Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy Techniczne Z Serwerami

Gość Mounthains

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up

Ja Tak MAm I mI Dziala

Moj problem :(

Connecton Refused

Po zalogowaniu na FreeBSD

Daje Sysinstall Wpisuje w Tym pierwszym co trzeba ip hamachi bez 100

A w tym drugim z 100

A w netmask (czy jak sie to pisze ;) ) 255.0.0.0

Daje ok no

cencel>cencel>exit installl

pozniej

/etc/rc.d/netif restart

ifconfig

./start i wyskakuje conection refused po ilus minutach

Pomocy Dam 5 ;)

@Edit przeszukalem kazdy temat i nic nie pomoglo ;/

Metin Jest Bogiem
PvP Nalogiem
Exp Zabawa
Item Podstawa
||
||
\/
Chcesz Pomocy Kliknij !!!
  • Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Spolszczenie mają dobre.

Próbowałem jeszcze przez plik mc ale w przypadku pliku mc i u mni i u nich błąd podczas łączenia.Próbowałem łączyć się przez ip hamachi i przez ip hamachi z końcówka 100.

Co może być nie tak?

Opublikowano

JA mam następujący problem w navicat grzebalem w item_attr i teraz jak włączam servv pisze mi connection refused i tak ze 40 razy i czy da sie to naprawic czy czeba serw od nowa robic?????

b775a74f4019.jpg
Opublikowano

Witam, dzisiaj na serwerze ZiołoMT2 normalnie sobie graliśmy i nagle serwer się wyłączył.... Ga włączył go ponownie i od tamtej pory jest taki problem, że nikt nie może wejść na serwer, normalnie się loguje do wyboru postaci klika i np. w przypadku wojownika, podnosi rękę do góry i nic po jakiejś minucie wywala do wyboru serwerów...

Więc tak, ga nic nie robił na serwerze kiedy wpisuje komendę ./start żeby uruchomić serwer to ładuje się i gdy dochodzi do Operation Time Out to zaczyna na zmianę wyskakiwać connect: conection refused , operation time out i tak na zmiane....

Jeżeli ktoś wie w czym jest problem i wie jak to naprawić, to bardzo proszę o napisanie tutaj lub podesłanie jakiegoś linku... Z góry dziękuję...

EDIT: Na dodatek teraz jak się wchodzi na serwer i wpisze się złe hasło to wyskakuje komunikat "Sprawdź swoje wejścia" a jak wpisuje dobry login i hasło to jest ciągle komunikat: "Zostaniesz połączony z serwerem" i nic się nie dzieje więcej... Proszę o szybką pomoc.

4.png
Opublikowano

Witam. Mój problem jest nietypowy lecz na pewno większości się to zdarza, otóż wszystko jest okey portmap odpalony odblokowane wszystkie porty, ja mogę się zalogować na spolszczeniu a inni nie mogą i muszą korzystać z clienta chińskiego nie wiem czym to jest spowodowane proszę o pomoc ponad miesiąc się z tym męczę ;/////

chomik468x60.gif

Zapraszam również do mojego profilu "guter4675" udostępniam przydatne programy, gry, filmy

Opublikowano

Zrobiłem niby server na hamachi wszystko było napisane że dobrze i server działa. Wpisuje passy z navicata i jest błąd ;/ ktoś mi wytłumaczy co jest nie tak ?

Jeśli pomogłem Ci w czymś daj add.png

Opublikowano

A ja mam taki problrm serwer dziala ale PortMap nie dziala mam wszedzie 0;/ pomocy bd 5!!!!!! O to ss Problemu:

http://w99.wrzuta.pl/obraz/86Gxmo2ttqA/bez_tytulu

Opublikowano

Mam problem.

Otóż ściągam pliki serwerowe tak jak w temacie: http://www.mpcforum.pl/index.php?showtopic=77945

Tylko, że nie ten jeden, duży, ponieważ link nie działa, tylko te mniejsze (3x200mb +100mb).

Po sciągnięciu nie wiem co z nimi mam zrobić...ani nie są w formacie .rar, ani żadnego notatnika, nic.

Nie wiem jak je wypakować, nie da się. Prosze o pomoc.

Jinno - 4 ever.

Opublikowano

agresor1991 - zrob reinstall virtuall a jak nie pomoze to serwer od nowa niestety

GIRL, SEX, GAME, SEX, GIRL, SEX, GAME, SEX(...)

Opublikowano

Yzzi:

Ściągnij Total Commander i wsadź wszystkie części do jednego folderu. Potem wejdź do Total Commandera i poszukaj folderu gdzie te pliki wsadziłeś, a później naciśnij jeden i gdy to zrobisz naciśnij na Pliki u góry i Scalaj pliki. Gdy utworzy ci się jeden plik. Otwórz go i jak wyskoczy okienko do wpisania czegoś wpisz tam mcncc.com. To wszystko.

Opublikowano

Witam,mam następujący problem z serwerem :

Wszystko jest dobrze skonfigurowane,PortMap .100 i ustawienia od Zeciarza1

W sysinstall mam dobrze wszystko, nie pierwszy raz robię server ;]

Teraz problem. Jeśli mój kolega ma w spolszczeniu moje IP z końcówką .100 ma błąd połączenia z serverm ... jeśli ma moją normalną końcówkę hamachi to łączy mu konto, robi postać, ale jak już wybiera postać to wywala do okna logowania... Tutaj jest mój problem. Server postawiony na hamachi wszystko dobrze jest, ale nie wiem dlaczego go kicka.

Opublikowano

Mam pytanie jak robie priv serwer i trzeba wpisać tą końcówke z 0 a ja mam ip:5.206.113.100 To mam takie zostawić czy zmienić na takie 5.206.100.100?

Opublikowano

Witam Was :)

Mam kolejny problem (z tamtym już sobie sam poradziłem xD)

Otóż po wpisaniu komendy ./start w Virtual PC serwer niby się włącza, ale po chwili wyświetla się coś takiego:

http://editt777.wrzuta.pl/obraz/aDXlkU1yD44/problem

Wie ktoś co mam zrobić ? Hamachi działa, portmap włączony odpowiednio.

Internet też działa x]

Jinno - 4 ever.

Opublikowano

Witam mam pewny problem zrobiłem wszystko na servie w Virtual pc na 99% good próbuje uruchomić server przez spolszczenie i dupa błąd połącznie co zrobić !!

Bonzaj_11.png

Pomogłem daj 5

Jak coś GG 10915460

Opublikowano

Siema mój problem jest taki ze ja się loguje normalnie ale tylko na chinolu (na spolszczeniu mam błąd podczas łączenia z serwerem) a inni grac nie mogą ;/ w mc wpisują moje ip hamachi bez końcówki 100 i bląd podczas łączenia z serwerem mają;// portmap dobrze skonfigurowany moje hamachi z końcówką 100 zapora wyłączona firewall wyłączony i i tak nie da rady . Dodam że miałem serva 2 dni odpalonego i coś sie spiepszyło i zrobiłem od nowa... za pomoc dam 5x5

lanca121_6205_9.png