Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Metin2 od podstaw na 32 i 64 bitowym FreeBSD 8.2

Xyli

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 978
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A więc mam znowu problem. Myślę że poprawnie uruchomiłem serwer, lecz nie jestem pewien. A mój problem teraz jest w tym że kiedy zpatchuje Metin2 na ten rok i wsadzam tam Plik Launcher_2010 zmieniając jego nazwę na moją nazwę to po odpaleniu to Metin2 mi się off'a. Mam Windows 7 myślę że to nie przez mojego Windowska

Opublikowano

Ja mam zostawioną nazwę lauchera i się włącza, ale nie mogę się zalogować.

A jakiś błąd ci wyskakuje czy się tylko wyłącza??

Opublikowano

@UP

Jeżeli podmieniłeś jakieś pliki w pack to może być przez to prawdopodobnie podmieniłeś plik root. też tak miałem. Ale edytowanie Clientów mam na poziomie PERFECT już. Przynajmniej tak uważam :)

Mi się off'a automatycznie czyli odpale tego Launchera i jest przez 1 sek czarny ekran po czym automatycznie się off'a ten Launcher lecz nie podmieniałem plików root.

No to ma być np takie coś że jak jest domyślnie takie coś

SQL_COMMON = "localhost commonxd [u]mt3[/u] mt2!@# 0"

to ma być?

SQL_COMMON = "localhost commonxd [u]mt2[/u] mt2!@# 0"

Opublikowano

myślę że podmienić na domyślne pliki root.

A potem poszperaj po forum lub na YouTube i poszukaj jak rozpakować i spakować pliki PACK

[PYTANIE OGÓLNE]

No to ma być np takie coś że jak jest domyślnie takie coś

SQL_COMMON = "localhost commonxd [u]mt3[/u] mt2!@# 0"

to ma być?

SQL_COMMON = "localhost commonxd [u]mt2[/u] mt2!@# 0"

Opublikowano

Mam taki problem:

Real Server
Log Offlog_file_delete_old: stat: No such file or directory
AsyncSQL: connected to localhost (reconnect 1)
Success PLAYER
Success ACCOUNT
Success COMMON
Success HOTBACKUP
./game: 1: Syntax error: "(" unexpected
./game99: 1: Syntax error: "(" unexpected
./game22: 1: Syntax error: "(" unexpected
./auth: 1: Syntax error: "(" unexpected

Wszystko pozmieniałem tam z mt3 na mt2 i commonxd na common i resztę co mam teraz zrobić?

Opublikowano
Mam taki problem:
 Real Server Log Offlog_file_delete_old: stat: No such file or directory AsyncSQL: connected to localhost (reconnect 1) Success PLAYER AsyncSQL: connected to localhost (reconnect 1) AsyncSQL: connected to localhost (reconnect 1) AsyncSQL: connected to localhost (reconnect 1) Success ACCOUNT AsyncSQL: connected to localhost (reconnect 1) AsyncSQL: connected to localhost (reconnect 1) AsyncSQL: connected to localhost (reconnect 1) Success COMMON AsyncSQL: connected to localhost (reconnect 1) AsyncSQL: connected to localhost (reconnect 1) AsyncSQL: connected to localhost (reconnect 1) Success HOTBACKUP AsyncSQL: connected to localhost (reconnect 1) AsyncSQL: connected to localhost (reconnect 1) ./game: 1: Syntax error: "(" unexpected ./game99: 1: Syntax error: "(" unexpected ./game22: 1: Syntax error: "(" unexpected ./auth: 1: Syntax error: "(" unexpected 

Wszystko pozmieniałem tam z mt3 na mt2 i commonxd na common i resztę co mam teraz zrobić?

to oznacze ze masz "(" niepotrzebne w kazdym pliku konfiguracji zle podmieniles wklej zawartosc kazdego w kodzie na forum....

co do launchera z 2010 polecam poszukac z 2011 roku link jest na forum

na nim śmiga az milo

Opublikowano

W Kroku dodatkowym, podpunkcie drugim mam problem, gdyż gdy prubuję połączyć się z navicatem to wyskakują mi takie tabele... nie ma tam tabeli account. Co mam robić?

post-115934-0-08038100-1328267038_thumb.png

Opublikowano

W Kroku dodatkowym, podpunkcie drugim mam problem, gdyż gdy prubuję połączyć się z navicatem to wyskakują mi takie tabele... nie ma tam tabeli account. Co mam robić?

Prawdopodobnie źle wgrałeś bazę mysql Prywatnego serwera metin2. Wgraj domyślne powinno wszystko działać jak należy

http://www.przeklej.pl/plik/mysql-zip-0041jv1id6jo

Weź to daj tam gdzie to stare, tylko przed tym wyłącz navicata

Opublikowano

Prawdopodobnie źle wgrałeś bazę mysql Prywatnego serwera metin2. Wgraj domyślne powinno wszystko działać jak należy

http://www.przeklej.pl/plik/mysql-zip-0041jv1id6jo

Weź to daj tam gdzie to stare, tylko przed tym wyłącz navicata

ogolnie wgrywasz do vard/db/mysql

a jak zapakowane mysql wgrywales to ci wgralo do var/db/mysql/mysql wiec dla tego ci moze sciezki nie znajdywac.

Opublikowano

To możecie mi napisać, co po kolei mam zrobić, gdyż tak bardzo się na tym nie znam, a z takim problemem spotkałem się pierwszy raz. Będę bardzo wdzięczny, i dla tego, kto mi pomoże 5* i limit +, jeżeli ma to kogoś zachęcić :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...