Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy Techniczne Z Serwerami

Gość Mounthains

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja mam problem zrobilem serw hamachi tak jak w 1 poradniku jest opisane i teraz mam problem bo niemoge sie zalogowac caly czas mam blad moze ktos pomoc??? prosze ;)

Draaaven has infinity edge Muaaaahahahahahaha ! ! ! !

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wieciec wymiekam 6h non stoper siedze mysle jak nie wiem co proradniki sa do bani bo sam musialem sporo wymyslec wle z jednym nie daje sobie rady. jesli tworze polaczenie hamashi w panelu sterowania to jak dam bez koncowki 100 lonczy mnie z navicatem jesli dam ze 100 zapomnijmy ze navi cat dziala. ale jesli moge sie polaczyc przez navicata do plikow serwerowych to dla czemu nie moge sie polaczyc do gry? ? ? ?

bo polanczam cie z 100 bledy daje siec ustawiam na cale ip z hamashi i dpolanczam sie z baza danych ale do gry wbic nie moge.

wszystko mam idealnie zrobione dzodziny meczarni ale stanolem w kropce.

p,s sory za bledziory ale juz nie mam sil pisac z ortografia.

Opublikowano

ja zrobilem server w 30 minut loguje sie iw all ok gram sobie ale gm niemam wiec robie stop serva , kombinuje w navicacie i refused , such directory xD zmienilem all w navicacie tak jak powinno byc i ok pisze time out 7 razy loguje sie na serva czekam 40 minut i dalej Zostaniesz połączony z serverem ..... :@ moze ktos pomoc ? o w frbsd mam all ok pisze time out a ta ma byc .....

PS: widze ze ten topic nie potrzebny bo wszyscy pisza o swoich problemach a nikt na nie nie odpowiada...^^ może zajrzal by tu jakis gosciu obeznany w temacie i pomogl ... :(

Metin2 4Ever <3

--------------------------------------------------------------

Jeżeli szukasz GM'a na swój serwer poprostu napisz do mnie na PW :D

Opublikowano

Siema.

Zrobiłem Serwer Bo Nuda...

Mogę Się Zalogować Na Serwer Ale Brat Nie Może.

Dlaczego??

Serwer Jak Coś Na Hamachi.

Za Pomoc 5tka.

xxx

Opublikowano
Siema.

Zrobiłem Serwer Bo Nuda...

Mogę Się Zalogować Na Serwer Ale Brat Nie Może.

Dlaczego??

Serwer Jak Coś Na Hamachi.

Za Pomoc 5tka.

1.Jakiego ma brat klienta

2.Jaki ip w mc.txt?

3.Na hamachi all gra?

jA Nop

Opublikowano
Brat Ma Cilenta z Longju Chyba 2009.

IP Mój Z Hamachi : 5.238.186.179

Na Hamachi : All Gra

Ip niech wpisze 5.238.186.100

Jak bedzie mial ciagle "zostaniesz polaczony z serwerem" tzn , ze ma zlego clienta :P

jA Nop

Opublikowano

Kowal ani nic nie ulepsza rzeczy z +4 na +5 lub +5 na +6 (mieczy i zbroi) Nie wiem jak sie tego pozbyc.

A jest to oczywiscie wielki minus serwa. Wszystko dopracowane tylko to mnie dalej meczy ;/

I nie podajcie linku do sciagniecia kowala bez ulepszaczy i naprawionego refine_proto, chyba ze z ulepszaczami lub drogimi cenami ulepszania.

Krotkie wyjasnienie: daje item na kowala czy cos innego na item, zatwierdzam a to stoi, nic nie ulepsza, broni na +5 i zbroi na +6 ;/

Prosze o pomoc, z góry dzięki.

Opublikowano

Jak macie ustawione w Panelu Sterowania / Połączenia sieciowe / Hamachi Network / Właściwości i w protokole internetowym :

Adres IP , Masa podsieci i brama domyślna ?

a co ciekawego odkryłem: jesli wstawilem w tych ustawieniach ip: 5.119.165.100 to mi navicat smigal i w polaczeniu z gra pisalo cos innego niz zawsze a jak dalem orginalny 5.119.168.100 to nic nie moglem zrobic a jak dalem 5.119.168.169 to tylko navicat smiga. wiec oco chodzi a i czasami wyskakuje mi wyprzyknik czarny w znaku na pasku zadan a anty wira i zapora jest off.

Opublikowano

a ja mam takie cos Gdy wlanczam serwa ma spam jakiegos errora ale zaladuje sie potem wpisuje root i mcncc i mam spam znow erorra naciskam pr st sysrq i mam all skonfigurowane wpisuje ./start i mam blad bind / sh

daje spacje i wpisuje fsck i ciongle y i mam tak ciongle i ciongle i problem nie znika ;((

Pomóżcie !!!! Prosze !!!! jak postawie serwa za pomoc moge dać GM-a !!!

Opublikowano

Dzisiaj jeszcze serv mi działał i w ogóle ale coś w konsoli powpisywałem i teraz jak włączam (daje start) ładuje się ale nie dochodzi do logowania tylko zatrzymuje się na takim czymś:

http://imageflock.com/img/1257864222.jpg

Bardzo proszę o pomoc. Próbowałem restartować, usuwałem machine i od nowa dawałem. nie próbowałem reinstalować bo nie wiem gdzie jest pliczek uninstall.

ex

Opublikowano
Dzisiaj jeszcze serv mi działał i w ogóle ale coś w konsoli powpisywałem i teraz jak włączam (daje start) ładuje się ale nie dochodzi do logowania tylko zatrzymuje się na takim czymś:

http://imageflock.com/img/1257864222.jpg

Bardzo proszę o pomoc. Próbowałem restartować, usuwałem machine i od nowa dawałem. nie próbowałem reinstalować bo nie wiem gdzie jest pliczek uninstall.

Wpisz fsck potem ciagle y i po problemie :P

jA Nop

Opublikowano

siema a ja mam taki problrm ze jak wpisze sysinstall>Configure>Networking>Interfaces>de0>No>No to nic sie niepojawai tylko pisze ambiguous output redirect prosze o pomoc

Opublikowano

mam problem z tym ze ja normalne gram na serwie a moi koledzy maja ciagle zostaniesz polonczony z serwerem o co chodzi ????

^^

Opublikowano
mam problem z tym ze ja normalne gram na serwie a moi koledzy maja ciagle zostaniesz polonczony z serwerem o co chodzi ????

zle ip w mc.txt lub zly klient (nie moze byc niemiecki,wloski i NEWLONGJU

jA Nop

Opublikowano

Mam spory problem z moim serwem >.<... Robie wszystko poprawnie wg. poradnika Robo12 aż do 5 punktu... Klikam na start i widzę czarne okienko. Tam się powinno wyświetlać mnóstwo napisów... ale mi się nic nie wyświetla... robiłem wszystko od nowa ze 3 razy i nadal to samo... Mam windows XP, 1gb ram jeżeli to coś zmienia... chciałem zrobić serwik tylko dla siebie...

Opublikowano

ktoś ma problem z postawieniem ma blendy nie hodzi mu nie zrobie zadnego poradnika bo to bez sera piszczie na gg 6-8-0-4-2-1-0 bo widze ze sporo osub sciemnia ze ma wszystko pieknie i gladko :)

Opublikowano

mam taki problem prosze o szybka odpowiedz. robie serwer OSS tak jak na instrukcji nie na hamachi tylko normalnie. wszystko ladnie pieknie a na koncu pisze mi to co ma pisac i wchodze w plik mc a tam nic sie nie zmienia ip jest calkiem inne. prosze o dokladniejasza instrukcje czy cos przed wlaczanie trzeba kopiowiac i wogole bo otwieram normalenie te pliki serwerowe i robie zgodnie z instrukcja i nie działa proszę o pomoc ?

Opublikowano
mam taki problem prosze o szybka odpowiedz. robie serwer OSS tak jak na instrukcji nie na hamachi tylko normalnie. wszystko ladnie pieknie a na koncu pisze mi to co ma pisac i wchodze w plik mc a tam nic sie nie zmienia ip jest calkiem inne. prosze o dokladniejasza instrukcje czy cos przed wlaczanie trzeba kopiowiac i wogole bo otwieram normalenie te pliki serwerowe i robie zgodnie z instrukcja i nie działa proszę o pomoc ?

Nie rozumiem cię... W pliku mc.txt musisz SAM sobie wpisać swoje IP z Hamachi... Samo się nie zmieni ^^

Opublikowano

Mam Problem.Otóż zrobiłam wszystko co trzeba,Loguję się,gram i po 3 minutach mnie wywala.:( Czy ktoś wie co można z tym zrobić??Ramy mam ustawione na 502 z 1GB Proszę o pomoc :))).Będzie 5.

vmisa.jpg
Opublikowano

@UP pewnie masz za slaby procesor , lub za duzo programow powlaczanych . mnie po 2-3 minutahch wywala . czas na new kompa :D

ja teraz znowu mam problem z gmem^^^ server m idziala zrobilem sobie konto i wedlug tuta robie sobie gma wpisuje ip z koncowka 100 i bez koncowki .100 i tak i ak nie chodzi w ghost mam te 192. ip , ale jak takie wpisywalem w gmlist to taksamo nadal bez gma ....

Metin2 4Ever <3

--------------------------------------------------------------

Jeżeli szukasz GM'a na swój serwer poprostu napisz do mnie na PW :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...