Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Acta Sopa i PIPA wasze opinie/co nam grozi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skoro ACTA w USA jest od października , to czemu wg. wszystkich tych co mówią że za skopiowany obrazek do więzienia , dalej chodze sobie bezkarnie o.O ?

Ja pierdole...Nikt nie pójdzie do więzienia za jeden obrazek, czy ściągniętą muzyką.Trzeba działać zdecydowanie, trzeźwo i rozsądnie.Nie twórzmy propagandy, jaką Tusk stworzył w Polsce...

• Odpowiedzi 698
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Oby cię spotkał taki sam los...Donaldziku podczas podróży do podpisania tego gówna ,tak jak kaczka leciała do Smoleńska..

Załamka..

Nikt nigdzie nie będzie leciał. Ambasador w Tokio będzie to podpisywać w imieniu Tuska.

Don't feed trolls ;]

Opublikowano

Nie no luzik poczytałem te wasze posty i widze jak dużo ludzi nie ma wogóle pojęcia o czym piszą.

Anonymous to nie jest żadna organizacja.

Nie możesz dołączyć do Anonymous. Nikt nie może.
Anonymous nie jest organizacją. To nie klub, patia czy nawet ruch. Nie ma karty, manifestacji, opłat członkowskich.
Anonymous nie ma liderów, guru, ideologów. W rzeczywistości, nie istnieje nawet stała ideologia.

Wszyscy jesteśmy ludźmi, którzy podróżują razem, w niewielkiej odległości - podobnie jak osoby dojeżdżające do pracy, które spotykają się w autobusie czy tramwaju: przez krótki okres czasu mamy tę samą drogę, wspólny cel lub niechęć. I na tej drodze, razem, możemy zmienić świat.

I do tych co mówią że wszystko stracone, żebyście byli głębiej w temacie byście wiedzieli że tak nie jest

Opublikowano

@up

Myśle że nie wejdzie Acta do życie codziennego ponieważ są jakieś niejasności związane z tą Actą.

kamyfek1.png

bez reklamy yt.

Opublikowano

Fajny temat żeby sobie posty ponabijać, nad czym tu dyskutować, myślicie, że to coś zmieni ?

Ludzie mogą się na coś umówić ,albo wymienić info.

Tak czy siak ,z tego forum to najwyżej 10 letnie dzieciaczki się zmówią.

Opublikowano

Według Mnie sprawa wygląda tak: nawet jak dla nich jest przestępstwem że dzieciaki wymieniają pliki różnego rodzaju między sobą to i tak z tym nie wygrają, co zrobią przykładowo 15 latkowi ? Kompletnie nic, skoro np. potrzebuje zrobić pracę do szkoły z informatyki to niektóre rzeczy i tak musi ściągnąć a na forum udostępnianie są pliki z własnej woli, najwyżej może być problem wtedy kiedy Firmy które stworzyły gry nie zezwolą na publikowanie swoich plików bez ich zgody to wtedy się pojawia problem.

Ale i tak uważam że nie wygrają tym gdyż każdy z Nas, inny Użytkownik udostępnia z własnej nie przymuszonej woli swoje pracę, uważam że takim podejściem nie może sobie przypisywać roszczeń w razie problemów, skoro nie chcę aby jego praca była pobierana powinien zaznaczyć klauzulę że sobie tego nie życzy i wtedy nie ma żadnego problemy, jednak kiedy nie ma zamieszczonej klauzuli to jest to odbierane że wyraża zgodę na kopiowanie swojej pracy ale jednak osoba która to robi nie może przypisać sobie autorstwa

Opublikowano

Przyglądam się temu sporowi od samego początku i mimo że niby wszyscy znają ACTA nie mam pojęcia dlaczego wiąże się go tylko z Internetem. W mediach mówi się o ACTA jako o problemie Internetu ale jeżeli przeczyta się ten dokument uważne to widać że internet to tylko mała część jakiej on dotyczy. … rozwiń całośćACTA jest traktatem handlowym narzuconym przez USA, na warunkach USA. Nacisk jest wręcz fizycznie odczuwalny. Jak wiemy ACTA dotyczy przeciwdziałania rozpowszechniania podróbek nie tylko w Internecie ale przede wszystkim w świecie realnym. ACTA będą miały zastosowanie wszędzie tam gdzie zostanie naruszenia zasada rzekomej oryginalności. Narzuci to rozprowadzanie produktów opartych na konkretnych patentach. Do czego zmierzam? Otóż ACTA zakładają na sygnotariuszy stosowanie wyrobów które są poparte patentami zarejestrowanymi w wielkich korporacjach zachodu (czytaj USA). A dlaczego bo nie mamy własnych które mogłyby konkurować z tamtymi. To od razu eliminuje konkurencje krajów rozwijających się takich jak Polska. Nie będziemy mogli niczego wyprodukować bez kupna licencji od korporacji zachodnich inaczej będziemy odpowiadać za podrabianie, czyli będziemy biedni ponieważ licencje są tak drogie że nie sprzedamy niczego taniej od nich. To będzie miało wpływ na wiele gałęzi przemysłu jak na przykład przemysł około-samochodowy. Nie znajdziemy tanich części zamiennych. To samo dotyczy przemysłu IT. Nie mamy żadnych patentów z tej dziedziny. Nawet przemysł rolniczy ucierpi ponieważ licencje na żywność modyfikowaną genetycznie mają tylko amerykanie. Jednym słowem spowolni to lub nawet zatrzyma wzrost gospodarczy. Dlatego takie kraje jak Chiny Rosja czy Indie nie podpisały tego dokumentu. Tam gospodarka idzie do przodu i będzie szła. To oni będą konkurencją dla zachodu. Jak ratyfikujemy ACTA stracimy również całkowitą kontrole nad wydobyciem gazu łupkowego ponieważ licencje na technologie wydobycia mają tylko amerykanie. Czyli nie zrobimy nic bez amerykanów nawet jak się na nich obrazimy. Jak dotkniemy tych złóż bez nich to za to odpowiemy. Jeżeli nie podpiszemy ACTA to możemy dyktować jakieś warunki bo ponoć mamy jedne z największych złóż na świecie. Biorąc pod uwagę krzywą wzrostu zapotrzebowania na jakieś 300 do 400 lat. ACTA jest dobre dla takich krajów jak USA ponieważ to oni mają wszystkie patenty a takie kraje jak nasz doprowadzi do pozycji „wyrobników” dla zapewnienia ich dobrobytu. Ratyfikowanie ACTA będzie jednym z największych przekrętów w dziejach polski. ” kopiuj / wklej dalej.

jqeuR.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ludzie! Posłuchajcie... Nawet jak ACTA wejdzie w nasze życie to i tak długo nie potrwa ;) Ludzie będą się buntować i Tusk w końcu się ogarnie i zmieni zdanie.

1328363902-U526345.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mi i tak nic prawie nie zmieni. Nawet jakby weszło w życie, to i tak by mi zwisało. Chociaż, gry są za drogie w stosunku do zarobków. np 120 zł przy 1400 zł pensji miesięcznej. Nie każdego stać na taki wydatek. Gdzie na przykładzie Niemiec - 55€ przy zarobku 2000 €. Piracenie gier uważam w połowie za "słuszne". Chciałbym pograć w skyrim, ale zostało mi 120 zł do końca miesiąca na jedzenie. Kupić czy nie?. Ja bym pobrał z internetu

graphic.png

Opublikowano

Załamka..

Nikt nigdzie nie będzie leciał. Ambasador w Tokio będzie to podpisywać w imieniu Tuska.

*Ambasadorka. :D

sharleyy.png
Opublikowano

Ja rozumiem,że łamanie praw autorskich w Internecie jest niedopuszczalne, ale mimo to jestem przeciwnikiem podpisania tego dokumentu.Albo jest wolność słowa,albo nie.Niemcy nie podpisali,czyli myślą o swoich rodakach,tylko o nas nie ma kto pomysleć.A szkoda.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobra , zamknęli mój temat .

Słyszałem coś na temat , że tusk odwołał decyzje o ACTA i coś niby mają temu radzić . Jakie jest wasze zdanie ?

Opublikowano

Podobno Polska zawiesiła proces ratyfikacji umowy ACTA.Z tego wniosek,że protest internautów odniósł jakiś skutek,tylko czy na długo? Szef naszego rządu stwierdził,że sprawa ACTA wymaga dyskusji na poziomie nieporównywalnie wyższym niż do tej pory.. Pożyjemy zobaczymy. Ale jak nie to,to coś innego wymyślą.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Denerwuje mnie to, że Polska idzie tylko za innymi. Gdy USA wprowadziło Sopę, Pipę to u nas pojawiło sie Acta ...

Wszystko przez pojebany polski rzad ;]

Opublikowano

Polacy to najbardziej inwigilowany naród w UE

Liczba podsłuchów od 2010 roku, kiedy to szok wywołało milion podsłuchów, zwiększyła się do prawie dwóch milionów.

Podsłuchy dotyczą wszystkich i wszystkiego. W Niemczech jest ich ponoć 35 razy mniej niż w Polsce... po ACTA wydaje się to być kolejny sposób na trzymanie społeczeństwa w ryzach...

Polska liderem inwigilacji obywateli

Polska – unijne centrum inwigilacji ludzi

RPO: nie ma powodu, by służby korzystały z billingów w aż takiej skali

Opublikowano

Z tego wniosek,że o niczym sami nie decydujemy,robią to za nas inni i dyktują nam co mamy robić. Zresztą tak już kiedyś było,z tego co słyszałam - w czasach PZPR.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...