Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego Championa Kupić

lordwyder

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Fizz - Mag, ale chyba pod tanka też można, niektórzy mówią, że AP. Dosyć mocny jak wyfeedowany, ale nie jak Vayne. Plusy - Sporo HP, Fajny Pasyw :) Minusy - Bez wyfeedowania troche mało bije.

Vayne - AD, bardzo dobry AD, dużo ataku, wyfeedowana Vayne to niszczyciel. Plusy - Olbrzymi DMG, dobre skille, Minusy- czeba umieć ogarniać E (te strzałę dużą), żeby nie pomóc mu uciec, tylko czeba celować kims o ściane lub turret, bo wtedy zadaje 2 krotny dmg + stun.

Wg. mnie Vayne dużo lepsza!

Opublikowano

Witam, szukam postaci za 3150 (lub taniej :P), ktora by szybko zabijala, dobra na 1vs1 1 vs 2. Myśle na Nidalle, Pantheonem, Akali i Kassadinem, czekam tez na Waszą fantazje :D. Chciałbym o plusy i minusy kazdego z nich, lub plusy i minusy postaci zaproponowanych przez was ;D pozdrawiam :).

Opublikowano

Witam, szukam postaci za 3150 (lub taniej :P), ktora by szybko zabijala, dobra na 1vs1 1 vs 2. Myśle na Nidalle, Pantheonem, Akali i Kassadinem, czekam tez na Waszą fantazje :D. Chciałbym o plusy i minusy kazdego z nich, lub plusy i minusy postaci zaproponowanych przez was ;D pozdrawiam :).

Jeżeli nauczysz się grać Akali będziesz mógł wygrywać 1v1, a nawet 1v2, Dobrą opcją jest również Kassadin.

Wróciłem ;]

Opublikowano

A więc tak:

Fizz vs Vayne

+ i - poproszę =)

Fizz

+mobilny

+dobry assasyn

+dobra contra na mida

-musi mieć troche większego feeda do bicia

Vayne:

+escape mechanizm (ulti)

+true dmg

+dobry harasser

-papierowata

-brak aoe dmg

<>

Opublikowano

phanteon vs volibear +/- i ogólna opinia ( pisałem to już kilka dni temu ale nie przekonał mnie nikt do żadnego). Lubie grać offtankami postacią taką "Kilającą" też nie pogardzę, nie lubię postaci mocno papierowych.

Down:

Może jakieś +/-?;D

PONAWIAM
Opublikowano

Kurcze dzięki za odp. ;) ale tak to teraz akali i kassadin, mógłbym prosić o + i - ??

Akali zajebista OP ale papierowa niestety, Kassadin dobry mag ale po nerfie juz nie jest ten sam co kiedys :(

doman952.png

Sygna i avek by

KissuShite

Opublikowano

Kurcze dzięki za odp. ;) ale tak to teraz akali i kassadin, mógłbym prosić o + i - ??

Kassadin kontruje bardzo dużo postaci teleport co 5sek

Opublikowano

Poleććie mi jakiegoś dobrego SUPPORTA

do max 3k PZ aha i żeby bił na dystans a nie z bliska :)

Thx za odp.

Taric, Soraka i kosztuje tylko 450

Kassadin kontruje bardzo dużo postaci teleport co 5sek

Tak tylko ze 2/3 teleporty i nie ma many, tak samo jak Kog Maw :P

doman952.png

Sygna i avek by

KissuShite

Opublikowano

zbierać na lee sina czy kupić sobie morde a moze gp ?

lubie junglować i farmić sie na midzie/solo topie

+ i - jeśli można.

DAJE LUBIE TO!

Opublikowano

@up, tylko nie Tartic, on jest "odmiencem".

Tartic nie jest "zasięgowy".

Jest coś podobnego do Tryndamera za 6,3k?

Myślałem nad Renktonem albo Wukongiem, Miś teoretycznie też ciekawy...

Chodzi mi o to, żeby sporo bił lub długo się utrzymywał.

Gram gł. w 3x3 na lagach ;d

Pozdrawiam

Ps: Fajnie by było, gdyby nie miał many.

Pps: Jakie postaci nie mają many?

Opublikowano

zbierać na lee sina czy kupić sobie morde a moze gp ?

lubie junglować i farmić sie na midzie/solo topie

+ i - jeśli można.

DAJE LUBIE TO!

Polecam Lee Sin'a. Super jungler oraz skille (spowolnienie, doskok, odskok, lifesteal). Zdecydowanie Lee

@up, tylko nie Tartic, on jest "odmiencem".

Tartic nie jest "zasięgowy".

Jest coś podobnego do Tryndamera za 6,3k?

Myślałem nad Renktonem albo Wukongiem, Miś teoretycznie też ciekawy...

Chodzi mi o to, żeby sporo bił lub długo się utrzymywał.

Gram gł. w 3x3 na lagach ;d

Pozdrawiam

Ps: Fajnie by było, gdyby nie miał many.

Pps: Jakie postaci nie mają many?

Jak w przypadku wyżej: Lee Sin. Dobre DMG oraz potrafi długo wyrzymać i jest bez many (energia)

Ok, a uważacie, że kto lepszy w boju?? Kassadin czy Mordekaiser?? chodzi o 1vs1 itp. można prosić o + i -??

Myślę, że Mordekaiser jest lepszym rozwiązaniem. Wytrzyma dłużej niż Kassadin. Niestety nie dam + i -, ponieważ nie gram nimi ^^

Wróciłem ;]

Opublikowano

Doman, Czy taric jest na odległość?

On tylko ze stuna napierdala ktory jest na odleglosc z hitow nawet nie ma co podchodzic ;)

Ok, a uważacie, że kto lepszy w boju?? Kassadin czy Mordekaiser?? chodzi o 1vs1 itp. można prosić o + i -??

Jezeli Morde ogarniesz to jest zajebisty OP

doman952.png

Sygna i avek by

KissuShite

Opublikowano

Jak w przypadku wyżej: Lee Sin. Dobre DMG oraz potrafi długo wyrzymać i jest bez many (energia)

Myślałem też o nim, ale jednak mi się nie podoba. Wiem że wybrzydzam, ale co lepsze:

-miś,

-renkton,

-wukong?

Pozdrawiam.

Ps: Da się ogarnąć 'Panią Kasię'?

Ona jest troszkę stresująca ;/

Opublikowano

up@

Renekton:

+

Podwójny dash, z możliwością skakania przez ściany.

Spell vamp wbudowany w Q, co pomoże przetrwać na lini.

Ciężki do zgangowania

Stun(1.5sec)

Burst damage w early, przeważnie każdy champ na combo.

Ulty dodające survy i z polączeniu z dwoma itemami, robi dosyć pokaźny dmg. (somo ulty, 90dmg/s)

Nie ma many! - Dowolny spam skilami.

Świetny jungler, gangi piękne już na 3 lvlu.

Świetny farmer, w mid game cale fale minionow na combo. (E > Q + E )

-

W late odstaje trószkę. (2h usseles. :E) - Odstaje, ale mimo to świetnie radzi Sobie w roli tanka-supporta. (zestunuj, uratuj, zrób dmg)

Kiepska farma, czy pozbycie się jej calkowicie, wyklucza Cię z tfów i dalsza gra usseles.

Z buildem z neta, gówno zrobisz.

Trochę wysiłku i nauki gry trzeba, po 5 meczy gówno zdziałasz.

A tutaj ss , z 3 ostatnich rankedow na elo 1100-1350

Ostatnij to jungli, dwa pierwsze solo top.

reeeeesdfg.png

(dodam iż prawie przegraliśmy, graliśmy 4v5 (+ jebnięty master yi), wygraliśmy dzięki zeksuciu barona i dobrej farmy ze stron ad carry. :D.)

Mimo to, Renek jest świetną postacią, trudna do ubicia, z dobrymi gangami i ponoć największym damamge w mid game.

Jeszcze jedno: Jeżeli masz więcej niż 3/4 hp, a widzisz że enemy jungler zmierza w Twoją strone, śmiało zmierz mu czola, wykonaj combo i dashem powroć. Przestraszy się, a Ty bd. mial spokoj na kolejne 5min i dowolną farmę.

SNUJA PATRZ PW I DAJ NICK :D

actanie.jpg

Opublikowano

Hej.

Uzbierałem sporo pz i chcę kupić postać za 6300. Mam dwie propozycje, czyli nocturne i lee sin. Proszę o plusy i minusy każdej postaci.

kajo0003_minecraft.png

By CzakaPL

ZBIERAM +

Opublikowano

Hej.

Uzbierałem sporo pz i chcę kupić postać za 6300. Mam dwie propozycje, czyli nocturne i lee sin. Proszę o plusy i minusy każdej postaci.

Zdecydowanie Lee Sin:

+Energia

+Dobry jungler

+Najlepsze ganki

+Nie taki papier

+podwójne skille

-moim zdaniem wad brak

Opublikowano

Lux czy Karthus?

KAŻDY ADMIN TO KURWA WYPIERDALAĆ SZMATY
CICHY TY JEBANA SZMATO MOŻESZ MI ZROBIĆ LODA
KAŻDY ADMIN TO POJEBANA KURWA A DZIEWCZYNY TO SZMATY
MOŻECIE MI OJEBAĆ KOLBE CHUJE JEBANE 

Opublikowano

Zdecydowanie Lee Sin:

+Energia

+Dobry jungler

+Najlepsze ganki

+Nie taki papier

+podwójne skille

-moim zdaniem wad brak

Wad brak? grałes kiedyś lee sinem?

Lee sin wymaga duzego skilla (najtrudniejsza obecnie postac w grze) jest to duzy minus.Jest tez bardzo zalezny od teamu w early/mid.

Nocturne ma lepsze ganki, niby nie ma dashu(z wyjatkiem ulti) niby nie ma tak silnego knock backa(niby tez ult, ale akurat mnich sie bez tego obedzie przy gankach) jak lee ale fear,dmg z auto attacku, free ms dzieki q i pasyw pozwala mu na czeste i skuteczne ganki

Szukasz junglera bierz nocturne szukasz topa bierzesz lee(sprawdza sie tam o wiele lepiej )

Lee sinem mozesz junglowac gdy masz zaufany team i wiesz ze w gankach cos pomoga nie tak jak czasami sie warzywka trafiaja co bic zaczynaja po uplywie paru sekund ^^.

Opublikowano

Lux czy Karthus?

Obie na mida, Karthus papierowy ale ma fajne ulti i skille po smierci, Lux mniej papierowa i na midze chyba lepiej ogarnia.

Ja bym wybral Lux ma tez zajebiste ulti na TF ;)

doman952.png

Sygna i avek by

KissuShite

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...