Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Exonia Shaiya

lopescio

Gracze  

157 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagrasz na serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chyba nie powarzny jestes.

Poważny*

I Ty mnie od idioty wyzywasz xD

Chcesz zrobić server a nie chcesz go zasponsorowac ?

Sponsorować a zasponsorować to dwie zupełnie inne rzeczy.

Ehh, chłopie dorośnij i wróć, bo ja preferuje jakiś poziom w rozmowach :)

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza

Albert Einstein

• Odpowiedzi 573
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Lopes nie zwracaj na niego uwagi i zajmij się serverem bo widać Kseare specjalnie założył konto tutaj żeby krytykować exonię :P

Opublikowano

Ludzi zamiast narzekać zrobilibyście coś pożytecznego a nie tylko mówili że serwer nie wystartuję . Jeżeli ma nie wystartować to po co się wypowiadacie na jakikolwiek temat serwera !!

Opublikowano

Mój pomysł na drop wygląda tak:

Kanos

-golemy = lapisy

-Dentatus/Secreta/Lumen/Ales = 2-3 części z najlepszego setu. Można też zrobić to w ten sposób że z danego bosa leci eq np. tylko dla elfów/ludzi itp

VR-PR

-wszystkie moby = regnum poty i składniki do enchantowania eq

OI ( drop też zależy od tego czy OI ma być otwarte cały czas lub tylko na pare godzin)

-skrzynie = 50% na najlepszy lapis

-bosy = pierścionki, amulety, branzoletki lub jeżeli OI ma być owtarte przez pewien czas to bronie

CS

-z mobków = OP

-bos = może ele lv2

Sky City

-bos = debuffki lv7 lub lepsze jeżeli będą

DD1

-wszystkie moby = lapizje ataku i obrony

DD2

-wszystkie moby = runy odtworzenia

Dino

-wszystkie moby = runy odtworzenia lub lapizje

Altary

-z wszystkich altarów peleryny lub jakieś inne w miare cenne rzeczy to by zmusiło ludzi troche do walki o blesa : P

mapa pvp 20-30

-z wszystkich mobów sety i bronie na 20-30 (składniki do enchantowania tego eq powinny być w ah). Hmm można dodać też jakiegoś bosa na 20-30 z którego by leciało eq bogini oczywiście na 30 lvl.

mapa pvp 1-15

-z wszystkich mobów sety i bronie potrzebne na 1-15(składniki w ah) + jakiś bos z którego leci lepsze eq

Conti i wszystkie rzeczy potrzebne do gry powinny być za darmo lub za jakąś niską kwote chyba że masz inny pomysł na tryb UM

muvki,zaklęcie szczęścia i runy teleportacji za darmo

Można jeszcze pomyśleć o rzeczach jakie mają dropić z innych bosów ale najpierw bym musiał wiedzieć jakie wgl mają być :D

Ok to by było na tyle. Pozdrawiam quantum :)

Opublikowano

hehhehe ;D ehhee :D

Pompa co ty kurwa wiesz ?

Dostaliśmy szanse ?

Lopes zobacz sobie jak sa zrobione privy ludzią tu nie zalezy zeby dropic spedzac na farmienu 8h bo na conti nie maja...

Tu na privie chcemy sie bawic na pvp pvp jescze raz pvp.

Wejdź sobie na priva jakiegos i zobacz.

Nie wiem co ty chcesz zrobic na tym privie kokosy z drzew beda spadac a moze bedziemy latac samlotem.

Bez przesady tak jak napisalem wczesniej zwieksz drop,exsp daj conti,pida,fnixksa,exspa,nn,lc,sumki,mowki,mlotki itp

Wydaje mi sie że jedyne co robisz, zeby zrobic swojego priva to piszesz tu z nami na forum i sam siebie oklamujesz ze go zrobisz ;s

Stronki swojego priva nie masz.

Screnów nie pokażesz bo nie masz co pokazac.

Filmiku tak samo.

Wiec powiedz nam co robiles 6 miesiecy jajami sie bawiles czy moze plikami żąglowałeś.

Wydaje mi sie że nigdy nie grales w shaiya.

Wiec napisz tu po co piszesz 6 miesiecy na tym forum ze ten priv bedzie kox super zajebisty ?

W twoich zapowiedziach serwera nie ma zadnego ale to zadnego [+] niczym nie jestes w stanie sie pochwalic. Wiec zastanow sie co piszesz albo oglosc ze serwer nie powstanie bo jestes żałosny...

Pytasz co ja wiem? Sprecyzuj pytanie, bo mam dylemat... Nie wiem czy pytasz o fizykę jądrową, religie czy politykę czy może o Shaiye. ;)

Na drugie pytanie odpowiadam, TAK, dostaliśmy szanse ;).

Te kokosy to całkiem niezły pomysł, ale co będzie jak moja postać będzie miała lęk wysokości? Samolot według mnie odpada.

Tak mi się wydaje, że jeżeli będziesz opierał się cały czas na złudzeniach to daleko w życiu nie zajdziesz ;).

Stronka serwera była , trza było od początku przeglądać temat ;). Screeny są w pierwszym poście ;). Filmik? Skoro oceniasz lopescia tak nisko to nie wymagaj od niego tak skomplikowanej rzeczy jaką jest filmik ;).

Niezłe użycie metafory, masz racje, żonglował plikami.

Na resztę stwierdzeń pytających nie chcę mi się odpowiadać.

PS. Z Twoich pierwszych słów wywnioskowałem, że uważasz, że moja wiedza dotycząca gry Shaiya jest znikoma, a więc udowodnij to jakoś ;).

Pozdrawiam

PompaZasysacz

6504.jpg
Opublikowano

A więc wracając do tematu drop listy.

W m2 proponuję ustawić drop Fortune Coin z tym, że wartych więcej niż te w m1 oraz legendarne eq na 20-30.

AN - Lapisy Lv5.

KH - Lapisy do hełmu Lv1 oraz eq pod exp na poziom 31. Z Elkida jakieś legendy na 40-50 i OP.

20-30 - Proponuję ustawić drop enchantów do rzeczy na 20-30 Magic Clover itp,itd. Bossa w jakimś oddalonym miejscu od altaru albo w lochach z którego leci goddessowe eq na 20-30.

CR - Proponuje ustawić drop OP. Tak aby było trochę zabawy z 4 głównych bossów proponuję zrobić farmę eq na lv70, z tym, że godziny respów co 12h i przerobić ich tak aby recowy tank musiał stać z healem ;).

Wszelakie zastrzeżenia dotyczące dropu w m2 proszę pisać w tym temacie. Wyjątkiem jest drop Ślepych Reniferów bez których serwer istnieć nie może ;).

M3.

Z mobów Fortune Coin o wartości takiej samej jak w m2 z tym, że dodamy tutaj pelerynki na lv48, 54.

Ruiny Aurizen - Lapisy Lv6. I z bossów jakieś Coiny albo Fortune Bagi. ;).

LAN - Tutaj bronie na poziom 50-55 pre-ele 4 slotowe.

Mapki pvp później.

Pozdrawiam

PompaZasysacz

6504.jpg
Opublikowano

Lopes

Cieszę sie bardzo, że ktoś wkońcu wziął sie za robienie polskiego prywatnego serwera :) Chciałbym aby to był serwer PvP nie 4fun, nwm czy grałeś w Shaiya Unity ale jak dla mnie to był idealny serwer pod pvp. Zrób Itm. które są normalnie za Ap za darmo a w AH u handlarzy zbroje ulepszacze i lapisje oraz lapisy za darmo! Exp zrób x600 aby długo nie było trzeba expic a reszte podpowiadają Ci koledzy ! Człowieku uruchom wyobraznie :) ( Aha te itemy w AH to maja byc zbroje na 1-15,20-30, i te na 70-80, oczywiscie legendy,boginie, i te pomarańczowe ale nwm jak sie nazywaja :D)

Pozdrawiam LuckyLuke131 :)) 3maj się stary i bierz się do roboty

Opublikowano

he bezsens to niech da odrazu UM 80lv w boginiach ful wylapisowane EQ po tygodniu grania sie wszystkim znudzi i wrócą na pl!!! jak ma zrobic to z głową a nie wszystko za free nikogo niezbawi jak raz w miesiącu wyda 5zl na rune! jest fajnie przemyslany serv Tiveria tyle ze to metin

Opublikowano

kurde nie wchodziłem tylko 3 dni a tu tyle postów WOW

co do exp proponuje zrobić ankiete ! ;p (osobiście nie lubię jak exp tak zapier... ;p;p)

IS też powinien być trochę normalniejszy niz na global tzn. tańszy najlepiej sporo ale też bez przesady żeby serwer się utrzymał :)

co do drop zwiększyć na pewno jakies 200 -400 razy :)

@ PompaZasysacz ( pomysł up podoba mi się nawet bardzo :))

pozdro Microbec

Opublikowano

Co do serwera to bym nie robił go pod 4fun`a tylko pod Easy z Expiem coś koło x40-50 a dropem 50-75.

Opublikowano

No właśnie nie chcę zrobić zbyt trudnego, aczkolwiek też nie zbyt łatwy aby po tygodniu się nie znudził :)

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza

Albert Einstein

Opublikowano

Spokojnie ludzie przyjdzie jeszcze czas na beta testy i czas na ankiety na razie póki co skupcie się na dawaniu waszych pomysłów co jak ile i gdzie ma być.

Jeśli chodzi o mnie to ja swoje sugestie zatrzymam dla siebie gdyż nie chce robić zbytnio tutaj rozgłosu jak ja widzę Exonię zresztą Lopes wie o czym mówię także wstrzymam się.

Pozdrawiam NeverMind

50 post V - 10.11.2012; 100 post X; 200 post X; 300 post X; 400 post X; 500 post X

<Piszę poprawnie po polsku lecz czasem popełniam błędy ze względu na bardzo szybką pisownie bez patrzenia na klawiaturę za co z góry przepraszam >

Opublikowano

Ja bym chciał nowe wierzchowce ale na początku dowiedziałem się że to nie możliwe bo jakiegoś programu nie ma czy coś ale piszę jeszcze raz może coś się da zrobić. Przydały by się nowe wierzchowce naprzykałd za wygranie jakiegoś eventu :)

Opublikowano

Tak macie racje. Zróbmy ankietę. W sumie wolałbym aby exp chociaż był 400x wiekszy co do dropa z 200-300. Jeżeli chcesz żeby serwer działał to rzeczywiscie nie moze byc trudny ani za łatwy ale średni. I oczywiście DUŻO EVENTÓW. ;)

he bezsens to niech da odrazu UM 80lv w boginiach ful wylapisowane EQ po tygodniu grania sie wszystkim znudzi i wrócą na pl!!! jak ma zrobic to z głową a nie wszystko za free nikogo niezbawi jak raz w miesiącu wyda 5zl na rune! jest fajnie przemyslany serv Tiveria tyle ze to metin

Ale ja nie mówie żeby dał odrazu wszystko na PRO, tyle żeby nowicjuszą którzy nie grali jeszcze w shaiya nie utrudniac( bez przesady ) gry. Ostatecznie ja mam swoje zdanie a ty swoje ;) Cenię to u ludzi :) Pozdro
Opublikowano

Pamiętajcie też o tym, że to nie ma być serwer tylko dla doświadczonych graczy :)

Albert Einstein

Opublikowano

Weźcie najlepiej to sie w praktyce ustala ,każdy chciałby na swój sposób tworzyć server a bezsensem jest obgadać tak ważną kwestie w porozumieniu z 10-cioma przyszłymi graczami podczas gdy potencjalnie może być ich nawet 500-1000 ,jedyne co można to dropa ustalić...

Opublikowano

Dokładnie

To będzie 4fun dla wszystkich także każdy znajdzie coś dla siebie i powiem też że eventóv nie zabraknie także możecie być spokojni każdy dostanie coś dla siebie ale jak to będzie wyglądało z eventami na razie wiem tylko ja i lopes choć jeszcze na nie nie jest czas więc wszytko o nich dowiecie się prawdopodobnie pod koniec prac servera jeśli lopes zechce coś ujawnić więcej. Także bądźcie spokojni.

^_^

Pozdrawiam NeverMind ( ^ _ ^ )

50 post V - 10.11.2012; 100 post X; 200 post X; 300 post X; 400 post X; 500 post X

<Piszę poprawnie po polsku lecz czasem popełniam błędy ze względu na bardzo szybką pisownie bez patrzenia na klawiaturę za co z góry przepraszam >

Opublikowano

A własnie że, tak spytam? Kiedy macie/masz zamiar skończyć prace nad serwerem? I kiedy będzie jego Premiera? ^....^ Oczywiście będę grał na darkach i nick jak co To: ...Fail...

Opublikowano

A własnie że, tak spytam? Kiedy macie/masz zamiar skończyć prace nad serwerem? I kiedy będzie jego Premiera? ^....^

Serwer skończę jak będzie skończony ;)

Albert Einstein

Opublikowano

Serwer skończę jak będzie skończony

Nie potrafisz określić kiedy bedzie server chyba orjentujesz sie co i jak zrobiłeś przy servie.

Powiedz przynajmniej za rok dwa ?

Opublikowano

Obawiam się, że użytkownik lopescio nie potrafi się "orjentować". Nie rozumiem dlaczego jeszcze tutaj się udzielasz. Obalamy bez żadnych problemów każde Twoje zdanie, a Ty dalej się nie poddałeś. Chciałbym wiedzieć jedynie dlaczego za wszelką cenę chcesz zniechęcić potencjalnych graczy do projektu "Exonia"...

Pozdrawiam

PompaZasysacz

6504.jpg
Opublikowano

Nie potrafisz określić kiedy bedzie server chyba orjentujesz sie co i jak zrobiłeś przy servie.

Powiedz przynajmniej za rok dwa ?

No właśnie nie 'orjentuje' się :(

"Za rok może dwa..."

Albert Einstein

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...