Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Metin2 od podstaw na 32 i 64 bitowym FreeBSD 8.2

Xyli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podsumowujac.

Majac spatchowany client metina 2011 rok zmieniamy w pliku root serverinfo.py oraz wgrywamy inne locale_pl

Nastepnie normalnie przez launchera mozna sie zalogowac? Ok. To biore sie do roboty :)

• Odpowiedzi 978
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Podsumowujac.

Majac spatchowany client metina 2011 rok zmieniamy w pliku root serverinfo.py oraz wgrywamy inne locale_pl

Nastepnie normalnie przez launchera mozna sie zalogowac? Ok. To biore sie do roboty :)

Launcher jest na 2010 clienta :)

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

Opublikowano

W takim razie ide szukac clienta 2010.

dziekuje

--

Chociaz teraz tak patrze.. wszystko fajnie clienty sa z 2010 tylko kazde edytowane. ;s

Opublikowano

mi wyskakuje problem, gdy już wszystko zainstalowałem i ustawiłem date i chce porty pisze :

Looking up portsnap.FreeBSD.org mirrors ...not found

Fetching public key from portsnap.FreeBSD.org .... failed

No mirrors remaining, giving up.

Arixat#

i tak w kółko .

1z3uffc.png

Sygnatura by around i av.

Uczę Się Programować !

Opublikowano
mi wyskakuje problem, gdy już wszystko zainstalowałem i ustawiłem date i chce porty pisze :

Looking up portsnap.FreeBSD.org mirrors ...not found

Fetching public key from portsnap.FreeBSD.org .... failed

No mirrors remaining, giving up.

Arixat#

i tak w kółko .

Prawdopodobnie nie skonfigurowałeś połączenia z internetem (DHCP).

Pokaż mi jak wygląda twoje rc.conf

# ee /etc/rc.conf

Opublikowano

@EDIT

Wszystko mi juz dziala, tylko przy zalogowaniu się na serwer pisze ciągle "Zostaniesz połączony z serwerem"

Jestem w Sieci, w konsoli pisze z x1000 Connection :Connection refused, proszę o pomoc

!

1z3uffc.png

Sygnatura by around i av.

Uczę Się Programować !

Opublikowano

Świetny poradnik, powinien być podpięty :)

Zobaczę, czy uda mi się coś z tego zrobić.

@Down: Chyba chodzi o pong, możliwe, że masz zły ustawiony

Zrobiłem pliki, pięknie działają :)

Mam wyłączone wyświetlanie sygnatur :3

Opublikowano

mam pytanie gdy sie loguje i postac mi sie laduje wyskakuje mi "zostaniesz rozloczony gdyz posiadasz zla wersje klienta, prosze zainstalowac latke" czy cos takiego o co w tym chodzi ?? ;d z gory serdecznie dziekuje za odpowiedz

2961.png

Pomogłem czy starałem się pomóc walnij + nie bądz taki!!!

Opublikowano
mam pytanie gdy sie loguje i postac mi sie laduje wyskakuje mi "zostaniesz rozloczony gdyz posiadasz zla wersje klienta, prosze zainstalowac latke" czy cos takiego o co w tym chodzi ?? ;d z gory serdecznie dziekuje za odpowiedz

Użyj launchera, który zamieściłem w temacie i przygotuj serverinfo.py w cliencie Metin2 (Najlepiej Metin2 2010r. PL)

Opublikowano

mam ciagle zostaniesz polaczony z serwerem wtf na cliencie 2010 a tak poza tym to nie podales w jakim katalogu znajduje sie plik to zmiany tego sherermaticlol1 na testtesttestest bo wg tuta ktorego dales powinien sie znajdowac w folderze rain lecz tam takiego folderu nie ma gdyz to nie pliki od raina. umiem sie tylko zalogowac poprzez clienta z 2008 roku poprzez spolszczenie.exe ale po chwili wywala gdyz pokazuje o zlej wersji klienta lecz na cliencie 2010r nie chce sie wogole zalogowac zmienilem ip w root serwer i status mojego serwera jest widoczny wiec o co chodzi ze sie nie moge polaczyc przez tego clienta i uzywam tego twojego launchera

2961.png

Opublikowano
mogłby ktos wrzucic te FreeBSD 8.2 i386 na jakis inny hosting bo z tamtego cos slabo sie sciaga

Zmień serwer z którego pobierasz :) FreeBSD ma kilka hostingów w każdym kraju ;)

mam ciagle zostaniesz polaczony z serwerem wtf na cliencie 2010 a tak poza tym to nie podales w jakim katalogu znajduje sie plik to zmiany tego sherermaticlol1 na testtesttestest bo wg tuta ktorego dales powinien sie znajdowac w folderze rain lecz tam takiego folderu nie ma gdyz to nie pliki od raina. umiem sie tylko zalogowac poprzez clienta z 2008 roku poprzez spolszczenie.exe ale po chwili wywala gdyz pokazuje o zlej wersji klienta lecz na cliencie 2010r nie chce sie wogole zalogowac zmienilem ip w root serwer i status mojego serwera jest widoczny wiec o co chodzi ze sie nie moge polaczyc przez tego clienta i uzywam tego twojego launchera

Nie zmieniłeś pongu w kliencie i po serwerze. Skoro podałem poradnik to po co mam go kopiować nie potrzebnie ? Pong dałem po to, aby go ustawić, a poradnik jest po to, żeby wiedzieć jak ustawić.

Opublikowano

tylko odpowiedz mi na jedno gdzie ten pong na serwerze sie znajduje podaj sciezke do ponga bo na tych plikach nie istnieje taka sciezka jak /usr/rain/channel... a ponga w cliencie zmienialem na pong sharermaticlol1

2961.png

Opublikowano
tylko odpowiedz mi na jedno gdzie ten pong na serwerze sie znajduje podaj sciezke do ponga bo na tych plikach nie istnieje taka sciezka jak /usr/rain/channel... a ponga w cliencie zmienialem na pong sharermaticlol1

/usr/home/Polish_SF/share

Opublikowano

Poradnik cudo po prostu ! :D

Proszę Cię nie kasuj go.. :P Nie ważne jak Cię będą hejtować.. nie kasuj !! :D

Leci oczywiście "Lubie to", jeszcze raz.. poradnik zaje*isty !

Opublikowano

Witam. Mam problem z uruchomieniem serwera dedykowanego do Metin 2.

Ale zacznijmy od początku.

Serwer VPS kupiony tutaj: http://hitme.net.pl/xen_hvm.php

Wersja HVM 256 - Procek 1,5 Ghz, RAM 256

Wersje systemu mam: FreeBSD-8.2-RELEASE-i386

Nie wiem czy na początku nie robię błędu, że opieram się na wersji 32 bit - ale wychodzę z założenia że skoro przy wersji 64 bit trzeba robić "jaila" to przy 32bitach się obędzie.

Robię wszystko tak jak na filmiku i potem odpalam z katalogu home/Polish_SF/

"bash start.sh" i otrzymuje to:

AUTH_SERVER: I am the master

log_file_delete_old: stat: No such file or directory

socket_tcp_bind: tcp_socket: Address already in use

Teraz mam pytanie czy ogólnie można odpalić to z poziomu roota ? Czy zrobić oddzielnego usera? Oraz czy ta wersja FreeBSD zadziała z tą wersją Metina.

Kolejna rzecz która mnie zastanawia to czy wystarczy wgrać te pliki które udostępnia na swojej stronie Sherer ( http://www.mpcforum....-sherermastick/ ) czyli ServerFiles2011.tar oraz mysql.tar

Proszę o pomoc.

Opublikowano
Witam. Mam problem z uruchomieniem serwera dedykowanego do Metin 2.

Ale zacznijmy od początku.

Serwer VPS kupiony tutaj: http://hitme.net.pl/xen_hvm.php

Wersja HVM 256 - Procek 1,5 Ghz, RAM 256

Wersje systemu mam: FreeBSD-8.2-RELEASE-i386

Nie wiem czy na początku nie robię błędu, że opieram się na wersji 32 bit - ale wychodzę z założenia że skoro przy wersji 64 bit trzeba robić "jaila" to przy 32bitach się obędzie.

Robię wszystko tak jak na filmiku i potem odpalam z katalogu home/Polish_SF/

"bash start.sh" i otrzymuje to:

AUTH_SERVER: I am the master

Teraz mam pytanie czy ogólnie można odpalić to z poziomu roota ? Czy zrobić oddzielnego usera? Oraz czy ta wersja FreeBSD zadziała z tą wersją Metina.

Kolejna rzecz która mnie zastanawia to czy wystarczy wgrać te pliki które udostępnia na swojej stronie Sherer ( http://www.mpcforum....-sherermastick/ ) czyli ServerFiles2011.tar oraz mysql.tar

Proszę o pomoc.

Hmm... Od czego tu zacząć.

- Na systemie FreeBSD 8.2 możesz postawić serwer Metin2.

- Jail nie jest wcale taki dobry. Radzę użyć poradniku od Badara.

- NIby błąd:

Nie jest błędem, który będzie nam przeszkadzał w grze. Po prostu nas informuje, że plików log nie ma.

- Jeżeli wyskoczyło:

Tylko raz to wyłącz serwer i uruchom go ponownie i błąd powinien zniknąć.

- Nie musisz robić oddzielnego użytkownika, ponieważ z poziomu root włączysz serwer.

- Samych plików wgrać nie możesz, ponieważ musisz zainstalować np. MySQL.

Opublikowano

Ok, dzięki za pomoc, udało się, błędy zniknęły.

Teraz mam takie pytanie: co wpisać, żeby serwer Metina ruszył, i jak sprawdzić czy on działa, jak dostać się do konsoli gry,

bo błędy zniknęły, ale nie wiem co dalej.

Po restarcie serwa jak się loguje do niego przez VNC wyskakuje coś takiego jak na obrazku, a jak przez puttego nic takiego nie wyskakuje.

acd0: FAILURE - unknowk CMD (0x03) ILLEGAL REQUEST asc=0x20 ascq=0x00

acd0: FAILURE - unknowk CMD (0x03) ILLEGAL REQUEST asc=0x20 ascq=0x00 ............

Opublikowano
Ok, dzięki za pomoc, udało się, błędy zniknęły.

Teraz mam takie pytanie: co wpisać, żeby serwer Metina ruszył, i jak sprawdzić czy on działa, jak dostać się do konsoli gry,

bo błędy zniknęły, ale nie wiem co dalej.

Po restarcie serwa jak się loguje do niego przez VNC wyskakuje coś takiego jak na obrazku, a jak przez puttego nic takiego nie wyskakuje.

acd0: FAILURE - unknowk CMD (0x03) ILLEGAL REQUEST asc=0x20 ascq=0x00 ............

Szczerze, to nie wiem co to za błąd. Skoro go nie ma na SSH przez PuTTy to leć przez putty.

Dodałem krok 7 jak przygotować Client'a do zalogowania

Opublikowano

Ok, zrobiliśmy zgodnie z krokiem 7 ale teraz wyskakuje coś takiego jak w załączniku.

Dwa pytania w związku z tym:

1. czy i ewetnualnie jak zrobić użytkownika już do metina, nie mając strony do zakładania via WWW, domyślam się że bedzie się dało to zrobić z pod konsoli.

2. czy sciągać i patchować pliki do metina ?

post-475054-0-61404100-1325715524_thumb.png

Opublikowano
Ok, zrobiliśmy zgodnie z krokiem 7 ale teraz wyskakuje coś takiego jak w załączniku.

Dwa pytania w związku z tym:

1. czy i ewetnualnie jak zrobić użytkownika już do metina, nie mając strony do zakładania via WWW, domyślam się że bedzie się dało to zrobić z pod konsoli.

2. czy sciągać i patchować pliki do metina ?

Ad.1

Jutro po szkole o tym dopiszę.

Ad.2

Metin2 musi być z 2010r. nie patchowany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...