Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sword Art Online - dyskusja

viper1924

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 859
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W opisie gatunków sao, na 1 stronie, 1 post jest "seinen". Zmieńcie na shunen, bo sao to MOCNY shounen, a nie seinen. 

XrgAYyk.png

Bywalec
Opublikowano

2 sezon SAO słaby :/ mam nadzieje ze 3 bedzie dobry. Co do 1 to oczywiscie mega :)

Mi się drugi sezon bardzo podoba. Niezły był fragment jak Kirito udawał dziewczynę <coś pasującego do mnie :3>.

Opublikowano

Mi się drugi sezon bardzo podoba. Niezły był fragment jak Kirito udawał dziewczynę <coś pasującego do mnie :3>.

bo generalnie nie jest zły, ale sao ma zbyt dużą popularność, przez co mam też wysokie wymagania. No, ale cóż, nie zawsze popularnosć musi byc zasluzona

XrgAYyk.png

Opublikowano

Jak dla mnie ssało 2 to aktualnie "c**j, dupa i kamieni kupa" xD

Nie ma nic co trzymałoby mnie przy tym anime i jeśli nic się nie zmieni przez te parę najbliższych odcinków, to pewnie będzie to jedne z nielicznych anime które porzucę ;)

Opublikowano

I oto znów tu jestem aby napisać na temat nowego odcinka ssało.

Chyba pierwszy raz doszedłem podczas oglądania ssało ponieważ nie było przedłuzania. Ani grama przedłużania. Propsuje i nawet pokuszę sie o stwierdzenie ze ssało luj dobre w c**j. Wiedziałem co sie wydarzy bo zaczalem czytać mange, wiec zaskoczony nie jestem aczkolwiek nie spodziewałem się że zostanie to hm, dobrze zrealizowane. Ssało nigdy nie było wykurwiste w amen jak chociażby Steins Gate albo Psycho Pass aczkolwiek ma swój urok (tak to Asuna) po za tym to odcinek który w jakims stopniu mnie nie zdenerwował albo zmusił do tej negatywnej strony refleksji czyli coś w stylu ( no ale czemu ja to ogladam przeca to je gorsze niz naruto ) wiec za to ogromny plus. Minusem w tej ocenie jestem chyba ja sam bo generalnie nie lubie tej słodkosci w anime, tych ruszających sie oczu czy ki c**j jak to nazwac kiedy protagonisci patrzą sobie w oczy w  chwili radosci smutku czy czegokolwiek, nienawidze kiedy cokolwiek jest przedstawione w bardzo emocjonujący sposób który ewidetnie winien wpływać na odbiorcę czyli widza.  Ciekawa z całą pewnoscią była refleksja Kirito na temat spotkania   z Laughing Coffin co z pewnoscią otworzy wam oczy na fakt o którym rozmawialiśmy z selweronem i Rhide jakis czas temu w spoilerach.

PS: ALE SIE RHIDE WKURZY JAK ZOBACZY KONCOWKE WALKI A TAK SIE CZEPIAL O REALIZM XDD

TDJIuac.png

XDD

Opublikowano

I oto znów tu jestem aby napisać na temat nowego odcinka ssało.

Chyba pierwszy raz doszedłem podczas oglądania ssało ponieważ nie było przedłuzania. Ani grama przedłużania. Propsuje i nawet pokuszę sie o stwierdzenie ze ssało luj dobre w c**j. Wiedziałem co sie wydarzy bo zaczalem czytać mange, wiec zaskoczony nie jestem aczkolwiek nie spodziewałem się że zostanie to hm, dobrze zrealizowane. Ssało nigdy nie było wykurwiste w amen jak chociażby Steins Gate albo Psycho Pass aczkolwiek ma swój urok (tak to Asuna) po za tym to odcinek który w jakims stopniu mnie nie zdenerwował albo zmusił do tej negatywnej strony refleksji czyli coś w stylu ( no ale czemu ja to ogladam przeca to je gorsze niz naruto ) wiec za to ogromny plus. Minusem w tej ocenie jestem chyba ja sam bo generalnie nie lubie tej słodkosci w anime, tych ruszających sie oczu czy ki c**j jak to nazwac kiedy protagonisci patrzą sobie w oczy w  chwili radosci smutku czy czegokolwiek, nienawidze kiedy cokolwiek jest przedstawione w bardzo emocjonujący sposób który ewidetnie winien wpływać na odbiorcę czyli widza.  Ciekawa z całą pewnoscią była refleksja Kirito na temat spotkania   z Laughing Coffin co z pewnoscią otworzy wam oczy na fakt o którym rozmawialiśmy z selweronem i Rhide jakis czas temu w spoilerach.

PS: ALE SIE RHIDE WKURZY JAK ZOBACZY KONCOWKE WALKI A TAK SIE CZEPIAL O REALIZM XDD

Jak to oglądałem, to o tym samym pomyślałem xD Bo przypomniał mi się jego post

b_560_95_1.png

Bywalec
Opublikowano

Wczorajszy odcinek świetny, szkoda mi jedynie Sinon, która bardzo chciała wygrać.

Ciekawy jestem kto jest Death Gun'em ;_;

Opublikowano

A ja dla odmiany bez typowego hejtu. Nie oczekiwałem jakichś wodotrysków. Jednak to śmieszne przedłużanie i późniejszy pojedynek mogli lepiej zrobić.

Opublikowano

Beznadziejne anime. Porzucam to gówno. Baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo przeciągają to po 1., a po drugie no k***a! on przecial pocisk snajperki z 10 metrow!!!!!!!11 to niemozliwe, nie bede ogladal nierealistycznego gowna

XrgAYyk.png

Opublikowano

Beznadziejne anime. Porzucam to gówno. Baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo przeciągają to po 1., a po drugie no k***a! on przecial pocisk snajperki z 10 metrow!!!!!!!11 to niemozliwe, nie bede ogladal nierealistycznego gowna

W Steins;Gate podróże w czasie, w Death Note zabijający notes, a w FMA tworzenie czegoś z gówna. Każde anime ma swoje nierealistyczne strony, SAO ma to, że są całkowicie w GRZE. Rozumiem, że przykładowo możesz zabić smoka w prawdziwym życiu tak jak w Metinie? Nie wiem w jakie Ty realistyczne gry grałeś.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

W Steins;Gate podróże w czasie, w Death Note zabijający notes, a w FMA tworzenie czegoś z gówna. Każde anime ma swoje nierealistyczne strony, SAO ma to, że są całkowicie w GRZE. Rozumiem, że przykładowo możesz zabić smoka w prawdziwym życiu tak jak w Metinie? Nie wiem w jakie Ty realistyczne gry grałeś.

w steins gate to bylo jakos wytlumaczone i mnie to kupilo, to samo w fma;b, oraz fma;b to alternatywny swiat, a w death note poprostu istnieli shinigami i jeden opuscil notes. Da sie to jakos wytlumaczyc. Przyjmujac, ze kirito jst czlowiekiem jego wybrykow w serii sie nie da wytlumaczyc. Dalej broń tego gowna, jestes nic nie warty. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

w steins gate to bylo jakos wytlumaczone i mnie to kupilo, to samo w fma;b, oraz fma;b to alternatywny swiat, a w death note poprostu istnieli shinigami i jeden opuscil notes. Da sie to jakos wytlumaczyc. Przyjmujac, ze kirito jst czlowiekiem jego wybrykow w serii sie nie da wytlumaczyc. Dalej broń tego gowna, jestes nic nie warty. 

I ma super staty, które działają jak booster. Im lepsze staty tym więcej możliwości, przecież wszędzie tak jest ._.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

I ma super staty, które działają jak booster. Im lepsze staty tym więcej możliwości, przecież wszędzie tak jest ._.

jakie staty powoduja, ze mozna przeciać pocisk lecacy ze snajperki z 10 m? Prosze cie, osmieszasz sie, zaloze sie, ze ludzie przed klawą juz z ciebie beke maja, a moje racje potwierdzaja i mi gratulują inteligencji oraz zazdroszczą

XrgAYyk.png

Opublikowano

jakie staty powoduja, ze mozna przeciać pocisk lecacy ze snajperki z 10 m? Prosze cie, osmieszasz sie, zaloze sie, ze ludzie przed klawą juz z ciebie beke maja, a moje racje potwierdzaja i mi gratulują inteligencji oraz zazdroszczą

Przecież wytłumaczył, że widział gdzie patrzy okiem, a jego zręczność pozwoliła mu na szybkie odbicie. Jak ktoś zerka na Ciebie okiem to tego nie widzisz?

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Przecież wytłumaczył, że widział gdzie patrzy okiem, a jego zręczność pozwoliła mu na szybkie odbicie. Jak ktoś zerka na Ciebie okiem to tego nie widzisz?

Z tym przewidzeniem to jszcze ok, ale wez pod uwage, ze sao to wirtualna rzeczywistosc, czyli refleks i inne ludzkie rzeczy są w niej ograniczeniem. Wiec zręcznosc nawet nie powinna mu pozwolic odbić pocisk, bo to przesada. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Z tym przewidzeniem to jszcze ok, ale wez pod uwage, ze sao to wirtualna rzeczywistosc, czyli refleks i inne ludzkie rzeczy są w niej ograniczeniem. Wiec zręcznosc nawet nie powinna mu pozwolic odbić pocisk, bo to przesada. 

Ale zręczność odpowiada za szybkość i refleks, czyli jego ograniczenia są zmniejszane lub całkowicie ich nie ma.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Ale zręczność odpowiada za szybkość i refleks, czyli jego ograniczenia są zmniejszane lub całkowicie ich nie ma.

tylko, ze zmniejszenie tak drastycznie ograniczen zniszczyloby chyba jego móżg.. gra nie ingeruje w jego mózg z tego co wiem

XrgAYyk.png

Opublikowano

comment_C6JUMo3lX05eqPw8UnPNo2l32avgW875

Rhide, mam wrażenie ze usilnie starasz się utworzyc w sobie pewną osobę która po prostu zawsze bedzie sie czepiała braku realistycznosci w sao. Tyle że jest mały problem. Brak realistycznosci w tym anime jest bardzo dobrze maskowany, jest wręcz w zaj.ebisty sposób wytłumaczony. To Ci juz Klaus napisal i jest to argument nie do podwazenia. Akcja tego anime w gruncie rzeczy DZIEJE SIĘ W GRZE.

ludzie przed klawą juz z ciebie beke maja, a moje racje potwierdzaja i mi gratulują inteligencji oraz zazdroszczą

wut? xD

To nie jest inteligencja, to jest glupota  która uwydatnia sie poprzez nie przyjmowanie racjonalnych argumentów podważających brak logiki w twojej argumentacji. Tą dyskusje przegrałeś.

Juz gdy przeczytalem twoj argument co do realistycznosci w Death Note, ze Shinigami sobie po prostu byli, to juz wiedzialem ze nie masz nic ciekawego w tym temacie do powiedzenia. To tak samo jakbym ja napisal ze w sao Kirito po prostu moze sobie odbijac pociski. Bo tak i tyle.

Na tym forum jest naprawdę mały odsetek ludzi z którymi można podyskutować, ponieważ mają oni jedną szczególną cechę. Potrafią zrozumieć zdanie innych ludzi i przyjąc ich argumentacje. Potrafią przyznac sie do błędu  w rozumowaniu. Ty tego nie potrafisz dlatego dalsza dyskusja na temat realizmu w Sword Art Online z Tobą jest kompletnie pozbawiona sensu.

Sr ze tak chaotycznie jakbyco to moge to potem jakos ladnie ogarnąc a tak to piona

TDJIuac.png

XDD

Opublikowano

Ty serio myślisz, że SAO to jest tylko anime o przyszłości, reszta jest FULL REALISTIC? 

Sry bro to jest Shounen (btw. tez fantasy), więc radze się trochę ogarnąć.

Co do SAO II.

Jak na razie jest dość ciekawie, aczkolwiek myślałem, że drugi sezon będzie bardziej detektywistyczny a na ten moment wygląda to na kolejną napier******e z elementami słabego dramatu x) . 

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Oglądać shounena i doszukiwać się jakiejkolwiek logiki lub narzekać na op bohatera.

O to właśnie chodzi w takich produkcjach. Główny bohater ma wygrywać, a jak nie wygrywa, to dostaje power upa z dupy i wtedy wygrywa xD

s2c77Oa.png

Opublikowano

Oglądać shounena i doszukiwać się jakiejkolwiek logiki lub narzekać na op bohatera.

O to właśnie chodzi w takich produkcjach. Główny bohater ma wygrywać, a jak nie wygrywa, to dostaje power upa z dupy i wtedy wygrywa xD

kurde ziomek, tak się zawiodłem na novelce jak już walił coraz to kolejnymi 'asami' z rękawa a i tak go rozpierdoliła ta administratorka-najwyższa minister quinella czy jak jej tam. tak się zawiodłem, nosz kurcze, pewnie wszystkich ożywi później i dostanie jakiegoś power upa albo asuna wyskoczy i będzie happy end, no bo co innego :D

Sao trochę ssie w kwesti wirtualnej gry, mam takie odczucie że to jest wepchnięte na siłe by kirito mógł sobie budować harem, jak inaczej to wyjaśnić - z domu przecież nie bardzo wychodzi więc musieli zrobić gry :D z wirtualnych są o wiele ciekawsze tytuły, aczkolwiek szkoda że ani nie anime ani mangi.

Opublikowano

OJOJ Zawalisty odcinek :D

Podoba mi się, że Kirito polega na swoim skillu a nie statach...

Przypomniała mi się historia z DayZ. Łażę sobie z DMR, nagle patrzę BTR na mnie się patrzy (jakieś 1.5km)... WTF?

Myślę sobie, czas się wylogować, to jakiś hacker, ale jak on zobaczy napis to mnie od razu zabije.

No i sobie czekam w nadziei, że może mnie nie zważył... Czarowaliśmy się chwile i nagle leci seria z km.

Biegnę w bok i stop żeby się nie zmęczyć. Gość znów strzela, a ja w 2 stronę. Gość zaczyna na wyprzedzenie strzelać, a ja w 2 stronę :D

Amunicja mu się skończyła i zaczął mnie wyzywać od hackerów...

Ale ubaw xD

Opublikowano

Hahaha ta spina... PIERWSZA SERIA SIE KLANIA KIRITO TRENOWAL KENDO DZIEKI TEMU MA TAKI REFLEKS. SA LUDZIE KTORZY KULKE Z ASG PRZECINAJA. Wszystko tam jest realistyczne tylko potrzeba czasu.

9bylOWE.png

Opublikowano

No to Kirito sie zabawia z Sinon ciekawe co na to Asuna xD

Fajny odcinek ciekawe ktos jest tym z gildii pk.

"Upadli powstaną"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...