Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[tut] Pisanie Po Chinsku Na Privach

Beowulf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM.

Widziałem wiele postów typu: " Ej, Jak pisać po chińsku " więc doszedłem do wniosku, że zrobię tuta xD.

Przejdźmy do rzeczy:

1. UWAGA! Pisanie jest możliwe tylko i wyłącznie jeżeli macie zainstalowany pakiet chińskich znaków! ( Jeżeli widzicie chińskie znaczki znaczy ze jest ok ;] )

2. Wchodzimy w panel sterowania.

3. Jeżeli mamy widok kategorii to wybieramy "Data, Godzina, język i opcje regionalne". Jeżeli widok klasyczny "Opcje regionalne i językowe".

4. Gdy otworzy się okno wybieramy zakładkę "Języki", następnie "Szczegóły".

5. W tym oknie wybieramy opcje "Dodaj..."

6. Tutaj, w linijce "Język:" wybieramy "Chiński (ChRL)", a w linijce "Układ klawiatury/Edytor IME:" wybieramy "Chiński (uproszczony) - klawiatura USA"

7. Klikamy "OK".

8. Następnie w oknie "Usługi tekstowe i języki" klikamy "Zastosuj" I znowu "OK".

9. Aby sprawdzić poprawność instalacji, wchodzimy w notatnik.

10. Na pasku języków klikając na przycisk PL wybieramy CH, i ponownie przechodząc na notatnik spróbujcie wpisać po kolei litery nie zważając na nic:

Oto Przykładowe Litery:

"q u p a c i p a l o l a" i klikamy 2x spację. Powinno wyjść to: ---->> 去爬次爬咯拉 <<----

Jeżeli chcesz pisać coś innego po chińsku po prostu klikaj wszystkie klawisze losowo xDD

( Ja przy pomocy tego wpisuję obrazek przy niektórych rejestracjach ;] )

W RAZIE PYTAŃ PISAĆ POD SPODEM!!!

Poradnik w 100% napisany przezemnie ;] Beowulf

PROSZĘ O PODKLEJENIE!

Opublikowano

jak próbuje pisać po chińsku w notatniku np. q w w e i nacisnę spacje 2x razy to się nic nie dzieje (w prawym rogu mam Chiński uproszczony, ChRL)

Longjuyt2

Ninja 65 lvl i cigle rosnie

• 1 rok później...
Opublikowano

u mnie w językach nie ma Chinskiego

Hnie doooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooobrze

Opublikowano

wiekszosc to znala lecz nie umiescila^^ ludzie pomyslcie czasem nad trescia waszych komentow;)

moze sie przyda; ) +sik

NIE OBCHODZI MNIE CZY DASZ + CZY -

DAJ TO CO UWAZASZ

Opublikowano

u mnie w językach nie ma Chinskiego

Hnie doooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooobrze

Gratuluję odkopania tematu sprzed roku! Closed.

T_Bag_Prison_Break_Signature_by_inspawn.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...