Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Masz problem związany z grą ? Pisz tutaj!

MeM aka KaM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

post-1354670-0-32362300-1426012029_thumb.png Mój problem polega na : Gdy włączam świat to crash'uje mi grę.

Moja wersja Terrarii to : v1.2.4.1

Czy mam zainstalowane .Net Framework 4.0 : tak

Czy mam zainstalowane .Xna Framework 4.0 : tak

Korzystam z systemu : Windows 7

Dodatkowe informacje : Przed błędem jakieś 30 minut temu świat jeszcze działał ale gdy tylko wyłączyłem komputer by wyjść na dwór, a potem wróciłem, włączam kompa, włączam grę i puff świat crash. Błagam pomóż zdarza mi się to już 3 raz!!! Sorka jeśli nie mam net frameworka, a napisałem że mam bo trochę się nie znam.

• Odpowiedzi 660
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam! Mam problem z NPC Driada. Ostatnio pokonalem wszystkie zwykle bossy sprzed hardmode i czekalem na Driade, a dzisiaj juz jestem na hardmodzie i ciagle jej nie ma. pokoje sa, bossy pokonane sa, inne npc sa tylko nie ma Driady ktora potrzebuje bo Crimson mi sie rozprzestrzenia... a nowego save nie chce robic a tymbardziej cheatowac.

EDIT: Problem rozwiazany, po prostu kiedy kliknalem na "home" to byla lista NPC i tam byla, a zwykle nowe NPC mi sie wprowadzaly do domu. :-D.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

• Mój problem jest następujący :Inwazja piratów ciągle trwa, gram godzinę i nie da się ich odeprzeć

Wersja Terrarii :1.2.4.1

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? :Tak

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? :tak

Jaki posiadasz system ? :XP

Załączniki z błędem, problemem :

Info dodatkowe :

Opublikowano

Mój problem jest następujący : Nick mojej postaci zmienił kolor na czerwony  i od tego czasu nie mogę grać na tej postaci .
Wersja Terrarii :   v1.2.4.1
Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : Tak
Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : Tak
Jaki posiadasz system ? : WINarrow-10x10.png 7
Załączniki z błędem, problemem :
Info dodatkowe : No więc myślę że to przez to że wyłączyłam jeden raz kompa przytrzymując guzik kiedy terraria była włączona bo to właśnie po tym wyłączeniu kompa tak się stało grę mam na Steam więc sprawdzałam już spójność plików i pisze "niepomyślna weryfikacja 1 pliku; plikarrow-10x10.png ten zostanie ponownie po..." ( i tak się kończy )   . + poza tym że mam czerwony nick to wygląd tej postaci zmienił mi się na podstawowy widać że zbroja zniknęła itp. Miałam tam już dosyć fajne rzeczy a grać od początku to głupota . Znalazłam na necie to 
http://www.mpcforum.pl/topic/1247901-blad-przy-wlaczaniu-save/  ale tu jest tylko jak odzyskać save a mi nic się ze światem nie stało . Jedynie jeszcze że świat na którym grałam udostępniałam jako na multi i grałam z bratem (nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale pisze na wszelki wypadek)

Opublikowano

• Mój problem jest następujący : Gdy włączam grę wyskakuje błąd ,,program przestał działać"
  • Wersja Terrarii : Najnowsza ze steam
  • Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : tak
  • Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : tak
  • Jaki posiadasz system ? : Windows 7 Professional 64bit
  • Załączniki z błędem, problemem : http://scr.hu/2yqp/icpf9
  • Info dodatkowe : Robiłem  reinstall gry, frameworków i xna kilka razy, próbowałem tryby zgodności i uruchamianie jako administrator. Mam najnowsze sterowniki do karty graficznej i dźwiękowej. Moja karta obsługuje XNA (gt 240) Nie wiem co mam juz zrobić
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

• Mój problem jest następujący : Gdy włączam grę wyskakuje błąd ,,program przestał działać"
  • Wersja Terrarii : Najnowsza ze steam
  • Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : tak
  • Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : tak
  • Jaki posiadasz system ? : Windows 7 Professional 64bit
  • Załączniki z błędem, problemem : http://scr.hu/2yqp/icpf9
  • Info dodatkowe : Robiłem  reinstall gry, frameworków i xna kilka razy, próbowałem tryby zgodności i uruchamianie jako administrator. Mam najnowsze sterowniki do karty graficznej i dźwiękowej. Moja karta obsługuje XNA (gt 240) Nie wiem co mam juz zrobić

Zrób screena okienka "pokaż szczegóły problemu"

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

• Mój problem jest następujący : Nie mogę dołączyć do kolegi mam napisane "connecting to" i jego ip tak samo on ma z moim serwerem. Poprislismy innego kolege by wszedl na serwer kolegi nr 1 i mu dziala.

Wersja Terrarii : 1.1.2

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : Tak

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : Tak

Jaki posiadasz system ? : Windows 7 64 bit

Załączniki z błędem, problemem :

Info dodatkowe : zapore systemowa wyłączałem i tak dalej nie działa to

Opublikowano

• Mój problem jest następujący : Nie mogę dołączyć do kolegi mam napisane "connecting to" i jego ip tak samo on ma z moim serwerem. Poprislismy innego kolege by wszedl na serwer kolegi nr 1 i mu dziala.
  • Wersja Terrarii : 1.1.2
  • Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : Tak
  • Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : Tak
  • Jaki posiadasz system ? : Windows 7 64 bit
  • Załączniki z błędem, problemem :
  • Info dodatkowe : zapore systemowa wyłączałem i tak dalej nie działa to

Odblokuj port.

Opublikowano

Gracie normalnie, czy przez Hamachi? Jakie IP wpisuje ten "inny" kolega oraz czy ty wpisujesz ten sam? Czy możesz połączyć się z innymi serwerami?

Normalnie bym powiedział, że host ma zablokowany port. Ale mówisz, że inni mogą się dołączać - stąd pytanie o IP. Sprawdź koniecznie czy nie ma błędu w adresie, a być może próbujesz wpisać jego wewnętrzny adres.

Zakładając, że kolega nie dodał Cię do blacklisty i wina leży po Twojej stronie, to prawdopodobnie potrzebujesz dodać wyjątek do zapory. Poszukaj jej ustawień w Panelu Sterowania, i dodaj regułę/wyjątek dla Terraria.exe (domyślnie w C:/Program Files/Steam/steamapps/common/Terraria). Jeśli znajdziesz opcję dodania reguły dla portu, to dodaj również port 7777.

Opublikowano

Gracie normalnie, czy przez Hamachi? Jakie IP wpisuje ten "inny" kolega oraz czy ty wpisujesz ten sam? Czy możesz połączyć się z innymi serwerami?

Normalnie bym powiedział, że host ma zablokowany port. Ale mówisz, że inni mogą się dołączać - stąd pytanie o IP. Sprawdź koniecznie czy nie ma błędu w adresie, a być może próbujesz wpisać jego wewnętrzny adres.

Zakładając, że kolega nie dodał Cię do blacklisty i wina leży po Twojej stronie, to prawdopodobnie potrzebujesz dodać wyjątek do zapory. Poszukaj jej ustawień w Panelu Sterowania, i dodaj regułę/wyjątek dla Terraria.exe (domyślnie w C:/Program Files/Steam/steamapps/common/Terraria). Jeśli znajdziesz opcję dodania reguły dla portu, to dodaj również port 7777.

Tak gramy przez hamachi zmieniliśmy teraz wersje na 1.2.4.1 i nadal nie mogę wejść ip wpisuje dobre (to z hamachi) kolega również wpisuje to samo ip i mu działa. Ogolnie  mogę wejść na inne serwery bez hamachi ale z już nie mogę więc jest to jakis problem z hamachi.

Port 7777 odblokowałem i nic to nie dało.

Opublikowano

Czy ktoś wie jak usunąć serwer z listy serwerów ?? :( Nie ma żadnego przycisku delete nic wgl. a jak gra się np. na jednym serwerze a na liście ma się ich z 15 to nie jest przyjemne... Wersję terrari mam: 1.2.4.1. Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Tak. Lista serwerów jest zapisana w:

C:\Users\Nazwa użytkownika\Documents\My Games\Terraria\servers.dat

Edytowanie pliku jest trochę bardziej skomplikowane, ale możesz go po prostu usunąć, czyszcząc listę.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam :D Ciekaw jestem czy ten watek dziala, no i mam problem wiec sie spytam :)

Mój problem jest następujący : Scroll od myszki nie dziala prawidlowo
Wersja Terrarii : 1.2.4.1
Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : yup :D nawet lepiej bo 4.5 xD
Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : yup :D
Jaki posiadasz system ? : Windows 7 Ultimate ;)
Załączniki z błędem, problemem : Tego sie nie da pokazać :/
Info dodatkowe : Nie scrolluj się płynnie tylko musze powiedzmy przeciagnac scrolla z 3 razy zeby skoczylo na 2-3 pozycje i to przeskakuje czasem a raz o jedno "okienko" :/

2s6wxf4.png

Opublikowano

Witam :D Ciekaw jestem czy ten watek dziala, no i mam problem wiec sie spytam :)

Mój problem jest następujący : Scroll od myszki nie dziala prawidlowoWersja Terrarii : 1.2.4.1Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? : yup :D nawet lepiej bo 4.5 xDCzy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : yup :DJaki posiadasz system ? : Windows 7 Ultimate ;)Załączniki z błędem, problemem : Tego sie nie da pokazać :/Info dodatkowe : Nie scrolluj się płynnie tylko musze powiedzmy przeciagnac scrolla z 3 razy zeby skoczylo na 2-3 pozycje i to przeskakuje czasem a raz o jedno "okienko" :/

to nie sądzisz że to problem twojej myszki a nie gry?
304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

to nie sądzisz że to problem twojej myszki a nie gry?

No ... nie ;) bo w innych grach scrolluje normalnie ;) Płynnie ;) Ale w razie co sprawdze stery myszki od nowa ;) Jak coś zedytuje posta ;)

#Edit Dobra poszło ;) zainstalowałem sobie od nowa sterowniki, nie poszło - ale jak reinstall poszedł terrari to poszło ;)

2s6wxf4.png

Opublikowano

Mój problem jest następujący : crashe Wersja Terrarii : najnowsza Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? :tak Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? :tak Jaki posiadasz system ? :win 7 64 Załączniki z błędem, problemem : Info dodatkowe :

Opublikowano

No ... nie ;) bo w innych grach scrolluje normalnie ;) Płynnie ;) Ale w razie co sprawdze stery myszki od nowa ;) Jak coś zedytuje posta ;)

#Edit Dobra poszło ;) zainstalowałem sobie od nowa sterowniki, nie poszło - ale jak reinstall poszedł terrari to poszło ;)

Więc pisz następnym razem, że we wszystkim innym myszka działa płynnie.

Mój problem jest następujący : crashe Wersja Terrarii : najnowsza Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.0 ? :tak Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? :tak Jaki posiadasz system ? :win 7 64 Załączniki z błędem, problemem : Info dodatkowe :

Zaktualizuj wszystkie sterowniki, zrób reinstall terrari. Jak to nie pomoże pomyślimy dalej

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

Każdy crash zostawia informacje z błędem w pliku client-crashlog.txt domyślnie znajduje się tutaj:

C:/Program Files (x86)/Steam/steamapps/common/Terraria/

Wyślij nam te logi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...