Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego Championa Kupić

lordwyder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jax vs Kennen

Kennen

Kog'Maw vs Ezreal vs Talon. Kto z nich zadaje dużo dgm zarówno w early, jak i late game?

Myślę, że talon

Co kupić Ahri, Ziggsa czy Kennena napiszcie + i - :D

Ahri jest tak jak wyżej wymieniono OP

Dobra, z tymi wardami to przesadziłem, ale pacynki widać jak ma się ten eliksirek (nazwy zapomniałem)

Swain vs Fizz na mida.

Oczywiste, że swain :]

Kupić się opłaca bardziej Caitlyn czy Ezreal ?

Bardziej polecałbym Caitlyn

Daj lajka jak pomogłem :]

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ta ale chodziło mi zgiss vs fizz a kennena wywaliłem ^^. I tak masz lajka może ktoś wypowie się kto lepszy w tfach, w early game,1v1, i kto ma lepszy dmg w late.Oczywiście daje llajki. FIZZ VS ZIGGS :D

Fizz jest łatwiejszy, jest ,,melee casterem'' - robi sie go pod AP ale jest melee, dzieki Q fajnie sie nim ksuje, a z E fajnie sie ucieka/goni. Daje duzo frajdy, wbijasz sie w 3, zabijasz carry i uciekasz z pol hp. Polecam.

Ziggsa juz opisywalem. Na midzie jak Fizz uniknie comba Ziggsa i sie dowali do niego to pewnie Ziggs padnie na combo + kilka hitow. Ale jak Fizz od niego combo oberwie to moze byc roznie. Mam nadzieje ze dokonasz dobrego wyboru.

Opublikowano

Fizz jest łatwiejszy, jest ,,melee casterem'' - robi sie go pod AP ale jest melee, dzieki Q fajnie sie nim ksuje, a z E fajnie sie ucieka/goni. Daje duzo frajdy, wbijasz sie w 3, zabijasz carry i uciekasz z pol hp. Polecam.

Ziggsa juz opisywalem. Na midzie jak Fizz uniknie comba Ziggsa i sie dowali do niego to pewnie Ziggs padnie na combo + kilka hitow. Ale jak Fizz od niego combo oberwie to moze byc roznie. Mam nadzieje ze dokonasz dobrego wyboru.

Ta dzięki Ci, ja nigdy casterami nie grałem a mam od dawna 30lvl ale trzeba zacząć. Łap jeszcze lajka. :D
Opublikowano

@Up

Raczej olaf , ponieważ możesz nim iść do jungli i na linie . Akali robisz cały czas takie same combo skilli które z czasem się robi nudne . Akali jeśli się nie nafeeduje jest do niczego :D Dlatego więc polecam olafa najlepiej pod ad i as . No ale zależy jaki masz przeciwny team ;]

Opublikowano

Olaf czy Akali ?

Interesuję mnie jedynie która postać jest ciekawsza.(Tzn. nie znudzi się po 2 grach) (:

Mam obie postacie i olaf ciekawszy o wiele imo te skakanie akali się szybko mi znudziło a olafem tak jak kolega wyżej powiedział możesz iść do jungli i na topa. Co nie zmienia faktu że akali też jest bardzo dobra ale... nwm czemu ale olafem mi się ciekawiej gra. Taki solidny offtank.
Opublikowano

Mam dylemat Riven vs Wukong albo jakas inna pro postac :D

Offtanka szukasz tak? To mogę Ci polecić Riven moim zdaniem lepsza od wukonga . Riven genialna na solo topie hmm... zresztą w jungli też. Przez całą grę masz dobry dmg, riven nie ma many dla mnie to wielki PLUSIOR,robiona pod offtanka jest na tyle twarda że w team fightah zdążysz nałapać asysty,kille zanim padniesz ( przy ogarniętym teamie nie będziesz prawie wcale padał).Przyjemnie się nią gra (ma fajne combo) ^^ .Mało kto lepszy an topie jest od riven. Podsumowując jeżeli lubisz offtanki to bierz ją pewnie jest trochę osób sądząca że wukong jest lepszy ale.. on się nie nadaje wcale do jungli a riven owszem.O i jej E ładnie kontruje Q gankplanka.
Opublikowano

Lol Swain po nerfie jest strasznie słaby, ma strasznie chamsko słabe przeliczniki , trzeba mieć na nim z chyba 900 ap żeby zadawać podobne dmg do Ahri lub veigara z 400 ap.

Nie polecam.

Opublikowano

Swain nadal ma ładne cc, ładnie robi za ap offtanka z jego ulti, dmg nie ma tragicznego, wiadomo- są lepsi, ale niektórzy nie pasują do siebie, trzeba dostosować się do reszty, i cpickow

167161466687770313241.png

Opublikowano

Olaf czy Akali ?

Interesuję mnie jedynie która postać jest ciekawsza.(Tzn. nie znudzi się po 2 grach) (:

Olaf fajnie i miło się nim gra

Mam dylemat Riven vs Wukong albo jakas inna pro postac :D

Riven fajne skille daje rade :]

Daj lajka jak pomogłem :]

Opublikowano

jaka polecacie postac w zwarciu ad ? i jak cos to dlaczego ?

Polecam Xin Zhao oraz Udyra.

Xin:

-łatwy do ogarnięcia

-pokaźny dmg

-podrzut ze skilla

Udyr:

-pokaźny dmg

-można długo wytrzymać na lane dzięki turtle

-stun co 6sec

7m9a.png

Opublikowano
Najlepsze offtanki?

Jarvan IV

Za nic nie uda ci się spushować mu wieży na solo topie. Jeżeli tak to miałeś po prostu jakiegoś nuba.

76561197995014005.png

Opublikowano

Najlepsze offtanki?

jaka polecacie postac w zwarciu ad ? i jak cos to dlaczego ?

Do was obu:

Riven, Olaf, Renekton, Irelia, Nasus, Volibear (choć on to taki bardziej tank niż offtank), Yorick

Opublikowano

Witam !

Nie wiem kogo kupić za 3150

Mam już Udyra, Shaco , Pantheona .

Chcę postaci Ad i Ap, nie Tank i Support

Interesują mnie Olaf, Akali , Nidalee , LeBlanc , Xin Zhao , Anivia , Twitch !

Są to fajne postacie ?

Która z nich jest warta zakupu ?

Proszę o + i - tych najfajniejszych z wymienionych

Opublikowano

@up

Z tych co wymieniłeś to LeBlanc i Xin

Oboje mają bardzo duży atak, LeBlanc potrafi rozwalić offtanka na combo... I ma bardzo dobry harras i escape.

Xin ma duży atak, bardzo dużo szybkości ataku, fajny pasywny, dobre ulti, i z dobrym buildem potrafi bardzo dużo przeżyć. Jak go ogarniesz to bardzo o last hity.

Obie postacie są dobre, ale Xin raczej będzie lepszy (łatwiej pente zrobić [sam ostatnio miałem :) ], więcej funu z gry.)

@topic

Dajcie mi jakąś postać, nie musi być jakoś strasznie mocna, ale jest jeden warunek: dużo funu z gry =D

Opublikowano

Witam !

Nie wiem kogo kupić za 3150

Mam już Udyra, Shaco , Pantheona .

Chcę postaci Ad i Ap, nie Tank i Support

Interesują mnie Olaf, Akali , Nidalee , LeBlanc , Xin Zhao , Anivia , Twitch !

Są to fajne postacie ?

Która z nich jest warta zakupu ?

Proszę o + i - tych najfajniejszych z wymienionych

LeBlanc:

+Dobre combo

+Jedna z najlepszych postaci na mid'a

+Nawet dobry pasyw

+Nafeedowana nie do zabicia

+Dobre ganki

-Często banowana na rankedach

-Papierek

Nidalee:

+Bardzo dobry dmg z włóczni

+Heal

+Escape system

+Długo stoi na linii

-Łatwa do zgankowania

-Czasami trudno trafić z włóczni

Anivia:

+Bardzo dobry passyw

+Bardzo dobre combo

+Slow + Stun

+Dobre ganki

-Na początku problemy z maną

-Łatwy cel do ganku w early

Ogółem to wszystkie postaci są dobre z tych które wymieniłeś, wymieniłem te które lubię najbardziej. To moje pierwsze ocenianie postaci, więc proszę o wyrozumiałość :)

Opublikowano

@topic

Dajcie mi jakąś postać, nie musi być jakoś strasznie mocna, ale jest jeden warunek: dużo funu z gry =D

Soraka AD

Opublikowano

LeBlanc:

+Dobre combo

+Jedna z najlepszych postaci na mid'a

+Nawet dobry pasyw

+Nafeedowana nie do zabicia

+Dobre ganki

-Często banowana na rankedach

-Papierek

Nidalee:

+Bardzo dobry dmg z włóczni

+Heal

+Escape system

+Długo stoi na linii

-Łatwa do zgankowania

-Czasami trudno trafić z włóczni

Anivia:

+Bardzo dobry passyw

+Bardzo dobre combo

+Slow + Stun

+Dobre ganki

-Na początku problemy z maną

-Łatwy cel do ganku w early

Ogółem to wszystkie postaci są dobre z tych które wymieniłeś, wymieniłem te które lubię najbardziej. To moje pierwsze ocenianie postaci, więc proszę o wyrozumiałość :)

A co sądzisz o Twitch'u , Olafie , Akali ?

Dzięki, że napisałeś coś o LeBlanc , Anivii i Nidalee . Przyda mi się to w dalszej fazie gry i pomyśle nad ich zakupem

A coś o postaciach AD potrafisz powiedzieć ? Nie wiem czy Xin będzie dla mnie , nie podoba mi się zbytnio on , ale zobaczę

Jak byś mógł coś napisać o nim i o reszcie także był bym wdzięczny

@up

Z tych co wymieniłeś to LeBlanc i Xin

Oboje mają bardzo duży atak, LeBlanc potrafi rozwalić offtanka na combo... I ma bardzo dobry harras i escape.

Xin ma duży atak, bardzo dużo szybkości ataku, fajny pasywny, dobre ulti, i z dobrym buildem potrafi bardzo dużo przeżyć. Jak go ogarniesz to bardzo o last hity.

Obie postacie są dobre, ale Xin raczej będzie lepszy (łatwiej pente zrobić [sam ostatnio miałem :) ], więcej funu z gry.)

@topic

A potrafił byś coś powiedzieć o reszcie ? Kto za 3150 jest fajny AD

Olaf fajny ? Akali hybryda fajna ? Twitch ?

Opublikowano

Olaf czy Lux ? Tak wiem że to są dwa różne rodzaje postaci i zależy jakim rodzajem wolę grać. Ale podobają mi się oboje i czuje że będzie mi nimi dobrze szło tylko teraz kogo ? = 3 Lubię łapać fragi ale też być bardzo mobilnym i wybrnąć z każdego gów... z każdej złej sytuacji. Wolę jak ulti jest obszarowe i trochę bardziej lajkuje postaci AP ale AD też daje radę.

Q3JhdXNlcjY2Nl9fX2V1bmVfX181NTBfX19OVUxMX19fM19fXzEwMF9fX25vbmUucG5nX19fOF9fX25vbmVfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...