Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sword Art Online - dyskusja

viper1924

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsza seria, razem z tą drugą grą w tym pierwszym sezonie 10000% lepsze od tego GGO... Pierwszy odcinek jest strasznie nudny, do tego bronie palne. Nie, nie i jeszcze raz nie. Wolę miecze, sztylety, magię, ale broń palna? Jak na moje kompletnie nie pasuje do klimatu SAO. Cóż... Obejrzę, bo wypada dokończyć anime.

miecze.

HEHEHEHEHEHE

Pierwszy odcinek strasznie kijowy, za duzo niepotrzebnego pierdo.lenia, i jak zwykle drazni mnie ta milosc pomiedzy Asuna i tym Kirito. Nic konkretnego sie nie działo, raktuje to raczej jako odcinek odswiezajacy dla przypomnienia bohaterow itd. Mam nadzieje ze nastepne odcinki to juz w samej rozgrywce będą i bedzie to  w miare ciekawe bo jak nie to sie strasznie zawiode. I oby nie bylo tego j*ba.nego love story

ps: : j*b.ac arko za spoilery xD

• Odpowiedzi 859
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Oceniać całość po jednym odcinku?

b01e873099_buahahaha.jpg

A teraz na poważnie, jak na wprowadzenie nie było źle. Najśmieszniejsze jest to, że pokazali sytuację z prawie każdego mmo. :P - Z cyckami lata więcej facetów. Trzeba czekać na konkrety, które dot. tylko nowej historii. 

Opublikowano

Pierwszy odcinek oceniam 3/10. 

Kreska średnia, postacie beznadziejne, historyjka beznadziejna, nie słyszałem żadnego soundtracka.

To co aktualnie oglądam w sao to strata czasu w porównaniu hxh 2k11

Opublikowano

Trochę słabsze niż początek SAO, ale nadal bardzo dobre. Sensowne podsumowanie będzie dopiero po obejrzeniu całości, gdyż oceny za pierwszy odcinek nie mają sensu.

SAO (odc 01-14) oceniłem 9/10, ale w przypadku II sezonu to od początku nie miałem nadziei na coś tak dobrego. Cechą SAO była ta oryginalność i zaskoczenie widza, a poza tym świetna muzyka, walki i ładna grafika (szczególnie tła i animacja). Co prawda muzyka nadal świetna, ale pozostałe elementy dopiero się oceni po całości.

Jednak trzeba pamiętać, że SAO to anime dla młodszych widzów. Targetem nie są 17 latkowie, ale znacznie młodsi (13+).

Opublikowano

Nie wydaje mi się, aby ten sezon był jakiś świetny... Sezon I oceniłbym na 6/10, jednak po pierwszym odcinku sezonu II wydaje mi się, że ocena SAO II będzie o wiele słabsza.

Pierwszy odcinek 4/10.  

b_560_95_1.png

Opublikowano

Sao jest to jedno z moich ulubionych anime choć mam chociaż wielką nadzieje ze 2 sezon będzie lepszy niż  gorszy od 1

Zapraszam na mój server: tanavis.maxc.pl  typ servera;Survial+Frakcje Mcmmo 25 slot.Niebawem start servera pvp 

76561198057026791.png

Opublikowano

Oceniać anime po pierwszym odcinku... 

http://www.youtube.com/watch?v=AP5j3xB23_8#t=11 

Pierwszy odcinek nie powala, myślę, że został on zrobiony jako wprowadzenie... Nie ma co oceniać całego anime po pierwszym odcinku jak wiele osób to robi bo nic nie zostało jeszcze tak naprawdę pokazane, nie licząc zarysu fabuły sezonu III(tak naprawdę SAO - I ALO - II GGO - III). Myślę, że jak odpowiednio poprowadzą fabułę, i zaprzestają ciągłego pokazywania miłości Asuny z Kirito, to ten sezon będzie miał szansę pobić SAO ;)

graphic.png

Opublikowano

i zaprzestają ciągłego pokazywania miłości Asuny z Kirito, to ten sezon będzie miał szansę pobić SAO ;)

Ciągle nie muszą, ale ta miłość Asuny i Kirito to jedna z największych zalet I sezonu. :)

Opublikowano

Ciągle nie muszą, ale ta miłość Asuny i Kirito to jedna z największych zalet I sezonu. :)

WTF? Przecież wątek romansu jest w prawie każdym animu... o.O Argument jest inwalidą.

Opublikowano

Jednak trzeba pamiętać, że SAO to anime dla młodszych widzów. Targetem nie są 17 latkowie, ale znacznie młodsi (13+).

Nie wiem jaki 13 latek będzie zainteresowany romantycznym crapem, który jest serwowany w sao.

ELHcvKQ.png

Takie pseudofilozoficzne rozważania też nie przyciągają uwagi młodych ludzi, więc raczej się nie zgodzę, że targetem są gimbusy.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Obstawiam, że pójdzie do świata tej strzelanki, razem z Asuną, chociaż najpierw beda jakieś sprzeczki ze Ona nie chce i wgl , ale i tak pójdzie.

Potem bd tam w tym świecie przez jakieś 8 odcinków ( Jak całe SAO 2 będzie miało 12 ) no i oczywiście, ktoś z nich prawie zdechnie ale jednak przeżyje.

I zabiją tego typa co posiada Death Gun-a i gg.

Opublikowano

Obstawiam, że pójdzie do świata tej strzelanki, razem z Asuną, chociaż najpierw beda jakieś sprzeczki ze Ona nie chce i wgl , ale i tak pójdzie.

Potem bd tam w tym świecie przez jakieś 8 odcinków ( Jak całe SAO 2 będzie miało 12 ) no i oczywiście, ktoś z nich prawie zdechnie ale jednak przeżyje.

Kirito będzie napierdalał mieczem... O tym zapomniałeś xD

graphic.png

Opublikowano

W każdym razie jedno mogę powiedzieć faktycznie się zbytnio skupią na związku Kirito i Asuna przecież w nie których odcinkach to widać ciagle tylko tą dwójkę jak się do siebie kleją owszem lubię gdy w takich anime jest wątek miłosny ale to już przesada ...

Dla mnie okej

Zaczełem wczoraj oglądać i około 2 wnocy skoczyłem tak się wciągnełem,szkoda że odcinki co tydzień

Bardzo Super Anime Polecam,

Bywalec
Opublikowano

Nie wiem czemu narzekacie, ale mi się bardzo podobało....

Taki przed smaczek całej serii.

Opublikowano

Kiepsko obstawiasz, aczkolwiek w pierwszym zdaniu prawie trafiłeś - najpierw będą jakieś sprzeczki że Ona nie chce (by kirito transferował do GGO) i wgl, ale (on) i tak pójdzie :D

anyways

Death Gun to 3 osobowa ekipa

się jest mądrym jak się czytało novelkę, hę :D

Opublikowano

Bajka jak bajka, nie było zachwytu nad pierwszą serią, ale nie była wcale taka zła. Teraz robią z widza debila

- witam, musisz sprawdzić czy zabójstwo bronią w grze (najpopularniejszej)to prawda

- nie możecie zapytać twórców

- yyyyy serwery są w ameryce, a dane firmy są POUFNE

xD

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

ale wy sie czepiacie... jak wam nie pasuje to wypad i nie ogladajcie tego... sword art online bylo zarypiste gun gale online tez bedzie

Opublikowano

ale wy sie czepiacie... jak wam nie pasuje to wypad i nie ogladajcie tego... sword art online bylo zarypiste gun gale online tez bedzie

Każdy ma prawo do wyrażenia własnej opinii... Czepiamy się bo twórcy chwalą to chu wi jak a tworzą takiego kloca(patrząc na ALO), że się rzygać chcę, ale szczerze mam nadzieję, że GGO będzie lepsze od SAO a nawet, chciałbym, żeby zostało animcem sezonu ;)

Opublikowano

WTF? Przecież wątek romansu jest w prawie każdym anime... o.O Argument jest inwalidą.

Nie rozumiesz. Ta miłość była wyjątkowo świetnie pokazana i miała duży wydźwięk emocjonalny (gra o przetrwanie i uczucia  głównych bohaterów). To nie jest częste w anime.

Nie wiem jaki 13 latek będzie zainteresowany romantycznym crapem, który jest serwowany w sao.

]

Takie pseudofilozoficzne rozważania też nie przyciągają uwagi młodych ludzi, więc raczej się nie zgodzę, że targetem są gimbusy.

Podałem dane z MALa.

Zauważ po prostu, że treści pokazywane w SAO nie są przeznaczone dla starszych widzów (mimo pewnego dramatyzmu).

A romans to kwestia gustu. Dla mnie to jedna z większych zalet SAO (oprócz walk i muzyki).

Opublikowano

Nie rozumiesz. Ta miłość była wyjątkowo świetnie pokazana i miała duży wydźwięk emocjonalny (gra o przetrwanie i uczucia  głównych bohaterów). To nie jest częste w anime.

Że jak? o.O Bez urazy, ale nie została świetnie pokazana... To co przywołujesz można użyć do każdej postaci i niekoniecznie nazwać miłością. - Wyjątkiem jest sytuacja, gdzie została i próbuje ją uratować. Rozumiem, że dla Ciebie to wyjątkowe jak ludzie walczą z przeciwnościami, ale bądź obiektywny. Bo podobna sytuacja jest np. w filmie MI. Agent z agentką kontra cały świat. Wkracza romans i nagle jest agent z grupą towarzyszy kontra świat i ochrona ukochanej. Klasyczny zabieg, nic wyjątkowego.

Opublikowano

Rozumiem, że dla Ciebie to wyjątkowe jak ludzie walczą z przeciwnościami, ale bądź obiektywny. 

Zależy z jakimi przeciwnościami, ale oczywiście widziałem coś takiego w wielu anime. Jednak tak dobre (chociaż krótkie) połączenie dramatyzmu z miłością zdarza się bardzo rzadko.

Szkoda tylko, że praktycznie wszyscy przeżyli. Jakby uśmiercili 2-3 istotniejsze postacie to anime nabrałoby więcej powagi.

Muszę przyznać, że ten 14 odcinek to taka zmyłka dla widza. Nie było do końca wiadomo czy oni przeżyli czy umarli, więc w tamtym momencie było to wyjątkowo wzruszające.

Opublikowano

Drugi odcinek był całkiem spoko, podoba mi się ta snajperka, aczkolwiek wrażenia odnośnie odcinka mi się zmieniły po tym jak wrocilismy do klimatu z pierwszego sezonu ktory kompletnie zjebal calą sprawe. Wydaje mi się ze ten sezon będzie spoko jak będą się trzymać tego nowego klimatu czyli strzelb i tak dalej, ciągle powracanie do tego co bylo w ssało 1 jest glupie. Modlę się oto aby i  w tej serii nie było 3/4 obłozone fundamentem miłosci i love story bo to bedzie strasznie chujowe

Opublikowano

W 2 odcinku mialem nadzieje, ze Kirito wejdzie do gry i cos odpieprzy fajnego, no ale Sinon jak najbardziej mi sie podoba (jej avatar, bo w rzeczywistosci ssie) :D

Po wczorajszym odcinku postanowilem sobie zrobic amv (link w  sygnaturze :D). 

Moje AMV:

Arpeggio Of Blue Steel:

https://www.youtube.com/watch?v=tMZDfT2ds4I

5 Centimeres per second:

http://www.youtube.com/watch?v=4UFHW47oIwc

Gun Gale Online// Sword Art Online 2:

https://www.youtube.com/watch?v=fP2gEn28_cY

Postaw +, właśnie plusy motywuja mnie do dalszego działania

Opublikowano

2 odcinek - pełen props.

Fajny motyw z czymś innym niż było w części pierwszej.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...