Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego Championa Kupić

lordwyder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up

To zależy od gustu :) Sam grałem trollem, fajnie się grało, ale i tak przychylam się do Jarvana... Nie umiem wyrazić się bezstronnie :D

@Modako

Jeśli chodzi o dystansowe to Ashe... Duże szanse na krytyka osiąga się z przedmiotów, kojarzę tylko 2 postacie, które mają krytyka z passywa, Tryndamere i Ashe.

Tryndamere ma furię (bicie minionów/przeciwników ją zwiększa), a im więcej ma furii, tym większe szanse na krytyka, niestety jest to postać walcząca w zwarciu, więc zostaje Ashe. Ma ona gorszą trochę wersję tego, bo nie może NIC bić, dopóki jej się nie naładuje... Na 1 lvlu może mieć 100% kryta, lecz, trzeba chwilkę poczekać :)

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie mam pojęcia jaką postać teraz kupić : Mam leblanc ale nie potrafie nią wogóle grać. Najlepiej mi idzie garenem jak narazie i ew. fiddlestickiem.

Więc jaką postać polecili byście? Zależy mi na silnych skillach.

Opublikowano

Skilluj le blanc, co z tego ze nie potrafisz narazie, Katariną też na początku trudno, a potem co wymiatacza z lotusem zobaczyłem to prawie z krzesła spadłem ^^

Co do garen/fiddle

Twój wybór, meele czy ap co wolisz i kim ci sie lepiej gra

167161466687770313241.png

Opublikowano

Znaczy ja te 3 postacie już posiadam, jeszcze kupiłem annie teraz i uważam to za dobry zakup jest świetna. Jak narazie jednak nie potrzebuje postaci.

Opublikowano

Siemka mam do was pytanie odnosnie tego ktora postac kupic. Mam rp ze moge kupic kazda postac. Posiadam juz noctuna vayne anivie pantheona tryna. Zastanawiam sie tutaj nad Jarvan IV ,Yorick (nigdy nie gralem nimi i zadko widuje). Moglby sie wypowiedziec ktos kto ma ktoras z tych postaci? Lub polecic inna jakas dobra? (ktorej nie spotyka sie co gra) + bulid:) ( jesli mozna to prosze napisac po polsku bo gram na polskiej wersji i niekiedy nie lape sie co jest co:p)

u1lc.png
Opublikowano
Udyr, Olaf, Mordekaiser.

Olaf - B. dobry jungler, slaby gank jak nie trafisz z toporka, true dmg tylko 300.

Udyr - Wg. Najlepszy Jungler, dobry do gankow.

Morde - OP, Solo top dobrze prowadzony niszczy.

Siemka mam do was pytanie odnosnie tego ktora postac kupic. Mam rp ze moge kupic kazda postac. Posiadam juz noctuna vayne anivie pantheona tryna. Zastanawiam sie tutaj nad Jarvan IV ,Yorick (nigdy nie gralem nimi i zadko widuje). Moglby sie wypowiedziec ktos kto ma ktoras z tych postaci? Lub polecic inna jakas dobra? (ktorej nie spotyka sie co gra) + bulid:) ( jesli mozna to prosze napisac po polsku bo gram na polskiej wersji i niekiedy nie lape sie co jest co:p)

Jak lubisz denerwować wrogów to Yorick ma duże dmg i spamowalne skille.

Jarvan jest dobry do jungli jak i na solo topa. Ja bym brał JARVANA

35205.jpg

76561198021825231.png

GIVE ME SOME +

Opublikowano

Veigar mi bardziej do tf pasuje. Chociaż jego coldowny nie są szczególnie zadowalające.

Malzahar podchodzi bardziej pod 1 vs 1, chociaż plama w TF też się przydaje, brama także (silence).

Rozsądniejszy pick to malzahar, jednakże dzieli ich różnica 5k ip.

Twój wybór.

aria-kinji-hidan-no-aria-23187036-1280-720_opt.jpg

Świat bywa okrutny.

Możemy tylko starać się na nim przeżyć.

Opublikowano

Grałem przeciwko twisted fate i nie jest zadowalający, albo ten ktoś nie umiał grać.

Ja bym się zastanawiał na masterem i teemo, fiddle jest papierowy z deka.

Opublikowano

A może byście ludzie pisali co lubicie np '' Lubie wchodzić i rozpierdalać wszystko'' albo ''Lubie stać z boku i leczyć'' było by łatwiej bo każdy champion jest dobry zależy co lubisz: )

A tak btw to jak umiesz junglować to bierz WW świetne ganki od lvl 6

Opublikowano

@Rozekpro=)

Obie postacie sa dobre jak ogarniesz, ale polecam ci cait.

Dobry system ucieczki i ulti zajebiste do dobijania ale latwe do zablokowania.

Do tego co ktorys atak walisz HS dzieki czemu walisz 150% ataku a w polaczeniu z krytykiem to sporo hp cisnie :D

Seiran95.jpg

Opublikowano

@up

Rozekpro odpowiedział na pytanie, a nie się pytał...

Jaką postać kupić za 6300 ip żeby uderzała z dystansu i nie była papierkowa?

Dokładnie na ten post :)

Opublikowano

Gangplank vs Jarvan.

Gdy gp był darmowy świetnie mi się nim grało (kryt z Q po 1k), a Jarvanem jeszcze nigdy nie grałem. Powiedzcie mi czy J4 jest trudny do ogranięcia czy raczej prosty bo to może przechylić szalę^^.

PŁYTA GŁOWNA: ASRock Z97X Killer  |  PROCESOR: i5 4690k @4.5 GHz + Macho Black White  |  KARTA GRAFICZNA: MSI GTX 770 2GB   |  RAM: G.Skill TridentX 16GB 2400MHz CL10  |  ZASILACZ: Chieftec CTG-600-80P 600 W  |  SSD: Crucial MX100 256GB  |  OBUDOWA: Zalman Z3 Plus  |  MONITOR: Eizo FS2434  | MYSZKA: Razer Deathadder Chroma   |  PODKŁADKA: Zowie G-TF Speed   |  KLAWIATURA: Microsoft Sidewinder X6  |  SŁUCHAWKI: Takstar HD2000

Opublikowano

Dla mnie nie jest trudny do ogarnięcia i nie powinien być dla Ciebie :)

To teraz ja, jest jakaś postać (prócz Garena) z bardzo dobrym early? Niby znam wszystkie, ale chciałbym to od Was usłyszeć :)

Opublikowano

Dla mnie Nasus jest calkiem spoko w early dlaczego ? zawsze nim gram z seal pod armora i glyphami pod magic resist co daje mi bardzo dużą wytrzymałość na starcie a z mojego passiva jakim jest lifesteal uleczę się w chwilkę po tym dmg co mi zadali :D

No a jak wiadomo w late game Nasus = 5vs1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...