Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy Techniczne Z Serwerami

Gość Mounthains

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moj prolem polega na tym ze mam zalozony serv na hamachi kuzyn chce wbic ma tego samego launchera co ja

ip zmienione na moje w (mc) wchodzi w ikone sury widac okno ale go nei chce polaczyc do serv jak juz wpisze passy

co zrobic ??

sor za ort ale wina ciaglego pospiechu :)

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mam problem! Było tak że mogłem tylko ja wejść na serwer, czyli pół biedy... Teraz to nawet ja nie mogę wejść! Ale prosiłbym o pomoc ;d Jak usunąć błąd połaczenia? Wszystkie kółka na portmap zielone!

Opublikowano

Gdy rozpakowywuję instalator plików serwerowych podaje lokalizacje potem haslo i wyskakuje takie coś :

4f6fc89a.jpg

Czy to wina tego, że instalator jest w partach?? prosze o odpowiedź

Nauczmy Dzieci NEO dawać LUBIĘ TO!

To nic nie kosztuje, a motywuje -.^

Opublikowano

Więc,Zrobiłem serva korzystałem chyba z 10 poradników z youtuba i ciągle mam ten sam problem,czyli jeżeli odpalę serva ,działa normalnie i teraz chcę wbić na serva(port map włączony),pisze cały czas zostaniesz połączony,a gdy port mapa wyłączę ;błąd .I tu mam problem poradzicie coś jak to naprawić żeby można było wbić?

@edit

Zrobiłem reinstala Vpc i teraz tak

http://yfrog.com/j5problemfp

Wszystko działa ale ja nadal mam zostaniesz połączony poradzicie coś?

Opublikowano

h1do

O ile dobrze mi wiadomo osoba która ma postawiony serwer musi mieć normalną końcówkę ip z hamachi a osoba dołączająca .100 - ale nie jestem pewien w 100% !

kamil161

Jeśli takie coś Ci się pokazuje to możesz spróbować przeinstalować Virtual PC lub musisz od nowa pliki.

Dzumper

Też mam błąd połączenia z serwerem ^^ Tylko że ja jestem pewien że na pewno serwer działa bo sprawdzałem połączenie. Może coś z hamachi ? Może reinstal VPC ? Testuj ;)

TOMIxMETIN

Tego że w partach to raczej nie wina. Prawdopodobnie źle wpisujesz hasło (też tak miałem ^.^)

Oaris

Spróbuj reinstalować VPC. Powinno pomóc.

A teraz mój problem...

Stawiam serwer na loopbacku (ip w karcie 192.168.5.1), w sysinstall pierwsze IPv4 192.168.5.1 drugie 192.168.5.100.

I dobra, konfig się zapisał. Wklepuje ./start i dochodzi od pewnego momentu... Lecz co ciekawsze - sprawdzałem połączenie z serwerem i na pewno działa (na ss jest), podobnie z sql i ftp. Wszystkie z opcji wymienionych działają ale nie łączenie światem, chyba spowodowane zwiechą (?) freebsd. Da radę to jakoś naprawić ? Próbowałem przeinstalować VPC ale nie pomogło.

Z góry dzięki za pomoc...

Link do ss : tutaj screen !

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

slawek_46b

Inni mają mieć końcówkę .100 a ty normalne.

3g1

Dokładnie ;)

Pijawka

Tak da się, na hamachi.

Oaris

W portmapie musisz mieć ip portów zmienione na swoje ( nie jestem pewien jaka końcówka). Ponadto włączasz go przed wpisaniem ./start .

A i sprawdź z jakim ip się łączysz. Ty musisz mieć końcówkę normalną (np. .95 ) a inni którzy dołączają do twojej sieci .100 ;)

Oraz ponawiam swoje pytanie...

Stawiam serwer na loopbacku (ip w karcie 192.168.5.1), w sysinstall pierwsze IPv4 192.168.5.1 drugie 192.168.5.100.

I dobra, konfig się zapisał. Wklepuje ./start i dochodzi od pewnego momentu... Lecz co ciekawsze - sprawdzałem połączenie z serwerem i na pewno działa (na ss jest), podobnie z sql i ftp. Wszystkie z opcji wymienionych działają ale nie łączenie światem, chyba spowodowane zwiechą (?) freebsd. Da radę to jakoś naprawić ? Próbowałem przeinstalować VPC ale nie pomogło.

Z góry dzięki za pomoc...

Link do ss : tutaj screen !

Edit

DOWN :

To do mnie ? Jeśli tak to na loopbacku nie trzeba portmap... Bynajmniej mi się tak zdaje. Ale u mnie raczej coś dzieje się z freebsd ale dlaczego - niewiem.

Kilka razy robiłem od nowa serwa i za każdym razem tak mam już ok kilku miesięcy, a na początku jak tylko pliki się pojawiły wszystko normalnie działało :/

8wjJf.jpg

by vPaN

Opublikowano

No wiec ja mam taki problem gdy wypakowuje pliki serverowe za kazdym razem przy koncu wyskakuje ze za malo miejsca na dysku o0 a bylo tak z 9 gb

wiec moje pytanie Czy za malo?? Wiecej zwolnic miejsca?

Opublikowano

Więc tak mam mały problem z serwem bo dałem na niego 900mb ram i jak wale mobki to chwile jest dobrze a zara big lag i kick albo jak wchodze 1 min jest bez lagow a potem laguje mam neta jak mi sie sciaga to zawsze w 2mb/s Powiecie o co chodzi??? dam 5

12012395664c93b46ec7f29.jpg
Opublikowano

A u mnie nie działa komenda .start :P

Wcześniej nie chodzilo dodawanie NPC teraz znowu działa ale piszę że komenda ./start nie istnieje ;p

Help :P

Opublikowano

Hmm... Wiecie czemu mi hamachi nie chce wykrywać ??

@Down

O to, że nie mam hamachi w START>PANEL STEROWANIA> POŁĄCZENIA SIECIOWE

i przez to nie wykrywa mi w VPC hamachi ;/ i nie mogę postawić serwera ;//

47a2cebcf2f4df95.png

Opublikowano

x*PitBul*x

Zainstaluj jeszcze raz hamachi / VPC. Kombinuj ;) - to nie boli ^^

A co do mojego...

Wie ktoś coś konkretniej co może być przyczyną tego ?

8wjJf.jpg

by vPaN

Opublikowano

@Up

Ehh jak bym był tak głupi i nie wiedział wykorzystałem wszystkie swoje "Kombinacje" ;))

Reinstal, Inne wersje... Nic nie pomogło więc pytam na forum... ;]

47a2cebcf2f4df95.png

Opublikowano

@UP

Kilka razy robiłem i nie pomogło... ;/

@ Darkangel-ca

Chodzi o to, że jak zainstaluje hamachi to nie ma go w

Start >> Panel Sterowania >> Połączenia sieciowe

Co nie daje mi możliwości skonfigurowania serwera ;/

Tak samo jest z loopback też nie wykrywa mi tego w VPC

i nie wiem co zrobić... Ma ktoś jakiś pomysł? Bo jak nie to będę musiał formatka mu strzelić a mam tyle dobrych filmów a nie chce mi się ich na płyty nagrywać :PP

Czekam na Odpowiedzi;)

47a2cebcf2f4df95.png

Opublikowano

DELETE

Ok tam nie chce mi się bawić... Ok thx za pomoc, ale robię format ;]]

@Edit

xD 00:55 i jest Git Nowiutki system

Trochę będę tęsknił za moiom kolekcjom filmów ;///

47a2cebcf2f4df95.png

Opublikowano

Mój problem jest taki:

Serwer działa ładnie i pięknie przez max 3h, po tym czasie inni gracze nie mogą wejść i muszę restartować serwer, platformę sprzętową mam dość mocną, przypuszczam, że wina może leżeć po stronie łącza (neo512), ale wolę się upewnić. Co jest powodem takiego stanu rzeczy i jak się przed tym bronić?

59649524317135950350.png

Opublikowano

Siema!

Mam taki probelm przy zakłądaniu serwa:

przy PIERWSZYM uruchomieniu serwera pojawia się connection rufused

Przeinstalowywałem kilka razy hamachi, odnowa pliki serwerowe wypakowywałem, reinstal hamachi...

Niewiem czemu mam taki problem

Kilka razy już zakładałem swojego serwa...

Proszę o odpowiedź ...

Możliwie jak najszybszą...

POWRÓT METIN2 PL

s22 Orion - Q**l*n 34lvl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...