Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja o wszystkich czołgach gry :)

Krzychu39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co myślicie o ST-I? Czy warto robić topowy silnik?

Po co mi mUSK skoro mam dres... znaczy czołK

• Odpowiedzi 977
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tutaj chciałbym zwrócić uwagę wszystkich graczy i zadać to pytanie" stinger2pk " to gracz jaki jego czołg jest najlepszy?

Opublikowano

212 jest dobre przed patchem, po wydaje mi się że celniej wali i mocniej. Ale każdy ruch gąsienicami rozpręża celownik na cały ekran.

Po co mi mUSK skoro mam dres... znaczy czołK

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co sadzicie o czolgu srednim Patton? (IXtier)

Mam go teraz w garażu. Powiem tak: żaden czołg nie sprawił mi tyle frajdy od bardzo długiego czasu. Świetnie się nim gra, ale dopiero po wytopowaniu. Przed wytopowaniem, to trochę szrot, ale jak wytopujesz, to (jeżeli Pershing dawał ci dużo frajdy) będzie twój ulubiony czołg. Bardzo solidna mobilność, szczególnie obrót. Obrót o 360º wykonuje w mniej 8sec, a przypomnę, że to jedna z lepszych wartości w całej grze. Ogólnie jest to czołg, który ma jedną z najlepszych zwrotności w grze.

Naprawdę świetne działko - bardzo dobra penetracja, a DPM jest wyśmienity. Z Rammerem, wentylacją i BiA strzela co 7.67sec dzidę za 400. Kocham to.

Do tego ma naprawdę solidny pancerz, na co papier nie wskazuje. Wieżą odbija dużo, a osłoną działa zgarnia co chwila za 0. Kadłub też coś potrafi odbić.

Tak na dobrą sprawę, w tym czołgu, jedyne do czego można się przyczepić, to celność (0.42), ale czołg rewelacyjny.

Edit: zapomniałem dodać, o świetnej celności w czasie jazdy, którą mało który czołg może się poszczycić. :)

Opublikowano

T69 dostało nerfa w mocy silnika

Z 600 na 550.

Nerfić jednego z najpowolniejszych medów bez penetracji - WG logic.

Tyle dobrze że zmieniony system celowania bo ciężko z topowego ze 100m w weakspoty trafić...

t69 ma tyle samo penetracji co inne medy tego tieru (procz brytoli i pantery2) na t69 kolego bije się z golda gdyz ma tam az 300 penetracji ;)

Opublikowano

Jak myślicie lepiej iść w amerykańskie czy w niemieckie niszczyciele? Chodzi mi o to żeby jak największy damage zadawało :)

Czy Bóg istnieje? Zależy dla kogo i zależy jaki to jest Bóg.. Dla mnie jest to komputer, i wiem że on na pewno istnieje. B)

Damir_Avdic-2-800x200.jpg

Opublikowano

Więcej dmg zadaje JagdPz E-100. Jeżeli chodzi jednak o mobilność, lepiej wypada T110E3 i E4.

Opublikowano

Jako iż mój poprzedni temat został zamknięty ( słusznie zresztą), napiszę tutaj, aby być w 100% pewny że robię dobrze. A więc :

Z PZ IV mogę iść w wybrane czołgi :

VK 30.01 P

VK 36.01 H

Który z nich najpierw opłaca się zbadać? Który jest taki jakby "cięższy" ( wiem że to są medy), i która droga później, do mausa czy do E-100 jest mniej męcząca ?

I tak w końcu zbadam oba, bo Pz IV służy mi za money makera, ale wiadomo, nabijanie expa trochę trwa, a za ten czas pograłbym czymś innym :)

Opublikowano

Jako iż mój poprzedni temat został zamknięty ( słusznie zresztą), napiszę tutaj, aby być w 100% pewny że robię dobrze. A więc :

Z PZ IV mogę iść w wybrane czołgi :

VK 30.01 P

VK 36.01 H

Który z nich najpierw opłaca się zbadać? Który jest taki jakby "cięższy" ( wiem że to są medy), i która droga później, do mausa czy do E-100 jest mniej męcząca ?

I tak w końcu zbadam oba, bo Pz IV służy mi za money makera, ale wiadomo, nabijanie expa trochę trwa, a za ten czas pograłbym czymś innym :)

Ja ci polecam VK 36.01 H, nawet przyjemnie mi się nim grało. VK 30.01 P grałem u kolegi, według mnie gorsza od VK 36.01 H.

Opublikowano

Jak myślicie, trzymać tego KV-4 ? Gra nim to męczarnia, na dziale 122mm D-25T nic nie robi wyższym tierom, po prostu shit. Nie wiem czy jest sens go trzymać, bo jeśli tak samo będzie wyglądała gra jeśli chodzi o ST-1 to sobie go odpuszczam.

Opublikowano

Jak myślicie, trzymać tego KV-4 ? Gra nim to męczarnia, na dziale 122mm D-25T nic nie robi wyższym tierom, po prostu shit. Nie wiem czy jest sens go trzymać, bo jeśli tak samo będzie wyglądała gra jeśli chodzi o ST-1 to sobie go odpuszczam.

wbij wieżę i działo 107mm. Każdy stock jest do dupy ale jak go wymaksujesz będzie tobie się przyjemnie grać

Opublikowano

VK 36.01 H
Co najpierw zacząć badać w tym czołgu ?

1. Gąsienica

2. Wieża

3. Działo 7,5 cm KwK 41 L/58 Konisch

4. Silniki

5. Działo 7,5 cm KwK 42 L/70

6. Działo 8,8 cm KwK 36 L/56

Jeździj z działem 7,5cm Konisch.

Opublikowano

Czy czołg T2 Light jest dobry do grania na niskich tierach? Ktoś ma? miał? można coś ugrać więcej niż innym nonpremium 2 tierem? Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...