Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja bym po pierwsze prosił, abyś przeczytał dokładnie pierwszy post tego tematu

Jeśli nadal po dokładnym przeczytaniu myślisz, że mimo zamkniętej rekrutacji jesteś tak "zajebisty", że Cię potrzebujemy to skontaktuj się ze mną pod tym numerem GG

- 16209771

106071453484304291456.jpeg

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tylko żeby server nie padł po 3 miesiącach , jak to w dwóch odsłonach było :D tylko żeby wytrzymał minimalnie rok. I będzie jakieś close beta dla testerów? Jak coś ja się piszę.

Opublikowano

Skoro nie będzie można niszczyć na mapie świata nic i nie będzie tam surowców to gdzie będę mógł wydobywać żelazo itd.?

Opublikowano

Każdy region będzie miał taką jakby mapę surowcową. Która będzie małych rozmiarów i będzie się odnawiać co 24h lub 48h. Każda mapa będzie się generowała w taki sposób, żeby znajdowały się na niej charakterystyczne dla regionu bloki. Wszystko dlatego, że wszyscy z doświadczenia wiemy jak po kilku tygodniach wygląda mapa serwerowa...

Opublikowano

Wow, bardzo dobre rozwiązanie, na pewno zagram tylko żeby nie było tak jak z p-land i waszymi wcześniejszymi wydaniami serwerów, ale widząc jak teraz się przygotowujecie sądzę że nie będzie problemów.

Opublikowano

@Up

Wszystkie pięć. -.-

Skoro nie posiadamy bukkita, to nie mamy też pluginów.

W planach mamy napisanie bardzo, ale to bardzo, okrojonego Towny.

//EDIT

Na pociechę oka

Overlauncher.png

Jak widać zrezygnowałem z javowskiego FeelFreeAndDecorated.

Ciekaw jestem jak to będzie się komponować pod Winowsem

[img]http://dl.dropbox.com/u/65261553/uptime.png[/img]
Rozgrzewam dom na przyjście zimy :)

Opublikowano

Dzięki iDarecki. A z tego co czytałem w postach, chyba tutaj, macie zamiar dodać mod Boat. I że macie czekać do wersji 1.4 (ktoś tak pisał). Wydaje mi się, że to pomyłka, ale niech któryś z adminów potwierdzi moje słowa. :D

I wracając do tego Boat... będzie?

Opublikowano

@Up

Odnośnie modu "Boat": tak się składa, że nawet nie wiem co to jest,

Zarówno jak serwer nie będzie posiadał bukkita, tak samo klient modloadera czy też FML.

Z istniejących już modów może uda mi się przeportować pod czystego minecrafta mod RedPower 2 autorstwa Eloorah (możliwe, że przekręciłem trochę nazwy).

Swoją drogą, zamieszczam SS z panelem logowania (Nie ma go w launcherze, więc gdzieś musi być ;])

InGame_Logowanie.png

Opublikowano

Założyłem blog z zebranymi moimi informacjami odnośnie projektu Overland. http://idarecki.wordpress.com/

Najnowszy wpis jest jednak unikalny:

Witam !
Dnia 12 lipca wyjeżdżam na wczasy do Pekinu. Z tego też powodu będę przez miesiąc nieobecny.
Zarządzam miesięczną przerwę w projekcie, ale…
Jeżeli ktoś chciałby się wykazać, potrzebujemy modeli trójwymiarowych podstawowych postaci.
Człowiek – zapgrejdowany model standardowego ludzika z mc. Oczekuję widocznych palców u rąk, coś na wzór stóp, zaokrąglone barki (symbolicznie…), wystające uszy, jakaś szyja…
Krasnolud – 3/5 wysokości człowieka,  krótka szyja, karłowaty…
Elf – wychudzony człowiek – szczupły i wysoki, standardowo elfie uszy, pojemnik na strzały na plecach
Anioł – lekko zmodyfikowany model człowieka, aczkolwiek z dodatkowymi zwiniętymi skrzydłami na plecach – czekam na inwencję twórczą.
Modele proszę przesyłać na maila ds.darecki[at]gmail.com
Mogą to być czyste szkice, concept-arty lub po prostu modele do odpowiedniego programu.
Pozdrawiam wszystkich !

Opublikowano

Dobra iDarecki, dobra, wydawało mi się, że w komentarzach ktoś o tym pisał. A jakbyście to jednak dodali, to byłoby fajnie. :D

A, i pytanie, czy dla non-premium serwer będzie dostępny? Mnie to nie robi różnicy, ale za to mojemu koledze na tym zależy. Konkretnie kilku kolegom. :D

Zróbcie tak jak na P-landzie, gdzie rejestrowało się na forum, i potem logowało się na konto z forum. Z góry dzięki.

Opublikowano

Darecki, dla ciebie

prezentacja tego moda. Zaraz zabiorę się za poszukiwania tego moda do multi.
Opublikowano

Oczywiście prace są zawieszone jeśli chodzi o rozwój kodu. Prace nad mapą będą trwały nieprzerwanie. Otóż mieliśmy problem ze sponsorem przez co praktycznie 2.5tyg nic nie robiliśmy, ale mam nadzieję, że jutro już zażegnamy ten problem :]

Opublikowano

Założyłem blog z zebranymi moimi informacjami odnośnie projektu Overland. http://idarecki.wordpress.com/

Najnowszy wpis jest jednak unikalny:

Witam !
Dnia 12 lipca wyjeżdżam na wczasy do Pekinu. Z tego też powodu będę przez miesiąc nieobecny.
Zarządzam miesięczną przerwę w projekcie, ale…
Jeżeli ktoś chciałby się wykazać, potrzebujemy modeli trójwymiarowych podstawowych postaci.
Człowiek – zapgrejdowany model standardowego ludzika z mc. Oczekuję widocznych palców u rąk, coś na wzór stóp, zaokrąglone barki (symbolicznie…), wystające uszy, jakaś szyja…
Krasnolud – 3/5 wysokości człowieka,  krótka szyja, karłowaty…
Elf – wychudzony człowiek – szczupły i wysoki, standardowo elfie uszy, pojemnik na strzały na plecach
Anioł – lekko zmodyfikowany model człowieka, aczkolwiek z dodatkowymi zwiniętymi skrzydłami na plecach – czekam na inwencję twórczą.
Modele proszę przesyłać na maila ds.darecki[at]gmail.com
Mogą to być czyste szkice, concept-arty lub po prostu modele do odpowiedniego programu.
Pozdrawiam wszystkich !

To w wolnym czasie podeślę parę szkicy :)

Opublikowano

Czekam z niecierpliwością bo zapowiada się pięknie :) Będą jakieś pojazdy lub inne środki transportu?

Opublikowano

Podobno będą wierzchowce a jak sie uda to także łodzie :D

Tak będą wierzchowce za odpowiednią cenę :P A co do statków to nie każdego będzie na nie stać :) Oczywiście na początku gry xD

SigCustom.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...