Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sword Art Online - dyskusja

viper1924

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uwaga, spoilery z książek!

Oto wygląd naszego protagonisty:

EVJ2x4T.png

i wyjaśnienie:

Now then, by the convert function, I acquired the strength of ALO's Kirito, though, because

the character was re-rolled and built up, it wasn't the ridiculous status of the Kirito in SAO,

but because I couldn't bring over my appearance, like items, I couldn't predict what kind of

form would be randomly generated. Therefore, I might as well hope for the form of a brawny

soldier, but...

While feeling this unrelenting discomfort, I surveyed my surroundings, and walked up to the

mirrored glass that adorned the dome that I had just left.

Then, my eyes widened in astonishment.

"What the hell is this!"

What was being reflected in the glass was a form that was a hundred light-years away from

my hopes.

The height was obviously shorter than when I was a Spriggan, and furthermore, it was thinner.

The hair color, without changing, was still black but, the hair flowed smoothly from the top

of my head to around my shoulder-blades. My face was, just like my hands, an almost

transparent white, and my lips were a vivid crimson.

The eye color as well, even though it was black identical to the hair, it was shining

excessively. Those eyes that were fringed with long eyelashes raised a pure yet bewitching

sight from the mirror, so much so that I unintentionally forgot that the image was of myself

and let my eyes wander freely. Again, I looked at the facade, and let out a long sigh.

Asuna often said that SAO's Kirito had a considerably feminine face but, this form was

already beyond that level anymore. Just where the heck would you find a soldier's strength in

this form, and with that, I stood frozen in place, in a daze. A guy who was eating something a

little way away suddenly waved at me and from behind, called out to me who was reflected in

the glass.

"Hey young lady, you have good luck! That avatar, F1300 type! That type rarely comes out.

So how about it, since if it is now, you only just started, why don't you sell that account? I'll

give you two mega credits!"(...)

I finally looked at the male face, and while shrugging

my shoulders, I replied.

"Uhh ... I'm sorry but, I'm a guy."

That voice too, though slightly lower, was sufficient to be a tone widely used by girls.

Dejectedly, while I was waiting for an answer, the guy, after becoming speechless for a short

while, started to talk on and on with vigor.

"Then, then, is that M9000 type!? That's, that's amazing .. Then I'll give you four, no, five

megacredits. Sell it to me, by all means, sell it to me please!!"

Selling it, let alone giving it to you, I wanted to exchange it with your outward appearance

but, unfortunately, that isn't something that I can do.

"Um, this isn't my initial character but a converted one. It can't easily be exchanged for

money. Sorry."

"I ... I see ..."

The guy, with a characteristic face of disappointment, observed me from all sides but before

long, pulling himself together, he asked,

"Gossip then, that rare avatar that seems to be used for a long time in the previous account.

As a reference, can you count up your previous account's play time for me?"

"What? My, my play time?"

I suddenly thought about it. The account before I converted, basically, the play time of the

swordsman Kirito that went from SAO to ALO was at least around 2 years... in other words,

seven hundred and 30 days multiplied by twenty-four hours.

TL;DR: Awatar Kirito jest bardzo rzadkim typem męskim, który można osiągnąć przez spędzenie ogromnej ilości czasu w VRMMO, co nasz główny bohater osiągnął przez 730 dni SAO.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

• Odpowiedzi 859
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kazuto zostaje genderem i wyrusza w świat by rozwinąć swoją kobiecą stronę.

W trakcie swojej ekscytującej podróży obsłuży niejedno działo i niejednego gnata będzie miał w ręku.

Zamów DVD lub Blu-Ray już dziś !

Skoro jego postać będzie wyglądać jak kobieta, to powinien chyba dostać kobietę jako VA, bo dziwnie będzie patrzeć na "kobietę" z męskim głosem.

s2c77Oa.png

Opublikowano

W trakcie swojej ekscytującej podróży obsłuży niejedno działo i niejednego gnata będzie miał w ręku.

Skoro jego postać będzie wyglądać jak kobieta, to powinien chyba dostać kobietę jako VA, bo dziwnie będzie patrzeć na "kobietę" z męskim głosem.

Będzie dążył do postępu unijnego xD

Kirita powinni zostawić takiego jakim jest, bez zabaw w zmiane płci, czy avatara.

Opublikowano

Seiyuu Kirito i tak ma mało męski głos, także wystarczy, ze troszkę go podwyższy i będzie okej.

Last.fm

Opublikowano

SAO nie powalało w jakimś wielkim stopniu. Co nie znaczy, że było złe, miało spartolony potencjał ale i tak wyczekuję, chętnie sobie obejrzę przy herbatce :P

SAO czy ALO ?

Ja bym te dwa światy oceniał osobno, a SAO jak dla mnie było rewelacyjne. ALO już bardzo dobre, a nawet tylko dobre.

Opublikowano

SAO czy ALO ?

Ja bym te dwa światy oceniał osobno, a SAO jak dla mnie było rewelacyjne. ALO już bardzo dobre, a nawet tylko dobre.

Jakby ktoś nie zauważył to ja polecam sobie porównać fabułę SAO i ALO zakończenia oraz przebieg fabularny, to można dostrzec "kilka" podobieństw, jeszcze te pedalskie wróżki xDDD

chaterchater jedyna osoba z prawilną sygnaturą.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Jakby ktoś nie zauważył to ja polecam sobie porównać fabułę SAO i ALO zakończenia oraz przebieg fabularny, to można dostrzec "kilka" podobieństw, jeszcze te pedalskie wróżki xDDD

chaterchater jedyna osoba z prawilną sygnaturą.

SAO i ALO należy rozpatrywać jako jedną całość, bo składają się na jden wątek fabularny. Fabuła Aincradu konczy się wraz z uwolnieniem ostatnich uwięzionych na końcu ALO.

Last.fm

Opublikowano

SAO i ALO należy rozpatrywać jako jedną całość, bo składają się na jden wątek fabularny. Fabuła Aincradu konczy się wraz z uwolnieniem ostatnich uwięzionych na końcu ALO.

No tak a drugi sezon będzie się łączył z poprzednimi xDDD ale jakby fabuła była tam też "podobna" to już mógłbym się czepiać bo wtedy to już oficjalnie drugi sezon. A nawet jak była to całość to nie zmienia to faktu że są to jakby 2 różne rozdziały anime mimo że ciągłe w pewnym sensie.

NJxbd4x.png

Opublikowano

No tak a drugi sezon będzie się łączył z poprzednimi xDDD ale jakby fabuła była tam też "podobna" to już mógłbym się czepiać bo wtedy to już oficjalnie drugi sezon. A nawet jak była to całość to nie zmienia to faktu że są to jakby 2 różne rozdziały anime mimo że ciągłe w pewnym sensie.

Nie czaję o_o

GGO to całkiem nowy rozdział, podczas gdy ALO było uzupełnieniem i dopełnieniem Aincradu.

Last.fm

Opublikowano

Równie dobrze mogliby zrobić dwie serie po 13 odcinków.

Może nawet i lepiej by było (dla SAO).

Owszem ALO to dokończenie, ale tak samo można powiedzieć o większości innych kontynuacji anime. :)

W ich przypadkach też często jest jeden główny wątek, rozpoczęty w I sezonie. Na przykład Fate/Zero.

Opublikowano

SAO było zajebiste (taka prawda) ale ALO nudniejsze ale trzeba było oglądać by dowiedzieć się co się stanie :D

Oby był następny sezon !

Opublikowano

SAO było zajebiste (taka prawda) ale ALO nudniejsze ale trzeba było oglądać by dowiedzieć się co się stanie :D

Oby był następny sezon !

Już jest zapowiedziany.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

SAO było zajebiste (taka prawda)

Skisłem xD

Mam nadzieję, że będzie dobry opening, to przynajmniej przez 1,5 minuty będę mógł się cieszyć z odcinka

s2c77Oa.png

Opublikowano

Mam nadzieję, że będzie dobry opening, to przynajmniej przez 1,5 minuty będę mógł się cieszyć z odcinka

Wiesz co dobre. :) Ja uwielbiam OP w większości anime (endingi często również). Tych naprawdę dobrych to w ogóle nie przewijam (a oglądam wiele odcinków dziennie).

Chwilami OP/ED to była najlepsza część anime. :)

Jednak osobno są dla mnie mało co warte.

Oczywiście w przypadku SAO to wszystko było świetne.

Opublikowano

Powiem tak,do 14 odcinka SAO było naprawdę bardzo dobre,wręcz genialne,ale ten moment z elfami i tą nową grą zepsuł wszystko.Mało akcji,gra totalnie bez sensu (w przeciwienstwie do Sword Art Online).Hmm fabuła z dupy wzięta,no nic trzeba przeboleć.W 20 odcinku anime się rozkręca i wciąga,ale ne zmienia to faktu,że 2 część Sao to P O R A Z K A!Za pierwszy sezon dałbym wysoką note,ponieważ jest dużo akcji,bardzo dobry wątek romantyczny i ogólnie SAO wydawało się o wiele lepsze od tej gry o elfach.Nie spodziewam się wysokiego poziomu w  GGO,czy też SAO2 (szczególnie,że w tej seri Kirito będzie prawdopodobnie wyglądał jak dziewczyna).No cóż obejrzę i zobaczę,ale tak jak mówie,gdyby SAO składało się z jednej gry i trwało by 12 odcinków,lub więcej (zależy jak rozłożyli by wtedy fabułę) to anime te byłoby naprawdę MEGA!

Opublikowano

Powiem tak,do 14 odcinka SAO było naprawdę bardzo dobre,wręcz genialne,ale ten moment z elfami i tą nową grą zepsuł wszystko.Mało akcji,gra totalnie bez sensu (w przeciwienstwie do Sword Art Online).Hmm fabuła z dupy wzięta,no nic trzeba przeboleć.W 20 odcinku anime się rozkręca i wciąga,ale ne zmienia to faktu,że 2 część Sao to P O R A Z K A!Za pierwszy sezon dałbym wysoką note,ponieważ jest dużo akcji,bardzo dobry wątek romantyczny i ogólnie SAO wydawało się o wiele lepsze od tej gry o elfach.Nie spodziewam się wysokiego poziomu w  GGO,czy też SAO2 (szczególnie,że w tej seri Kirito będzie prawdopodobnie wyglądał jak dziewczyna).No cóż obejrzę i zobaczę,ale tak jak mówie,gdyby SAO składało się z jednej gry i trwało by 12 odcinków,lub więcej (zależy jak rozłożyli by wtedy fabułę) to anime te byłoby naprawdę MEGA!

Nie znasz okoliczności, więc dlatego takie głupoty piszesz. :P

Podczas robienia ALO mieli jeszcze inny projekt do wykonania i zrobili to tak, jak zrobili i tyle, niektórym się to podoba, niektórym nie.

Jak już się mamy na serio do czegoś dopieprzyć, to tylko i wyłącznie dlaczego nie pokazali ich ślubu, za to powinni zostać wg. mnie powieszeni, już była nadzieja, że może w recapie go dadzą, ale nie, bo po co.

Skrócenie całości do 12 odcinków też się mija z celem, ja tam się cieszę z tego, co jest i tyle, a GGO pewnie wyjdzie tak samo jak SAO.

436951440626370320491.png

Opublikowano

dlaczego nie pokazali ich ślubu

Mniejsza ze ślubem. Najgorsze jest to, że beznadziejnie wycięli z nowelki scenę w 10 odcinku, czyli tą jak Asuna mówiła dla Kirito o wirtualnym seksie (opcji w grze dla zainteresowanych).

Opublikowano

Nie znasz okoliczności, więc dlatego takie głupoty piszesz. :P

Podczas robienia ALO mieli jeszcze inny projekt do wykonania i zrobili to tak, jak zrobili i tyle, niektórym się to podoba, niektórym nie.

Nie obchodzi mnie,że mieli inny projekt do wykonania.Jeśli wzieli się za to ALO to powinni podtrzymać poziom SAO,a nawet go przeskoczyć.A natomiast od 14 odcinka do 15 odcinka zrobiła się taka przepaść,że hohooh.

Mniejsza ze ślubem. Najgorsze jest to, że beznadziejnie wycięli z nowelki scenę w 10 odcinku, czyli tą jak Asuna mówiła dla Kirito o wirtualnym seksie (opcji w grze dla zainteresowanych).

Nom trochę dziwaczne,bo nawet jakby kierowali się też,że młodsza młodzież to ogląda to pewnie pomineli by scenke,jak Sugou mówił o gwałcie z Asuną i jeszcze ją do tego molestował ;_;

Opublikowano

Hmmm...widzę zainteresowanych naprawdę tą serią jak i fanów można powiedzieć jest co raz więcej   B)

No ale...To że

Kirito będzie kobietą

niektórzy, w tym Ja - wiedzieli 10 miesięcy temu jak nie wcześniej ;)

No bo wszystko zawarte w noweli jak i zdjęciach, artach z okładek.

Dla zainteresowanych nowelą po angielsku po raz n-ty wstawiam w tym temacie link:

http://www.baka-tsuki.org/project/?title=Sword_Art_Online

Ale z tego co pamiętam to nie znajdziecie tam wszystkiego :P

Sword Art Online (SAO+ALO) mimo wszystko jest nadal bardzo dobrze zrobione - BA! Perfekcyjnie bo trzyma fabułę w dobrej kolejności co nie zmienia faktu że troszkę zmieniają/usuwają momenty z noweli w porównaniu do anime.

@Up, @armoro - dla "niewyżytych" albo tym którym brakuje czegoś - a była tylko wspominka o tym jak zauważyłeś, o tej funkcji z SAO - masz zawsze "Fan Made" mangę NAWET kolorową - rozdział 16.5 ;)

Mnie niczego nie brakowało osobiście w anime, lecz zastanawia mnie to:

Co się stanie z Kirito tak naprawdę po tym jak w GunGale Online, pochodnie "Phantom Bullet" zostanie on otruty i Asuna będzie musiała go ratować,

Bo jak wszyscy dobrze wiemy Asuna zostaje w ALO dla Yui a tylko Kirito przechodzi do GGO gdzie na miejsce Asuny która sporadycznie będzie się przewijać - pojawia się Sinon (czyli Ona).

Sinon.png

Ciekawie jak to się skończy tzn. czy GGO będzie krótkie np. około 15 odcinków i połączy się z Project Alicization czy będzie to osobna seria?

Czy może Kirito zmieni "dziewczynę" i czy aby na pewno wg. pogłosek bo tego jeszcze nie czytałem - czy aby na pewno Asuna zginie?   :rolleyes:

5gubmKI.png

Opublikowano

Hmmm...widzę zainteresowanych naprawdę tą serią jak i fanów można powiedzieć jest co raz więcej   B)

No ale...To że

Kirito będzie kobietą

niektórzy, w tym Ja - wiedzieli 10 miesięcy temu jak nie wcześniej ;)

No bo wszystko zawarte w noweli jak i zdjęciach, artach z okładek.

Dla zainteresowanych nowelą po angielsku po raz n-ty wstawiam w tym temacie link:

http://www.baka-tsuki.org/project/?title=Sword_Art_Online

Ale z tego co pamiętam to nie znajdziecie tam wszystkiego :P

Sword Art Online (SAO+ALO) mimo wszystko jest nadal bardzo dobrze zrobione - BA! Perfekcyjnie bo trzyma fabułę w dobrej kolejności co nie zmienia faktu że troszkę zmieniają/usuwają momenty z noweli w porównaniu do anime.

@Up, @armoro - dla "niewyżytych" albo tym którym brakuje czegoś - a była tylko wspominka o tym jak zauważyłeś, o tej funkcji z SAO - masz zawsze "Fan Made" mangę NAWET kolorową - rozdział 16.5 ;)

Mnie niczego nie brakowało osobiście w anime, lecz zastanawia mnie to:

Co się stanie z Kirito tak naprawdę po tym jak w GunGale Online, pochodnie "Phantom Bullet" zostanie on otruty i Asuna będzie musiała go ratować,

Bo jak wszyscy dobrze wiemy Asuna zostaje w ALO dla Yui a tylko Kirito przechodzi do GGO gdzie na miejsce Asuny która sporadycznie będzie się przewijać - pojawia się Sinon (czyli Ona).

Sinon.png

Ciekawie jak to się skończy tzn. czy GGO będzie krótkie np. około 15 odcinków i połączy się z Project Alicization czy będzie to osobna seria?

Czy może Kirito zmieni "dziewczynę" i czy aby na pewno wg. pogłosek bo tego jeszcze nie czytałem - czy aby na pewno Asuna zginie?   :rolleyes:

Z GGO da się zrobić pełną, 25 odcinkową serię. Materiału jest.

Już pomijam fakt, że Asuna zostaje w ALO głównie dla swojego black knighta :c

O jakiej dziewczynie mówisz?

Last.fm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...