Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wierzycie w Boga !?

femex

Czy wierze w Boga   

339 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wierze w Boga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 569
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja wierzę w Pana Boga ale dobiero sobie to uświadomiłem jakieś 3 miesiące temu , Otrzymałem znak o który prosiłem ale nie napiszę wam jaki to był ponieważ wypisywalibyście jakieś wyjaśnienia itp , Przez ostatnie przeżycia tak się związałem z wiarą ,że jestem gotów umrzeć dla niej . Zapewniam was że Bóg istnieje tak samo jak Szatan . A i nie wypisujcie takich bezsensownych postów w których się kłucicie każdy niech się wypowie czy wierzy czy nie i tyle Makys ty chyba od początku tematu co chwilę się tutaj udzielasz po co ??

Życie jest tylko jedno dlatego codziennie się cieszę życiem ile mogę ponieważ jutro już może mnie nie być

Opublikowano

Ja wierzę w Pana Boga ale dobiero sobie to uświadomiłem jakieś 3 miesiące temu , Otrzymałem znak o który prosiłem ale nie napiszę wam jaki to był ponieważ wypisywalibyście jakieś wyjaśnienia itp , Przez ostatnie przeżycia tak się związałem z wiarą ,że jestem gotów umrzeć dla niej . Zapewniam was że Bóg istnieje tak samo jak Szatan . A i nie wypisujcie takich bezsensownych postów w których się kłucicie każdy niech się wypowie czy wierzy czy nie i tyle Makys ty chyba od początku tematu co chwilę się tutaj udzielasz po co ??

No oczywiscie i udzielac sie bede dalej =) Dostales znak od boga ? Powiedziales sobie '' chce jutro zaspac do szkoly '' zaspales do szkoly i od tamtej pory wierzysz w boga bo to wg. ciebie jest znak : D No zajebiscie .

Opublikowano

No i po co taki bezsensowny post ?? Nie wiesz co widziałem to na chuj wypisujesz głupoty , po to żeby nabić posty?? Pod koniec swojego życia dowiesz się kto miał rację ja czy ty ...

Życie jest tylko jedno dlatego codziennie się cieszę życiem ile mogę ponieważ jutro już może mnie nie być

Opublikowano

MaKys uspokoj sie w koncu kazdy wierzy w co chce i nic ci do tego! to ze ktos wierzy w boga nie znaczy ze jest glupi albo naiwny poprostu ma inne poglady na ten temat

ja tez nie wierze w boga bo co wyjde sobie na ulice zabije kogos z noza no i co? cos sie ze mna stanie? zgnije w wiezieniu i tyle ! (nie odbierzcie tego zle)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wierzę w Boga chodź i moze nie idzie coś po mojej myśli to watpie w to najlepiej po prostu sie modlic 5 min modlitwy nie zaszkodzi moz tylko pomoze?

Najlepiej idz do spowiedzi i sobie o tym z ksiedzem porozmawiaj naprawde;) on nic nikomu nie powie:)

szgna2pac.gif

Opublikowano

Ja wierzę w boga.

@Dla tych co nie wierzą

Jak bóg wg was nie istnieje to po co by bylo cos takiego jak :

-Kosciol ?

-Rożaniec

-Pismo swiete

-Stary,Nowy testament

Ja radzil bym wam Zobaczyc sobie film pt Egzorcyzmy Emily Rose ;)

Lub przeczytac książkę Trafiona przez piorun :)

Tyle jest dowodów na to ze bóg istenieje.

Moze i sa te trzesienia ziemi ,wichury itd ale z kad wiadomo ze to wina boga?

To są tak zwane Dziela nas :)

Burze deszcze itd sa od wszystkich zanieczyszczen

Na wszystko jest jakies wyjasnienie ;) a to samo moge powiedziec o Koncu Swiata 2012. Mam go w dupie (za przeproszeniem )

Tyle juz koncow swiata przezylem ze sram na to.W tym roku tez mial byc 21 maja chyba lub 22 ale nic nie bylo .

Czy bedzie koniec swiata to to zalezy od boga.

Ja w niego wierze.

Nie chcialem nikogo tym urazic a ni nic tylko chcialem wyrazic na ten temat swa opinie.Jak sa bledy ort to przepraszam.

31588_504168146284703_1440492924_n.jpg
Opublikowano

Chrześcijanie zasłaniają sobie niewygodne pytania takim stwierdzeniem: ,,bóg tak chciał". Jestem wierzący, niepraktykujący (jak większość polaków). Dla wierzących, wytłumacz mi to: księża pedofile i o. Rydzyk, który jest bezbronny a okrada państwo; Watykan umywa ręce jak Niemcy czy Rosja o mordach w II WŚ.

Opublikowano

NIe wierze ze względu co się dzieje teraz na świecie u nas powodzie , gdzie indziej szusa ludzie umierają z głodu te wypadki np: w Japoni kurwa dlaczego Bóg nas nie chroni mój kolega ( 10 lat ma ) dostał kłada na komunie i zaciął się hamulec walnął w płot lecz miał złamano nogę i jakieś inne obrażenia..... Dlaczego Bóg do tego pozwolił żęby dziecko cierpiało ?? NIe WIerze i tyle ;/

Opublikowano

Moja babcie wykurwil pociag i zyje a wszyscy z tamtad umarli ?!?!?! ?

a dokladnie to posciag wykurwil w autobus ;P

dziwne troche no ale zyje jakos i sie spoko trzyma :)

31588_504168146284703_1440492924_n.jpg
Opublikowano

Ja nie więżę, ludzie niby wielcy ''katolicy'' a byle kogo od kurw itp wyzywają, plotkary katolicy <3

Człowiek musi w coś wierzyć, ja więżę w to że w jednej chwili umieramy, i w tej samej chwili się rodzimy nie pamiętając niczego z poprzedniego życia.

To jest moja opinia.

Opublikowano

Moja babcie wykurwil pociag i zyje a wszyscy z tamtad umarli ?!?!?! ?

a dokladnie to posciag wykurwil w autobus ;P

dziwne troche no ale zyje jakos i sie spoko trzyma :)

Ładnie to ujełeś wykurwił, babcia by była z ciebie dumna :)

Ja wierzę w boga. 
@Dla tych co nie wierzą
Jak bóg wg was nie istnieje to po co by bylo cos takiego jak :
-Kosciol ?
-Rożaniec
-Pismo swiete
-Stary,Nowy testament

-kościół ku***a budynek jak budynek

-różaniec łańcuszek jak zwykły łańcuszek na bazarku

-pismo święte opowiadające historie jezusa żyjącego w 40 roku, spisane 400 lat później, grałeś w głuchy telefon to wiesz o co mi chodzi, a do tego spisane przez wielu ludzi

-stary nowy testament jak up

Teraz moja argumenty za brak istnieenia boga,

-kataklizmy na świecie, wszystko się rządzi swoimi prawami i nikt na to nie ma wpływu

-księża pedofile

-kościół to teraz instytucja do zarabiania kasy

-dlaczego mam się treszczyć o potrzeby kościoła jak sam jeb***y kościół wymyślił sobie tę regułkę

-widział ktoś z was boga na własne oczy?

-jak nie boga to może szatana lub jego pomioty o tym się wiecej bajek słyszy, duchy na mostach itp, sprawdziłem wszystkie miejsca w którychstraszy i nic nie znalazlem byłem tam po 24, dałbym wiele żeby zobaczyć ducha ale jak skoro nie istnieją.

-kosciół spowalnia naukę i rozwój genetyki!!

-wojny religijne jakby nie była żadnej wiary to by nie było wojen, albo zabijali się o inne powody.

Tak więc mam wyebane na krzyż boga czy inne tam bajeczki.

Opublikowano

Wiara w Boga, religie. Jestem ateistą, jestem dlatego że czytałem wiele źródeł oraz wiele materiałów na temat religii i tak wiele zapewnia mnie o jej minimalnej prawdomówności :)

Kościół burzy się widząc film "Anioły i Demony" bo zagraża religii tak myśli kościuł... A myśli tak bo wie że w swej historii popełnił wiele blędów za które prędzej czy póżniej przyjdzie mu zapłacić.

Ludzi wierzących jest z dnia na dzień coraz mniej, coraz mnie przebywa w kościołach dlaczego? hmm hipokryzja? i ta cała niezłomność wiary naszych księży xD

Kataklizmy wszelkie wielkie tragedie oraz wszystko co złe kościół tłumaczy się że Bóg nas każe za nasze grzechy.

Wybaczcie ale idąc do kościoła nie chce słuchać kazania księdza na temat małżeństwa z którym nigdy osobiście nie miał doczynienia, jak może prawić mi o tym kazania jeżeli sam nie jest w związku małżeńskim i nie miał z nim styczności ? Nie wspomnę o naukach przed małżeńskich czy jakoś tak...

Czysta hipokryzja... Dziwki, alkohol, fajki, pedofila w ich wykonaniu,dopalacze wszelkiego rodzaju są znane bardzo dobrze naszym księżom...

Jak wierzyć w Boga którego reprezentują tacy ludzie?

" Wszyscy kłamią "
" Nie powiedziałeś tego w ryj to nie powiedziałeś nic! "

Opublikowano

NIe wierze ze względu co się dzieje teraz na świecie u nas powodzie , gdzie indziej szusa ludzie umierają z głodu te wypadki np: w Japoni kurwa dlaczego Bóg nas nie chroni mój kolega ( 10 lat ma ) dostał kłada na komunie i zaciął się hamulec walnął w płot lecz miał złamano nogę i jakieś inne obrażenia..... Dlaczego Bóg do tego pozwolił żęby dziecko cierpiało ?? NIe WIerze i tyle ;/

Tak się dzieje dlatego że nie wierzysz.

zdjecie112.jpg
Opublikowano

powiem ci tak; D Japier*ole.... to jest tak jezeli wierzysz w Boga czyli w to co zrobil i w "niebo" to znaczy ze wierzysz, ale jak nie wierzysz kosciol jest ci obcy jestes ateista proste w sumie a takja odpowiedz " juz sam nie wiem" pasuje do tych cwaniakow ktorzy ida by kogos spotkac czy posiedziec przed kosciolem i pogadac wiec no taka prawda;]

;]

Opublikowano

Ktoś mówił dlaczego mordercy żyją spod perspektywy życia i grzechów tak długo , Ponieważ Bóg chce im dać szanse na nawrócenie sie.

Opublikowano

Jezus nie ISTNIEJE ! jak bug istnieje to ja jestem Ten gość z Prototype :D

Ps.Straciłem dziadka a modliłem sie do boga zeby Przeżył :( a i tak go straciłem Dla mnie BUG NIE ISTNIEJE I NIGDY NIE BĘDZIE DLA MNIE ISTNIAŁ :angry:

Opublikowano

Mój ojciec zmarł na raka w 2003 roku, od tego czasu przestałem na zawsze wierzyć w boga, modliłem się, dawałem na msze i nic to nie dawało. Boga nie ma.

fs_pc.png

Opublikowano

No to ja powiem tak, owszem , wierzę w Boga i w ogóle. Ale nie rozumiem tego, dobra ktoś jest katolikiem ( no np. ja . ) Wierzę w Boga, ale po co chodzić na mszę co tydzień ?.. Co niedzielę ksiądz to samo gada na tej mszy , usnąć idzie. Wszyscy tak mówią, Bóg jest wokół nas , to po co chodzić do kościoła co niedziele ? Nie pójdziesz , to zaraz Ci jacyś wygarną ...

Ja wierzę , ale nie ptorzebuję chodzić do kościoła.

Weteran
Opublikowano
Jeśli pismo kłamie że człowiek powstał z gliny i wody czy coś takiego i bóg go dotkną i ożył to jakim cudem z naukowego punktu widzenia powstaliśmy z małpy a małpy z jakiś sińców ( takie małe żyjątka 400 milionów lat temu [chyba]) jeśli w tej sprawie pismo kłamie dlaczego w innych nie ma kłamać .

Kiedyś pytałem się księdza , dlaczego tak jest .

Odpowiedział ze jest to tak napisane zeby to mialo fundament i ze nikt naprawde nie wie jak powstal czlowiek.

Jednak z naukowego punktu myśle tak jak Ty.

Dzień pierwszy – Stworzenie światła i oddzielenie go od ciemności.

Dzień drugi – Stworzenie sklepienia niebieskiego oddzielającego wody górne od dolnych.

Dzień trzeci – Stworzenie lądu i roślinności.

Dzień czwarty – Stworzenie Słońca, Księżyca i gwiazd.

Dzień piąty – Stworzenie zwierząt wodnych i latających.

Dzień szósty – Stworzenie zwierząt lądowych i człowieka.

Dzień siódmy - Liczenie tego dnia do aktu stworzenia uzależnione jest od używanych tekstów biblijnych

Dzien 1-wszy stworzenie swiatłą i ciemności , jak moze istniec swiatlość i ciemność skoro słońce i księzyc powstalo w dniu 4 ?

Dzien 3-ci jak roslinność może zyć bez słońca ?

To wszystko jest napisane tylko po to ,aby było coś wiadomo.

Jednak nikt naprawde nie wie jak powstał świat.

Osobiście wierze w Boga . Wierzyc w coś trzeba to pomaga psychicznie.Gdzieś tak czytałem , ale nie pamiętam dokładnie gdzie.

No to ja powiem tak, owszem , wierzę w Boga i w ogóle. Ale nie rozumiem tego, dobra ktoś jest katolikiem ( no np. ja . ) Wierzę w Boga, ale po co chodzić na mszę co tydzień ?.. Co niedzielę ksiądz to samo gada na tej mszy , usnąć idzie. Wszyscy tak mówią, Bóg jest wokół nas , to po co chodzić do kościoła co niedziele ? Nie pójdziesz , to zaraz Ci jacyś wygarną ...

Dokładnie . Zawsze jest jakies kazanie , którego nie słucham i naprawde idzie usnąć.Jeszcze chodzić co niedziele i dawać na tace...

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...