Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przewidujemy budowanie własnych dungeonów, by nie były powtarzalne no i ładniejsze od tych, które widnieją w podanym przez Ciebie modzie, a po drugie on spawnuje je losowo, co jest nam "nie na rękę"...

106071453484304291456.jpeg

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hmm , a będzie coś takiego jak w pierwszej odsłonie serwera? Było takie drzewo , co po 8 sekundach dawało 8 drewna , 4 glowstone. (u Naturów)

Opublikowano

@HasinPL99

To jest prosty mechanizm, wiec budowa nie sprawiłaby problemu, jednak serwer Overland będzie się różnił formą przedstawionej treści od P-land'a. Więc takiego typu "udogodnień" zapewne nie będzie.

@Rafishek

Jak jednorazowy event - być może, ale jako coś w formie atrakcji ? Niezbyt, ogólnie niej jestem zwolennikiem "zżynania" pomysłów z innych serwerów...

Opublikowano

Oby to nie padło jak Thandor , zapowiedź 200 XXX wyświetleń , 2 pierwsze dni super , potem admini zaczeli nieogarniać bo chcieli za dużo zrobić , 4 miasta i wielka mapa , statystyki , kilkanaście adminów i po tygodniu padł bo za dużo było do roboty .

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

@Diaz7321

Dlatego też nasze ekipa jest obszerna i liczy więcej jak 20 osób + 10 osób takich dorywczych, jakby to powiedzieć wolontariuszy, którzy jak mają trochę wolnego czasu to godzinkę-dwie na co kilka dni wejdą i pomogą.

I nie wystartujemy dopóki wszystkiego nie zrobimy, bo miałoby się to z celem, jakbyśmy budowali, a obok gracze "biegali". Dlatego też start nie prędzej jak w połowie lipca, a początek sierpnia. Sponsora też posiadamy, przez co serwer będzie stał tak długo dopóki gracze będą na nim grali. To co szykujemy zagwarantuje graczom tygodnie, a może i nawet miesiące zabawy. Potem przewidujemy urozmaicenia choćby kolejne questy czy modyfikacje, nowe krainy potwory etc. etc.

Opublikowano

Ehh nie wierze że to mówie ale moge wam pomóc xD w najprostrzych rzeczach jak np. droga z 1 miasta do 2 jakies skromne budynki latarnie Oczywiscie jesli chcesz

Opublikowano

Serwer bardzo fajnie się zapowiada i mam nadzieję, że wystartuje jak najszybciej.

Jesli mogę wiedzieć, to czy dodacie mod na jakies wierzchowce typu konie itp? Bardzo by mnie uradowało :D.

Jeszcze jedno pytanie, bo zapomniałem.

Czy będzie jakis targ gdzie handlowalibyśmy z NPC'tami? Podobno w 1.3 ma byc taka możliwość bez użycia modów.

Opublikowano

@Olej14

Jeśli umiesz budować, to chętnie Cię wezme, ale z tego co piszesz, nie posiadasz jakiś zacnych zdolności, więc z przykrością będę musiał odmówić.

@UP

Będą konie, oraz kilka innych mobów z modyfikacji Mo' Creatures. Handel będzie się najprawdopodobniej odbywał na takiej zasadzie jak wprowadzą w 1.3 Jednak będziecie handlować z NPC'tami stworzonymi przez nas, bo na mapie nie będzie wiosek NPC generowanych przez grę. No i handlując z naszymi NPC'tami my mamy wpływ na ceny towarów, bo to też ważny aspekt rozgrywki.

Opublikowano

No i bump!

Trzymamy się pierwszej strony : )

Piszcie panocki swoje pomysły, jeszcze jest czas by to wdrożyć (tak mi się zdaje) a przynajmniej wziąć pod uwagę~!

Opublikowano

Jesteśmy otwarci na propozycje, szczególnie na takie związane z mechaniką wojen gildyjnych, bo aktualne dostępne pluginy nie zachwycają pod aspektem prowadzenia wojen. Proszę nawet nie wspominać o Factions, bo to odpada tak samo jak Towny (plugin sam w sobie dobry, ale słabo rozwiązane wojny są w tym pluginie). Więc słucham ? :D

Opublikowano

Zobaczymy z czasem chłopaki ;) Ja najbardziej oczekuje na otwarcie forum strony żeby zobaczyć ile znajdzie się graczy na początku. No i tam też pogadać :) A VIPy będą pewnie będą :)

Nieregulaminowa sygnatura// Reflink.

Opublikowano

Ja bym wam proponował wprowadzić modyfikację Mine&Blade Battlegear, jest świetna, co prawda nie ma wersji SMP ale co to za problem dla takich programistów jak wy ;) Ta modyfikacja świetnie by zaostrzyła klimat RPG.

Opublikowano

@HasinPL99

Jeśli będą miasta do dostępne dla wszystkich. Oczywiście za odpowiednią cenę.

@Kuban12

Podczas otwarcia p-land.pl 1 marca po kilkunastu minutach od zapowiedzi było coś ponad 50 graczy.

@rybeusz

Nie ukrywam, że bardzo poważnie zastanawiamy się nad tą modyfikacją...

@TerCry

Tutaj w tej sprawie nie jesteśmy do końca pewni. Ponieważ będzie rozwój postaci w takiej formie, że będzie można rozwijać swoją siłę, inteligencje, zwinność czy choćby obronę. Więc dodatkowe klasy takie jak mag czy wojownik będą no nie ukrywam niektórym zbędne, a osoby mniej ogarnięte nie poradzą sobie z rozwojem takiej klasy. Bo wiadomo, że mag z niską inteligencją to żaden mag, a słaby wojownik (niski poziom siły) nie poradzi sobie w walce. Więc złe inwestowanie w atrybuty postaci będzie dla większości zgubne...

Opublikowano

Czekam na otwarcie, zapowiada się świetnie,

hmm w dodatku Pitbull oraz iDarecki, ja was pamietam bodajże wy prowadziliście P-Land ?

Fajny serwer z niego był. Mam nadzieję że ten też będzie świetny ! Powodzenia!, nie mogę się doczekać :].

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...