Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sword Art Online - dyskusja

viper1924

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcą podkreślić jaki to kirito jest z*******y.. Jak jeszcze ta w niebieskich się w nim zakocha to uznam sao za coś bardzo słabego

A teraz SAO jak oceniasz?

Dla mnie to anime byłoby z*******e tylko po prostu zaczynasz oglądać: minuta, druga, a tu nagle wpadka, naiwna rzecz, głupota czy też jakieś słabe posunięcie ze strony twórców zaczyna Cię po prostu wkurwiać.

Oglądam, ale po prostu czasem rzygać się chce.

graphic.pnggraphic.png

• Odpowiedzi 859
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A teraz SAO jak oceniasz?

Dla mnie to anime byłoby z*******e tylko po prostu zaczynasz oglądać: minuta, druga, a tu nagle wpadka, naiwna rzecz, głupota czy też jakieś słabe posunięcie ze strony twórców zaczyna Cię po prostu wkurwiać.

Oglądam, ale po prostu czasem rzygać się chce.

Powiedzmy, że z 7/10. Ale ciężko oceniać po 4 odcinkach.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Chyba każdy z Was oglądał co najmniej jednego shounena, to powinien wyciągnąć jakieś wnioski. Narzekanie na pewien sposób robienia historii, to jak narzekanie na to, że woda jest mokra... Tak się przyjęło i każde odejście od tego będzie innym gatunkiem. Ignoranci nie zrozumieją.

Bez sensu ten miecz.

Przecież oczywiste, że broń palna zawsze powinna mieć przewagę. Za bardzo przekombinowali.

LOL. Może powiedz, że walka na krótkim dystansie ma się sprowadzać do używania broni palnej? Oo W takim wypadku broń biała sprawdza się najlepiej. A to, że będzie miał możliwość używania go jak miecza jedi, to kwestia zasad gry, która wymyślił autor. - W końcu te części muszą mieć coś jeszcze wspólnego niż sam bohater i typ gry.

Opublikowano

LOL. Może powiedz, że walka na krótkim dystansie ma się sprowadzać do używania broni palnej? Oo W takim wypadku broń biała sprawdza się najlepiej. A to, że będzie miał możliwość używania go jak miecza jedi, to kwestia zasad gry, która wymyślił autor. - W końcu te części muszą mieć coś jeszcze wspólnego niż sam bohater i typ gry.

A dlaczego indianie zostali wyparci z Ameryki? Dlaczego wojsko nie nosi mieczy tylko broń palną? Dlaczego husaria w XVIII w już praktycznie nie istniała? Dlaczego grając w Battlefielda samym nożem masz słabe staty? Zastanów się dwa razy.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

A dlaczego indianie zostali wyparci z Ameryki? Dlaczego wojsko nie nosi mieczy tylko broń palną? Dlaczego husaria w XVIII w już praktycznie nie istniała? Dlaczego grając w Battlefielda samym nożem masz słabe staty? Zastanów się dwa razy.

Śmiechłem hardo.... Zauważ że kiedyś walki sprowadzały się do ogromnego pola. Sama konnica potrzebowała wile metrów na rozpędzenie, a co dopiero na szarże. Zanim do tego dosżło do zginęli... Proste jak budowa cepa. Zostali Indianie wyrżnięci, bo Hiszpanie itd. okopywali się i czekali z bronią w ręku. - Dlaczego nie wspomnisz o zasadzkach Indian i o tym, że malutki oddział mógł zdjąć kilkaset ludzi z bronią palną. - Po to miałeś 2-3 linie ludzi, jedna linia strzela, druga ładuje... Reszty nie skomentuje.... Bo ręce opadają. Poza tym nawet na kursach samoobrony, czy podobnym szkoleniu to samo Ci powiedzą. Broń biała zawsze będzie skuteczna od palnej na KRÓTKIM DYSTANSIE. Bardziej chyba nie podkreślę o co mi chodzi.

@edycja

Uzupełniłem zdanie.

Opublikowano

Broń biała zawsze będzie skuteczna na KRÓTKIM DYSTANSIE.

Tak, 100% prawda.

Ale wiesz o tym, że broń palna jest równie skuteczna na krótki dystans (nie mówię tu o naprawdę ciężkiej, ogromnej broni albo muszkietach czy czymś takim tylko o zwykłej broni szturmowej, krótkiej itd.).

A w grze gdzie akcja toczy się najczęściej na pustkowiach, rozległych otwartych terenach broń biała nie powinna być zbyt skuteczna, ale oczywiście Kirito będzie biegł pareset metrów odbijając wszystkie pociski ze swoimi super statystykami do siły i w efektowny sposób rozcinał przeciwników na pół.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Tak, 100% prawda.

Ale wiesz o tym, że broń palna jest równie skuteczna na krótki dystans (nie mówię tu o naprawdę ciężkiej, ogromnej broni albo muszkietach czy czymś takim tylko o zwykłej broni szturmowej, krótkiej itd.).

A w grze gdzie akcja toczy się najczęściej na pustkowiach, rozległych otwartych terenach broń biała nie powinna być zbyt skuteczna, ale oczywiście Kirito będzie biegł pareset metrów odbijając wszystkie pociski ze swoimi super statystykami do siły i w efektowny sposób rozcinał przeciwników na pół.

Napisałeś, ze zawsze powinna mieć przewagę, to Ci odpisałem, że tak nie musi być, czy nie jest tak. Jak kto woli. Zostawmy ten temat. Samo ironizowanie na temat jego sposobu walki, tez nie ma sensu. Przez pół odcinka(4) miałeś powiedziane, że w jego przypadku broń będzie służyła do odwrócenia uwagi... Zresztą chyba same eliminacje do turnieju będą jako 1 vs. 1. Jak się mylę, to poprawcie. Słusznie zauważyłeś, że masz ogromne mapy, ale co z tego jak Ci gracz szli w grupie. Jedno nie wyklucza drugiego.

Opublikowano

Chyba każdy z Was oglądał co najmniej jednego shounena, to powinien wyciągnąć jakieś wnioski. Narzekanie na pewien sposób robienia historii, to jak narzekanie na to, że woda jest mokra... Tak się przyjęło i każde odejście od tego będzie innym gatunkiem. Ignoranci nie zrozumieją.

Co z tego że to shounen. To co jak ogladam ecchi nie moge narzekać, że za dużo cycków? Kazdy ma jakieś tam wymagania. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Co z tego że to shounen. To co jak ogladam ecchi nie moge narzekać, że za dużo cycków? Kazdy ma jakieś tam wymagania. 

Ostatnie bo spam się robi. Schemat shounena polega na tym, że chłopak, często w wieku naście lat czuł więź z bohaterem, utożsamiał się z nim. Człowiek jest jaki jest i przez to masz np. typ debila, który ma szczęście. Takim przykładem jest naruto. Masz jak w CG, który jest ponad przeciętny, ale przez wzgląd na jego przeszłość kibicujesz mu. Dalej nie będę się produkował, bo jak do tej pory nie zrozumiałeś, że porównujesz schematy ze schematami a nie z wymaganiami, to dalej będzie tylko gorzej. I w twoim przykładzie wychodzi masło maślane. - W ecchi chodzi o cyce i inne podteksty seksualne. Narzekanie, że coś takiego wprowadzają w takim gatunku, jest bezsensu.

@edycja

Teraz bardziej ogólniej. Masz książkę fantasy itd. dajmy na to o jednorożcach. Nie lubisz tego, to nie czytasz. Szukasz innej książki, a nie rozwodzisz się nad tym, że jest o tym, a nie o tym, co ty chcesz. W końcu kanon jest ogromny.

Opublikowano

Ostatnie bo spam się robi. Schemat shounena polega na tym, że chłopak, często w wieku naście lat czuł więź z bohaterem, utożsamiał się z nim. Człowiek jest jaki jest i przez to masz np. typ debila, który ma szczęście. Takim przykładem jest naruto. Masz jak w CG, który jest ponad przeciętny, ale przez wzgląd na jego przeszłość kibicujesz mu. Dalej nie będę się produkował, bo jak do tej pory nie zrozumiałeś, że porównujesz schematy ze schematami a nie z wymaganiami, to dalej będzie tylko gorzej. I w twoim przykładzie wychodzi masło maślane. - W ecchi chodzi o cyce i inne podteksty seksualne. Narzekanie, że coś takiego wprowadzają w takim gatunku, jest bezsensu.

@edycja

Teraz bardziej ogólniej. Masz książkę fantasy itd. dajmy na to o jednorożcach. Nie lubisz tego, to nie czytasz. Szukasz innej książki, a nie rozwodzisz się nad tym, że jest o tym, a nie o tym, co ty chcesz. W końcu kanon jest ogromny.

Tylko, że shounen to oznacza anime dla chłopców. Tylko tyle. To wyście powymyślali jakieś schematy i inne pierdoły, wcale tego nie musi być w shounenie. Póki napierdalają się na miecze/pistolety oraz nie ma skomplikowanej fabuly sao będzie shounenem. Co nie znaczy, że nie mogą wykreować w shounenie bohatera, który nie jest taki mocny. A tego nie robią. Dlatego mam prawo wytknąc to temu anime jako wade, bo mnie się to nie podoba. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Tylko, że shounen to oznacza anime dla chłopców. Tylko tyle. To wyście powymyślali jakieś schematy i inne pierdoły, wcale tego nie musi być w shounenie. Póki napierdalają się na miecze/pistolety oraz nie ma skomplikowanej fabuly sao będzie shounenem. Co nie znaczy, że nie mogą wykreować w shounenie bohatera, który nie jest taki mocny. A tego nie robią. Dlatego mam prawo wytknąc to temu anime jako wade, bo mnie się to nie podoba. 

Łapiesz dosłowne tłumaczenie. W shounenach dominują walki oraz silni bohaterowie. Fabuła nie ma nic do tego, póki występują takie elementy... Mógłbym podeprzeć się też jedną stroną, ale to raczej będzie strzał w stopę. I zauważ, że teraz mówisz o schemacie tworzenia historii a nie tak jak w poście ##553 o swoich wymaganiach...

Opublikowano

Łapiesz dosłowne tłumaczenie. W shounenach dominują walki oraz silni bohaterowie. Fabuła nie ma nic do tego, póki występują takie elementy... Mógłbym podeprzeć się też jedną stroną, ale to raczej będzie strzał w stopę. I zauważ, że teraz mówisz o schemacie tworzenia historii a nie tak jak w poście ##553 o swoich wymaganiach...

To wytłumacz jakim cudem spodobały mi się shouneny takie jak fma:b, death note, shingeki no kyojin, a w sao wkurwia mnie siła bohatera i jego zajebistość

XrgAYyk.png

Opublikowano

To wytłumacz jakim cudem spodobały mi się shouneny takie jak fma:b, death note, shingeki no kyojin, a w sao wkurwia mnie siła bohatera i jego zajebistość

Bo spodobał Ci się taki a nie inny schemat shounena. To jest dla Ciebie takie trudne zrozumieć, o co mi chodzi? <pytanie retoryczne> Po tym poście rozwiałeś moje wątpliwości odkąd pisałeś w temacie androida. Koniec offtopu z mojej strony.

//eot

Opublikowano

A w death note nie byl silny? Jednym ruchem reki mogl zabic kogo chcial. W tytanach to wogole wszystko jest przepotezne. W sao kirito to props dlatego jest silny i z*******y;d 

Jak dla mnie sezon 2 nawet spoko tylko troche nudny i przegadany ale ujdzie zobaczymy co bedzie w 5 odcniku.

"Upadli powstaną"

Opublikowano

A w death note nie byl silny? Jednym ruchem reki mogl zabic kogo chcial. W tytanach to wogole wszystko jest przepotezne. W sao kirito to props dlatego jest silny i z*******y;d 

Jak dla mnie sezon 2 nawet spoko tylko troche nudny i przegadany ale ujdzie zobaczymy co bedzie w 5 odcniku.

Ale w death note miał równego sobie przeciwnika - L. Potem mello i near sobie z nim radzili. W shingeki no kyojin spośród tytanów inteligentnych eren jest jednym z najsłabszych. Pokonał niby annie, ale z pomocą zwiadowców, ona się też zamroziła, więc nie można tego nazwać zwycięstwem. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Ale w death note miał równego sobie przeciwnika - L. Potem mello i near sobie z nim radzili. W shingeki no kyojin spośród tytanów inteligentnych eren jest jednym z najsłabszych. Pokonał niby annie, ale z pomocą zwiadowców, ona się też zamroziła, więc nie można tego nazwać zwycięstwem. 

W sao kirito musial z tworca gry walczyc chociarz ten mial god mode no to prosze cie nie mial poteznego rywala?xD

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Porównaj to sobie na przykładzie starych wojen.

Wojna jest ciekawsza jak walczy mocarstwo z mocarstwem np. Niemcy (Kira) z Rosją (L), niż np. wojna między Niemcami (Kirito), a Luksemburgiem (wszyscy inni gracze GGO).

W sao kirito musial z tworca gry walczyc chociarz ten mial god mode no to prosze cie nie mial poteznego rywala? xD

Mówimy tu o 2 sezonie.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

W sao kirito musial z tworca gry walczyc chociarz ten mial god mode no to prosze cie nie mial poteznego rywala? xD

No rzeczywiście, podczas 1v1 ściągnął god mode, TAK POTĘŻNY RYWAL

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Wiecie co mi się jeszcze nie podobało w sao? To, że siłą woli można się k***a wkraść na konto gm i żyć dłuzej niż powinno. 

Jeszcze jakoś bym to zrozumiał, ale asuna? Czemu ona przeżyłą w sao?> Było widać jak zniknęła z tego świata, a to oznacza, że ten hełm wysłał do jej mózgu te śmiertelne sygnały. Nie powinna żyć

XrgAYyk.png

Opublikowano

No rzeczywiście, podczas 1v1 ściągnął god mode, TAK POTĘŻNY RYWAL

No ale w 2 sezonie ma wroga death guna ktory jednym strzalem moze go w realu zabic a on z mieczem swietlnym i pistolecikiem lata xD

"Upadli powstaną"

Opublikowano

No ale w 2 sezonie ma wroga death guna ktory jednym strzalem moze go w realu zabic a on z mieczem swietlnym i pistolecikiem lata xD

I go mieczykiem na 1 uderzenie ściągnie, nawet pistoletu nie wyciągnie.

Jeszcze jakoś bym to zrozumiał, ale asuna? Czemu ona przeżyłą w sao?> Było widać jak zniknęła z tego świata, a to oznacza, że ten hełm wysłał do jej mózgu te śmiertelne sygnały. Nie powinna żyć

Shounen, przykro mi.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

I go mieczykiem na 1 uderzenie ściągnie, nawet pistoletu nie wyciągnie.

Shounen, przykro mi.

Czyli potrafisz przymknać na to oko tylko dlatego, że to shounen? Dla mnie to już była lekka przesada. No chyba, że piszesz z nutką ironii. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Czyli potrafisz przymknać na to oko tylko dlatego, że to shounen? Dla mnie to już była lekka przesada. No chyba, że piszesz z nutką ironii. 

Sao to anime typowo przeznaczone dla dzieci (no proszę, to nie jest poważna seria), więc takie cuda mają prawo się zdarzać.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Sao to anime typowo przeznaczone dla dzieci (no proszę, to nie jest poważna seria), więc takie cuda mają prawo się zdarzać.

A ja mam prawo je negatywnie oceniać. Sao jest od 13 lat, no nie przesadzajmy.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Chyba nie myslicie ze w swiecie wykreowanym w tak cukierkowaty sposob (tak te piekne obrazy oh i te love story ale niestety kirito nie chcial zaliczyc) MOGLBY KTOS ZGINAC? OMG OMG? I TO JESZCZE ASUNA O KTORA TAK DZIELNIE KIRITO WALCZYŁ?!?!?!

Mialem nadzieje ze w GGO tego nie bedzie ale po paru pierwszych odcinkach smiem twierdzic ze wlasnie na to sie zanosi

TDJIuac.png

XDD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...