Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DL: Bot do Farmeramy i Fantasyramy!

KDKJ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie tylko tobie :) Przy odtwarzaniu nagranych ruchów myszki wystarczy jeden malutki błąd i myszka robi co chce na polu :D

Nie nagrywałem ruchów myszki a oprogramowałem dość skomplikowaną reakcję na prawie wszystko co udawało się przewidzieć z tego co na ekranie, włącznie z komunikatami typu newsy, flash, prezenty, brak wody, zmiana planszy, obsługa mapy, wiadomości przesyłane Zochą, i wiele innych. Reakcja była na wycinki ekranu (specjalnie napisanym modułem dll), czyli w praktyce na obrazki, dzięki temu praktycznie uniezależniłem się tez od problemu położenia okna przeglądarki na ekranie (wystarczyło spozycjonować charakterystyczne elementy ekranu i potem wyliczyć współrzędna bazową a następnie od niej określać położenie wszystkich elementów, których nie dało się namierzyć szukaniem wycinka grafiki). Dla przyspieszenia i ułatwienia, szczególnie gdy np obiekty wystają poza swoje pole (głównie drzewa i zagrody) i sens jest klikać tylko na pewnym kawałku obiektu, który i tak zwykle jest zasłaniany przez inne przerośnięte obiekty, użyłem rastra pól i jechałem po nim. Okazało się to sporo wolniejsze (np pola 2x2 klikał 4 razy) ale duuuużo skuteczniejsze, choć nigdy do końca. Pomimo sporego wysiłku w to włożonego, bo skrypt rozrósł się do sporych wymiarów, uzyskał nawet swoje menu z tray'a i hotkey'sy, nie udało się opanować go w 100%. Zmienność grafik, o których wcześniej tu była mowa, jest stosowana przez BP od jakiegoś czasu. Do tego dochodzi problem czcionek. Obrazki przesyłane są w postaci bitmap, czyli (poza ich fluktuacją robiona przez bp) są stałe. Za to czcionki są używane w formacie wektorowym i okazało się, że to co na jednym kompie działa, na innej maszynie nic nie znajduje, bo na różnych systemach (szczególnie między XP a W7) czcionki są różne, na tyle, że staje się to problemem. Zresztą o moich próbach mógłbym długo, przeszedłem większość problemów, o których tu od pewnego czasu piszecie :) Dlatego zarzuciłem całkowicie tą linię botowania/skryptowania jako zbyt niestabilną. Ale oczywiście może komuś się to uda... życzę powodzenia :) ja się teraz wole pomęczyć z inna technologią :)

..wiec niema co kombinowac tylko dawac tu Elka niech coś robi wystarczy tego wypoczynku :angry:

Wiesz... zawsze możesz napisać konkurencyjny... :D

to co on ma rzecznika?,czy tylko udajesz ze go znasz ,a moze byś wpłyneła zeby sie w koncu wziął za projekt albo mu przeszkadzasz i niema czasu <_< :)

Fajnie jest czasem mieć rzecznika, który na co dzień obserwuje co się tu dzieje i streszcza... nie zawsze starcza czasu na czytanie i śledzenie wątków... czasem ten czas lepiej poświęcić na rozgryzanie niuansów technologii... potem ku radości wszystkich :)

"Aby znaleźć miłość, nie pukaj do każdych drzwi. Gdy przyjdzie Twoja godzina sama wejdzie do twojego domu, życia, serca."

• Odpowiedzi 321
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie nagrywałem ruchów myszki a oprogramowałem dość skomplikowaną reakcję na prawie wszystko co udawało się przewidzieć z tego co na ekranie, włącznie z komunikatami typu newsy, flash, prezenty, brak wody, zmiana planszy, obsługa mapy, wiadomości przesyłane Zochą, i wiele innych. Reakcja była na wycinki ekranu (specjalnie napisanym modułem dll), czyli w praktyce na obrazki, dzięki temu praktycznie uniezależniłem się tez od problemu położenia okna przeglądarki na ekranie (wystarczyło spozycjonować charakterystyczne elementy ekranu i potem wyliczyć współrzędna bazową a następnie od niej określać położenie wszystkich elementów, których nie dało się namierzyć szukaniem wycinka grafiki). Dla przyspieszenia i ułatwienia, szczególnie gdy np obiekty wystają poza swoje pole (głównie drzewa i zagrody) i sens jest klikać tylko na pewnym kawałku obiektu, który i tak zwykle jest zasłaniany przez inne przerośnięte obiekty, użyłem rastra pól i jechałem po nim. Okazało się to sporo wolniejsze (np pola 2x2 klikał 4 razy) ale duuuużo skuteczniejsze, choć nigdy do końca. Pomimo sporego wysiłku w to włożonego, bo skrypt rozrósł się do sporych wymiarów, uzyskał nawet swoje menu z tray'a i hotkey'sy, nie udało się opanować go w 100%. Zmienność grafik, o których wcześniej tu była mowa, jest stosowana przez BP od jakiegoś czasu. Do tego dochodzi problem czcionek. Obrazki przesyłane są w postaci bitmap, czyli (poza ich fluktuacją robiona przez bp) są stałe. Za to czcionki są używane w formacie wektorowym i okazało się, że to co na jednym kompie działa, na innej maszynie nic nie znajduje, bo na różnych systemach (szczególnie między XP a W7) czcionki są różne, na tyle, że staje się to problemem. Zresztą o moich próbach mógłbym długo, przeszedłem większość problemów, o których tu od pewnego czasu piszecie :) Dlatego zarzuciłem całkowicie tą linię botowania/skryptowania jako zbyt niestabilną. Ale oczywiście może komuś się to uda... życzę powodzenia :) ja się teraz wole pomęczyć z inna technologią :)

Wiesz... zawsze możesz napisać konkurencyjny... :D

Fajnie jest czasem mieć rzecznika, który na co dzień obserwuje co się tu dzieje i streszcza... nie zawsze starcza czasu na czytanie i śledzenie wątków... czasem ten czas lepiej poświęcić na rozgryzanie niuansów technologii... potem ku radości wszystkich :)

A może byś podsunął mi i innym troszkę ... z jakich programów korzystałeś pisząc te skrypty; pliki dll itp no i może ... Swój świeży pomysł na podejście do tematu ? :)

Opublikowano

A może byś podsunął mi i innym troszkę ... z jakich programów korzystałeś pisząc te skrypty; pliki dll itp no i może ... Swój świeży pomysł na podejście do tematu ? :)

Skrypty w autoit3, dll w c++. A co do nowych pomysłów... trochę za wcześnie na upublicznianie, ale na pewno wielu skorzysta :)

"Aby znaleźć miłość, nie pukaj do każdych drzwi. Gdy przyjdzie Twoja godzina sama wejdzie do twojego domu, życia, serca."

Opublikowano

Skrypty w autoit3, dll w c++. A co do nowych pomysłów... trochę za wcześnie na upublicznianie, ale na pewno wielu skorzysta :)

Dzięki za szybką odpowiedź :) i czekamy na te nowe pomysły :)

Opublikowano

BP znowu wprowadziło zmiany.NIBY chcąc ulepszyć,moim zdaniem,pogarsza sprawę.

Elek..jestem pełna podziwu takim ludziom jak TY:).Ja jestem "noga"komputerowa a nie mówię tu o pisaniu programów czy czegoś tam:),ale proszę...po dzisiejszych uaktualnieniach nie idzie nic na farmie zrobić bez bota,więc poczekam ile trzeba ale jeśli będziesz miał chwilę czasu między sprawami zawodowymi a prywatnymi to popracuj nad botkiem:):D

Opublikowano

No i właśnie wszystkie skrypty szlag trafił 8S 8S 8S

no i właśnie to jeden z powodów dla których zarzuciłem skrypty klawiatura, myszka, obrazki z ekranu :D

Opublikowano

u kunkurencji bot juz szmiga:)

to ma za zadanie zmobilizowanie elka? myślę, że jakoś to na niego nie wpłynie, trzeba czekać ;)

Opublikowano

to ma za zadanie zmobilizowanie elka? myślę, że jakoś to na niego nie wpłynie, trzeba czekać ;)

to ze dziala to wiesz ale jak dlugo podziala oto jest pytanie hehe

Opublikowano

to ze dziala to wiesz ale jak dlugo podziala oto jest pytanie hehe

Elka bot był prosty czytelny dla takiego gracza jak ja, a z tych klikań myszką nic nie rozumiem. czekam na powrót KRÓLA

Opublikowano

Elka bot był prosty czytelny dla takiego gracza jak ja, a z tych klikań myszką nic nie rozumiem. czekam na powrót KRÓLA

To czy KRÓL wróci to jeszcze nic pewnego, z tego co wiem to elek niestety nie podjął jeszcze decyzji czy kontynuować projekt FarmHelpera, chyba że ktoś ma inne informacje.

Opublikowano

To czy KRÓL wróci to jeszcze nic pewnego, z tego co wiem to elek niestety nie podjął jeszcze decyzji czy kontynuować projekt FarmHelpera, chyba że ktoś ma inne informacje.

Ano nie podjął... póki co ostro główkuje jak zrobić, żeby powrót nie był falstartem, czyli... bocik działać musi, a nie to co taki jeden ostatnio wyprawiał :D

A tak w ogóle to piszcie do .ACTA., jest w temacie... nie podszywa się pod nikogo, jak to niektórzy sugerowali... i nie jest debilem... jak to się też niektórym chwilami wydawało... A bycie kobietą.. na prawdę nic w tym przypadku nie znaczy i niczemu nie przeszkadza... a może... nawet wręcz przeciwnie... :D

Opublikowano

A co tu do rozumienia :) W programie masz miedzy innymi (czytaj. najczęściej używane) dwie opcje:

- nagranie własnych ruchów myszką (najszybsza i najprostsza wersja) Wystarczy kliknąć ikonkę nagrywania i zacząć wykonywać jakieś czynności myszką, gdy stwierdzimy że starczy naciskamy przycisk stop (kończąc nagrywanie) następnie zapisujemy to jak każdy inny dokument. Później kiedy tylko chcemy otwieramy go, wciskamy play (start) i program wykonuje wszystkie ruchy myszką jakie nagraliśmy. I to jest trudne :) ?

- ustawienie w skrypcie programu by ten wyszukiwał za nas na ekranie obrazków (uprzednio przez nas ustalonych) i powiedzmy np. klikał w to miejsce. Ta metoda jest troszkę dłuższa (czytaj. bardziej pracochłonna) ale za to pewniejsza bo bardziej dokładna.

Napisałem tu najprostsze metody i działania ale program potrafi o niebo więcej ...

Opublikowano

Cóż..można czasem bardzo długo czekać...administracja tego forum skutecznie uniemożliwia kontakt z userami poprzez blokowanie prywatnych wiadomości...

Uważni userzy zapewne wiedzą już kto jest kim na tym forum...

Zapewne ten post szybko zniknie, ale proponuję kontaktować się z ludźmi którzy tu swój kontakt podają ;)

Nie wolno tu umieszczać linków do obcych forów ale o prywatnym mailu nikt nie wspomina w regulaminie więc ośmielam się go podać:

[email protected]

farmhelper.cba.pl

Nowicjusz
Opublikowano

ja z swojej strony podpowiem, że warto się skontaktować :D ... ja już to zrobiłem :P

Opublikowano

Ufać, nie ufać decyzja należy do każdego z osobna. Ale warto popatrzeć na to racjonalnie, nie łapać się byle czego..

Mam propozycję....wejdź na stronę farmhelpera i tam sprawdź co Elek wpisał jako oficjalne forum...na pewno nie znajdziesz tam mpc....

I oczywiście wejdź na oficjalną stronkę helpusia z linku podanego przez założyciela tego wątku w pierwszym poście....

A potem wróć, zedytuj swoje posty i .........................

Dziękujemy za zrozumienie sytuacji ;)

Czasem trzeba coś wyjaśnić by zrozumieć zamiast się od razu wściekać :)

Opublikowano

Nie rozumieją biedacy tego, iż Elek chociaż nad samym botem sam pracuje ma w swoim otoczeniu ludzi którzy mu pomagają w tak prozaicznych sprawach jak kontakty z userami ;)

Pewnie dlatego tyle podejrzeń było..

Dziękujemy za zrozumienie ;)

farmhelper.cba.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...