Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja o wszystkich czołgach gry :)

Krzychu39

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 977
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Brytyjskie TD powiadasz ? Od V jest fajnie :) Owszem są znakomicie opancerzone ale weak spoty na bliższy dystans bardzo widoczne i w miarę łatwe do trafienia. Są szybkostrzelne, co kosztuje ich penetracje oraz obrażenia. Łatwo je także objechać, ponieważ w większość niestety max to 20km/h i obracanie się także w granicach 18-20stopni. Jednakże bardzo trudno je przebić nawet na wyższych tierach co powoduje ich specyficzność. Jednak przynajmniej ja, nie zauważyłem jakiegoś wielkiego "British Boomu" z ich udziałem. Jest ich bardzo mało.

Opublikowano

A i słyszałem, że X nie jest taka pancerna... większość opinii słyszałem o IX, ale to może jeszcze kwestia czasu...

Opublikowano

KamL0, niech ci będzie, ale gram już dość długo w tą grę i wiem co się stało z linia HT USA. T30 nie był jakiś specjalnie dobry, oprócz przekoks działa z penetracją prawie 280, obr 750 i celnością 0,36. Sry za zwyzywanie, no ale dobrze pamiętam co się działo z M6A2E1

Usuneli go ze sklepu kilka patchy przed zmianą w drzewku HT USA. Ale WG idiotycznie postąpiło i straciło na swojej głupocie tysiące Euro, Dolarów, itp. No cóż...

Opublikowano

Ja tam sie ciesze z dawnych zmian w amerykanskim drzewku. T110E5 jest swietny. Kiedys byl najmobilniejszym HT, gdy nie bylo jeszcze Wielkiej Brytanii.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

T30 to była najgorsza dziesiątka w grze, cieszcie się posiadacze jej, że mam ją przeniesiono i dano T110E5. T34 na 9 tierze także dupy nie urywał.

76561198001815076.png
Opublikowano

T30 to była najgorsza dziesiątka w grze, cieszcie się posiadacze jej, że mam ją przeniesiono i dano T110E5. T34 na 9 tierze także dupy nie urywał.

Chyba T110E4? ;)

Poruszam temat czołgu zwanego Pz V-IV

Co o nim sądzicie? ;)

shoob.png

Opublikowano

Chyba T110E4? ;)

Kiedyś T30 był na X tierze i był najgorszą dziesiątką. Dlatego WG przeniosło go do lini tdków i wstawiło E5 na X tierze :p

Odnośnie tego Pzta to ponoć taki sobie, dość fajny czołg do kolekcji.

76561198001815076.png
Opublikowano

Mój błąd, nie wiedziałem
Gram w tą grę raczej krótko, co się dziwić :c po prostu zauważyłem T30, to myślałem , że chodzi ci o 10 tier TD i pomyliłeś cyfry na końcu ;)

shoob.png

Opublikowano

Z VK DB będzie można przejść w 3 linie: 1 linia HT i 2 linie MT. Nie grałem jednak VK, tylko Tigerem. Tiger nawet fajna maszyna, jednak żeby nią grać trzeba umieć kątować.

Opublikowano

mam pytanko czy do shermana kupować szybko strzelne działo czy to największe z wolnym przeładowaniem dużymi obrażeniami ?

było by miło gdybym za pomoc dostał +

Opublikowano

Zależy z czym ci się lepiej będzie grać...

Mi lepiej z szybkostrzelnym M1A1 ;)

Ale tobie może być lepiej z 105...

Spróbuj oba :D

shoob.png

Opublikowano

Ma ktos screeny z weakspotami tych brytyjskich td? Szlag mnie trafia jak je spotykam bo nie wiem jak te klocki penetrowac.

Opublikowano

Przecież nie trzeba żadnych weak spotów. To ma tyle cycków, że można walić na oślep!

signature.png

"Your mother is a nice Lady"

- Said no FPS gamer ever.

Opublikowano

Przecież nie trzeba żadnych weak spotów. To ma tyle cycków, że można walić na oślep!

No to ja mam takiego pecha ze ciagle dingam, nie zdazylo mi sie przebic tdka brytyjskiego od 5 tieru w zwyz od przodu ;p

Opublikowano

A propo. Pytanko, bardziej mi się opłaca haubica czy działko w AT-2 (V tier, TD Brytyjski dla niewiedzących ) ? Jeżeli chodzi o mnie, bardziej przystaje za działkiem, chociaż wszyscy dookoła bardzo chwalą haubice. Zobaczyny jutro, jak zbadam tego QF-6... Denerwuje mnie haubcia z powodów wiadomych: wyjechał na mnie dziś kw1, zadałem mu 6hp obrażeń. Wyjechał bokiem T1 Heavy, 212 dmg. Wiadomo, jak na dalszą odległość radzą sobie haubice... Oprócz celności, która zostawia wiele do życzenia, co 8s strzelamy za albo 6, albo 100. Jedynie możemy coś zdziałać z średniego dystansu, jak nam dobrze spenetruje. O ile oczywiście jesteśmy na topce, bo na wyższych tierach możemy pomarzyć ;/ No i jeszcze ta prędkość... 4minuty bitwy = 3 kratki na mapie ^^ Dlatego myślą nad działkiem z 2s reloadem (75obr i 110pen.). Miał ktoś styczność z tym magicznym niszczycielem ?

Opublikowano

6Funtówka fajna sprawa. Dość celna, z niezłą penetrą i genialnym RoFem. Nie polecam 3,7-incha. Pociski lecą 3sec na 100m (dla porównania, 105mm M4 Shermana 3sec leci z odległości 300m).

Opublikowano

Dzięki, właśnie tak myślałem ale miałem troszke mentlik w głowie. Nie do końca ogarniam jeszcze tych brytoli. Nawet 10bitew chyba nie mam tym AT-2... Ale jak spojrzałem na drzewko rozwoju i zobaczyłem następce AT-2, AT-8 to naprawde wzbudził moje wielkie zainteresowanie. Ma tyle samo pancerza jak AT-2, co jest dobrym wynikiem jak na TD'ka ale za to ma zarąbiste działo.

OQF 17-pdr AT Gun Mk. VII 150/150/190 171/239/38 13.95

Nazwa Obrażenia Penetracja Szybkostrzelność

Moim zdaniem TD na VI tierze z działem które ma dobrą penetracje (SU-100 ma 175) zabierającym po śr. 150 co 4s to znakomita sprawa. No i oczywiście celność :) 0.32 na 100m ! Jest to moim zdaniem naprawde niezłe działo jak na VI tier. Zaryzykowałbym stwierdzienie iż najlepsze...

Opublikowano

Dzięki, właśnie tak myślałem ale miałem troszke mentlik w głowie. Nie do końca ogarniam jeszcze tych brytoli. Nawet 10bitew chyba nie mam tym AT-2... Ale jak spojrzałem na drzewko rozwoju i zobaczyłem następce AT-2, AT-8 to naprawde wzbudził moje wielkie zainteresowanie. Ma tyle samo pancerza jak AT-2, co jest dobrym wynikiem jak na TD'ka ale za to ma zarąbiste działo.

OQF 17-pdr AT Gun Mk. VII 150/150/190 171/239/38 13.95

Nazwa Obrażenia Penetracja Szybkostrzelność

Moim zdaniem TD na VI tierze z działem które ma dobrą penetracje (SU-100 ma 175) zabierającym po śr. 150 co 4s to znakomita sprawa. No i oczywiście celność :) 0.32 na 100m ! Jest to moim zdaniem naprawde niezłe działo jak na VI tier. Zaryzykowałbym stwierdzienie iż najlepsze...

Poczekaj do następnej aktualki, dostaną nerfa i to ładnego moim zdaniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...