Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego Championa Kupić

lordwyder

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Veigar, Trynda, Twisted - dużo jest postaci z dużym DMG :D masz całkiem spory wybór - postacie za 1350 i 450 :D najlepiej zbieraj 3150 i kup sobie Xina jak chcesz DMG.

Opublikowano

Mam dylemat , mam runy pod full ap, i nie wiem kogo kupić za 1350 IP. Zastanawiam sie nad 3 postaciami:

Morgana, Twisted Fate, Veigar. Prosze o pomoc.

test12w.png

Nowicjusz
Opublikowano

Mam dylemat , mam runy pod full ap, i nie wiem kogo kupić za 1350 IP. Zastanawiam sie nad 3 postaciami:

Jezeli chcesz miec ogromne dmg to radze Ci wziasc Veigara (q + ult = smierc)

Znow morgana strasznie przydaje sie do tf

Opublikowano

TF jest słaby pod ap, z tej trójki najłatwiejszą postacią jest Veigar, więc Ci go polecam, Morgana jest bardzo potężna, lecz piekielnie trudna do ogarnięcia + trudny stun, Weigar ma łatwego stuna ;p.

Opublikowano

Shaco vs nidalee vs khartus vs anivia vs pantheon, pomóżcie mi się zdecydować proszee :)) daje lajka i 5*

jebany może od razu wszystkie postacie za 3000 ?

a tak na serio w skrócie bo za dużo tego

Shaco - nie nudzi się , ma wiele buildów , świetny system escape , papier , duży dmg , polecam pod ap

Niddale - dzida miażdży wszystko , papier .... , heal , system escape

Karthus - ulti = połowa twoich fragów , straszny papier , dobry harras

Anivia - w early papier jak ich mało , duży dmg w mid/late game , pasyw

Pantheon - nudzi się po jakimś czasie , duży dmg , przydatny pasyw , widać ulti , dobry do dobijania

NJxbd4x.png

Opublikowano

Dobra wciąż nie jestem pewien więc ponawiam pytanie:

Ziggs vs Talon +/-

talon. Ziggs jest słaby. jak nie pozwolisz mu sie nafedować w early game to w late game jest gównem.

Talon jest dobry w early game i late game , dobry pusher, aoe skille , zajebisty w 1vs1 ale papier.

Yoric vs Ezreal vs Malzahar

Malzahar - cholernie ciężkie do opanowania Q, pożeracz many(jeśli nie farmimy za pomocą E), średni do farmu, zjebany pasyw , dobre kombo po którym pada każdy z ilością ok. 30 resista na magie.

Yorickiem nie grałem więc sie nie wypowiem.

A o ezrealu tam masz wyżej napisane.

Opublikowano

Wyzej juz ci opisano o malz'ie

A co do yora.. bardzo dobra postac, gdy wyszedl byl slaby jednak potem go polepszyli, pierwsza gra po polepszeniu i miazdzy kazdego.

Yorick- Ulti tworzy klona, jezeli padniesz sterujesz klonem przez okreslony czas (jezeli dasz na kogos i padnie on steruje ma takie 2 zycie przez chwile potem pada), dwa skille dzialajace z daleka W,E.... Swietny do Tf jak i 1v1 jak i nawet 2v1 dzieki klonowi, Swietny life steal.... Strasznie ZRE mane na poczatku co jest irytujace

Tryndamera Czy Teemo? (nie wiem kim mi sie bardziej oplaca grac, chce sobie kupic legendarnego skina i mam dylemat :/ ) ani ta ani ta postacia nie gram zbyt wiele..

Opublikowano

TF jest słaby pod ap, z tej trójki najłatwiejszą postacią jest Veigar, więc Ci go polecam, Morgana jest bardzo potężna, lecz piekielnie trudna do ogarnięcia + trudny stun, Weigar ma łatwego stuna ;p.

Mi to za bardzo nie robi, bo jestem dość ogarnięty.

test12w.png

Opublikowano

TF słaby pod ap? Śmiało zagraj z kolegą 1v1 dowolnym magiem i powiedz czy jest słaby.

Tf pod ap jest dobry, niedoceniany.

Opublikowano

noo, zależy gdzie chcesz grać i jak chcesz grać. Wymieniłeś 3rozne postacie.

Ezreal - AD Carry, same skillshoty, Ulti przez cała mapkę, może walnąć nawet 3targety (OP), przyjemne skille, Kosa, czasami problemik z maną.

Malza - postać na mida. Na prawdę miażdzy większość AD Carry na midzie, nawet w mid jego ulti bije po 800 + przy tym nic nie mogą zrobić, silence, fajne kółeczko, dobra farma. Przy złym buildzie, częsty problem z maną.

Yorick - OFFtank / Tank, zależy jak kto woli. Omeny biją duże DMG, Ulti przydatne drużynie, ale bez dobrego teamu dużo nie zrobisz.

Czyli, na bot/top Polecam Ezia, na Mida Malze.

TF słaby pod ap? Śmiało zagraj z kolegą 1v1 dowolnym magiem i powiedz czy jest słaby.

Tf pod ap jest dobry, niedoceniany.

Zgadzam się. TF pod AP miażdży.

Tryndamera Czy Teemo? (nie wiem kim mi sie bardziej oplaca grac, chce sobie kupic legendarnego skina i mam dylemat :/ ) ani ta ani ta postacia nie gram zbyt wiele..

Bierz Teemo. Przy dużym AP Grzybki nie dają przejść przez jungle, co chwile blinduje, fajne itemki są pod niego, Nashor, Malady itd bo masz AS - przy czym często blindujesz - i AP od razu. Ma trutke , która też jest mocna i na prawdę zajebisty passyw ;]

Opublikowano

Kupiłem yoricka i szczerze polecam :P Walisz ultem na swojego ad carry i miazga w tf 6v5. Ogólnie to nieziemski harras z w+e.. Spell vamp. Na początku są problemy z maną.

Opublikowano

le blanc , rammus , udyr , urgot. Kto i dlaczego...

Każda postać jest inna z tych, powiedz czy preferujesz tanka, dżunglera czy maga. Z tych 4 polecam Udyra< Król dżunglerów>, LeBlanc< niszczy na kombo największe cary> no i rammusa jednego z najlepszych tanków, urgot dla mnie jest słaby jak się nie wyfeeduje, a łatwo go kontrolować ;p.

Opublikowano

lb - Okrutnie duży dmg, na 6 lvl'u składa na combo, prawie zawsze wygrany mid.

Rammus - Op ganger, praktycznie 99% szansa na killa przy gangu, ult aoe, stworzony przeciwko postacią ad, ponieważ im więcej ma pancerza tym więcej ataku.

Udyr - nie grałem, lecz wiem, że jest dobrym junglerem

Urgot - Jako ad carry jest słaby, na midzie hmm.. Dobry harras po trafieniu z W, troche słaby w tf.

Ja bym kupił w takiej kolejności :

Lb > rammus, udyr > urgot

Opublikowano

le blanc , rammus , udyr , urgot. Kto i dlaczego...

Le blanc - mimo głosów większości ludzi ona nie jest OP. Poprostu ma dobre combo, jak ktoś je potrafi wykorzystać to miażdży większość ludzi na midzie.

Rammus - Epicki tank, ze skillem W poprostu dosłowny CZOŁG. No i OP taunt... W early zaciągniesz pod turreta nim i po gościu.

Udyr - jungler, off tank stun co 3 sekundy, miazga w late, ciężki do ubicia przy dobrym buildzie

urgot - shit w late jak nie jest nafeedowany. AD fajter. Nie jest OP wystarczy troszke pomyśleć żeby go zniszczyć.

Najbardziej polecam Udyra. Możesz iść w jungle, możesz iść na linie. Możesz być tankiem, offtankiem, dobrym AD. + ten Stun i przyspieszenie ze skilla na E to cudeńko. :)

o8bh2s.jpg
Opublikowano

Fajna postać za 1350 ;) (nie chcę tanka)

morgana

Riven czy irelia

Trudna decyzja. Posiadam irelke i przeciwko riven mi jest trudno grać na topie .

Osobiście brałbym riven .

Irelka ma słabe early ale silny late. Bez farmy nic nie zrobisz na niej.

Opublikowano

Riven czy irelia

Naprawdę trudne pytanie mam oba champy i wszystkie są świetne.Riven zdecydowanie groźniejsza w early game w więc na topie irelią nie opłaca się atakować jej w równej walce ,lecz gdy uda nam się wyfarmić przy po mocy skilla pod literką Q to w mid game już zaczynamy jej dorównywać i przy ogarniętym teamie w late game będziemy praktycznie niezniszczalni i co jest dziwne irelia nie potrzebuje kupować dużo itemów pod dmg i tak w late kosi.Co nie znaczy że riven w late game jest złym championem pff też jest świetna lecz irelia jednak praktycznie wszystko wtedy niszczy.A więc tak chcesz mieć dość łatwe early game i być groźny przez całą grę bierz riven ,chcesz troszkę mniej ciekawe early niż riven lecz w late stać się bestią bierz irelie.Obie postacie są genialnymi offtankami i solotoperami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...