Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No to sobie poczekamy, szkoda że dopiero w październiku, tak to bym sobie w wakacje spokojnie pograł...i mam pytanko, te rzeczy które wypisał iDarecki na 5 stronie są już wprowadzone czy mają dopiero być robione?

Opublikowano

@Up

Częsciowo są już wprowadzone.

[img]http://dl.dropbox.com/u/65261553/uptime.png[/img]
Rozgrzewam dom na przyjście zimy :)

Opublikowano

Zastanawialiście się kiedyś co by było gdyby z minecrafta zespół MOJANG zrobił praktycznie pełnowymiarowe cRPG ? Szweckie studio miało takie zamiary jednak sknocili sprawę, gdyż to co dodali (mikstury i enchantowanie) nie dało zamierzanego efektu, tylko go praktycznie zepsuło rozgrywkę. Nasza ekipa chce wyjść na przeciw oczekiwaniom zwolenników dodanych zmian w miencrafcie po wersji 1.8. Postanowiliśmy więc stworzyć z minecrafta grę cRPG !Powiecie zapewne, że jest wiele serwerów, które nazywają się RPG, jednak czy wiecie co tak naprawdę to oznacza ? Otóż wyciąg z jakże popularnej encyklopedii głosi:

Otóż to ! Rozwijanie atrybutów postaci drogą awansu liczbowego. Na chłopski rozum oznacza to iż takie rzeczy jak Siła, Zręczność czy Inteligencja będą wyrażane w liczbach i to od was zależy w którym kierunku będziecie rozwijać postać. Przejdźmy dalej. Jako iż jedyny serwer (na pewno w Polsce lecz nie liczę tych, które miały podobny zamiar lecz nie powstały) zrezygnujemy z bukkita. A wszystkie pluginy zamienimy w modyfikację, które będę wbudowane do gry, a wy jako gracze będziecie je pobierać, przez specjalnie napisany launcher. Jakie korzyści z tego płyną dla was graczy ? Ogromne, bo jeśli nie ma bukkita mamy praktycznie wolną rękę we wgrywaniu modyfikacji ma serwer (oczywiście w ramach rozsądku). Setki nowych rzeczy znajdziecie na serwerze. Począwszy od klocków, poprzez bronie, a na nowych mobach i interfejsach w grze kończąc. Projekt jest duży. Już teraz posiadamy ekipę blisko 20 osób, która zajmuje się budową lokacji na serwerze, bo tak jak napisała Ciocia Wikipedia, gdy cRPG cechują się szczegółowym światem...

Myślę że najważniejsza rzecz dla graczy grających w gry tego typu, Mapa Świata !!!

Overmapa.jpg

Dzisiaj zaczęliśmy budowę (25.06) 2 zdjęcia przedstawiające 1 projekt...

11276520.jpg

18005373.jpg

pierwsze z wielkiej puli nowych bloków, które się na 90% pojawią na serwerze.

Otóż to co znajdziecie w biomie zimowy

lodoweinne.jpg

lodowedrzewo.jpg

Oraz w biomie grzybowo - wulkanicznym

lawauc.jpg

Szukamy chętnych budowniczych.

- Min 15 lat.

- Mikrofon i TS3

- Zdolności

- Możliwość awansu na Administratora lub Moderatora (po starcie serwera) Dla mniej aktywnych budowniczych, konto Vip.

POSZUKUJEMY TEŻ GRAFIKÓW !!!

Kontakt GG

- 16209771

mam 11 lat ale w budowie to niezla jestem zbudowalam statki domki wieze ......co kolwiek moge zbudowac zajmuje mi to 2 godziny jak to cos duzego

Opublikowano

Mam taki pomysł , żeby walutę można było podzielić na:

- Brązowe Monety

- Srebrne Monety

- Złote Monety

I jeszcze taki pomysł , żeby podnieść dropa z potwora , trzeba kliknąć na niego lewym przyciskiem myszy.

Dla mnie to byłoby niemożliwe , ale dla takich profesjonalistów na pewno :D

Opublikowano

Może po zabiciu potwora pojawia sie skrzynia na 1 minute z dropem to by było łatwiejsze do zrobienia, oczywiscie skrzynia przypisana na osoby ktore zabiły potwora :P, albo klikało by sie w truchło potwora i pojawiało by sie okienko tak jak w skrzyni i sie przenosiło, ale w minecrafcie trup znika szybko :/

Edit: Ponawiam proźbe o podanie jakiej grafiki potrzebujecie do minecrafta, to użydkownicy pomogą uzupełnic braki, wasz team wybierze co najlepsze, wiekszość chciała by pomuc i przyczynic sie do postepu, dać własną cegiełke

1312900268-U239154.jpg

Opublikowano

Zastanawialiście się kiedyś co by było gdyby z minecrafta zespół MOJANG zrobił praktycznie pełnowymiarowe cRPG ? Szweckie studio miało takie zamiary jednak sknocili sprawę, gdyż to co dodali (mikstury i enchantowanie) nie dało zamierzanego efektu, tylko go praktycznie zepsuło rozgrywkę. Nasza ekipa chce wyjść na przeciw oczekiwaniom zwolenników dodanych zmian w miencrafcie po wersji 1.8. Postanowiliśmy więc stworzyć z minecrafta grę cRPG !Powiecie zapewne, że jest wiele serwerów, które nazywają się RPG, jednak czy wiecie co tak naprawdę to oznacza ? Otóż wyciąg z jakże popularnej encyklopedii głosi:

Otóż to ! Rozwijanie atrybutów postaci drogą awansu liczbowego. Na chłopski rozum oznacza to iż takie rzeczy jak Siła, Zręczność czy Inteligencja będą wyrażane w liczbach i to od was zależy w którym kierunku będziecie rozwijać postać. Przejdźmy dalej. Jako iż jedyny serwer (na pewno w Polsce lecz nie liczę tych, które miały podobny zamiar lecz nie powstały) zrezygnujemy z bukkita. A wszystkie pluginy zamienimy w modyfikację, które będę wbudowane do gry, a wy jako gracze będziecie je pobierać, przez specjalnie napisany launcher. Jakie korzyści z tego płyną dla was graczy ? Ogromne, bo jeśli nie ma bukkita mamy praktycznie wolną rękę we wgrywaniu modyfikacji ma serwer (oczywiście w ramach rozsądku). Setki nowych rzeczy znajdziecie na serwerze. Począwszy od klocków, poprzez bronie, a na nowych mobach i interfejsach w grze kończąc. Projekt jest duży. Już teraz posiadamy ekipę blisko 20 osób, która zajmuje się budową lokacji na serwerze, bo tak jak napisała Ciocia Wikipedia, gdy cRPG cechują się szczegółowym światem...

Myślę że najważniejsza rzecz dla graczy grających w gry tego typu, Mapa Świata !!!

Overmapa.jpg

11276520.jpg

18005373.jpg

lodoweinne.jpg

lodowedrzewo.jpg

lawauc.jpg

- Min 15 lat.

- Mikrofon i TS3

- Zdolności

- Możliwość awansu na Administratora lub Moderatora (po starcie serwera) Dla mniej aktywnych budowniczych, konto Vip.

Kontakt GG

- 16209771

Z dniem dzisiejszym zamrażamy rekrutację. Prosimy nie pisać już podań.

Overmapa.jpg

11276520.jpg

18005373.jpg

lodoweinne.jpg

lodowedrzewo.jpg

lawauc.jpg

- Min 15 lat.

- Mikrofon i TS3

- Zdolności

Kontakt GG

- 16209771

Z dniem dzisiejszym zamrażamy rekrutację. Prosimy nie pisać już podań.

serwer premium czy no-premium ? ;)

Start officjalny już w piątek, około godziny 18-20 zapraszajcie ludzi i wbijajcie na serwer http://www.mpcforum.pl/topic/924901-zapowied-crystal2pl/page-2#entry7114716 .

sygnatura1s.png

Opublikowano

Z tym dropem z potwora niech zostanie tak jak w minecrafcie jest nie ma po co kombinować, a z tą skrzynią tylko klimat może popsuć.

Nieregulaminowa sygnatura// Reflink.

Opublikowano

Jaja sobie robisz ? Czy ty myślisz że w 3 tyg zbudujesz serwa ? hahaha śmieszny jesteś projekt mojego zamku który planuję wybudować na serwerze zajmie mi hmm tydzień... Myśl co piszesz :D

SigCustom.png

Opublikowano

@up naucz się pisać

KillThemAll nie potrzebnie tak wyskakujesz na niego, chłopak może nie wiedzieć jest zielonych w tych sprawach. Jak zrobisz zamek daj SS'y chętnie zobaczę co tam cudujesz ^^

Nieregulaminowa sygnatura// Reflink.

Opublikowano

• ja mogę pomóc tylko dajcie mi paczkę modów
  • gdy będzie trzeba to dobrze buduje na spontanie :D
  • niema problemu znam się na np pluginach
  • ja się pisze proszę IP paczkę modów :D
  • :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...