Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Acta Sopa i PIPA wasze opinie/co nam grozi?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 698
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czy to będzie zgodne z konstytucją?

Art. 41.

• Każdemu zapewnia się nietykalność osobistą i wolność osobistą. Pozbawienie lub ograniczenie wolności może nastąpić tylko na zasadach i w trybie określonych w ustawie.

Pozbawią nas wolności w internecie

1323717436-U247153.gif

Opublikowano

A SOPA jak nie patrzeć jest połączona w jakiś sposób z ACTA

To to samo tylko oddzielny segment korporacji SOPA, z niezależną siedzibą w europie.

Opublikowano

lepiej teraz zrobic wszystko zeby to powstrzymac bo jak to juz wejdzie w zycie to bedzie 10000 razy trudnej cos z tym zrobic niz teraz

tak btw. filesonic i fileserve usuwaja pliki i przestaja placic chyba sie przestraszyli :D

Opublikowano

Ja jestem za wyczyszczeniem i zamknięciem tematu na 1 poście aby każdy wiedział co to jest i jakie mogą być konsekwencje.

Za duży burdel się robi. Założyłem temat nie do spamu lecz do poinformowania userów o tym co się dzieję.

Opublikowano

Szukać rozwiązań nawet jak są głupie. To co ja tam wyżej napisałem to tez może dla niektórych jest głupie, ale ważne są chęci.

Co ty możesz zrobić, jesteś zwykłym (Przyszłym) podatnikiem, i tak Cię wyruchają w dupę jak chcą.

Polski rząd.

Opublikowano

Gorzej niż baby przed okresem.

Myślicie, że polska policja to sztab wielkich programisów?

Luuuuudzie, to nie ten kraj.

Czy to wogóle jest pewne? NIE i wydaję mi się osobiście, że to gówno nawet w życie nie wejdzie.

Pozatym zmiana hosta i można dalej ściągac ze stron np. de.

Muzykę będzie można sciągac z bearshare.

Jeszcze jest coś takiego jak Licencje - Creative Commons.

Komorowski jest zbyt tępy, żeby w 100% wszystko prawidłowo zrobic.

Pozatym my również mamy hackerów. Może mam przypomniec złamanie sytuacje złamania licencji visty przez naszych kochanych programistów z Łodzi?

Opublikowano

up jak się przekonają że wiele osób protestuje na tym forum (chyba wszyscy czyli około xxxxx osóB) pewnie zmienią :D

jeszcze sie spamik zrobi na mailach urzędników to będzie git.

Opublikowano

Bill sopa został wycofany, Congressman Lamar Smith oświadczył że szuka innej formy zapobiegającej "Piractwa Online"

Linki do newsa:

http://www.allmediany.com/details_news_article.php?news_artid=3015
oraz
http://techtronica.net/2012/01/20/lamar-smith-kills-sopa-once-and-for-all-kind-of

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...