Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego Championa Kupić

lordwyder

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Obie postacie są bardzo dobre jeśli chodzi o solo top. Udyr (imo OP na top) ma całkiem mocny nuke z tigera i dużo vampa z turtla, trudny jako przeciwnik, obecnie jedna z lepszych postaci. Natomiast morde posiada swoją tarcze która w połączeniu z odrobiną spell vampu czyni go bardzo wytrzymałym i trudnym do skontrowania przeciwnikiem na lane. Jeśli miałbym jednak wybierać to choć morde jest świetny wybrałbym Udyra a to tylko dla tego że ma CC (stun), którego morde niestety nie posiada.

Jeśli szukasz postaci atakującej z dystansu basic atakami (range AD carry) to Cassiopeja odpada gdyż jest to caster który spami skillami na prawo i lewo próbując jak najczęściej harrasować (nękać) przeciwnika. Z pozostałych, wszystkie są dobre choć co do Ezreala mam wątpliwości czy jest dalej viable(użyteczny). Caitlyn ma natomiast najlepsze early game ale to nafeedowana vayne robi więcej więc wybór należy do ciebie.

Ezreal

+ globalne ulti

+ flash wbudowany w skill

- wszystkie skile to skillshooty

- papier

- zero CC

Caitlyn

+ pułapki

+ niezły mechanizm ucieczki

+ duży range

- papier

-/+ ulti którym dobrze się dobija ale łatwo je zablokować

Vayne

+ mobilność

+ niezły harras

+ stun

+ niewidzialność (dość krótka)

- kiepska farma (brak AoE)

- papier

Śmieszny typie jesteś... Piszesz papier, haha ? Jak kupujesz 6 pary butów to piszesz papier ... Nic nie jest papierem ! Chyba że nie dorośliście do tego że się kupuje itemy na HP/Magic Resist/Obronki

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Śmieszny typie jesteś... Piszesz papier, haha ? Jak kupujesz 6 pary butów to piszesz papier ... Nic nie jest papierem ! Chyba że nie dorośliście do tego że się kupuje itemy na HP/Magic Resist/Obronki

Po pierwsze gościu nie wiem jak swoją pokrętną rozkminą połączyłeś wiek ze stylem gry ale ok. Po drugie miałem na myśl,i że celem tych postaci jest zadawanie obrażeń(przez to oczywiście stają się głównym aimem w tf) oczywiście można to pogodzić z survi czy jak to ująłeś "itemami na Obronki". Po drugie chyba nie myślisz że wszystkie postacie mają równe bazowe hp i resisty, a te mają mniejsze od innych z racji że mają DMG. P.S Cieszę się że udało mi się kogoś rozśmieszyć, bo jak mówią śmiech to zdrowie. Pozdro

#Edit

Jak chcesz podyskutować to zapraszam na PW, a nie tu.

Opublikowano

Ja bym brał master'a, na początku może się nie wydawać taki dobry, ale potem jak masz dużo itemów na atak to nawala jak głupi. Zawsze mam z nim biede.

Opublikowano

Mam do was pytanie.

Kogo lepiej kupić Ezreal czy LeeSin

Ezreal

Dead : Nie często umieram

Kill : Mniej killów zdobywam, ponieważ feiluje ulti

Ucieczka : Równa z Lee Sin

LeeSin

Dead : Umieram częściej niż Ezreal,a le więcej killów mam

Kill : /\

Ucieczka : Równa z Ezrealem

Proszę pomóżcie mi nie wiem kogo kupić

post-385747-0-88489400-1315162688_thumb.png

post-385747-0-01881100-1315162761_thumb.jpg

Opublikowano

Interesuje mnie postać podobna do LeBlanc/Shaco.Kupiłbym Shaco,ale naczytałem się,że jest on słaby.Koszt do 3150.Jak narazie posiadam tylko Jaxa.O LeBlanc nic nie wiem.

Opublikowano

@2up

Shaco słaby? Hahahahahaha

Dobra, teraz powiem tak:

wymieniłeś 2 typy postaci, mag (ap carry) i ad carry, LeBlanc ma niesamowity dmg, nieźle ma CC, nie potrzebuje konkretnego feeda, żeby kogoś ubić.

Shaco to bardzo dobry jungler, ganker i jak ogarniasz to jest bardzo mocny (on praktycznie tylko gankuje ^^) i mało kto ucieknie, także pozdrów tych co mówią, że Shaco jest słaby, z dobrym buldem, w mid game możesz kryty po 800 walić, do tego klon, do tego escape mechanism, do tego slow, i sztylecik, który nieźle dobija.

Krótko:

mag - LeBlanc

melee - Shaco

Wybrałeś 2 bardzo trudne do ogarnięcia postacie...

//Edit:

@up

Trzeba ogarnąć kombo obydwu postaci... Ulti Branda to masakra, jeśli obok stoi 2 przeciwników bez minionów, widziałem jak kolesia Brand zabił z samego ulti (miał pełne hp), a drugiemu 3/4 zjechał, do tego ma w passywie ignite :) Anivia też ma dmg niczego sobie, też ma stuna, i jej passyw ratuje jej dupę wielokrotnie :)

Opublikowano

@2up

Z mniejszej:

Jeśli chcesz supporta, bierz Jannę (jest akurat w rotacji), a jeśli ap carry to bierz fiddla...

Z większej:

Tu poczekaj z kupnem, obydwie postacie dobre, ale są to jedne z nowszych i mogą wejść nerfy lub buffy

@up

Tu jest bardzo duży wybór, popatrz na skille, wymień co Ci się najbardziej podoba i napisz, bo trudno jest odgadnąć co chcesz :)

Opublikowano
Tu jest bardzo duży wybór, popatrz na skille, wymień co Ci się najbardziej podoba i napisz, bo trudno jest odgadnąć co chcesz :)

Chodzi mi o taką postać która ma duże szanse na krytyka i jest na dystans (nie znam się na skilach bo gram w to od 2 dni) ale takie skile żeby nie było obszarowych tylko tak aby był dobry 1vs1

fc02fe5ba2c5.png

Opublikowano

Chodzi mi o taką postać która ma duże szanse na krytyka i jest na dystans (nie znam się na skilach bo gram w to od 2 dni) ale takie skile żeby nie było obszarowych tylko tak aby był dobry 1vs1

ashe

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

CrevaN- Ja bym skłaniał się do Janny. Dlaczego? Przy dobrym prowadzeniu niesamowity dmg, natomiast jej ulti nie raz uratuje tyłek kolegom z drużyny w czasie teamfightu;)

Converq- Polecam Le Blanc, sam nią gram, dmg niesamowity nie posiadając super itemów, chociaż nie powiem, postać dość trudna, jednak po ogarnięciu combo sama przyjemność.;)

Teraz moje pytanie:

Maokai czy Blitzcrank? Szukam dobrego tanka, który jednak musi zadawać konkretny dmg.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...