Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@TerCry

Tutaj w tej sprawie nie jesteśmy do końca pewni. Ponieważ będzie rozwój postaci w takiej formie, że będzie można rozwijać swoją siłę, inteligencje, zwinność czy choćby obronę. Więc dodatkowe klasy takie jak mag czy wojownik będą no nie ukrywam niektórym zbędne, a osoby mniej ogarnięte nie poradzą sobie z rozwojem takiej klasy. Bo wiadomo, że mag z niską inteligencją to żaden mag, a słaby wojownik (niski poziom siły) nie poradzi sobie w walce. Więc złe inwestowanie w atrybuty postaci będzie dla większości zgubne...

Poprostu zrob serwer Metin2 najlepiej :D

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Metin2 jest czymś zupełnie innych porównując to co my zamierzamy zrobić. Poza tym mamy o wiele większe możliwości niż Metin oferuje :D

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Tutaj w tej sprawie nie jesteśmy do końca pewni. Ponieważ będzie rozwój postaci w takiej formie, że będzie można rozwijać swoją siłę, inteligencje, zwinność czy choćby obronę. Więc dodatkowe klasy takie jak mag czy wojownik będą no nie ukrywam niektórym zbędne, a osoby mniej ogarnięte nie poradzą sobie z rozwojem takiej klasy. Bo wiadomo, że mag z niską inteligencją to żaden mag, a słaby wojownik (niski poziom siły) nie poradzi sobie w walce. Więc złe inwestowanie w atrybuty postaci będzie dla większości zgubne...

A może zrobić tak , że co poziom będzie automatycznie dodawana jakaś ilość siły, zręczności itp. i jeszcze zostawić 2 pkt. na rozdzielenie.To nie byłoby takie zgubne.

Opublikowano

Takie rozwiązanie nie jest zbyt dobre, bo jeśli ktoś chce w miarę szybko opanować załóżmy "czary" to mu jest dużo inteligencji potrzeba, a więc wszystko co dostaje w nią "pakuje"...

Opublikowano

Może by tak moda Ships and Boats. Są tam armaty, dobre by były na oblężenie zamku

Mi by pasowało i dawało troche więcej klimatu na morzu :D

Opublikowano

Też to rozważamy, jeśli modyfikacja jest dobrze napisana i nie będzie powodowała jakiś niepotrzebnych obciążeń, to czemu by nie ? Jednak jeśli byśmy to wdrożyli to armaty ograniczałby się tylko do walk z innymi statkami, gdyż takie rzeczy są zbyt potężne, aby używać ich gdzie indziej...

Opublikowano

Też to rozważamy, jeśli modyfikacja jest dobrze napisana i nie będzie powodowała jakiś niepotrzebnych obciążeń, to czemu by nie ? Jednak jeśli byśmy to wdrożyli to armaty ograniczałby się tylko do walk z innymi statkami, gdyż takie rzeczy są zbyt potężne, aby używać ich gdzie indziej...

Zgadzam się. Tylko walki na morzu.

Opublikowano

Od dnia dzisiejszego poszukujemy też kilku (2-3) grafików chętnych do współpracy. Oferta taka sama jak w przypadku budowniczych. Jeśli znacie jakiegoś grafika, to polećcie mu, aby się ze mną skontaktował, to na pewno usprawni rozwój serwera. Oczywiście współpraca polega, na wykonywaniu bloków, które jednak trzeba zrobić, a nie ma nich w internecie.

POSZUKUJEMY GRAFIKÓW !!!

Opublikowano

Od dnia dzisiejszego poszukujemy też kilku (2-3) grafików chętnych do współpracy. Oferta taka sama jak w przypadku budowniczych. Jeśli znacie jakiegoś grafika, to polećcie mu, aby się ze mną skontaktował, to na pewno usprawni rozwój serwera. Oczywiście współpraca polega, na wykonywaniu bloków, które jednak trzeba zrobić, a nie ma nich w internecie.

POSZUKUJEMY GRAFIKÓW !!!

Czy chodzi ci o kogos kto wykona texturepack dla serwera?

Opublikowano

Nie teksturpacka, po prostu nowe bloki. Ja mówię co to ma być, a taki grafik wykonuje "grafikę" tego bloku. Mówię, aby wykonał blok np. jakiejś specjalnej rudy, a on wykonuje grafikę 16x16 i tyle...

Opublikowano

Forum planujemy zrobić na końcu, bo z doświadczenia wiemy, że się nie opłaca robić go zbyt wcześnie, bo potem zbyt wiele "głupich" osób spami, kiedy start ? kiedy start ? Więc forum będzie około kilka dni przed startem podane.

Opublikowano

Iż jako członek ekipy chciałbym się zapytać jakich ciekawych lokacji pragniecie ? Cmentarzy, starych grobowców, opuszczone zamki w których są setki tajemnych wejść i potworów żadających krwi :> Powiedzcie a ja to spełnie :) Z wielką przyjemnością :D

SigCustom.png

Opublikowano

Iż jako członek ekipy chciałbym się zapytać jakich ciekawych lokacji pragniecie ? Cmentarzy, starych grobowców, opuszczone zamki w których są setki tajemnych wejść i potworów żadających krwi :> Powiedzcie a ja to spełnie :) Z wielką przyjemnością :D

Ja bym chciał opuszczonego zamku, jak juz wczesniej wspomniałeś, a także: podziemi, krypt, opuszczonego koscioła z cmentarzem (w grobach można dać zombie dla klimatu), w zamku i kościele chciałbym też kilka tajnych przejsc :D. No i nie można zapomnieć o tajemniczych i ponurych bagnach z opuszczonymi domami.

Mam nadzieję, że troche pomogłem :D

PS jakbyście mogli, chciałbym coś w tym stylu na wodzie i przy plaży http://imageshack.us...amorzezbra.jpg/

Chodzi mi o te skały. mogły by być na morzu, przy brzegu, a takrze na środku jeziora.

Mam pomysł na oaze na pustyni. Byłaby to kotlina obrośnięta roślinnością: drzewami itp, i małym wodospadem z jeziorkiem, do oazy prowadziłby niewielki kanion. Oaza powinna być dość duża.

Niestety dużo z tym roboty :P

PPS Czy będzie możliwość stworzenia własnego domku(nie będąc we frakcji) i dostanie na niego cuboida?

PPPS Czy będą questy?

Opublikowano

Nie bo to nie będzie FB, więc nie przewidujemy takiego czegoś. Bo to potem nie ma sensu. Rozgrywka będzie polegała na walce, a nie na zbudowaniu domku. I życiu gdzieś na odludziu...

Opublikowano

Będą questy, będzie masa lokacji związanych z nimi i nie tylko. Mapa jest duża czasu mamy też dużo. Myślę, że będziecie zadowoleni :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...