Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Exonia Shaiya

lopescio

Gracze  

157 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagrasz na serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skoro mamy proponować gdzie może być drop lapisów to powiedz nam jaki to będzie epizod i jakie lapki max będą? lv 9? lvl 8? czy lvl 7 lapki? a jeśli chodzi o max lvl to myślę, że do 80 lvla byy mogło być :x

• Odpowiedzi 573
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeżeli kolega ma zamiar demotywować innych użytkowników internetu polecam portal "demotywatory.pl". Takie pisanie nie ma sensu, bo (z doświadczenia) wiem, że ludzie niszczą jednostki atakujące pojedynczo. :)

Co do specyfikacji serwera nie mam zamiaru pisać tutaj eseju.

Pozdrawiam

PompaZasysacz/BycMoze

6504.jpg
Opublikowano

Lol Lopes nie musi wchodzić setki razy dziennie wystarczy 1 raz :P a co do tematu skoro będzie ep.5 to rozumiem, że bedzie do 7lvl lapisy?Jeśli tak to najlepiej ustawić drop taki jak na globalu tylko większy rate drop lapków lvl 1-6 a lapki lvl 7 mniejszy rate drop od innych.

Opublikowano

Pyta się kto mu pomoże. Ludzie mu odpisują to już nic nie pisze. Człowieku to ty robisz ten serwer czy nie?

Nie będę robił na Twoje życzenie, weź się za swój ;)

Co do specyfikacji serwera nie mam zamiaru pisać tutaj eseju.

Czemu nie? ;)

Lapisy może zrobię max 10 lv :)

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza

Albert Einstein

Opublikowano

lopes mógłbym zrobić kilka legendarnych setów dla Jasnych i Ciemnych jeśli oczywiście zdołam się uporać z tym bo trochę to skomplikowane a jeśli chodzi o kod to obgadajmy to na gg nie chce niepotrzebnie przypisywać zbyt skomplikowanego kodu i chce także uniknąć tych które są już przypisane innym.

50 post V - 10.11.2012; 100 post X; 200 post X; 300 post X; 400 post X; 500 post X

<Piszę poprawnie po polsku lecz czasem popełniam błędy ze względu na bardzo szybką pisownie bez patrzenia na klawiaturę za co z góry przepraszam >

Opublikowano

Nie mam siły na pisanie, a więc będzie krótko lub jak kto woli zwięźle.

Zacznijmy od pierwszej mapy - Relikseus (lajtowej nazwy nie znam, nie interesuje mnie)

Dobrze by było aby dropiły tam jakieś Fortune Coine, tak po 50k, żeby na jaki teleport było. I jeżeli można by było zrobić jakieś sety do expienia to była by dzida. Na lvl 1, 31, 50 ale o tym później. Przejdźmy do RA. Tam miło by było gdyby dropiły seciki na 1-15 ( Hełm z Kostka albo Rycka 2 slotowy, klata 2 sloty, gacie 2 sloty, rękawice 4 sloty i buty 2 sloty). Z uwagi na to, że portal na 1-15 znajduję się w m1 zrobię teraz płynne przejście na w.w mapę.

Proponuję postawić jakiegoś bossa, który respiłby się co jakieś 4h-6h. Dropem z niego oczywiście byłyby rzeczy na 1-15, ale tym razem 4 slotowe z lepszą bazą statystyk.

Teraz czas na LF1:

Tutaj proponuję zrobić pożytek dla farmerów, a mianowicie ustawić drop Fortune Coin tak po 1m. Z Asmo(?) i kostkiem proponuję ustawić drop śmieciastych Ignot na 61-64 lvl.

LF2:

Tutaj, uwaga, uwaga nic innego jak set Goddess na poziom 43-46 włącznie z hełmem. Z tym, że pomine enchanty do tego setu, bo i tak nikt oprócz mnie nie będzie używał tego jakże cudownego setu.

LF3: I tutaj proponuję ustawić drop Goddessów na lvl 50-53 lub jeżeli powstaną to sety do expienia na poziom 51.

W tym momencie zakończę pisanie, z uwagi na to, że mocznik mnie pędzi i dalej pisać mi się dzisiaj po prostu nie chcę.

Wszelakie obiekcje dotyczące tej drop listy możecie pisać tutaj (Wyjątkiem jest drop setów 43-46, bo bez tego serwer to krótko mówiąc gówno.)

Pozdrawiam

PompaZasysacz

6504.jpg
Opublikowano

Taki drop mi odpowiada aczkolwiek oryginalny nie jest :D w m2 byłoby FC 100k w świątyni pharos eq na 20-30 3 lub 4 slotowe a w fedion FC 100k i eq do expa na 31 lvl z statami ale bez slotów na m3 mogłyby dropić FC 500k i pelerynki na 41 lvl :D

Opublikowano

Taki drop mi odpowiada aczkolwiek oryginalny nie jest

On nie ma być oryginalny, lecz praktyczny. ;)

@EDIT Gdybym miał wszystko wymyślać od podstaw zajęłoby to kilka dni, a tak wystarczy 10 minut na takie m1 ;).

6504.jpg
Opublikowano

Sety oczywiście mogę też ja zrobić. Kody mogę wziąć z innych prywatnych serwerów. Kukoshi może zajmiemy się tym razem. Co ty na to?

Odezwij sie do mnie na gg obgadamy co i jak

50 post V - 10.11.2012; 100 post X; 200 post X; 300 post X; 400 post X; 500 post X

<Piszę poprawnie po polsku lecz czasem popełniam błędy ze względu na bardzo szybką pisownie bez patrzenia na klawiaturę za co z góry przepraszam >

Opublikowano

Pomysły azsysascz a jak ztwykle mi się podaboaja ;)

Piszcziee Tytaj tez wAsze pomysle.,.

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza

Albert Einstein

Opublikowano

Pomosły trele molele.

Kurwa zrób server normalny zwieksz drop daj conti,pida,exspa,noski,fenixsa,sumki,mówki.itp

A nie pomysły przeciągasz to tylko.

Może powiedz że nie dasz rady tego zrobić !

Bo pomysl na zrobienie serwera to ty powinieneś mieć.

Narazie zrób tego serva żeby ludzie mieli podstawe do tego żeby coś pisać co można ewentualie zmienic.

Pozdrawiam kseare

Opublikowano

Pomosły trele molele.

Kurwa zrób server normalny zwieksz drop daj conti,pida,exspa,noski,fenixsa,sumki,mówki.itp

A nie pomysły przeciągasz to tylko.

Może powiedz że nie dasz rady tego zrobić !

Bo pomysl na zrobienie serwera to ty powinieneś mieć.

Narazie zrób tego serva żeby ludzie mieli podstawe do tego żeby coś pisać co można ewentualie zmienic.

Pozdrawiam kseare

Ja znam się plikach serwerowych, Wy się znacie na serwerach. Wszystko ma swój porządek :)

Albert Einstein

Opublikowano

lopes, może tak byś coś pokazał jak idą prace bądz powiedział na jakim etapie jesteś bo co niektórym nerwy puszczają

Tylko nie bardzo mam co pokazywać, bo to co zrobiłem przy plikach jest niewidoczne :)

Albert Einstein

Opublikowano

Ja znam się plikach serwerowych

Po tym całym 12-stonnym drama zastanawiam się, czy wogóle serwer jako tako potrafisz uruchomić.

Nie wspomnę już o tym, że będzie to przecież uber "unikalny" design shaiya'i z nowymi setami, skillami etc.

Wnioskując po Twojej jakże luźnej i wykazującej zero inicjatywy postawie, mogę śmiało napisać o tym,

że cała ta Exonia to tylko utopia dla większości wypowiadających się tutaj, którzy rozmarzyli się w polskim shaiya priv serwerze.

W którym niedoszły Game Admin, kilka miesięcy po przewidywanym starcie pyta się niedoszłych graczy jak ma serwer wyglądać.

post-632777-0-71673200-1351938668.png?

Opublikowano

Po tym całym 12-stonnym drama zastanawiam się, czy wogóle serwer jako tako potrafisz uruchomić.

Nie wspomnę już o tym, że będzie to przecież uber "unikalny" design shaiya'i z nowymi setami, skillami etc.

Wnioskując po Twojej jakże luźnej i wykazującej zero inicjatywy postawie, mogę śmiało napisać o tym,

że cała ta Exonia to tylko utopia dla większości wypowiadających się tutaj, którzy rozmarzyli się w polskim shaiya priv serwerze.

W którym niedoszły Game Admin, kilka miesięcy po przewidywanym starcie pyta się niedoszłych graczy jak ma serwer wyglądać.

post-632777-0-71673200-1351938668.png?

Wtedy miałem wypuścić gówniany serwer, lecz w porę się powstrzymałem :)

Teraz wiem więcej, ale też chce żebyście Wy się dołożyli do wyglądu serwera, bo przecież to Wy gracie.

Ludzie, ja nikomu nie każe czekać. Nie wierzycie, że serwer powstanie, Wasza sprawa. Nikogo do przekonań nakłaniał nie będę :)

Albert Einstein

Opublikowano

Ooo, widzę zorganizowany atak na jednego użytkownika. Pozwólcie, że się wtrącę, gdyż, ponieważ, dlatego że 3 versus 1 to trochę nierówny układ. A więc zacznijmy od tego, że zgraliście się w czasie jak zorganizowana grupa terrorystyczna, może to tylko przypadek... Kolego Jakemajster z tego co mi wiadomo to dramat pisany jest trochę inaczej (W tym przypadku posiadam dobre informacje, gdyż, ponieważ, dlatego że ostatnimi czasy miałem w "gimbazie" temat o dramatach). Idąc dalej, to BycMoze mam słabą pamięć, ale nie przypominam sobie postu dotyczącego nowych skilli. Na koniec chciałbym napisać/powiedzieć(Proszę wybrać z dwóch podanych czasowników), że należy się cieszyć z faktu, iż dostaliśmy szanse jakiegokolwiek wpłynięcia na serwer.

Pozdrawiam

PompaZasysacz

6504.jpg
Opublikowano

hehhehe ;D ehhee :D

Pompa co ty kurwa wiesz ?

Dostaliśmy szanse ?

Lopes zobacz sobie jak sa zrobione privy ludzią tu nie zalezy zeby dropic spedzac na farmienu 8h bo na conti nie maja...

Tu na privie chcemy sie bawic na pvp pvp jescze raz pvp.

Wejdź sobie na priva jakiegos i zobacz.

Nie wiem co ty chcesz zrobic na tym privie kokosy z drzew beda spadac a moze bedziemy latac samlotem.

Bez przesady tak jak napisalem wczesniej zwieksz drop,exsp daj conti,pida,fnixksa,exspa,nn,lc,sumki,mowki,mlotki itp

Wydaje mi sie że jedyne co robisz, zeby zrobic swojego priva to piszesz tu z nami na forum i sam siebie oklamujesz ze go zrobisz ;s

Stronki swojego priva nie masz.

Screnów nie pokażesz bo nie masz co pokazac.

Filmiku tak samo.

Wiec powiedz nam co robiles 6 miesiecy jajami sie bawiles czy moze plikami żąglowałeś.

Wydaje mi sie że nigdy nie grales w shaiya.

Wiec napisz tu po co piszesz 6 miesiecy na tym forum ze ten priv bedzie kox super zajebisty ?

W twoich zapowiedziach serwera nie ma zadnego ale to zadnego [+] niczym nie jestes w stanie sie pochwalic. Wiec zastanow sie co piszesz albo oglosc ze serwer nie powstanie bo jestes żałosny...

Opublikowano

hehhehe ;D ehhee :D

Pompa co ty kurwa wiesz ?

Dostaliśmy szanse ?

Lopes zobacz sobie jak sa zrobione privy ludzią tu nie zalezy zeby dropic spedzac na farmienu 8h bo na conti nie maja...

Tu na privie chcemy sie bawic na pvp pvp jescze raz pvp.

Wejdź sobie na priva jakiegos i zobacz.

Nie wiem co ty chcesz zrobic na tym privie kokosy z drzew beda spadac a moze bedziemy latac samlotem.

Bez przesady tak jak napisalem wczesniej zwieksz drop,exsp daj conti,pida,fnixksa,exspa,nn,lc,sumki,mowki,mlotki itp

Wydaje mi sie że jedyne co robisz, zeby zrobic swojego priva to piszesz tu z nami na forum i sam siebie oklamujesz ze go zrobisz ;s

Stronki swojego priva nie masz.

Screnów nie pokażesz bo nie masz co pokazac.

Filmiku tak samo.

Wiec powiedz nam co robiles 6 miesiecy jajami sie bawiles czy moze plikami żąglowałeś.

Wydaje mi sie że nigdy nie grales w shaiya.

Wiec napisz tu po co piszesz 6 miesiecy na tym forum ze ten priv bedzie kox super zajebisty ?

W twoich zapowiedziach serwera nie ma zadnego ale to zadnego [+] niczym nie jestes w stanie sie pochwalic. Wiec zastanow sie co piszesz albo oglosc ze serwer nie powstanie bo jestes żałosny...

To lecimy od początku ;)

Nie wiem czy wiesz, ale ja mam na co wydawać pieniądze i nie mam zamiaru sponsorować serwera.

Stronka widniała przez 3 dni, słabo się serwerem interesujesz ;)

Uczę się żonglerki, skąd wiedziałeś? ;)

Nigdy nie grałem w shaiya? Wyobraź sobie, że to ja pierwszy zacząłem starania o ten dział, ja w tym dziale miałem kidmoderatora (gdy jeszcze shaiya była działem, nie poddziałem)

Żałosny to akurat jesteś Ty wylatując mi takimi tekstami nie znając mnie :)

A btw. Twoja wiedza ogranicza się do 1/4 wiedzy pompy, więc nie wiem czego tu wyskakujesz.

Dziękuje, dobranoc.

Wy sobie nawet nie wyobrażacie jak mnie bawi odpowiadanie na te Wasze zaczepki :D

Albert Einstein

Opublikowano

Chcesz zrobić server a nie chcesz go zasponsorowac ?

To idiota jestes !

1 trzeba dac zeby potem brac ;d

Myślisz ze co wyslemy ci pieniadze poczta ? chyba nie powarzny jestes.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...