Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy Techniczne Z Serwerami

Gość Mounthains

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z navicat'em. A więc gdy chce już się połączyć to wyskakuje mi takie coś

2003- Can't connect to MySQL server on '5.137.102.100' (10060)

za pomoc dam 2x 5 ale jak wszystko mi zadziała ;]

POMOCY!!

1318801632-U103988.png

Chcesz sygnaturkę // avka // tapete czy coś w tym stylu ? Pisz na PW ( ma być podany stock/render czy jakiś inny materiał, wymiary oraz kolorystyka i jaki ma być napis czy nie ma być wgl napisu.)

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam serdecznie, mam mały błąd serw i gra mi działa, ale nie mogę przejść do żądnej innej mapy niż m1. Próbowałem się przeteleportować to mnie wylogowało i w ogóle na ta postać się nie mogę zalogować, za pomoc dam pluska. ;)

Opublikowano

Mój problem to taki mianowicie:

- Odpalam server, otwieram Navicat, robie kąto, zapisuje zamykam, potem restartuje server i po logowaniu włączam portmap`a 3 hosty (chyba sie to tak nazywa) odpalam,

w okienku wpisuje : ./start i na końcu jest coś takiego "connect: operation timed out", wchodze otwieram lauchera (chyba tak sie to pisze) i wpisuje dane i nie loguje mnie, a znaczki nie są tak jak przy błędzie połączenia, a i zaóważyłem że nie łączy sie z mysql na jakimś starym ip.

HELP PLISS HELP! o.O :unsure:

Opublikowano

To ja mam taki problem bo mi GM nie chce działać :(

I nie wiem co mam źle jerzeli był by mi ktoś w stanie to wytłumaczyć proszę o kontak na gg : 476013 piszcie że jesteście z MPC bo piszą do mni eczasem noobki :P

Opublikowano

Dobra skoro tu piszemy o swoich problemach to tez cos napisze :

Otóż mam taki problem bo jak zrobię serwer wszystko ładnie chodzi ale inni nie mogą wejść ! jak zrobić żeby inni mogli wejść ?

Proszę o szybką odpowiedź !

Opublikowano

Pytanko/problem gdy chce sie przeniesc przez teleport obojetnie gdzie to nie przenosi, a pozniej jak chce sie zalogowac na postac to ciagle stoi na wyborze postaci.

W czym tkwi problem, widze ze wiekszosc ma tutaj z tym problem. Wydaje mi sie ze wina leży po stronie NPC teleporter. Ma ktos rozwiazanie jak to naprawic ?

Opublikowano

Pytanko/problem gdy chce sie przeniesc przez teleport obojetnie gdzie to nie przenosi, a pozniej jak chce sie zalogowac na postac to ciagle stoi na wyborze postaci.

W czym tkwi problem, widze ze wiekszosc ma tutaj z tym problem. Wydaje mi sie ze wina leży po stronie NPC teleporter. Ma ktos rozwiazanie jak to naprawic ?

jestem totalnym idiotą

Opublikowano

jestem totalnym idiotą

Chwalić się tak publicznie to nie musiales...

Ale odpowiedziec na pytanie to mogłeś.

Opublikowano

Odblokowale porty ?

Jedyny działający TRADEHACK <<CLICK>>

animey.gif

Opublikowano

Odpowie ktos jak zrobic zeby kazdy kto bedzie w hamachi na mojej sieci mogl wejsc na moj priv ???????????????????????? !!!!!!!!!!!!!!!!!???????? BO TYLKO JA MOGE !!!!!!!!!!!!!!! PORTY ODBLOKOWANE MAM !

Opublikowano

Odpowie ktos jak zrobic zeby kazdy kto bedzie w hamachi na mojej sieci mogl wejsc na moj priv ???????????????????????? !!!!!!!!!!!!!!!!!???????? BO TYLKO JA MOGE !!!!!!!!!!!!!!! PORTY ODBLOKOWANE MAM !

A jakie maja IP w spolszczeniu/mc.txt twoi kumple ? :P

RKS MOTOR LUBLIN

WŁADCY WSCHODU !

Opublikowano

wie ktos moze o co kaman gdy loguje sie do gry na moim serv wszystko mam ustawione generalnie wszystko dobrze tylko ze musze sie logowac na spolszczeniu poniewaz gdy wlaczam chinola wyskakuje jakis blad ale nie w tym problem... otoz kiedy sie loguje do gry,( mysle ze wszystko dobrze sconfigurowalem ).. to pisze zostaniesz polaczony z serw WIE KTOS O CO BIEGA ??

Opublikowano

Ja mam taki kłopot:

Serwer postawiłem i działa. "Operation timed out" i tak dalej...

Jednak gdy włączam spolszczenie to prz logowaniu komunikat: "Zostaniesz Połączony z serwerem" i tak stoi i stoi bez ruchu.

(Chińskie sie wogóle nie włącza)

Bradzo prosiłbym o pomoc.

Opublikowano

Ja mam taki kłopot:

Serwer postawiłem i działa. "Operation timed out" i tak dalej...

Jednak gdy włączam spolszczenie to prz logowaniu komunikat: "Zostaniesz Połączony z serwerem" i tak stoi i stoi bez ruchu.

(Chińskie sie wogóle nie włącza)

Bradzo prosiłbym o pomoc.

Na swoim kompie jak chcesz grać to IP w mc.txt musi być z normalną końcówką.

Jeżeli chcesz aby grali kumple musisz im dać IP z końcówką .100.

Jeżeli to nie pomoże to w oknie serwera wpisz komendę "ifconfig" : Pokaże ona stan połączenia.

Sprawdź tam czy IP jest twoje, maska podsieci na routerze i zwyklym modemowcu ma być 255.0.0.0

Gadanie że 255.255.255.0 to głupoty.

Opublikowano

Na swoim kompie jak chcesz grać to IP w mc.txt musi być z normalną końcówką.

Jeżeli chcesz aby grali kumple musisz im dać IP z końcówką .100.

Jeżeli to nie pomoże to w oknie serwera wpisz komendę "ifconfig" : Pokaże ona stan połączenia.

Sprawdź tam czy IP jest twoje, maska podsieci na routerze i zwyklym modemowcu ma być 255.0.0.0

Gadanie że 255.255.255.0 to głupoty.

Zrobiłem tak jak napisałeś i netmask jest 255.0.0.0, a IP jest moje. W pliku mc.txt mam moje normalne IP ale ciągle jest: "Zostaniesz połączony z serwerem"

Opublikowano

noo wlasnie tez tak mam wszystko srv wlaczony chinol mi tez nie chce chodzic nie wiem czemu jak wlaczam, to wyskakuje ze sotane polaczony z serv nie wim co robic

Opublikowano

Robie wszystko tak jak zeciarz na filmiku i jak odpalam portmap wogole nie mam portow do odblokowania. Posiadam win7 pomocy?

20330958.jpg

Opublikowano

Więc tak, zrobiłem serwer na hamachi według jednego poradnika z forum.

Ja normalnie gram na serwerze, lecz gdy moi znajomi próbują się zalogować pisze "Błąd podczas łączenia się z serwerem".

Od razu mówię że w pormapie wszystko na zielono, są w mojej sieci hamachi.

Próbują wejść przez spolszczenie.Co jest źle?

Opublikowano

ja mam problem z Viertual PC ( robie z poradnikiem hxxp://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-zrobic-wlasny-prywatny-serwer-metin2-2 [xx=tt] )i w memory jak ustawiam 1024 mb ram bo tyle mam to wyskakuje mi ciagle 818 MB nastepnie jak klikam juz start wyskakuje blad

@edit:

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajt.png

to mi wysskakuje ;/ jak klikne start

@ UP

a moze maja zle spolszczenie czy cos w tym stylu?

Szukam Priv server bez lagow On 24/7

[v] 1 post

[x] 10 postow

[x] 50 postow

[x] 100 postow

[x] 200 postow

[x] 500 postow

Gram jako HuHeR na priv serverach .... dla niektorych Neo Kid , Noob lub maniak .... a sa tacy ktorzy uwazaja mnie za Pr0 Player'a ...

Nie lubisz mnie bo jestem Czarny ??!!

ziomy na priv :

Ahmed z nim ciezko pvp wygrac :D

Kei Moj Ziom!! xD

Exar Moja D**A xD

Opublikowano

HuHeR, dales tyle RAM na server, ze nie zostanie nic na twoim kompie zeby norm. dzialal, daj mniej

brak ;<

Opublikowano

to 512 wystarczy ?

Szukam Priv server bez lagow On 24/7

[v] 1 post

[x] 10 postow

[x] 50 postow

[x] 100 postow

[x] 200 postow

[x] 500 postow

Gram jako HuHeR na priv serverach .... dla niektorych Neo Kid , Noob lub maniak .... a sa tacy ktorzy uwazaja mnie za Pr0 Player'a ...

Nie lubisz mnie bo jestem Czarny ??!!

ziomy na priv :

Ahmed z nim ciezko pvp wygrac :D

Kei Moj Ziom!! xD

Exar Moja D**A xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...