Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sword Art Online - dyskusja

viper1924

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba tylko ja tutaj nie lubię asuny xD

Można powiedzieć że ja też nie bardzo ją lubię, ale to nie tak że to jej wina tylko czekam na coś nowego, świeżego..zmiana postaci również byłaby mile widziana :)

• Odpowiedzi 859
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jakby ktoś zarzucił mi w spoilerze informacje dotyczące romansu w GGO byłoby fajnie.

Nie będzie romansu Kirito z Sinon. :3

Opublikowano

Osobiście mam nadzieję, że będzie teraz więcej akcji, a mniej romantycznego gówna, ale znając życie pewnie bardzo się rozczaruję.

Jakby ktoś zarzucił mi w spoilerze informacje dotyczące romansu w GGO byłoby fajnie.

Oficjalny pairing zostaje taki sam - AsunaxKirito. Chociaż z drugiej strony Sinon dołącza do haremu Kirito. Przynajmniej takie wrażenie odniosłem.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Osobiście mam nadzieję, że będzie teraz więcej akcji, a mniej romantycznego gówna, ale znając życie pewnie bardzo się rozczaruję.

Jak możesz używać tak prymitywnych słów ?

Zresztą ten ich związek w SAO (miłość) to jedna z największych zalet tego anime.

Z drugiej strony, nie sądzę, żeby wymyślili bardziej wciągająca fabułę niż ta, która była w pierwszej części.

Tego jestem prawie pewien.

Skoro ALO było już znacznie słabsze od SAO to po kolejnym sezonie nie spodziewam się niczego lepszego.

Opublikowano

Skoro ALO było już znacznie słabsze od SAO to po kolejnym sezonie nie spodziewam się niczego lepszego.

Ja zaś mam nadzieję, że twórcy przemyślą błędy jakie popełnili w ALO i przez to kolejny sezon będzie nieco lepszy.

Nawet nie marzę o tym by wzbił się ponad poziom SAO lecz nawet coś odrobionę lepszego od ALO by mnie w pełni zadowoliło.

Zwłaszcza, że SAO wspominam bardzo dobrze i przyjemnie się je oglądało więc z pewnością zobaczę tą kolejną odsłonę przez sam sentyment do tytułu. :)

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Byłem zachęcany przez parę osób do obejrzenia tego anime. Opis mnie jeszcze bardziej zachęcił, wygląda na ciekawe, na pewno obejrzę.

Opublikowano

Ja zaś mam nadzieję, że twórcy przemyślą błędy jakie popełnili w ALO i przez to kolejny sezon będzie nieco lepszy.

Nawet nie marzę o tym by wzbił się ponad poziom SAO lecz nawet coś odrobionę lepszego od ALO by mnie w pełni zadowoliło.

Zwłaszcza, że SAO wspominam bardzo dobrze i przyjemnie się je oglądało więc z pewnością zobaczę tą kolejną odsłonę przez sam sentyment do tytułu. :)

Myślę że brak pedalskich wróżko-elfów jako głównych bohaterów będzie dobrym krokiem na przód po ALO.

Według mnie zniszczyli świat i jego otoczkę w drugim sezonie, zresztą fabuła która była niemal identyczna... :)

NJxbd4x.png

Opublikowano

GGO>SAO>ALO.

Jest na co czekać ;)

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

SAO dobre anime dla osób interesujące się MMO :D Wirtualny świat, w którym przebywają bohaterowie jest całkiem ciekawy...ale moim zdaniem o wiele za mało odcinków by rozwinąć całkiem fabułe do odpowiedniego poziomu, co sprawia duże niedosycenie i pełno luk w fabule. Tyle na temat ; )

[center][img]http://oi42.tinypic.com/2evrhgx.jpg[/img][/center]

Opublikowano

IMO Log Horizon to zwyczajnie podpierdolony pomysł z SAO.

BO TYLKO SAO JEST TAKIE UNIKATOWE I WYJĄTKOWE !!!!

A wszystyko inne o tematyce podobnej do sao jest podpierdolone, bo nikt inny nigdy nie pomyślał o tym, że można by uwięzić bohaterów w wirtualnej rzeczywistości.

Autorzy LH nie mają rozumu ani godności człowieka

@Top

Z nową serią wiążę wiekszą nadzieje niż z poprzednią, ale pewnie znowu się zawiodę i większość odcinka przesiedzę w internecie

s2c77Oa.png

Opublikowano

BO TYLKO SAO JEST TAKIE UNIKATOWE I WYJĄTKOWE !!!!

A wszystyko inne o tematyce podobnej do sao jest podpierdolone, bo nikt inny nigdy nie pomyślał o tym, że można by uwięzić bohaterów w wirtualnej rzeczywistości.

Autorzy LH nie mają rozumu ani godności człowieka

@Top

Z nową serią wiążę wiekszę nadzieje niż z poprzednią, ale pewnie znowu się zawiodę i większość odcinka przesiedzę w internecie

Gdyby obie serie wychodziły w tym samym czasie, a nie rok później to może i zgodziłbym się z Tobą.

Opublikowano

Gdyby obie serie wychodziły w tym samym czasie, a nie rok później to może i zgodziłbym się z Tobą.

"bo nikt inny nigdy nie pomyślał o tym, że można by uwięzić bohaterów w wirtualnej rzeczywistości."
Teb argument jest wystarczający.
@top
Również mam nadzieję, że będzie lepsze niż od 2 seri

; )

Opublikowano

"bo nikt inny nigdy nie pomyślał o tym, że można by uwięzić bohaterów w wirtualnej rzeczywistości."
Teb argument jest wystarczający.
@top
Również mam nadzieję, że będzie lepsze niż od 2 seri

Jak na moje to nie może być to lepsze.. są pewne anime, które rzeczywiście trzymają poziom przez parę sezonów (np. Zero no Tsukaima), ale ja dalej uważam, że w SAO zostały wykorzystane pewne schematy, historia została zamknięta, a jej kontynuacja jest już na siłę i to nie będzie już nasze SAO.

Opublikowano

@Up

Ponoć lipiec.

Co do SAO - pytanie - czy was też tak bardzo bardzo zawiodło, że po wszystkim oni nadal wrócili do grania?

Sezon z ALO był naprawde piękny. Fakt, że wątek miłości jego kuzynki jest dosyć na siłe wprowadzony - da sie to lubić. Cała misja znalezienia zadawała mi pytanie czy kirito ma wgl. jakąkolwiek siłe w realnym życiu. Na szczęście na końcu okazuje się, że ma i podołał złapaniu tego typka (zapomniałem imienia). Pięknie zakończone, wszystko było tak piękne, że rzygam tęczą - ALE - dlaczego zamiast prowadzić normalne życie w prawdziwym świecie, wrócili do gry, która zrobiła tyle złego i przede wszystkim - nie jest prawdziwa!! :(

ex

Opublikowano

SAO ssie przy takich tytułach,jak Log Horizon,czy Kindgom.Nawet Greed Island w HxH bardziej mi się podobało ;) 6/10

Bez żartów. Takie gnioty nie umywają się do SAO.

SAO ogląda się przyjemnie z wielu powodów. Zarówno z powodu pięknej oprawy wizualnej, rewelacyjnej ścieżki dźwiękowej, emocjonujących walk jak i Asuny. Oczywiście zalet jest więcej, ale wymieniłem te największe.

A wróżki w ALO to nic złego. Po prostu to już nie są te same emocje. ALO jest nadal bardzo dobre, ale świetne już nie.

SAO dobre anime dla osób interesujące się MMO :D Wirtualny świat, w którym przebywają bohaterowie jest całkiem ciekawy...ale moim zdaniem o wiele za mało odcinków by rozwinąć całkiem fabułe do odpowiedniego poziomu, co sprawia duże niedosycenie i pełno luk w fabule. Tyle na temat ; )

Dla mnie SAO kojarzyło się z Final Fantasy. Takie klimaty jRPG, które uwielbiam. Ale najlepiej jakby cała seria została poświęcona wyłącznie SAO.

Jak na moje to nie może być to lepsze.. są pewne anime, które rzeczywiście trzymają poziom przez parę sezonów (np. Zero no Tsukaima), ale ja dalej uważam, że w SAO zostały wykorzystane pewne schematy, historia została zamknięta, a jej kontynuacja jest już na siłę i to nie będzie już nasze SAO.

Zero no Tsukaima najbardziej mi się podobało w ostatnim sezonie. Wcześniej tak niezbyt, ale w ostatnim sezonie nawet Louise była mniej irytująca. Ogólnie jakieś sympatyczniejsze było i miało najlepsze walki.

Jednak odnośnie SAO też sądzę, że kolejny sezon będzie słabszy. Może to być dobre anime, ale wątpię że coś więcej.

Co do SAO - pytanie - czy was też tak bardzo bardzo zawiodło, że po wszystkim oni nadal wrócili do grania?

Chyba nie odnośnie SAO, ale odnośnie ALO. Uważam, że nie powinni od razu tego robić. Kilka odcinków powinno opowiadać o ich życiu w prawdziwym świecie, a szczególnie o tym co dalej z wzajemnymi relacjami Kirito i Asuny.

Opublikowano

Moim zdaniem SAO i te całe LOG Horizony to jeden wielki szajs.

Fakt faktem, że SAO przez pierwsze kilka odcinków trzymało wysoki poziom, a potem to już działy się tylko cuda na które liczyli chyba fanboye tego anime, potem game over ŁAŁ, potem znowu wracają do gry tyle że pod inną nazwą i to już ewidentnie jest zrobione na siłę, no a ostatnie epy i ten cały recap ekstra edyszyn.. Oh god why

Także nie wiem co wy takiego widzicie w tych anime, a może to ja jestem jakiś dziwak.. cholera wie

417711489342956987022.png

Opublikowano

Moim zdaniem SAO i te całe LOG Horizony to jeden wielki szajs.

Fakt faktem, że SAO przez pierwsze kilka odcinków trzymało wysoki poziom, a potem to już działy się tylko cuda na które liczyli chyba fanboye tego anime, potem game over ŁAŁ, potem znowu wracają do gry tyle że pod inną nazwą i to już ewidentnie jest zrobione na siłę, no a ostatnie epy i ten cały recap ekstra edyszyn.. Oh god why

Także nie wiem co wy takiego widzicie w tych anime, a może to ja jestem jakiś dziwak.. cholera wie

Ja straszliwie nudzę się romansach.

Od 5-6 odcinka przestało mi się to wszystko podobać i męczyłem serię byleby to skończyć

s2c77Oa.png

Opublikowano

Fakt faktem, że SAO przez pierwsze kilka odcinków trzymało wysoki poziom,

Powiedziałbym, że przez pierwsze 14 odcinków trzymało wysoki poziom. Szczególnie te odcinki bliżej końca były świetne. Nie tylko rewelacyjne walki, ale również ten romans pomiędzy Asuną, a Kirito. W dodatku 14 odcinek to był zdecydowanie wyciskacz łez, więc dzięki temu tym bardziej było emocjonujące. Najgłupsze posunięcie twórców to przerwanie SAO i rozpoczęcie ALO (chociaż tak było w nowelce).

To taki idiotyzm, że aż chciałem przerwać oglądanie. Jednak zmusiłem się do obejrzenia całego ALO ze względu na Asunę.

Jak można zrobić 2 anime w jednym.

Opublikowano

Czyli rozumiem, że wolelibyście czekać teraz na ALO zamiast GGO?

Jeśli SAO rozłożone byłoby na 25 ep zamiast 14 to tak, wolałbym teraz czekać na ALO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...