Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sword Art Online - dyskusja

viper1924

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 859
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hmmm...widzę zainteresowanych naprawdę tą serią jak i fanów można powiedzieć jest co raz więcej   B)

No ale...To że

Kirito będzie kobietą

niektórzy, w tym Ja - wiedzieli 10 miesięcy temu jak nie wcześniej ;)

No bo wszystko zawarte w noweli jak i zdjęciach, artach z okładek.

Dla zainteresowanych nowelą po angielsku po raz n-ty wstawiam w tym temacie link:

http://www.baka-tsuki.org/project/?title=Sword_Art_Online

Ale z tego co pamiętam to nie znajdziecie tam wszystkiego :P

Sword Art Online (SAO+ALO) mimo wszystko jest nadal bardzo dobrze zrobione - BA! Perfekcyjnie bo trzyma fabułę w dobrej kolejności co nie zmienia faktu że troszkę zmieniają/usuwają momenty z noweli w porównaniu do anime.

@Up, @armoro - dla "niewyżytych" albo tym którym brakuje czegoś - a była tylko wspominka o tym jak zauważyłeś, o tej funkcji z SAO - masz zawsze "Fan Made" mangę NAWET kolorową - rozdział 16.5 ;)

Mnie niczego nie brakowało osobiście w anime, lecz zastanawia mnie to:

Co się stanie z Kirito tak naprawdę po tym jak w GunGale Online, pochodnie "Phantom Bullet" zostanie on otruty i Asuna będzie musiała go ratować,

Bo jak wszyscy dobrze wiemy Asuna zostaje w ALO dla Yui a tylko Kirito przechodzi do GGO gdzie na miejsce Asuny która sporadycznie będzie się przewijać - pojawia się Sinon (czyli Ona).

Sinon.png

Ciekawie jak to się skończy tzn. czy GGO będzie krótkie np. około 15 odcinków i połączy się z Project Alicization czy będzie to osobna seria?

Czy może Kirito zmieni "dziewczynę" i czy aby na pewno wg. pogłosek bo tego jeszcze nie czytałem - czy aby na pewno Asuna zginie?   :rolleyes:

Każdy ma inne zdanie,jak dla mnie ALO jest skopane.Jeśli kiedykolwiek wrócę do tej serii to tylko do pierwszych 14 odcinków,gdzie fabuła toczona jest w SAO.Co do GGO to mam nadzieję,że Kirito będzie z tą całą Sinon,bo ona wygląda tak bardzo Kawaii :3

Opublikowano

Jakby wspaniałe ALO nie było to nie ma argumentów na pedalskie wróżki ;_; 

Nie mówiąc że kilka moich pomysłów albo jakiegokolwiek rozsądnego internauty i można by zrobić z tego perełkę ale wyszło jak wyszło.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Lepiej żeby kazuto zaczął obracać suguhę, przynajmniej będzie śmiesznie xD

Mały incest jeszcze nikomu nie zaszkodził :D

s2c77Oa.png

Opublikowano

Sword Art Online (SAO+ALO) mimo wszystko jest nadal bardzo dobrze zrobione - BA! Perfekcyjnie bo trzyma fabułę w dobrej kolejności co nie zmienia faktu że troszkę zmieniają/usuwają momenty z noweli w porównaniu do anime.

Ohoho, to ja znam dużo anime, które są perfekcyjne, ponieważ trzymają fabułę w dobrej kolejności!

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Niektórzy przesadzają z tą krytyką ALO. Nie mówcie tylko, że nie podobał się wam tentaclowy fanserwis z Asuną ? :)

Opublikowano

Niektórzy przesadzają z tą krytyką ALO. Nie mówcie tylko, że nie podobał się wam tentaclowy fanserwis z Asuną ? :)

Przestało mi się podobać około 5-7 odcinka i nic nie było w stanie tego zmienić.

Momentami zdychałem z nudów.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Przestało mi się podobać około 5-7 odcinka i nic nie było w stanie tego zmienić.

Momentami zdychałem z nudów.

Powiedziałbym, że najnudniejsze było na początku. Ostatnie odcinki ALO już bardzo dobre. Oczywiście i tak znacznie to słabsze niż SAO.

Opublikowano

ALO i SAO są słabe, nie wiem za co wszyscy tak chwalą SAO.

Ja, czyli osoba, która widziała mało anime, oceniłem SAO na 7/10, czyli ocena lekko powyżej średniaka i to tylko ze względu na fabułę.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Ja, czyli osoba, która widziała mało anime, oceniłem SAO na 7/10, czyli ocena lekko powyżej średniaka i to tylko ze względu na fabułę.

Może właśnie dlatego, że mało widziałeś, więc nie potrafisz docenić tych lepszych produkcji. Zresztą zależy co kto lubi w anime. Jeśli narzekałeś na wątek miłosny (bardzo istotny w SAO), a te widowiskowe sceny akcji nie były tym co lubisz to 7/10 mnie nie dziwi.

Opublikowano

Nie narzekałem na romans, anime ze samymi walkami byłoby nudne.

Walki nie były widowiskowe xDD Przy walce z super mega OP bossem, którego dotychczas nikt nie mógł pokonać, dostał power-upa z dupy i drugi mieczyk się pojawił. OMG MEGA SKILL NIE WIADOMO SKĄD GO POKONA! Nikt się nad tym nie zastanawiał. Czytałem wiele hejtów na power-upy z dupy w anime, a tutaj nikomu to nie przeszkodziło. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Nie narzekałem na romans, anime ze samymi walkami byłoby nudne.

Walki nie były widowiskowe xDD Przy walce z super mega OP bossem, którego dotychczas nikt nie mógł pokonać, dostał power-upa z dupy i drugi mieczyk się pojawił. OMG MEGA SKILL NIE WIADOMO SKĄD GO POKONA! Nikt się nad tym nie zastanawiał. Czytałem wiele hejtów na power-upy z dupy w anime, a tutaj nikomu to nie przeszkodziło. 

Nie ma anime z samymi walkami. Walki są zawsze częścią fabuły, a ja anime oglądam głównie dla postaci (od nich najbardziej zależy moja ocena).

Zresztą to co napisałeś idealnie potwierdza, że oglądałeś to anime bez zrozumienia. Kirito miał już wcześniej ten drugi miecz, ale nie używał go póki nie musiał. To była jego ostatnia deska ratunku.

Można uznać za dziwną scenę to co było w  14 odcinku (walka wiadomo z kim). Nie pokazano jak to się stało, że go pokonał. Jakiś cud lub coś w tym stylu. Jednak walki w SAO były rewelacyjne i to w dużym stopniu dzięki tej genialnej muzyce w wykonaniu Yuki Kajiury (i oczywiście ryzyka prawdziwej śmierci).

Opublikowano

Jedyna dobra "walka", to była jak zaszlachtował gleam eyes xD

Lepiej by to zakończyli zabijając Asunę.

Jaram się xD

Najlepszy pomysł w tym temacie

s2c77Oa.png

Opublikowano

Genialna muzyka to jest w Fairy Tail, a nie w SAO.

Ryzyko prawdziwej śmierci? On i tak nie mógł zginąć. Nieistotne postacie tam umarły, ale sam motyw jest okej.

Harem Kirito też mnie denerwował.

No właśnie "miał wcześniej ten drugi miecz", ale NIKT inny nie mógł używać dwóch. Więc skąd ten power-up? Z dupy.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

ten power up kirito nie jest z dupy ^^ widać nie oglądałeś uważnie

Dostać go mogła osoba z najszybszym atakiem czy coś takiego dokładnie nie pamiętam ale zostało to wyjaśnione. I kirito odkrył tą umiejętność w swoim drzewku ale nikomu o tym nie mówił jakiś rok przed pokazaniem tej umiejętności w walce z tym bossem .

rmoiyq.png

Opublikowano

Seria była w 2012, jednak nadal nie pamiętam, aby było to wspomniane. Było coś w stylu "Pewnego dnia pojawiło się to w moim drzewku umiejętności, nie wiem dlaczego.".

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Jedyna dobra "walka", to była jak zaszlachtował gleam eyes xD

To była jedna z kilku świetnych walk, ale za to najdłuższa. Powiedziałbym, że najlepsze i najbardziej emocjonujące były te z najsilniejszymi bosami.

Chociaż mogło być oczywiście jeszcze więcej dramatyzmu. Najsilniejszy bos w tym anime (nie licząc admina) to tamten z kosą. Ogólnie rewelacyjny klimat i świetne pokazanie niesamowitej różnicy siły pomiędzy Kirito z Asuną, a tamtym bosem.

Jednak całe szczęście, że wszystko dobrze się skończyło. Całe anime zostałoby zepsute jakby coś stało się Asunie. Mimo, że dramaty powodują największe emocje to jednak najbardziej smucą. Lubię dramaty, ale zakończenie chciałbym weselsze bo inaczej pozostają złe wspomnienia.

Genialna muzyka to jest w Fairy Tail, a nie w SAO.

Ryzyko prawdziwej śmierci? On i tak nie mógł zginąć. Nieistotne postacie tam umarły, ale sam motyw jest okej.

Harem Kirito też mnie denerwował.

No właśnie "miał wcześniej ten drugi miecz", ale NIKT inny nie mógł używać dwóch. Więc skąd ten power-up? Z dupy.

W SAO była doskonała oprawa dźwiękowa i nie mam żadnych wątpliwości co do tego, że to jedna z najlepszych w anime. Zresztą w "Madoce" i w "Fate/Zero" również.

To wszystko Yuki Kajiura.

Odnośnie ryzyka śmierci to dlaczego nie mógł zginąć ? Każdy mógł zginąć. W ALO był już gorszy klimat właśnie dlatego, że ten element uległ zmianie.

Harem Kirito w ogóle nie istniał. Może i te dziewczyny czuły coś do niego więcej, ale tylko Asuna się liczyła.

Jeśli w następnej serii będzie inaczej to bardzo źle. Chociaż wątpię bo jasno zostało pokazane, że Kirito kocha Asunę. On w ogóle się nie wahał pomiędzy dziewczynami.

W dodatku ich relacje były tak bliskie (nawet seks i ślub - chociaż wirtualny), że już nic tego nie zmieni.

Odnośnie drugiego miecza to wszystko jest wyjaśnione, skąd on się wziął i dlaczego Kirito go miał.

sebastosMC, w 15 Mar 2014 - 18:22, powiedział:

ten power up kirito nie jest z dupy ^^ widać nie oglądałeś uważnie

Dostać go mogła osoba z najszybszym atakiem czy coś takiego dokładnie nie pamiętam ale zostało to wyjaśnione. I kirito odkrył tą umiejętność w swoim drzewku ale nikomu o tym nie mówił jakiś rok przed pokazaniem tej umiejętności w walce z tym bossem .

Z tego co pamiętam to admin mówił, że Kirito otrzymał go z powodu najszybszego czasu reakcji. Po prostu był najlepszy, więc otrzymał unikalną umiejętność w prezencie.

Opublikowano

Kolega armoro ma rację. Kirito otrzymał ten skill, bo był najlepszym graczem w dodatku z najszybszym czasem reakcji.

Opublikowano

W dodatku ich relacje były tak bliskie (nawet seks  i ślub - chociaż wirtualny), że już nic tego nie zmieni.

SEKS?Ze niby Kirito spał z Asuną?W anime nie było czegoś takiego pokazane (nawet nic o tym nie wspomnieli o ile dobrze pamiętam).Pierwszym,który zaliczył Asunę był Sugou.

Opublikowano

SEKS?Ze niby Kirito spał z Asuną?W anime nie było czegoś takiego pokazane (nawet nic o tym nie wspomnieli o ile dobrze pamiętam).Pierwszym,który zaliczył Asunę był Sugou.

Nie pokazali bezpośrednio, ale dali jasno do zrozumienia (zresztą potwierdza to nowelka). A Sugou tylko molestował Asunę i nic więcej, więc ją nie zaliczył.

Opublikowano

Podczas Festiwalu Dengeki Game stanowisko Sword Art Online potwierdziło, że premiera drugiej serii SAO będzie miała miejsce już w lipcu 2014. Wiadomo także, że głosu głównemu bohaterowi ponownie użyczy Yoshitsugu Matsuoka (który podłoży również głos Sorze w nadchodzącym anime "No game, no life"), natomiast seiyuu Sinon, która będzie drugą główną bohaterką serii, zostanie urocza Miyuki Sawashiro. Co więcej według dostępnych informacji seria oparta będzie na tomach 5 oraz 6 powieści, czyli w jej skład wejdzie niestety tylko około 12-13 odcinków. Arc przedstawiony w dwójce został nazwany "Phantom Bullet".

sao_02_kvi.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Heh, w sumie tak jak wspomnial Klaus, te anime bez wątku milosnego było by nudne.

Dopelniało sie wszystko.

Mnie wkurzało to przeskakiwanie na początku , pierwsze 5 odcinków..

2 odcinek o oni sa juz na 52 poziomie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...