Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DL: Bot do Farmeramy i Fantasyramy!

KDKJ

Rekomendowane odpowiedzi

Nowicjusz
Opublikowano

Ale może na razie zrobić taki najprostszy bot samo sianie i zbieranie , bo to jest najbardziej uciążliwe , na targ można tak wejść do stodoły też nie musimy zaglądać i tak dalej , byle będzie siał i zbierał , resztę się do klika i powoli pracować nad resztą bota ...

wiem wiem mi się fajnie mówi bo klikam na 4 kontach ci co maja 100 to już nie ciekawie , ale przynajmniej by się plony zbierały ...

Chyba nie rozumiesz ... aby wprowadzać zmiany w grze (grać) trzeba się zalogować ... czyli przyjmij do wiadomości to, że bot to taka inna przeglądarka internetowa. Ponad to jeśli będziesz miał włączonego bota (i tryb automatyczny), to zauważ, że jak normalnie wejdziesz na farmę poprzez stronę, to wywali cię gdyż jesteś już zalogowany. Poza tym, skoro by nie trzeba by było się logować to u kogo będzie siało itp.?

Takie proste to chyba działają, bo są to takie ala boty, gdzie nie loguje się przez nie tylko normalnie przez przeglądarkę i uczy się bota co ma robić, czyli takie nagranie ruchów myszki, ale chyba tylko obsługuje to jedno konto i wiadomo, nie jest takie wypasione w funkcje jak typowy bot.

Nie boty, tylko skrypty.

• Odpowiedzi 321
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No przyznaje się bez bicia , że nie mam zielonego pojęcia jak działa bot , co do skryptu nawet działa , ale trzeba być bardzo dokładnym i cierpliwym .

Opublikowano

Chyba nie rozumiesz ... aby wprowadzać zmiany w grze (grać) trzeba się zalogować ... czyli przyjmij do wiadomości to, że bot to taka inna przeglądarka internetowa. Ponad to jeśli będziesz miał włączonego bota (i tryb automatyczny), to zauważ, że jak normalnie wejdziesz na farmę poprzez stronę, to wywali cię gdyż jesteś już zalogowany. Poza tym, skoro by nie trzeba by było się logować to u kogo będzie siało itp.?

Nie boty, tylko skrypty.

Dlatego napisałem....ala bot....ale faktycznie są to skrypty.

nie da się ukryć, że masz rację...czasem przydał by się taki skrypcik co czytał by priv ;)

....ugotował i pozmywał....

Nowicjusz
Opublikowano

nie da się ukryć, że masz rację...czasem przydał by się taki skrypcik co czytał by priv ;)

Ja tego nigdy nie widzę ... ale szybciej na oficjalnym ;) może kiedyś to będę widział jak zamontują wibrator w monitorach (przyszła wiadomość :P)

Opublikowano

No przyznaje się bez bicia , że nie mam zielonego pojęcia jak działa bot , co do skryptu nawet działa , ale trzeba być bardzo dokładnym i cierpliwym .

I raczej na jednym koncie ? Muszę to obadać.

Nowicjusz
Opublikowano

I raczej na jednym koncie ?

Nie skrypt można wykorzystać do wielu. Polega tylko na tym, że programujesz myszkę (ruchy), oczywiście zalecane konta podobne w budowie ... umiejscowienie przede wszystkim pól, drzew i zagród. Poza ty, trzeba mieć pieczeń w pozostałych kwestiach. No i można skrypt wykorzystywać do wielu kont ... albo pozostaje tworzenie skryptu dla każdego konta ... możliwości jest mega pełno, jak wspomniałem na wstępie programujesz ruchy myszki, a skrypt nie odróżnia czy robisz to dla tego konta, czy tamtego ... nawet nie wie do jakiego programu ... równie dobrze może być to word lub jakiś pasjans. Kwestą jest co zaprogramujesz i dla jakiej aplikacji. Opowiadać dalej już nie muszę ...?...

Oczywiście zasada ... włączasz program, np. przeglądarkę ... włączasz odpowiedni skrypt i myszka lata. Na tyle to niebezpieczne, że jeśli coś innego włączysz niż skrypt. To masz szansę słabszą niż w totolotka, że nagle skrypt tak poklika, że pokasuje ci pliki, a nawet sformatuje dysk ... po prostu będzie klikał bez namysłu.

Opublikowano

Nie skrypt można wykorzystać do wielu. Polega tylko na tym, że programujesz myszkę (ruchy), oczywiście zalecane konta podobne w budowie ... umiejscowienie przede wszystkim pól, drzew i zagród. Poza ty, trzeba mieć pieczeń w pozostałych kwestiach.

Tak, tak, ja wiem, że to polega na nagraniu, czyli zaprojektowaniu ruchów myszki i z tego co się orientuję to okno gry powinno być otwarte, ale nie próbowałem tym się bawić jeszcze, więc ciekawi mnie, wiesz co ? pozwolę sobie napisać do Ciebie na priv, Wiem, że nie masz wibratora w monitorze xD ale zajrzyj tam za chwilkę jak możesz.

Opublikowano

Ja poukładałam wszystkie pola tak samo na 4 kontach i nagrałam ruchy myszki z podlewaniem , na wszystkich kontach podlało , ale trzeba pamiętać aby okno gry było tak samo ustawione , jak się potem wchodzi na inne konta , wieczorkiem nagram zbieranie i sianie plonów i wtedy się dowiem warto czy nie warto było ;)

Opublikowano

Czyli tak jak sądziłem....nie obrobi np. 4 kont jak to się zostawi np. na noc....po kolei można tylko, i trzeba samemu otwierać okna gry i potem na każdym osobno na zasadzie kombajnu i siewnika tylko. Wszystko już kumam. Nie musisz już mi na priv odpowiadać tqd. Dzięki.

A.P. pozwolę sobie do Ciebie napisać, bo mam pytanko jedno.

Opublikowano

Czyli tak jak sądziłem....nie obrobi np. 4 kont jak to się zostawi np. na noc....po kolei można tylko, i trzeba samemu otwierać okna gry i potem na każdym osobno na zasadzie kombajnu i siewnika tylko. Wszystko już kumam. Nie musisz już mi na priv odpowiadać tqd. Dzięki.

dlaczego ma nie obrobić Ci 4 kont? jak wszystko "nagrasz", to obrobi :D - zaloguje się na pierwsze konto, zrobi, co ma zrobić, później na drugie....itd, możesz nastawić nawet interwał czasowy, by logowało się co np.5 min i zbierało sałatę

Opublikowano

dlaczego ma nie obrobić Ci 4 kont? jak wszystko "nagrasz", to obrobi :D - zaloguje się na pierwsze konto, zrobi, co ma zrobić, później na drugie....itd, możesz nastawić nawet interwał czasowy, by logowało się co np.5 min i zbierało sałatę

no tak....trzeba nagrać aby powyłączał komunikaty po zalogowaniu.....jak nie wyłączy to pola zasłonią i lipa już, będzie sobie klikać w okienko z komunikatem.....tak.....dużo cierpliwości i szczęścia, że za każdym razem z powodzeniem zaloguje :D

Opublikowano

no tak....trzeba nagrać aby powyłączał komunikaty po zalogowaniu.....jak nie wyłączy to pola zasłonią i lipa już, będzie sobie klikać w okienko z komunikatem.....tak.....dużo cierpliwości i szczęścia, że za każdym razem z powodzeniem zaloguje :D

no, do bota to temu duuuużo brakuje :)

Opublikowano

To dołożę swoje 3 grosze ....

Programy do rejestrowania ruchu myszki - pomimo prostoty działania mają swoje wady:

- ich działanie zależy od położenia okna;

- jeśli ikonka pojawi się w innym miejscu - skrypt nawala ...

- zabraknie wody przy podlewaniu - nie wiemy, na co skrypt kliknie;

- skrypt nie widzi dojrzałych plonów / zagród ..

Przerabiałem to, zanim znalazłem bota.

Dziś - proponuję program do analizy obrazu - np. Automatic Mouse And Keyboard.

Program ten nie odtwarza ruchu myszki - tylko szuka obrazków (np. smoczek na zagrodzie) - i na nim klika.

Budujemy sobie tutaj bardziej zaawansowany skrypt - ja np. mam 1 skrypt do zbierania zwierząt i karmienia ich (wszystkich zwierząt):

- zbiera tylko z zagród ze smoczkami;

- jak zabraknie wody - skrypt się zatrzymuje;

- jak zabraknie paszy - skrypt się zatrzymuje;

Poza tym - mam 1 skrypt do siania + po 1 skrypcie/roślinę na: zbiór, podlewanie, qpe (małe pola).

Przygotowanie - dłuższe od nagrania ruchu myszki - ale efekt nieporównywalny (skrypt nie klika na SP,SN i inne dziwne okienka)...

Dla wymagających - może sam kupować wodę i wiele więcej ..

Opublikowano

Przeczytaj ich forum ... też boty padły. Z tego samego powodu co Elka.

Warto śledzić ich forum, czy znaleźli rozwiązanie ... jak oni to i Elek, ale od 2 dni sami mają problem.

Na wszelki wypadek wyjaśnię o co chodzi.

Błąd który nam się wyświetlał to "Login failed. Error while retrieving configuration. [44212162, 316c23006b574dab34e5e3e1af221fd4]"

Pierwsze cyfry "44212162" to nasz numer gracza (ID), drugi "316c23006b574dab34e5e3e1af221fd4" zaś port komunikacyjny zapisywany na stałe w programie (w tym przypadku konieczny do porozumienia się w celu zalogowania). Portów jest ogólnie około 50, do różnych rzeczy ... dla targu, stodoły itp.

BP postanowiło co jakiś czas zmieniać ten numer, stąd jeden dzień nam działało, a nazajutrz już nie. BP w dodatku ostatnio jeszcze coś poprzewracało co spowodowało duży problem jak widać nie tylko dla Elka.

Drugi numer to nie port komunikacyjny tylko token identyfikujący sesję używany przy komunikacji z serwerem. Link ma postać:

http://$host/FarmAPI.php?uId=$uid&tok=$token

Token można odczytać ze źródła strony:

http://$host/?action=internalGame

W samym logowaniu do gry nic się nie zmieniło. Zmienił się sposób obsługi komend wysyłanych do serwera, dokładniej ich nazewnictwo. Wcześniej, wysyłało się komendy w formacje jawnym (np. w celu pobrania konfiguracji gry - config.gC), komenda była zawsze taka sama. Teraz zamiast jawnych nazw komend gra wysyła do serwera hash'e (32-znakowe ciągi znaków, pewnie MD5 z czegoś), są one zapisane na stałe (nie generowane w locie) w głównym pliku gry (mlf.swf) i jest ich dokładnie 234. Z tego co zauważyłem komendy zmieniają się po każdej zmianie w grze (czyli w każdej nowej wersji tego pliku). Można je wyciągnąć albo przez dekompilację wspomnianego już pliku, albo bezpośrednio z pamięci (po załadowaniu gry). Problemem jest tylko zautomatyzowanie tego procesu i zapewnienie obsługi w bocie.

Dużo roboty nie ma. ;)

Opublikowano

Mariuszeq, wielki, dobry człowieku jeśli wiesz o co kaman, pomóż koledze elkowi, wyślij mu maila z podpowiedzią.

Na głównej famie kupony na kombajn mi się kończą, pozostałe leżą odłogiem i chwastami zarosły. A kombajn od BP to strasznie prymitywne, powolne i kosztowne urządzenie.

Autoit, przerabiałem ale zbyt dużo ma wad jak dla mnie.

Opublikowano

Dajcie spokój z tymi skryptami to jakaś porażka , wystarczy że wyskoczy okienko , a to z nowościami ,a to że od 60 lvl mamy super pola , a od 40 lvl zawody i wszystko szlak trafia , ja zrobiłam sobie na głównym koncie wolne , ale chyba za 17 zł kupie 300 florków na allegro i zainwestuje w kombajn bo jest za pół ceny , na miesiąc starczy może bot ruszy do miesiąca , reszta kont będzie na urlopie do tego czasu , bo szkoda nerwów i czasu...

a jak nie ruszy bocik za miesiąc to żegnaj farmeramo i tym sposobem wszystko będzie na urlopie do odwołania ;)

Opublikowano

może i nie ma...

a może tak jakiś dobry człowiek napisał by skrypt pomagający zaglądać na priv??

to sie da zrobić a gdzie masz ten priv..? ;)

Nowicjusz
Opublikowano

Drugi numer to nie port komunikacyjny tylko token identyfikujący sesję używany przy komunikacji z serwerem. Link ma postać:

http://$host/FarmAPI.php?uId=$uid&tok=$token

Token można odczytać ze źródła strony:

http://$host/?action=internalGame

W samym logowaniu do gry nic się nie zmieniło. Zmienił się sposób obsługi komend wysyłanych do serwera, dokładniej ich nazewnictwo. Wcześniej, wysyłało się komendy w formacje jawnym (np. w celu pobrania konfiguracji gry - config.gC), komenda była zawsze taka sama. Teraz zamiast jawnych nazw komend gra wysyła do serwera hash'e (32-znakowe ciągi znaków, pewnie MD5 z czegoś), są one zapisane na stałe (nie generowane w locie) w głównym pliku gry (mlf.swf) i jest ich dokładnie 234. Z tego co zauważyłem komendy zmieniają się po każdej zmianie w grze (czyli w każdej nowej wersji tego pliku). Można je wyciągnąć albo przez dekompilację wspomnianego już pliku, albo bezpośrednio z pamięci (po załadowaniu gry). Problemem jest tylko zautomatyzowanie tego procesu i zapewnienie obsługi w bocie.

Dużo roboty nie ma. ;)

To dość dokładne określenie, mało zrozumiałe dla przeciętnego człowieka ... mi chodziło, o coś co każdy zrozumie, ale zapewne to każdy pojął :D . No i jeśli coś uważasz za łatwe .. przejmuj stery Elka ... powodzenia.W końcu dużo roboty nie ma, a i konkrecja się drapie po głowie jak sam ELEK pewnie.

Nie ma rady. W tej sytuacji nie pozostaje nam nic innego jak napisać do chłopaków z Project Etal żeby rozkminili ten temat ^_^

Też z dobry pomysł, ale czy to nie Elek powinien wystąpić ... ale jest podpowiedz, czy skorzysta, zobaczymy

Opublikowano

To dość dokładne określenie, mało zrozumiałe dla przeciętnego człowieka ... mi chodziło, o coś co każdy zrozumie, ale zapewne to każdy pojął :D . No i jeśli coś uważasz za łatwe .. przejmuj stery Elka ... powodzenia.W końcu dużo roboty nie ma, a i konkrecja się drapie po głowie jak sam ELEK pewnie.

Ta metoda to nic nowego i w sumie dość banalna. Tyle że teoria nie zawsze się daje łatwo przekuć w praktykę, ot co :)

"Aby znaleźć miłość, nie pukaj do każdych drzwi. Gdy przyjdzie Twoja godzina sama wejdzie do twojego domu, życia, serca."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...