcej niż 7 na 100% bym nie dał. Myślę że takie 6 powinno być dobrym rozwiązaniem ^^

Nie chce być chamski ( ten temat nie jest od tego aby polecać jakieś anime ale z racji tej że czasami sam odbiegałem od tematu postaram się coś polecić :D )

w Angel Beats nie widzę za dużo romansu ( jednak jest to tylko moje zdanie ) W porównaniu do SAO - Angel Beats należy do mojej TOP. 

EDIT. Chociaż ta ostatnia scena w AB  - no nie ukrywam. Wzruszyłem się na niej :D

Z romansu to :

Toradora

Tasogare Otome x Amnesia

Sukiite ii na yo

Sakurasou no Pet na Kanojo

ostatecznie Ao Haru Ride

Słyszałem także że Clannad jest fajny ale sam go nie wiedziałem

Opublikowano

@Kaanashi

Ajajaj. Chyba ktoś nie czyta uważnie ^^ 

Denerwuje Cię moje zachowanie? no cóż. Nic na to nie poradzę :) Świat byłby nudny jakby każdy miał takie samo zdanie, na ten sam temat, nie uważasz? Chce uświadomić niektórym osobom że każdy ma prawo do wyrażenia swoich racji, opinii. 

Ja zaś nie przepadam za osobami które starają się coś usilnie udowodnić. Podoba się ? tak. Dobra... Nie podoba się ? też dobra + możesz coś tam dopowiedzieć czemu akurat jest tak a nie inaczej. Tyle w temacie

Może jestem trochę bardziej tolerancyjny od innych ale myślisz mówiąc że jestem zawsze na tak ( nie zgadzam się z wszystkimi waszymi opiniami ) że wszystko mi się podoba itp. SAO mi się podobało, fakt ale tak jak napisałem nie było jakieś super ekstra. Osobiście wykonałbym kilka poprawek. To że ktoś czegoś nie lubi wcale nie daje mu upoważnienia do tego aby uważać że kogoś gust jest zje**** itp. Niech sobie ten ktoś to lubi, nie moja sprawa. 

Jak już pisałem nie jestem zbyt krytyczny co do anime... Nastawienie też odgrywa jakąś tam rolę. 

Anime by musiało być jak okropne żeby mnie odrzuciło tak żebym je przestał oglądać ( jak obejrzę do połowy i jest całkiem znośne blablabla.. wyżej to jest napisane .... Chyba że już w pierwszych odc. widzę że raczej nic z tego nie będzie więc porzucam chociaż do tej pory porzuciłem, wstrzymałem około 3-4 anime, może kiedyś do nich wrócę ) Jak od połowy zaczyna mi się trochę przestać podobać to dojadę do końca aby zobaczyć zakończenie, te kilka odcinków + może jeszcze coś będzie co mi przypadnie do gustu. Staram się szukać jakiś plusów xD

Sorry ale czy faktycznie jest sens aby podawać zalety / wady ? ... Dawać kolejny powód do kłótni z wieloma osobami. Tym bardziej że ja nie lubię się kłócić, a z racji tej że to tylko anime tak naprawdę nie ma o co. chociaż jak już napisałeś żebym wymienił - Były OST które mi przypadły do gustu, mimo tego że było kilka luk fabuła była całkiem okej, kreska była okej, śmierć w grze = śmierć w rzeczywistości też było fajnym pomysłem.... 

Jak chodzi o ocenę jedno jest pewne. Więcej niż 7 na 100% bym nie dał. Myślę że 6-7 byłoby dobrą oceną jakbym miał już oceniać. 

Nie chce być chamski ( ten temat nie jest od tego aby polecać jakieś anime ale z racji tej że czasami sam odbiegałem od tematu postaram się coś polecić :D )

w Angel Beats nie widzę za dużo romansu ( jednak jest to tylko moje zdanie ) W porównaniu do SAO - Angel Beats należy do mojej TOP. 

Z romansu to :

Toradora

Tasogare Otome x Amnesia

Sukiite ii na yo

Sakurasou no Pet na Kanojo

ostatecznie Ao Haru Ride

Słyszałem także że Clannad jest fajny ale sam go nie wiedziałem

ależ ja nikogo nie zmuszam do wlasnych opinii i nie uważam swoich za jedynych slusznych. Z rozmową z Tobą wielokrotnie przeciez podkreślałem, że wszystko moze sie spodobać kazdemu, kazdy ma do tego prawo. Po prostu z tego co zauwazylem osoby dajace sao 9, 10/10 są młode albo niedoświadczone jesli chodzi o ogladanie anime. Nie mowie, ze to źle, ot taka cecha tego tytułu.

Kazdy też ogląda anime po coś innego. Jeden chce zabić po prostu czas (selweron), drugi chce sobie po prostu uprzyjemnić czas (Sorata), a trzeci chce czegoś więcej, chce ogladac w miare mozliwości same najlepsze serie, chce być moze wykształcić sobie jakies nowe poglądy, rozbudować umiejetnosci psychologiczne, być może empatie. Chce po prostu wysnuć jakies wnioski, przemyslenia. Żąda od anime rowniez nie tyle co przyjemnego czasu, ale czasu nie do zastąpienia, porównywalnego emocjonalnie do uczuć typu miłość (no tu moze troche przesadzam, ale nie znam lepszego przykladu). Chce oddać siebie jakiemuś genialnemu tytułowi i nim zyć (Kaanashi-san) Każdy ma prawo do własnego wyboru. Nie chce się z Tobą kłócić tylko po prostu interesuje się ludźmi. Zainteresowalem się tobą pod tym względem, że jestes dosyć ciekawy, przechodzisz spokojny wobec wszelkiego złego tudzież czarnego (mam na mysli spory, wszelką nienawiść). Nie odczuwasz gniewu. jesteś całkiem spokojny. Mozna powiedzieć, że Ci zazdroszczę. Chciałem więc wiedzieć, czemu Sao przypadło Ci do gustu. Chcę zrozumieć ludzi, bo wtedy być może ludzie zrozumieją mnie, a do tego dąże. A co do angel beats, masz rację, romans nie jest jego gatunkiem głównym, ale jednak się pojawia, a autor nie szuka takich czystych romansów, powiedział, że lubi też dramaty, no to angel beats daje mu i to i to, z większym nastawieniem na to pierwsze. Przy okazji też niezłą komedie. Masz racje, Sao to spoko anime, ale prawda jest taka, że większość produkowanych anime jest spoko. Wiesz czemu jest taki hejt na sao? Dlatego, ze to anime udowadnia, że nie potrzeba wiele, żeby zaspokoić potrzeby widza w 100%. Przez to jest coraz mniej moich ulubionych gatunków, jak np. seinen, a jest więcej ecchi, bo jest mało wymagających widzów. Jest to zrozumiałe, bo robi się anime dla jak największej ilosci ludzi, ale jednak dla mnie trochę smutne, że przez to, że mój gust nie jest podobny do większosci widzów oraz przez to, ze nie kazdy jest wymagajacy, anime pod mój target będzie coraz mniej. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Po przeczytaniu twojej wypowiedzi muszę się akurat z tobą w 100% zgodzić w tym momencie o ile to prawda. Zazdroszczę..lepiej bym chyba tego nie ujął :)  .... Zanim zacznę jakieś anime oglądać to czytam opisy, oglądam zwiastuny itp. chce mieć jakiś obraz sytuacji, czy o ogóle się opłaca..Jak już 1 wrażenie jest okej to zaczynam oglądać a to co już się później wydarzy to wielka niewiadoma. Zwykle do tej pory nie rezygnowałem z danego anime o czym już wiesz , obejrzę te 3-4 odcinki no i nie czuje tego czegoś, jakiejś tam więzi, nie bawię się w ogóle to rezygnuje ( tylko w skrajnych przypadkach to robiłem, fakt do tej pory nie byłem AŻ tak wymagającym widzem ale jak tak bardziej się nad tym zastanowić, po głębszych przemyśleniach chyba też taki będę - chociaż nie zmienia to faktu że możemy lubić różne rzeczy i niestety w efekcie czego się nie w 100% nie dogadamy no  ale zawsze możemy się wymieniać wspólnymi informacjami, przeżyciami z anime itp ^^....) Ponadto po obejrzeniu jakiegoś anime które uznam za genialne nie wiem tak naprawdę co inni myślą o nich. To anime czyni mnie wymagającym widzem czy nie? po obejrzeniu anime mówię -  genialne anime, zżyłem się z nim niesamowicie.. lub takie w miarę. Nie powiedziałbym że najlepsze ale dobre było i dla zabicia w sam raz / uprzyjemnienia sobie czasu w sam raz. To właśnie dotyczy Angel Beats VS SAO w moim wydaniu...Która opcja lepsza. Wiadomo że ta PIERWSZA. Można powiedzieć że dopóki nie skończymy ostatniego odcinka nie będziemy mogli powiedzieć tak naprawdę wiele o anime.. jednak z drugiej strony anime powinno być po części takie  gdzie 1 odcinek potrafi zachęcić nas do włączenia kolejnego. Racja, anime - fabuła itp. może się rozkręcić dopiero przy 4-5 odcinku dlatego te kilka odc. należy obejrzeć :D   

Naszła mnie ochota aby zobaczyć jakąś naprawdę dobrą perełkę. Może byś coś polecił? Romans - Akcja - Dramat - Thriller ( haha, wcześniej pisałem że nie powinno się pytać o anime a teraz sam to robię xD Wiem że od tego jest inny temat, jak już tutaj piszemy... :D Z góry wybaczcie jakby co )

EDIT. Staram się być taki - spokojny aby rozmowa była przeprowadzona w miłych warunkach tym bardziej że zwracam się do ludzi których interesuje to samo co mnie a jak jest naprawdę - różnie bywa xD Lubię temat anime, lubię o tym pisać, także... Ponadto to jest forum ( jakiś regulamin obowiązuje. Powiedziałbym że należę do osób które chcą przestrzegać pewnych zasad - dużo osób mogłoby to urazić jakbym chciał przelać swój gniew na coś w formę pisaną, co mi z tego że poprzeklinam, poprzeklinam, wiele osób wkurzę mimo iż mogę wcale nie mieć wtedy racji + dostane bana na konto? itp. xD 

Należę raczej do osób neutralnych, trzymających się z boku jednak nie wszystko toleruje + jestem takiego zdania że każdy ma prawo wypowiedzenia się na własny temat ( no też zależy co, na jaki temat bo są pewne granice )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...