Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Exonia Shaiya

lopescio

Gracze  

157 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagrasz na serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemasz mam pytanie dotyczące "ukończenia" prac nad serwerem i otwarciem go dla innych mniej więcej czy masz jakiś termin zaplanowany itd.

Nie mam zaplanowanej daty startu. Powoli do celu :)

I jeszcze jedno pytanie dotyczące Item Mail czy wszystko bedzie darmowe czy zrobisz ceny tak kolosalne jak na globalu? ;) pozrawiam

Będzie odpowiednio tak, abym utrzymał serwer :)

Mam nadzieje, że pogramy przed końcem świata, no nie ^^?

Możliwe :D

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza

Albert Einstein

• Odpowiedzi 573
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja tam wiem, że wystartuje sprawdzam co kilka tygodni, a tak zajmuje się czymś innym :) Polecam, fajny sposób na niecierpliwość :D

Opublikowano

Ja tam wiem, że wystartuje sprawdzam co kilka tygodni, a tak zajmuje się czymś innym :) Polecam, fajny sposób na niecierpliwość :D

Tak jasne, ale co??
Opublikowano

ja grzmoce w cs na modzie Zombie+exp oczekując na exonie choc i tak wiem tyle co mi lopes powiedział na temat exoni i chętnie bym się podielił ale lopes nie chce jeszcze mówić więc się wstrzymuje

50 post V - 10.11.2012; 100 post X; 200 post X; 300 post X; 400 post X; 500 post X

<Piszę poprawnie po polsku lecz czasem popełniam błędy ze względu na bardzo szybką pisownie bez patrzenia na klawiaturę za co z góry przepraszam >

Opublikowano

a ja czekam od bodajże lipca i ciągle nie mogę się doczekać :P próbuje zabić nudę Battlefieldem ale ... :P

Wierzę w lopeścia ze ten serwer będzie udany :)

Opublikowano

a robiłeś strone pod jakąś gre? nie sądze

Jestem na poziomie tworzenia autorskich gier VIA WWW, więc uwierz mi, znam się na tym ;-)

Ja robiłem i wiem ile to trwa a co do porządnej to kwestia zrobienia grafiki i zmiany szaty na stronie czyli ogólnie trwa to jakąś nie cała godzinę jeśli ogarniasz to wszytko

Mówie o stronie tworzonej od zera, a nie przerabianiu szablonu ;-)

Własna strona z własną grafiką w nie całą godzinę? o.O

wiec nie gadaj że to nie jest kwestia kilkudziesięciu minut

Nadal zostanę przy swoim zdaniu, że porządnej strony w kilka dziesiąt minut nie zrobisz. Nie wspominając juz o grafice, co z zabezpieczeniem jej? Chyba, że ma to być strona na kilka dni - do czasu zainteresowania się grą przez konrkurencję? :D

Sygna.jpg
Opublikowano

do czasu zainteresowania się grą przez konrkurencję? :D

Nie ma konkurencji ;)

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza

Albert Einstein

Opublikowano

@lopescio

uwierz mi, będzie... Teraz jest spoko, jesteś pierwszą osobą robiąca polski serwer, ale z czasem bedzie tak jak z serwerami metina....

Pozdrawiam

Sygna.jpg
Opublikowano

@lopescio

uwierz mi, będzie... Teraz jest spoko, jesteś pierwszą osobą robiąca polski serwer, ale z czasem bedzie tak jak z serwerami metina....

Pozdrawiam

Metin i jego sf są 5x łatwiejsze od shaiy ;)

Albert Einstein

Opublikowano

Metin i jego sf są 5x łatwiejsze od shaiy ;)

Owszem, ale kiedyś też nie było serwerów metina. Po jakimś czasie shaiya również stanie się bardziej ogólnodostępna i wtedy wiecej graczy będzie próbowało robić serwery.

Sygna.jpg
Opublikowano

pff metin o.O , a co do konkurencji @Kobi55 ma racje jak pierwszy serwer polski powstanie to za jakiś czas będą ich na pęczki <_< ,ale twój serwer będzie pierwszy więc ludzie nie będą chcieli się przenosić na inny ,a w dodatku pewnie będzie najlepszy :rolleyes:

Opublikowano

Owszem, ale kiedyś też nie było serwerów metina. Po jakimś czasie shaiya również stanie się bardziej ogólnodostępna i wtedy wiecej graczy będzie próbowało robić serwery.

Przecież Ci tłumacze, że zanim zaczną wychodzić Polskie serwer shaiy to troszkę czasu minie. Z pewnością będzie to trwało dłużej niż w przypadku metina.

jak pierwszy serwer polski powstanie to za jakiś czas będą ich na pęczki <_<

I będzie tak jak z metinem, kilka dobrych, a reszta to tani syf ;)

Albert Einstein

Opublikowano

Przecież Ci tłumacze, że zanim zaczną wychodzić Polskie serwer shaiy to troszkę czasu minie. Z pewnością będzie to trwało dłużej niż w przypadku metina.

Czy ja powiedziałem, że to się stanie od razu ;)?

I będzie tak jak z metinem, kilka dobrych, a reszta to tani syf ;)

Zgadzam sie;)

Sygna.jpg
Opublikowano

Kobi Nie będę się z tobą kłócił ale powiem ci jedno ja miałem po kursach grafiki i html egzamin gdzie musiałem zrobić stronę do 3 dni ja zrobiłem ją w niecałą godzinę ponieważ pisze szybko praktycznie bez błędów.

To już zależy od osoby jak ogarnia silnik danej gry a z tego co wiem silnik Shaiyi jest bardzo trudny i nawet bez podstawowej wiedzy języka danej gry się nie obejdzie.

50 post V - 10.11.2012; 100 post X; 200 post X; 300 post X; 400 post X; 500 post X

<Piszę poprawnie po polsku lecz czasem popełniam błędy ze względu na bardzo szybką pisownie bez patrzenia na klawiaturę za co z góry przepraszam >

Opublikowano

Czy ja powiedziałem, że to się stanie od razu ;)?

No więc zanim to się stanie, to Exonia rozwinie się dostatecznie :)

To już zależy od osoby jak ogarnia silnik danej gry a z tego co wiem silnik Shaiyi jest bardzo trudny i nawet bez podstawowej wiedzy języka danej gry się nie obejdzie.

Nie ma source żadnego pliku, więc bez żadnej znajomości się obejdzie :)

Albert Einstein

Opublikowano

Przeczytałem cały temat i narazie widze tylko jak Lopes jest zachwalany.Nic nie zostało pokazane oprócz forum wiec nie wiem czym sie tu zachwycać:)Czy są jakieś postepy z serwerem?Pokazcie coś zeby ludzie jednak uwierzyli że serwer powstanie takie moje jest zdanie:)

Opublikowano

@Proevolution

Nie bądź taki pewien :)

Jestem pewien że serwer nie ruszy lub ruszy ale padnie po 2 miesiącach lub serwer na którym lopescio postawi będzie za słaby.

Jedno z 3, innej możliwości nie ma.Nie piszę tego ze złości ani nic z tych rzeczy.

Wiecie wszyscy dobrze że shaiya to nie metin(jak to ktoś napisał do góry), to mniej dochodowa gra ,w którą gra mniej osób.

Powiem tak: powstanie--->pobiorę---->zagram :)

784091427630431250239.png
:D

Opublikowano

Przeczytałem cały temat i narazie widze tylko jak Lopes jest zachwalany.Nic nie zostało pokazane oprócz forum wiec nie wiem czym sie tu zachwycać:)Czy są jakieś postepy z serwerem?Pokazcie coś zeby ludzie jednak uwierzyli że serwer powstanie takie moje jest zdanie:)

Postępy są w systemie, tego się nie da pokazać :)

@Proevolution

Jestem pewien że serwer nie ruszy lub ruszy ale padnie po 2 miesiącach lub serwer na którym lopescio postawi będzie za słaby.

Jedno z 3, innej możliwości nie ma.Nie piszę tego ze złości ani nic z tych rzeczy.

Wiecie wszyscy dobrze że shaiya to nie metin(jak to ktoś napisał do góry), to mniej dochodowa gra ,w którą gra mniej osób.

That's terrible :(

Pisałeś do aeria games oraz gameforge ile zarabiają na jednym serwerze? No bo innego sposobu na porównanie dochodów nie znam.

Serwer ruszy, nie ma się czego obawiać :)

Albert Einstein

Opublikowano

@Proevolution

@Proevolution

Mam takie samo zdanie ;-) .

Opublikowano

Kobi Nie będę się z tobą kłócił ale powiem ci jedno ja miałem po kursach grafiki i html egzamin gdzie musiałem zrobić stronę do 3 dni ja zrobiłem ją w niecałą godzinę ponieważ pisze szybko praktycznie bez błędów.

Jeżeli Ty chcesz stronę pod grę robić w html'u to gratuluję :-).

Po 1. W html nie można połączyć się z bazą danych

Po 2. W html nie zrobisz rejestracji/logowania etc.

Po 3. Nie zrobisz nic co miałoby być aktualizowana na bieżąco (np. ranking/status serwera etc.)

Po 4. HTML jest do tworzenia statystycznych stron, w których informacje są pobierane TYLKO z plików na serwerze lub innej strony. Żadna strona pod gre nie zostanie stworzona w czystym HTML'U ;-)

To by chyba było na tyle

Sygna.jpg
Opublikowano

@Lopescio po co pisać?

Metin2 ma więcej graczy = większy dochód

Shaiya mało graczy = mały dochód

nie sadzę żeby shaiya tak nagle zdobyła sobie parę milionów graczy więcej :)

784091427630431250239.png
:D

Opublikowano

@Lopescio po co pisać?

Metin2 ma więcej graczy = większy dochód

Shaiya mało graczy = mały dochód

nie sadzę żeby shaiya tak nagle zdobyła sobie parę milionów graczy więcej :)

W metinie można g*wno wsadzić w is.

W shaiy przy tanich itemach można w ch*j zarobić.

Metin ma pare milionów graczy? Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha :D :D :D :D :D

Jeżeli Ty chcesz stronę pod grę robić w html'u to gratuluję :-).

Po 1. W html nie można połączyć się z bazą danych

Po 2. W html nie zrobisz rejestracji/logowania etc.

Po 3. Nie zrobisz nic co miałoby być aktualizowana na bieżąco (np. ranking/status serwera etc.)

Po 4. HTML jest do tworzenia statystycznych stron, w których informacje są pobierane TYLKO z plików na serwerze lub innej strony. Żadna strona pod gre nie zostanie stworzona w czystym HTML'U ;-)

To by chyba było na tyle

Mówiąc prościej hmtl jest tylko do tego, aby wyświetlać. Na html nie wykonasz żadnej operacji.

Albert Einstein

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...