Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sword Art Online - dyskusja

viper1924

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To cos kiepsko czytałes, bo Kirito zostanie otruty przez, bodajże, jednego z członków Laughing Coffin i w celu wyleczenia zostanie podpięty do tej maszyny przyspieszającej, która nie pamiętam, jak się nazywa. Asuna będzie go przecież szukać...

Dzięki za ujęcie tamtego kawałka w spoiler -cosik nie zadziałał T.T - my bad

Wybacz, być może źle zrozumiałem - jestem fanem tej serii lecz nie na tyle by się wszystkiego dokładnie doszukiwać - do tego słyszałem już różne wersje :huh:

Być może tak jest - jestem tylko człowiekiem i mogłem się pomylić :P

5gubmKI.png

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 859
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Obejrzałem niedawno Sword Art Online i muszę przyznać, że było świetne (mowa o SAO, a nie ALO). Uważam, że w przypadku tego anime to właśnie ta wielka miłość między Asuną i Kirito jest jego największą zaletą. Pięknie rozwinęli ich wzajemne relacje (chociaż wyjątkowo szybko). Odcinek 11 był jednym z najlepszych i to mimo tego, że nie miał żadnej akcji. Chodzi o to, że klimat był wyjątkowo fajny, krajobrazy przepiękne i bohaterom nie można nic zarzucić. Dramatyzm połączony z miłością był tym co najbardziej wciągało i emocjonowało w SAO.

Zresztą zdecydowanie najlepsze odcinki to te od 8 do 14. Wtedy były najlepsze walki (najbardziej efektowne i dramatyczne), a zarazem relacje pomiędzy głównymi bohaterami bardzo mi się podobały.

Odcinek 14 był zdecydowanie najsmutniejszy z całego anime, ale

na szczęście ostatecznie wszystko dobrze się skończyło. Chociaż muszę przyznać, że wzruszał niesamowicie.

Najlepsza walka z bosem to ta pod koniec 13 odcinka. To był

trzeci najsilniejszy boss w tym anime.

Wizualnie anime było bardzo dobre (szczególnie tła i animacja), a muzycznie doskonałe. Oprawa dźwiękowa w wykonaniu Yuki Kajiura tworzyła większość tego niesamowitego klimatu (szczególnie podczas scen romantycznych i walk z bosami ).

Szkoda tylko, że w 10 odcinku nie było nic odnośnie Ethic Code Off. Końcówka tego odcinka została znacznie gorzej przedstawiona niż wynikałoby to z nowelki. A Kirito

w ubraniu siedzący obok nagiej Asuny to dosyć idiotyczny pomysł producentów anime.

Odnośnie ALO to mimo pięknego świata było dosyć dziwne. Ten główny zły był jednym z najbardziej żałosnych jakich spotkałem w anime.

W dodatku ta miłość siostrzyczki do brata to coś czego nie lubię w anime. A ten fanserwis zaskoczył mnie chyba najbardziej (nie pasował do tej serii). Jednak tentacle w ALO to naprawdę coś szokującego, a mina Asuny rewelacyjna. :)

2co4pw0.jpg

SAO 9/10, a ALO 7/10 (mimo wielu wad to ostatnie odcinki były nadal bardzo dobre, a zakończenie takie jak chciałem).

Opublikowano

Specjal obejrzany.

Jedyne co mi się podobało to flashback walki z gleam eyes.

Jak dla mnie chujnia totalna.

s2c77Oa.png

Opublikowano

miały być nowe materiały a było ich z 10min ;( i to o pływaniu omg ? ( przewijałem momenty wspomnień z ALO ... ) + końcowa akcja walki z morskimi potworkami nawet z bossem nie walczyli ;(

daję w spoiler ponieważ niektórzy mogli jeszcze nie oglądać recapa

rmoiyq.png

Opublikowano

Mi to jakoś te wydanie specjalne się spodobało , dobrze było przypomnieć sobie przygody Kirito i znów zobaczyć bohaterów serii.

Opublikowano

przygody Kirito i znów zobaczyć bohaterów serii.

Osobiście niezwykle mnie irytowało, że będąc w realnym świecie wszyscy dalej go nazywali Kirito jak on ma na imię Kazuto.

Nawet jego dziewczyna go nazywa nickiem z gry, no kurwa xD

s2c77Oa.png

Opublikowano

Osobiście niezwykle mnie irytowało, że będąc w realnym świecie wszyscy dalej go nazywali Kirito jak on ma na imię Kazuto.

Nawet jego dziewczyna go nazywa nickiem z gry, no kurwa xD

Gdybyś spędził tyle lat co oni w grze też byś do każdego mówił po nicku z gry xD

Osobiście czekam na następną serię.

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Już dawno było wiadomo, że wyjdzie Gun Gale Online. Dodali odc. który trwa godzinę i 40 minut, w którym są przypominane najważniejsze rzeczy w sao alf.. i dodali parę nowych scen. A tutaj trzymajcie trailer.

Opublikowano

Mam nadzieję, że nie przesadzą z fabułą, bo samo SAO, a nawet ALO były świetne. Chociaż szczerze mówiąc to nie widzi mi się SAO 2, ale nie będę oceniać dopóki nie zobaczę. :v Anyways, to ma wyjść teraz jakoś niedługo?

Opublikowano

Mam nadzieję, że nie przesadzą z fabułą, bo samo SAO, a nawet ALO były świetne. Chociaż szczerze mówiąc to nie widzi mi się SAO 2, ale nie będę oceniać dopóki nie zobaczę. :v Anyways, to ma wyjść teraz jakoś niedługo?

Wątpię

Przewiduje, że wyjdzie w sezonie letnim.

Wtedy trafi do większej ilości odbiorców.

btw. Czy sao potrzebuje 2 tematów ?

s2c77Oa.png

Opublikowano

Pewnie w lipcu, tak jak poprzedni sezon.

Opublikowano

Oby jak najszybciej.

Ciekawe jak będzie wyglądała fabuła w shooterze.

IMO przez brak Asuny będzie chujnia, bo jednak na ekranie bardzo fajnie razem wyglądali.

Opublikowano

IMO przez brak Asuny będzie chujnia, bo jednak na ekranie bardzo fajnie razem wyglądali.

W ogóle dla mnie SAO to głównie Kirito i Asuna, a SAO bez niej będzie jakieś dziwne (tak mi się wydaje). ;_; No nic. Obejrzę i ocenię wtedy.

Opublikowano

W ogóle dla mnie SAO to głównie Kirito i Asuna, a SAO bez niej będzie jakieś dziwne (tak mi się wydaje). ;_; No nic. Obejrzę i ocenię wtedy.

Patrząc od strony romansu tak ale przy shooterze gdzie pewnie najebią akcji i nic więcej konkretnego sam Kirito raczej nie powinien być żadnym zmartwieniem, jeśli zmieni się cały styl.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Patrząc od strony romansu tak ale przy shooterze gdzie pewnie najebią akcji i nic więcej konkretnego sam Kirito raczej nie powinien być żadnym zmartwieniem, jeśli zmieni się cały styl.

No właśnie w tym rzecz. SAO ma swój fajny klimat i boję się, że ta nowa odsłona to będzie totalne dno.

Opublikowano

SAO bez Asuny to nie będzie już takie świetne anime jakim było przynajmniej w mojej opinii. W każdym razie liczę na to, że wymyślą jednak coś co nas zaskoczy :)

Opublikowano

SAO bez Asuny to nie będzie już takie świetne anime jakim było przynajmniej w mojej opinii. W każdym razie liczę na to, że wymyślą jednak coś co nas zaskoczy :)

Chyba tylko ja tutaj nie lubię asuny xD

Osobiście mam nadzieję, że będzie teraz więcej akcji, a mniej romantycznego gówna, ale znając życie pewnie bardzo się rozczaruję.

Jakby ktoś zarzucił mi w spoilerze informacje dotyczące romansu w GGO byłoby fajnie.

s2c77Oa.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...