Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego Championa Kupić

lordwyder

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ok to eliminuje kennena fizz vs kennen +/- i ogólnie kto lepszy w tfach 1v1 i na midzie. Kto pomoże dostanie lajka.

Skoro wyeliminowałeś kennena, to zostaje Ci sam Fizz :]

Opublikowano

Skoro wyeliminowałeś kennena, to zostaje Ci sam Fizz :]

aaaaaa ale to zjechałem xD miało być fizz vs ziggs i eliminuje kennena xD dobrze że powiedziałeś :D

ps za dużo tych emotek :D :D :D

@down

łap lajka dawać dalej :D :D :D

miał być ziggs a nie kennen ale spoko xD xD :D

Ps nie wiem co ten diler ostatnio mi daje :D :D :D

Opublikowano

mam obie postacie a wiec:

kennen

+ ulti w tf miazdzy ( ostatnio penta killa zrobilem :D )

+ dobry do ucieczki

+ na kombo kazdy schodzi nawet bez ulti

- troche papier

- wszyscy sie na Ciebie rzucaja w tf

fizz

+ulti kozak obszarowe

+dobra ucieczka

+ mini ingnite

+doskok

- ciezko na poczatku

Opublikowano

aaaaaa ale to zjechałem xD miało być fizz vs ziggs i eliminuje kennena xD dobrze że powiedziałeś :D

ps za dużo tych emotek :D :D :D

@down

łap lajka dawać dalej :D :D :D

miał być ziggs a nie kennen ale spoko xD xD :D

Ps nie wiem co ten diler ostatnio mi daje :D :D :D

Obie postaci sa dobre zarowno do tf jak i 1v1, z ta roznica ze jak jest tf na bocie to jak jestes na topie to juz mozesz pomoc swojej druzynie rzucajac ulti ( ma bardzo duzy zasieg, choc nie wiem czy globalny bo jeszcze nim nie gralem ).

W early faktycznie Ziggs ma trudniej bo ma mane, a Kennen szybko ladujaca sie energie.

Obaj to casterzy wiec musisz wybrac ktory bardziej Ci sie podoba. Tyle ze ziggs jest nowy i narazie malo ludzi potrafi go skontrowac, wiec jak go szybko ogarniesz mozesz ownic.

Opublikowano

@Up

Ezreal i Talon.

Zdecydowanie bardziej wolę "dziękuje" od "dzięki" i "przepraszam" od "sorry"

Opublikowano

Jax vs Kennen

Kennen!

Kog'Maw vs Ezreal vs Talon. Kto z nich zadaje dużo dgm zarówno w early, jak i late game?

Ezreal..

Opublikowano

Kog'Maw vs Ezreal vs Talon

Najlepszy jest Ezreal według mnie grałem każdym, ale najprzyjemniej Ezrealem dobry atak i dystans oraz szybkość czyni go asem z tej trójki ;d

Opublikowano

Kog'Maw vs Ezreal vs Talon. Kto z nich zadaje dużo dgm zarówno w early, jak i late game?

Kog'Maw, w early nie zachwyca, ale late najlepszy z tej trójki.

Opublikowano

@up

Jak na 3v3 to Akali i Master.

Na Shaco wystarczy porozstawiać pink wardy i już nie może nic zrobić, bo jak skoczy za plecy to zobaczysz, z zabawkami to samo.

Master ma duży dmg, dużą szybkość ataku jak i biegania, doskok i life steala - 3v1 spokojnie wygra.

A Akali ma dobre combo, bardzo dobre ulti i spell vampa z passywa.

WW - dużo life steala, dobre ulti, dobry dmg, łatwo może się uleczyć bijąc miniony. Też całkiem dobry, ale master lepszy.

Opublikowano

@up

...

Na Shaco wystarczy porozstawiać pink wardy i już nie może nic zrobić, bo jak skoczy za plecy to zobaczysz, z zabawkami to samo.

...

Tak ale pink wardy nie są aż takie tanie, na początku gry nikt go nie kupi, w połowie raczej też nie.

A do czasu zanim gra z early przejdzie w late shaco będzie miał 15 killi i juz nawet nie bedzie potrzebował specjalnie atakować z uQrycia :)

Shaco to jeden z lepszych champów na 3vs3 ponieważ mapa jest mała i z 450 prędkością ruchu zapierdala po mapie i zabija wszystkich.

Podobnie Twitch i Evelynn. Ale shaco najlepszy :>

Opublikowano

@up

Jak na 3v3 to Akali i Master.

Master ma duży dmg, dużą szybkość ataku jak i biegania, doskok i life steala - 3v1 spokojnie wygra.

A Akali ma dobre combo, bardzo dobre ulti i spell vampa z passywa.

WW - dużo life steala, dobre ulti, dobry dmg, łatwo może się uleczyć bijąc miniony. Też całkiem dobry, ale master lepszy.

Już widzę jak rozstawiasz te pink wardy po całych alejkach.

Opublikowano

xin vs olaf vs trynda vs sion? plusy minusy

Xin bardzo dobry wojownik, dobry w early i jak nafeedowany to prawdziwa maszyna w late :D Olaf no naprawdę potężny damage, idealny na solo top. Trynda dobre early, późniejszą grę nadrabia super ulti :D Sion, jak go zrobisz pod AD to z ulti prawie nikt Cię nie pokona :D

Opublikowano

Xin bardzo dobry wojownik, dobry w early i jak nafeedowany to prawdziwa maszyna w late :D Olaf no naprawdę potężny damage, idealny na solo top. Trynda dobre early, późniejszą grę nadrabia super ulti :D Sion, jak go zrobisz pod AD to z ulti prawie nikt Cię nie pokona :D

Olaf nie ma tak naprawde potężnego dmg, tylko tzw True Dmg czyli na 1 i na 18 lvlu wali prawie tyle samo a jak wiemy na 1 lvlu inni mogą łatwiej paść,

Co kupić Ahri, Ziggsa czy Kennena napiszcie + i - :D

Ahri bo jest op.

Opublikowano

Dobra, z tymi wardami to przesadziłem, ale pacynki widać jak ma się ten eliksirek (nazwy zapomniałem)

Swain vs Fizz na mida.

Opublikowano

Olaf nie ma tak naprawde potężnego dmg, tylko tzw True Dmg czyli na 1 i na 18 lvlu wali prawie tyle samo a jak wiemy na 1 lvlu inni mogą łatwiej paść,

No tak, ale skill pod E robi rozróbę, w szczególności gdy połączymy to z innymi skillami :P I wtedy naprawdę zadaje sporo dmg

Opublikowano

Dobra, z tymi wardami to przesadziłem, ale pacynki widać jak ma się ten eliksirek (nazwy zapomniałem)

Swain vs Fizz na mida.

Swain

Akali vs Shaco

i

Master Yi vs Warwick

Gram only 3v3 twisted treeline.

Shaco, Master Yi

Opublikowano

Obie postaci sa dobre zarowno do tf jak i 1v1, z ta roznica ze jak jest tf na bocie to jak jestes na topie to juz mozesz pomoc swojej druzynie rzucajac ulti ( ma bardzo duzy zasieg, choc nie wiem czy globalny bo jeszcze nim nie gralem ).

W early faktycznie Ziggs ma trudniej bo ma mane, a Kennen szybko ladujaca sie energie.

Obaj to casterzy wiec musisz wybrac ktory bardziej Ci sie podoba. Tyle ze ziggs jest nowy i narazie malo ludzi potrafi go skontrowac, wiec jak go szybko ogarniesz mozesz ownic.

Ta ale chodziło mi zgiss vs fizz a kennena wywaliłem ^^. I tak masz lajka może ktoś wypowie się kto lepszy w tfach, w early game,1v1, i kto ma lepszy dmg w late.Oczywiście daje llajki. FIZZ VS ZIGGS :D
Opublikowano

Kupić się opłaca bardziej Caitlyn czy Ezreal ?

Caitlyn:

+duży zasięg

+pokaźny "dimejdż" :)

+łatwa do ogarnięcia

+pułapka unieruchamiająca i zadająca obrażenia (można postawić 3 obok siebie i unieruchomienie będzie 3x dłuższe, o ile ta sztuczka nam wyjdzie)

+mocne ulti, dobre na uciekających (posiada minus: jeśli inny przeciwnik wejdzie w tor lotu pocisku, to właśnie on otrzyma obrażenia, a nie osoba, na którą rzuciliśmy)

-szybko się nudzi

Ezreal:

+dobry Early i Mid game

+możliwość robienia pod AD i AP

+flash zadający obrażenia

+ulti dość pomocne w TF

-wymaga sporych umiejętności używania skillshotów

Obie postacie są dobre do 1v1 lecz w TF'ach lepszy będzie Ezreal (Ulti i W)

7m9a.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...