Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VirtualMT2 [Dedyk] [Easy]

vckat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O tej godzinie to na ss będą praktycznie same shopy offline. Stronę/ dwie temu ktoś dorzucił ss.

Na serwerze praktycznie codziennie eventy, co pewien czas jakaś większa akcja. Ciągłe aktualizacje, poprawki.

Kontakt z team jest dobry, o wszystkim dowiesz się w grze lub na forum serwera.

Moim zdaniem teraz warto zaczynać, bo na riperze jest dobrym zarobek oraz niedługo zostaną przerobione bramy piekieł, które też są dobrym zarobkiem dla początkujących graczy.

Dodatkowo słyszałem też o pracach nad nową mapa służącą do zarobku, przeznaczoną dla nizszych lvli.

Srij9JT.png

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dla niższych lvli więc teraz 255 narobią dropów i zaczną tak wszyscy zarabiać ^^ na 255 da się na warowni zarobić (sprzedając ulepszacze) więc z nami jak na chwilę obecną problemu nie ma.

:pls:

VirtualMT2 zawsze i wszędzie

201281423940000945952.png

Opublikowano

Dla niższych lvli więc teraz 255 narobią dropów i zaczną tak wszyscy zarabiać ^^ na 255 da się na warowni zarobić (sprzedając ulepszacze) więc z nami jak na chwilę obecną problemu nie ma.

:pls:

Na b@lmorze był taki czas, że dużo więcej zarobiłeś na dropku 35 niż na jakim kolwiek wyższym lvl-u :D Tutaj widzę, że jest to sensownie zrobione, nawet po podwyższeniu dropu bryłek z ripa i razadora :p

Opublikowano

Na b@lmorze był taki czas, że dużo więcej zarobiłeś na dropku 35 niż na jakim kolwiek wyższym lvl-u :D Tutaj widzę, że jest to sensownie zrobione, nawet po podwyższeniu dropu bryłek z ripa i razadora :p

Co, że podniesiony drop bryłek u ripa jak teraz przez to więcej ludzi się na to zapewne rzuciło i teraz na metka by trafić to jest CUD :) przynajmniej tak mi się wydaje bo ja DT nie robię. Mam tylko 255 i pare tam kont na różnych lv (robią za dodatkowego dozorce bo tyle przynęt, ulep v3 że to w głowie się nie mieści) kilka kont po 4postacie. Teraz skrzynie zostawiam nie otwieram ich.

Cóż... :sex: po co to :yay:             xD

Opublikowano

skonczylem tam gre na 100 levelu z duza iloscia brylek bo mi sie nie chcialo klikac 300 razy na biologa :v jak to jakos przyspieszycie i poprawicie zarobek low lvl oraz zablokujecie mozliwosc tego zeby 255 wbijal do v2/3 to z checia wroce ;D

ban na statusy since 09.2015 :(

Opublikowano

Biolog już od jakiegoś czasu ma innowacyjne gui, zostaly edytowane również nagody.

virtual_1428097602__untitled.png

Kilka tygodni temu adminstracja poprawiła drop z razadora i umarłego rozpruwacza. Z jednej wyprawy można zdobyć od 80 do 250b.

Ograniczenie lvlowe zostało nałożone na mape metin1, jednak jeśli chodzi o groty v2/3 nie zda to egzaminu dlatego, że lecą tam potrzebne itemh do biologa, jak również expi się tam peta.

Srij9JT.png

Opublikowano

Biolog już od jakiegoś czasu ma innowacyjne gui, zostaly edytowane również nagody.

virtual_1428097602__untitled.png

Kilka tygodni temu adminstracja poprawiła drop z razadora i umarłego rozpruwacza. Z jednej wyprawy można zdobyć od 80 do 250b.

Ograniczenie lvlowe zostało nałożone na mape metin1, jednak jeśli chodzi o groty v2/3 nie zda to egzaminu dlatego, że lecą tam potrzebne itemh do biologa, jak również expi się tam peta.

Witaj, mam dropka 135lvl z full biologiem którego kiedyś wyczyściłem z eq. Jakoś dałem radę ogarnąć hw. all7, maczugę all7 i calutkie biżu z nieb. 250/20 no i mam jeszcze tego peta najsłabszego tygryska. Uważasz, że mógłbym się dorobić czegoś ciekawego na dropie na tym lvl dropiąc małże w av2? Kiedyś z kumplem dropiliśmy tydzień małże i dorobiliśmy się eq na niski lvl all8, lodowego fenka itp.

Czy lepiej zrobić poziom np. ok 100, ubrać to eq, spakować peta (bo mam w zapasie 68b to chyba starczy na te skrzynki potrzebne do spakowania) i dropić tym 100levelem? Bo nie wiem czy nie będzie dużej różnicy w dropie.

@GallAnonim1429 @Seat

//

Serwer polecam, najgorzej na początku, potem z górki, można trochę postać, pozarabiać i ruszyć z kopyta do 254, a potem zarabiać na eq vmt2 itp. :)

Grałem tu kilka razy, kiedyś z kumplem tygodniami dropiliśmy sztaby w m1 i tak zarobiliśmy na eq all8 więc nie narzekajcie skoro teraz z ripka leci 80-250b, bo kiedyś leciało losowo 1-100b.

Ebmy5Hc.png

Opublikowano

Witaj, mam dropka 135lvl z full biologiem którego kiedyś wyczyściłem z eq. Jakoś dałem radę ogarnąć hw. all7, maczugę all7 i calutkie biżu z nieb. 250/20 no i mam jeszcze tego peta najsłabszego tygryska. Uważasz, że mógłbym się dorobić czegoś ciekawego na dropie na tym lvl dropiąc małże w av2? Kiedyś z kumplem dropiliśmy tydzień małże i dorobiliśmy się eq na niski lvl all8, lodowego fenka itp.

Czy lepiej zrobić poziom np. ok 100, ubrać to eq, spakować peta (bo mam w zapasie 68b to chyba starczy na te skrzynki potrzebne do spakowania) i dropić tym 100levelem? Bo nie wiem czy nie będzie dużej różnicy w dropie.

@GallAnonim1429 @Seat

//

Serwer polecam, najgorzej na początku, potem z górki, można trochę postać, pozarabiać i ruszyć z kopyta do 254, a potem zarabiać na eq vmt2 itp. :)

Grałem tu kilka razy, kiedyś z kumplem tygodniami dropiliśmy sztaby w m1 i tak zarobiliśmy na eq all8 więc nie narzekajcie skoro teraz z ripka leci 80-250b, bo kiedyś leciało losowo 1-100b.

Na twoim miejscu zrobiłbym buffka, wbił na nim dowodzenie na P, które daje ogromne bonusy (300k pz/2k ataku) i spróbował sił na dt.

Srij9JT.png

Opublikowano

Na twoim miejscu zrobiłbym buffka, wbił na nim dowodzenie na P, które daje ogromne bonusy (300k pz/2k ataku) i spróbował sił na dt.

DT luźno robię z takim eq wystarczy dobrze otruć rippera, ale strasznie ciężko jest znaleźć metina na parterze, a poza tym DT jest mozolne, trwa ok. 30-40minut i po jednym takim mi się odechce. :v

Ebmy5Hc.png

Opublikowano

DT luźno robię z takim eq wystarczy dobrze otruć rippera, ale strasznie ciężko jest znaleźć metina na parterze, a poza tym DT jest mozolne, trwania ok. 30-40minut i po jednym takim mi się odechce. :v

Jeśli juz upierasz się przy tych małżach, wbij na tej postaci biologa chociażby na ogonach konia, dzięki czemu upieczesz dwie pieczenie na jednym ogniu. Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś jęczmienie/ogony konia/wypaczone pierscienie były dość chodliwym towarem

Srij9JT.png

Opublikowano

moglibyscie zrobic 2 serwer czyli w jednym cliencie bylyby 2 serwery wszystko to samo tylko ze od nowa ;) na virtualumt2 byliby ludzie ktorzy juz troche graja i maja duzo brylek a na nowym by byly na nowo ustalane ceny itp :)

Opublikowano

moglibyscie zrobic 2 serwer czyli w jednym cliencie bylyby 2 serwery wszystko to samo tylko ze od nowa ;) na virtualumt2 byliby ludzie ktorzy juz troche graja i maja duzo brylek a na nowym by byly na nowo ustalane ceny itp :)

Przeczytaj kilka stron wcześniej i może zrozumiesz. Nigdy nie będzie s2 nie licz na to.

Opublikowano

Przeczytaj kilka stron wcześniej i może zrozumiesz. Nigdy nie będzie s2 nie licz na to.

@Paju przeczytak jeszczeraz i moze zrozumiesz ze chodzi mi o 2 serwer na tym samym cliencie a s1 nie beda zamykac tak jak jest kilka serwerow globalnych tak by bylo pare virtualow

Opublikowano

Przeczytaj jeszcze raz i moze zrozumiesz ze chodzi mi o 2 serwer na tym samym cliencie a s1 nie beda zamykac tak jak jest kilka serwerow globalnych tak by bylo pare virtualow

Z tego co się orientuję administracja ma pełne ręce roboty z jednym serwerem, oraz pełno pomysłów które w jeszcze większej mierze uatrakcyjnią rozgrywkę na dobre kilka lat :) Swoją drogą s2-jki są dobre ale na góra 2 miesiące, później przysparzają tylko kłopotów.

Tak na marginesie Kotek zorganizował konkurs na facebooku, w grę wchodzą pendrive i kody na smy o wartości 50 zł.

https://www.facebook.com/gmkotek

Srij9JT.png

Opublikowano

jest jakaś opcja żeby przypomnieć login do konta znając tylko maila?

Tak, administracja z pewnością Tobie pomoże. Wejdz na ts'a lub skontaktuj się z nią poprzez support. 

Srij9JT.png

Opublikowano

Pozwólcie, że wbiję się w rozmowę. S2 nigdy nie będzie, bo:

-wszystko jest w IS-s2 byłby typowym serwerem pod hajs na czym Virtualmt2 straciłby graczy, bo pokazałby drugie, to gorsze oblicze

-serwer jest trudny. Nie tylko dlatego, że jest dużo graczy z dużym lvlem i dobrym eq ale sam z siebie jest trudny (chodzi mi o ulepszanie, expienie, dungi). Teraz tego tak bardzo nie widać, bo tak jak wspomniałem jest wszystko w IS oraz (co najważniejsze) wszędzie pełno "koxików" i dużo jest pro eq na rynku 

-Liczba graczy Virtuala jest spora i utrzymuje się długo (chociaż trzeba przyznać, że maleje). Duża część graczy to stali bywalce, kupione konta oraz ludzie którzy wbijają żeby sprawdzić co i jak jest teraz. Sam czasem gdy wpadam, zaczepiam pierwszego lepszego 120-170 lvl, który ma średnie eq i mi mówi, że gra od wczoraj, bo wrócił lub że chodzi tylko i się bawi, bo grał tu kupe czasu temu. Gdyby podliczyć "typowych, metinowych" graczy (czyli expie, pierwszą, niekupioną postać, robie eq (sam), zarabiam kasę itd.) byłoby ich dużo mniej.

-gdy wyjdzie s2 ludzie zasypią administracje pomysłami żeby coś przenieść z s1. To zniszczy całkowicie sens powstawania s2, a jeśli GM się na to nei zgodzi to zdenerwuje dużą liczbę osób

-wszystkie pomysły są głównie skierowane do graczy na wyższy lvl. To wiadome, bo na wyższy lvl łatwiej coś wymyślić i głównie tacy są na s1. Wprowadzić serwer, który jest "Zwykły" na niższych lvlach, a na wyższych jest ogromny nie jest dobrym pomysłem. Lepiej zrobić serwer mniej rozbudowany i zmiany stopniowo wprowadzać.

Co do tego, że admini się nie wyrobią to trochę naciągane :) Zgadzam się, że administracja by miała znacznie więcej roboty ale patrząc na to, że kiedyś utrzymywali serwer, pilnowali graczy, zajmowali się forum oraz wprowadzali pomysły mając 3k+ graczy i dawali radę to teraz gadanie, że ledwo się wyrabiają jest małą ściemą (proszę oszczędzić mi wymieniania tego czym się zajmujecie)  

Opublikowano

Pozwólcie, że wbiję się w rozmowę. S2 nigdy nie będzie, bo:

-wszystko jest w IS-s2 byłby typowym serwerem pod hajs na czym Virtualmt2 straciłby graczy, bo pokazałby drugie, to gorsze oblicze

-serwer jest trudny. Nie tylko dlatego, że jest dużo graczy z dużym lvlem i dobrym eq ale sam z siebie jest trudny (chodzi mi o ulepszanie, expienie, dungi). Teraz tego tak bardzo nie widać, bo tak jak wspomniałem jest wszystko w IS oraz (co najważniejsze) wszędzie pełno "koxików" i dużo jest pro eq na rynku 

-Liczba graczy Virtuala jest spora i utrzymuje się długo (chociaż trzeba przyznać, że maleje). Duża część graczy to stali bywalce, kupione konta oraz ludzie którzy wbijają żeby sprawdzić co i jak jest teraz. Sam czasem gdy wpadam, zaczepiam pierwszego lepszego 120-170 lvl, który ma średnie eq i mi mówi, że gra od wczoraj, bo wrócił lub że chodzi tylko i się bawi, bo grał tu kupe czasu temu. Gdyby podliczyć "typowych, metinowych" graczy (czyli expie, pierwszą, niekupioną postać, robie eq (sam), zarabiam kasę itd.) byłoby ich dużo mniej.

-gdy wyjdzie s2 ludzie zasypią administracje pomysłami żeby coś przenieść z s1. To zniszczy całkowicie sens powstawania s2, a jeśli GM się na to nei zgodzi to zdenerwuje dużą liczbę osób

-wszystkie pomysły są głównie skierowane do graczy na wyższy lvl. To wiadome, bo na wyższy lvl łatwiej coś wymyślić i głównie tacy są na s1. Wprowadzić serwer, który jest "Zwykły" na niższych lvlach, a na wyższych jest ogromny nie jest dobrym pomysłem. Lepiej zrobić serwer mniej rozbudowany i zmiany stopniowo wprowadzać.

Co do tego, że admini się nie wyrobią to trochę naciągane :) Zgadzam się, że administracja by miała znacznie więcej roboty ale patrząc na to, że kiedyś utrzymywali serwer, pilnowali graczy, zajmowali się forum oraz wprowadzali pomysły mając 3k+ graczy i dawali radę to teraz gadanie, że ledwo się wyrabiają jest małą ściemą (proszę oszczędzić mi wymieniania tego czym się zajmujecie)  

Powodów dla, których administracja nie wypuszcza kolejnego serwera jest wiele i gwarantuje Ci, ze nie jest to kwestia item shopu ktory na s2-jce mogłby przecież zostac edytowany. Wielu administratorów podejmowało się prowadzenia jednocześnie dwóch serwerów jednak na dłuższą metę nie zdaje to egzaminu o czym przekonał się ostatnio Tenior z Fifolskim.

Virtuala s2 nie będzie i skończ proszę te spekulacje.

Srij9JT.png

Opublikowano

Jak sytuacja na serwerze? Opłaca zaczynać się grę na tym serwerze? Bo widzę że serwer stoi już sporo czasu, i moje pytanie brzmi czy dobrze się trzyma, bo szukam jakiegoś stałego serwera z 'sporą ekipą on-line'.

Można SS z m1?

­

@TheLisek

Trzymaj ss'a z m2 shinsoo  (wykonany bodajże wczoraj późnym wieczorem).

Jak chcesz więcej screenów pisz :D

643741441735735922706.png

Srij9JT.png

Opublikowano

Tylko trzeba zwrócić uwagę na to że tutaj jakoś dziwnie w m2 shinsoo jest więcej graczy niż w m1 z czym spotkałem się tylko i wyłącznie na tym serwerze i mi osobiście to sie podoba. Dzięki systemowi sklepów jest ich pełno wszędzie a handel jest bardzo dobrze rozwinięty polecam zaczynać grę jak ktoś ma więcej czasu bo to nie jest serwer na kilka dni. 

Opublikowano

gdyby byl s2 moge sie zalozyc ze by bylo wiecej graczy i sam z checia bym od poczatku zagral :) a skoro sie nie wyrabiaja to mogliby zresetowac konta ;) ale to by bylo glupie bo by stracili graczy wiec lepiej zrobic 2 serwery na jednym cliencie z tym samym i juz ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...