Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy Techniczne Z Serwerami

Gość Mounthains

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja mam taki problem...

postawilem serva

mam to time operation out

i klikam printscrean

próbujo zalogować sie

i cały czas jest łączenie z severem

....

pomocy !

bedzie 5x5

ale masz "zostaniesz połączony z serwerem"

czy "jesteś połączony z serwerem" ?

1336210110-U81772.png

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A wie ktoś czemu nikt nie moze sie podlaczyc do mnie do serva? dalem mu dobre spolszczenie, jest u mnie w hamachi i nic a u mnie wszystko dziala ;/

Daje 5x5 za pomoc ;p

Opublikowano

Z serwem mam wszystko w porządku ale mam jak kolega powyżej.Zrobiłam spolszczenie u mnie wszystko czysto działa a jak przesyłam koledze to wyskakuje mu tylko ,,Błąd połączenia z serwerem"Chiński client to ZZYT2.Proszę o pomoc.

PS.Ip też się zgadza.

vmisa.jpg
Opublikowano

Witam .

Wie Ktos jak wykozystac te zwn IP mam ale nie wiem kompletnie co z nim zrobic wpisywalem i lipa

internet mam szerokoPasmowy pppoe wymaga nazy uzytkownika i hasla

Ps na karcie Lan mam powylanczane protokoly ipv4 ipv6 jak postawic server bez hamachi porsze o pomac

W RAZIE CZEGO Mozna wlczyc spowrotem te protokoly :)bez Kolizji z innternetem

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Opublikowano

POMOCY!!!

Zacznę od początku a wiec tak postanowiłem zrobić własny prywanty serwer ale mam kilka problemów i liczę ze ktoś mi pomoże sie z nimi uporać.Opisze jak tworze serwa a wy obczajcie co robie żle:

1.Pobieramy pliki potrzebne do naszego priva.

KOD

http://www.mpcforum.pl/index.php?showtopic=78576

BY rodimop

Jeśli rodimop nie życzysz sobie że dałem pliki z twojego poradnika" napisz a usunę

2.Ściągamy Virtual PC (www.google.pl)

3.Następnie po ściągnięciu plików wypakowujemy je na pulpit - kiedy nam się pobiorą musimy zmienić nazwę głównego folderu na mt2

4.Wchodzimy w folder i mamy tam komputerek i dysk - zmieniamy również ich nazwy na mt2

5.Wchodzi w komputer za pomocą notatnik(komputer z folderu,,) i szukamy w 42-43 linijce takiego oto yyy...

KOD

<absolute type="string">C:\?

B

KOD

<relative type="string">.\??

w pierwszym code zmieniamy all na lokalizacje głównego folderu czyli NP (moja lokalizacja)(aby ja miec wchodzimy we właściwości głównego folderu i tam pisze jego lokalizacja biggrin.gif)

A

KOD

<absolute type="string">C:\Documents and Settings\Kornel\Pulpit\mt2.vhd</absolute>

B

KOD

<relative type="string">.\mt2.vhd</relative>

6.Dalej Otwieramy Virtual PC i klikamy new

7.dalej>create a virtal machine>podajemy nazwe>dalej>adjust the ram [podajemy ilosc ramu jaką chcemy przeznaczyc na serwer](osobiście mam 700mb biggrin.gif>dalej>podajemy lokalizacje pliku>finish

8.Po zapisie wchodzimy w Virtual PC i klikamy start w utworzony new

9.Poczekamy aż poprosi login i hasło

KOD

Login root hasło mcncc.com

10.Polecam teraz pobrać program hamachi

11.Po jego zainstalowaniu nic nie otwierajcie tylko wróćcie do freebsd jak się zalogowaliście...na dole macie taki symbol łącza wejdźcie w niego i zmienicie na hamachi network interface

I wlaśnie tu zaczyna sie problem wchodze a tam nie ma Hamahi network interface jest tylko: not connected,Local only i Shared networking a wszedzie w tutach pisze zeby zmienic na hamahi i jak ja mam zmienic jak ja takie opcji nie mam???????????

??????? Liczę na szybką odpowiedz z góry thx

Opublikowano

POMOCY!!!
Zacznę od początku a wiec tak postanowiłem zrobić własny prywanty serwer ale mam kilka problemów i liczę ze ktoś mi pomoże sie z nimi uporać.Opisze jak tworze serwa a wy obczajcie co robie żle:
1.Pobieramy pliki potrzebne do naszego priva.
KOD
http://www.mpcforum.pl/index.php?showtopic=78576
BY rodimop
Jeśli rodimop nie życzysz sobie że dałem pliki z twojego poradnika" napisz a usunę
2.Ściągamy Virtual PC (www.google.pl)
3.Następnie po ściągnięciu plików wypakowujemy je na pulpit - kiedy nam się pobiorą musimy zmienić nazwę głównego folderu na mt2
4.Wchodzimy w folder i mamy tam komputerek i dysk - zmieniamy również ich nazwy na mt2
5.Wchodzi w komputer za pomocą notatnik(komputer z folderu,,) i szukamy w 42-43 linijce takiego oto yyy...

KOD
<absolute type="string">C:\?

B
KOD
<relative type="string">.\??

w pierwszym code zmieniamy all na lokalizacje głównego folderu czyli NP (moja lokalizacja)(aby ja miec wchodzimy we właściwości głównego folderu i tam pisze jego lokalizacja biggrin.gif)
A
KOD
<absolute type="string">C:\Documents and Settings\Kornel\Pulpit\mt2.vhd</absolute>

B
KOD
<relative type="string">.\mt2.vhd</relative>

6.Dalej Otwieramy Virtual PC i klikamy new
7.dalej>create a virtal machine>podajemy nazwe>dalej>adjust the ram [podajemy ilosc ramu jaką chcemy przeznaczyc na serwer](osobiście mam 700mb biggrin.gif>dalej>podajemy lokalizacje pliku>finish
8.Po zapisie wchodzimy w Virtual PC i klikamy start w utworzony new
9.Poczekamy aż poprosi login i hasło
KOD
Login root hasło mcncc.com

10.Polecam teraz pobrać program hamachi
11.Po jego zainstalowaniu nic nie otwierajcie tylko wróćcie do freebsd jak się zalogowaliście...na dole macie taki symbol łącza wejdźcie w niego i zmienicie na hamachi network interface 
I wlaśnie tu zaczyna sie problem wchodze a tam nie ma Hamahi network interface jest tylko: not connected,Local only i Shared networking a wszedzie w tutach pisze zeby zmienic na hamahi i jak ja mam zmienic jak ja takie opcji nie mam???????????
??????? Liczę na szybką odpowiedz z góry thx

Jeśli sciągnałes hamachi i zainstalowałeś to powinien zainstalowac sie wraz z nim sterownik sieciowy do hamachi. Wtedy bedziesz mial opcje hamachi network interface. :))

Opublikowano

http: //h.imagehost.org/do wnload/0237/bez_tytu_u

blad ktory mi wyskakuje w navicacie to:

2003 - Can't connect to MySQL server on 'MOJE IP HAMACHI.174' (10061)

BŁAGAM O POMOC!;/

Opublikowano

hmm a mi dziala server loguje sie normalnie , nawet stworzylem 3 konta i wszystkie postaci na nim dzialaja , robie sobie 255 lvl ogole staty po 9999 itd , ale jak chce zrobic sobie gma na jednej z postaci to wpisuje normalnie w gmhost swoje ip z hamachi w gmlist takze ip z hamachi oraz zaznaczam to implementor , naciskam ,, ptaszka " na dole wylaczam calkowicie Navicata daje ./start czekam az sie proces skonczy i bedzie operation timed out ... wtedy wchodze na metka loguje sie , wlaczam postac , wchodze a tam nadal zwykla postac bez GM :/ jesli ma cos z tym zwiazek to moj ststem operacyjny to Windows Vista .. Jesli wie ktos o co chodzi to prosze o pomoc juz 3 dni sie mecze :(:(

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Stanisław Lem

Opublikowano

A ja mam chyba największy problem ;d

Ciągle stoi mi na tym:

http://i36.tinypic.com/20sum1z.png

U kolegi się to troche inaczej robilo i mu normalnie sie serwer odpala :(

Mam wyłączone wyświetlanie sygnatur :3

Opublikowano

Witam mój problem polega na tym że : Inni gracze nie mogą odbierać skilli od Instruktorów Otwierać niektórych NPC Gdy się otwiera jakiegoś NPC to wyskakuje coś takiego ĄŻÓÓĄŚŻ Coś takiego jakieś dziwne znaczki proszę o pomoc ! ! ! Robiłem restarty ITP... Wchodziłem na Chinka i nic.. ciągle to samo..

Opublikowano

"connect: Connection refused"

Taki teks powtarza mi sie podczas tworzenia serwera, resetowałem kilkanaście razy ale zawsze to samo.

Opublikowano

swap_pager_getswapspace(12): failed

swap_pager_getswapspace(2): failed

swap_pager_getswapspace(9): failed

swap_pager_getswapspace(15): failed

swap_pager_getswapspace(10): failed

swap_pager_getswapspace(3): failed

swap_pager_getswapspace(8): failed

swap_pager_getswapspace(16): failed

swap_pager_getswapspace(2): failed

swap_pager_getswapspace(9): failed

swap_pager_getswapspace(15): failed

swap_pager_getswapspace(10): failed

swap_pager_getswapspace(3): failed

swap_pager_getswapspace(8): failed

swap_pager_getswapspace(16): failed

i tak cały czas co mam zrobić? :/

Opublikowano

Ja mam też dość nietypowy problem. U mnie wszystko działa (serwer pod hamachi) . Lecz gdy pojechałem do kumpla, w hamachi dodałem do sieci, zalogowałem się normalnie lecz gdy wybrałem postać to wywaliło. Wiele razy próbowałem i to chyba nie jest problem internetu, lecz mam coś źle ustawione. Oczywiście portmap włączony. Co robić?

Opublikowano

Gdy włączam serwer poprzez komende ./start to potem wyskakuje mi takie coś:

The vortual machine could not be restored beacause there was not enought memory avalible on the host

Co robić ?

@ Edit:

Problem rozwiązany

. . .

Pomogłem ?

Lubię to !

Opublikowano

Wcześniejszy problem juz rozwiązałem ale teraz jest inny.

Serwer postawiony, czyli "operation time out" > Navicatem dodałem kilka kont, hasła "haszowałem".

Ściągmnąłem chińskiego klienta > "longju" > dodałem pliki mc zmieniając w nich adres na swój z hamachi.

Odpalam klienta, lecz nie da rady się zalogować, nawet nie wiem co tam pisze bo są same kwadraciki ale po dźwięku poznaje że to jakiś błąd.

Pomocy !

Opublikowano

mam problem prosze o pomoc. Jak mi wyskoczy po komendzie "start" operation time out 6 razy to pojawiaja mi sie napisy takie chocby dalbym komende ./stop porty odblokowane... nie wiem co robic moj priv nie dziala co zrobic ??

Opublikowano

mam problem prosze o pomoc. Jak mi wyskoczy po komendzie "start" operation time out 6 razy to pojawiaja mi sie napisy takie chocby dalbym komende ./stop porty odblokowane... nie wiem co robic moj priv nie dziala co zrobic ??

Niewiem co sie moze dziac .

EDIT : Nie moge sie polaczyc z Navicat'em robie zgodnie z panem ktory robi na filmiku i jemu laczy a mi nie .. z koncowka 100 .. co mam zrobic ?

Prosze o pomoc a jezeli nie to szukam osoby ktora mi pomoze stworzyc serwer . ( bedzie to dobry serwer tylko dla kumpli )

( GG 4703077 )

Opublikowano

Ej mam problem , wpisuje Root Mcncc.com wpisuje w Navicat te MT2 IP port zostawiam root tak samo wpisuje hasło 123456 klikam Ok a mi się nie chce połączyć ;/

PLEASE HELP DAM 15!

Opublikowano

Mój problem:

jak odpale launchera serwa i wpisze byle jakie id i haslo to all jest ok wyswietla sie to konto nie istnieje

ale jak wpisuje to Rain 12345 to nic sie nie dzieje ciagle jest zostaniesz polaczany

powie ktos co zrobic zeby wbilo ?

wystarczy ze poczekasz 5-20 min ...

wkońcu sie odpali

GANGIA 14_2.png

Opublikowano

Ja mam taki problem, że w ogóle nie mogę w Virtual PC ustawić łącza na hamachi... Wie ktoś może dlaczego?

Dodam screena jak to wygląda.

a zainstalowałeś hamachi i zrobiłeś resert kompa??

a ja mam pytanie

Jest time Out i nawet 8 razy porty sa zapora off ale nadal inni nie mogą wejść na serwa :\ co jest

Opublikowano

Właśnie o to chodzi, że wcześniej mogłem ustawić na hamachi tylko mi sie coś popsuć musiało... Reinstalacja VPC nie pomogła... a hamachi mam i na wcześniejszych (nieudanych) próbach stworzenia servera mogłem ustawić hamachi a teraz już nie moge i nie wiem dlaczego :/ ( a na reszcie wiem jak zrobić porządnego serva...)

Także bardzo proszę o pomoc w tej sprawie.

Na tego dobroczyńcę co mi pomoże czeka nagroda w postaci 5 :)

Opublikowano

hhehehe wszyscy maja problemy jak zalozyc serwa ja zakladalem 7 razy i dzialal ;p tylko z tym Gm'em jest jazda , bo wszystko wpisuje tak jest na filmikach robie resety all jak chca i nic ... loguje sie i nadal zwykla postac :/ nie wiem w czym problem w plik ten z notatnika wpisuje ip z hamachi z koncowka .100 a wgmhost i gmlist ip zwykle z hamachi gdy to wypelnie daje reset calej maszyny loguje sie wpisuje start jest tma kilka razy operation timed out , wchodze na metka i jest ta zwykla postac ... zadnego gma ni ma :/ nie wiem czy to trzeba od razu jak sie stworzy serwa zrobic czy mozna kiedy sie chce ale pewnie mam cos pomieszane z tymi ip albo to ze mam Viste albo zle resetuje ;pp i po za tym tez taki problem ze jak sciagam te porty wlaczam wszystkie wchodze na metka to i tak zaden tp nie dziala :D ;[ to chyba wszystko xD prosze o pomoc xD :blink: :P :P :P

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...