Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VirtualMT2 [Dedyk] [Easy]

vckat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Раіи Dzięki :D Szkoda tylko że do opony nawet dojść nie można xD Jakoś dam rade 

Kup sprzedawają tanio lub za darmo dają czyste bo to ogólnie nic nie warte. Chodź na każde eventy które dasz radę bo idzie sporo zarobić.

VirtualMT2 zawsze i wszędzie

201281423940000945952.png

Opublikowano

marmurki sa na serwie ?

Tak oczywiśćie ,że są . Można je zdobyć głównie na eventach bądź kupić od graczy :)

Opublikowano

wow stoi jeszcze

RBD jak startowaliśmy to jeszcze swoim nocniczkiem pod szafę wjeżdżałeś, teraz już pewnie masz dwójkę dzieci :)

Opublikowano

RBD jak startowaliśmy to jeszcze swoim nocniczkiem pod szafę wjeżdżałeś, teraz już pewnie masz dwójkę dzieci :)

Petów nie można na parterze mapy używać bo buguje mape... ?

Budowniczy
Opublikowano

Tak się składa że wiem dużo o tym serwerze i podejrzewam że niektórych rzeczy nawet sam nie wiesz nie prowokuj mnie bo marnie to sie dla Ciebie skonczy

Ps nie zapomne kto prosił żeby go na forum bronić ^^ ( OFERMA )

Opublikowano

Super serwer, zagram jutro, ale jestem ciekaw czy mi się szybko nie znudzi jak inne, ale myślę, że nie. Polecam

Znudzić się nie znudzi, spójrz tylko ile ja przegrałem godzin xD

542381439751812922706.png

Srij9JT.png

Opublikowano

Znudzić się nie znudzi, spójrz tylko ile ja przegrałem godzin xD

542381439751812922706.png

Co ty się znasz :D no racja nie znudzi się serwer ale jakbyś miał pytanie dotyczące serwera pisz tu albo na forum :)

Pobij moje godziny

2189814397568761403051.jpeg

Czemu zakrywasz nick ?

Opublikowano

Co ty się znasz :D no racja nie znudzi się serwer ale jakbyś miał pytanie dotyczące serwera pisz tu albo na forum :)

Pobij moje godziny

2189814397568761403051.jpeg

Czemu zakrywasz nick ?

Widzę nowa moda na pokazywanie ile życia się zmarnowało grając w metina :)

A co do serwera jak kto chce 24/7 dropić ulepy kopać rudy a na sam koniec spali ci item +1 :P powodzenia :) sam grałem wbilem 240 i podziękowałem.

55381514166733279449.gif

Opublikowano

Taki stary serwer i 2k graczy ostatnio jak patrzyłem

Tu nie ma 2 k graczy :) Jak gra 600  to jest max :) Na licznik nie patrz bo śmiech na sali :) Reszta to "sztuczny tłum" :) 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Tu nie ma 2 k graczy :) Jak gra 600  to jest max :) Na licznik nie patrz bo śmiech na sali :) Reszta to "sztuczny tłum" :)

600? Skad te wyliczenia? Na samym ch1 jest wiecej. xD Sztuczny tłum masz na nowych serwerach, ktore tracą graczy po odejsciu youtuberów. Tutaj masz stałą liczbę osób od kilku lat bez żadnej reklamy.

Srij9JT.png

Opublikowano

jak to czytam to mi się śmiać chce. Zacznij obserwować licznik dokładniej a jeżeli masz problemy ze wzrokiem to załatw okulary bo widzę lipa. Jest tutaj od kilk lat 2k więc nie zaśmiecaj tematu z jakimiś durnymi wpisami.

Pierwsze słyszę 600 to jest max? To chyba Ciebie źle uczono matematyki w szkole bo widocznie u Ciebie DWA TYSIĄCE to SZEŚĆSET.

Co do sztucznego tłumu - powstanie nowy serwer ktoś nagra film pogra parę dni i spada z tego serwera bo mu się znudził.

Opublikowano

jak to czytam to mi się śmiać chce. Zacznij obserwować licznik dokładniej a jeżeli masz problemy ze wzrokiem to załatw okulary bo widzę lipa. Jest tutaj od kilk lat 2k więc nie zaśmiecaj tematu z jakimiś durnymi wpisami.

Pierwsze słyszę 600 to jest max? To chyba Ciebie źle uczono matematyki w szkole bo widocznie u Ciebie DWA TYSIĄCE to SZEŚĆSET.

Co do sztucznego tłumu - powstanie nowy serwer ktoś nagra film pogra parę dni i spada z tego serwera bo mu się znudził.

Synek , idź takie bzdury wypisuj sobie u siebie na forum, a nie tutaj :) Licznik macie podkręcony i nie jest to tajemnicą. Tym bardziej po wpadkach ze stroną.  A jak ty życia nie masz i siedzisz i bronisz jak tresowana fretka niczym bliźniak Galla - rób z siebie durnia gdzie indziej :) Widać etaty na psy obronne są w modzie na tym serwie. Słono płacą. Ciekawe czy mlekiem które Bidon rozlewa :) :) 

Na serwerze nie ma nawet połowy z tego co na liczniku i nkt nie jest na tyle głupi żeby w to wierzyć :) Zresztą na tym forum już sporo ludzi się na ten temat wypowiadało - wodę z mózgu rób komu innemu :) Sztuczny tłum sklepami offline - tak samo które pewnie są wliczane :) 

Nie pozdrawiam :) Bo nie ma czego i kogo ;) 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Synek , idź takie bzdury wypisuj sobie u siebie na forum, a nie tutaj :) Licznik macie podkręcony i nie jest to tajemnicą. Tym bardziej po wpadkach ze stroną.  A jak ty życia nie masz i siedzisz i bronisz jak tresowana fretka niczym bliźniak Galla - rób z siebie durnia gdzie indziej :) Widać etaty na psy obronne są w modzie na tym serwie. Słono płacą. Ciekawe czy mlekiem które Bidon rozlewa :) :)

Na serwerze nie ma nawet połowy z tego co na liczniku i nkt nie jest na tyle głupi żeby w to wierzyć :) Zresztą na tym forum już sporo ludzi się na ten temat wypowiadało - wodę z mózgu rób komu innemu :) Sztuczny tłum sklepami offline - tak samo które pewnie są wliczane :)

Jakich wpadkach ze stroną? Wpadkę to mieli twoi rodzice 12 lat temu.

Srij9JT.png

Opublikowano

Czy licznik podkręcony to nie wiadomo, ale liczba realnych graczy nie jest taka jak na liczniku, bo z 1/3 albo i więcej gra na 2 postaciach (buff + główna). Na każdej mapce, na każdym ch od 6 do 24 jest tłum mniejszy, bądź większy.

Co do serwera pograłem chwilę i ciężko stwierdzić czy można go polecić, czy nie.

Z jednej strony chyba już jedyny serwer w "starym stylu" (po zamknięciu pandory został jeszcze im*tin, tak to nie ma takiego serwera).

Każdy pisze, że na początku jest ciężko zarobić, wysokie ceny, drop mały, itd. Co do tego nie ma najmniejszych wątpliwości. Jeśli ktoś wbił na serwer mając nadzieję, że pogra na easy to na pewno się zawiedzie. Exp leci szybko, ale tak jak wspomniałem drop czy robienie eq to typowy hard.

Eq z łez, które standardowo się przerabia na wyższe eq daje nam po kieszeni od razu. 40% na przerobienie, a później od +0 25% na kolejny plus (na każdy plus są potrzebne ulepszacze). I żeby to chociaż było tylko napisane, że 25%, a tak na serio robi tak sobie. Nie, mniej więcej 4/5 razy trzeba ulepszać na kolejny plus. Jeżeli ktoś ma mało chęci na dropienie, to od razu odpada.

Następną rzeczą jest społeczność. Dawno nie spotkałem na serwerze tego typu ludzi. Może za bardzo generalizuję, ale widoczne to jest od razu po wbiciu na serwer. Wulgi w stronę GM, wulgi w stronę 2 gracza. Nawet jak na mapie stoisz swobodnie, bądź kopiesz rudę zawsze ktoś przyjdzie i zacznie bić. Porównałbym to do graczy r@vii, bądź pandory (nazwy nie zakrywam, bo serwer został zamknięty i nie robię mu reklamy.

Cierpliwość to najważniejsza cecha na tym serwerze, jeśli zaczynasz grać od początku sam, bądź z nową ekipą. Wypad do dt--> godziny typu 1-4 albo jedna osoba do ochrony (eq pvp), druga normalnie chce iść na ripa. Brak prywatnego dt powoduje ciągłe bijatyki na parterze oraz długi czas oczekiwania na rajd.

Brak zapisywania pozycji jest moim zdaniem nie do przyjęcia. To jest kolejny dowód na to, że nie jest to serwer easy. Rozumiem, że na mapy płatne powinien być zablokowany, ale na "zwykłe" mapy trzeba latać i latać. Przykład: wejście na razadora jest na środku ognistej ziemii, po skończeniu dungeonu wywala do m1, więc jak chcesz leciec następny raz wracaj sobie.

Różnorodność broni to fajna sprawa, ale jak cokolwiek jest opisane na forum (system przerabiania, itp.). Dużo broni, ciężko stwierdzić,którą robić, a później i tak wychodzi, że najlepiej tą z is. Maczuga koszt w is: 210000sm (jezeli się pomyliłem możecie poprawić). W grze można ją dostać, ale jest to wydatek przekraczający budżet początkującej osoby. Myślę, że bez eventów to jakieś 20-25 godzin samego zarobku.

Jeżeli coś z minusów wpadnie mi jeszcze do głowy to dopiszę.

Teraz przejdźmy do pozytywnych aspektów.

Multum eventów (ox, krzyżówki, i wiele innych opisanych i w prezentacji, i na forum). Fajne nagrody, masa ludzi bawi się w nich. Jedynym minusem jest to, że musisz siedzieć w grze prawie cały czas, bo nie wiadomo czy dzisiaj eventy będą o 16, 18 czy moze 22. Jednak ogólnie eventy na DUŻY +, bo na żadnym innym serwerze do tego się tak nie przykładają.

Exp jest przyjemny, nie zabiera nam za dużo czasu, nie męczy, a zawsze jest to jakaś odskocznia od ciągłego dropienia.

System sklepów offline jest fajnie zrobiony (grałem na w*m2, v*sterisie) i w sumie do żadnego z tych serwerów nie mam zastrzeżeń. Do raz wystawionego sklepu przedmiotu nie dodasz, ale system wypożyczeń eq, handlu za bryłki na shopach jest ok. Kolejny plus, bo niestety handel na części serwerów (np. l@neris), nie należał do najprzyjemniejszych, a tutaj zdecydowanie jest.

Różne możliwości zarobku, nie brakuje dungeonów i niby lekka nutka monotonii się wkradła, ale jak chcesz to możesz zawsze urozmaicić sobie grę. Plusik za te dungeony, chociaż w dzisiejszych czasach to już raczej standard.

Fajny biolog, który daje popalić, ale nagrody wynagradzają męki. System petów też jest okey.

Na teraz nie mam pomysłu co tutaj jeszcze dopisać. Oceniłem exp, drop, rozgrywkę, "społeczność", eventy.

Ogólnie jak najbardziej zapraszam na serwer, ale od razu uprzedzam, że jest to hard/ medium i monotonia gry na pewno się wkradnie do twojego życia.

Początkowo jest trudno, na pewno nie polecam dla graczy, którzy grywają głównie na easy. Również nie polecam osobą, które są mniej "oblatane" w grze metin2. Na pewno nie jest to serwer dla początkujących.

Jeżeli serwer Ci się spodoba to zostaniesz tutaj na długo. Przewagą jest zdecydowanie to, że nie stanie się najprawdopodobniej to co na innych serwerach się działo. Od 2 miesięcy nie można dorwać dobrego nowego serwera. Większość pobugowana do bólu, reworki, s2, itp. które stoją 1-2 miech i nowy start, aby zarobić na is. Virtual łapie się na pewno w gronie 10 serwerów, które moim zdaniem są godne uwagi. Nie jest to pierwsze miejsce na liście, ale ma stałą, pewną pozycję.

ps. trochę mnie poniosło, ale uważam, że jest to ciekawy i ważny post szczególnie dla osób, które chcą zacząć grę na serwerze. Wreszcie jakaś odmiana od kłótni, które ciągle nawiedzają ten temat.

Opublikowano

Psy obronne? Ja tu gram prawie, że od początku serwera no pare miesięcy miał 2/3 może. Grałem i będę grał do jego końca i zamierzam w jakiś sposób pomóc jak by się pomoc przydała^^ licznik nie jest fałszywy znawco :D jestem ciekawy skąd Ci ten pomysł przyszedł do głowy :D (tak tak napisz znowu , że bronie serwera próbując niby skłamać). Zabronisz tak w ogóle bronić? Skończ wylewać łzy tutaj - jeżeli Ci nie pasuje wypad na inny serwer i sprawa załatwiona.

Licznik podkręcony.... dobre sobie. Wpadke to Ty miałeś jak ( ........ .... . . .... . ) przemilczę bo inaczej tego nie potrafię napisać ^^ a nie będę tego pisał tutaj żeby nie dostać warna.

PS : Ludzie nie brońcie bo zostaniecie nazwani "psami obronnymi".

Pozdrawiam ale na pewno nie Ciebie - Strzała.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...