Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wierzycie w Boga !?

femex

Czy wierze w Boga   

339 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wierze w Boga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 569
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zainteresowałam się tematem religijnym i ... katoliku!

Masz swojego przeciwnika , bo nie wierzę w kościół , w boga , świętą trójcę czy inne tego typu pierdoły

Jak dla mnie , bóstwo jest wtedy kiedy się w nie wierzy , ale wierzyłem długo ...

Dopóki wiele nieszczęść mnie nie spotkało ... modliłem się , naiwnie

Czy to coś da ? Niż ostrą schizofrenie?

Inaczej mówiąc , można wierzyć w Boga , ale nie w kościół...

Wspólnota ... niby czego? Powinno się sprawdzać dobre intencje ludzi ,a na świecie jest mało prawdziwych księży , gwałciciele , wulgaryzmy rzucający ...

Człowiek jest z natury dobry , i zły jednocześnie ... I To ludzie są prawdziwymi bogami , a nie coś , do czego gadasz , błagasz myślisz i wierzysz ... A na koniec , lub w najlepszym wypadku wcześniej ... dowiadujemy się prawdy , o złym świecie i braku pomocy .. nie istniejącej astralnej postaci , jaką jest Bóg

Nie cierpię ludzi którzy , krzyczą Ave Szatan ... Ale też nie darzę szacunkiem nie tolerancyjnym religijnie , i tym którzy uważają : Masz wierzyć i tyle , bo na stos heretyka ... to dopiero jest prawdziwe zło!

Napisałem to na podstawie książki metalika:]

Ludize bez jaj pisze ze zbieram minusy-.-

Daj minusaaaa!!!

Opublikowano

Ja nie wieże w jakieś gówno :s Mam 14 lat ale kurwa co to ma być że jak rodzinia wieży to i ja musze ? Albo wiem. Kościół to miejse do rozmowy z bogiem ale dlaczego nie można tam okazywać pozytywnych uczyć ?

Opublikowano

Up Dałem ci minusa bo jakis noob się ciągle bawi i daje plusy...

Mniejsza o to wzorowałem sie na książce taką mam wiare wierze w boga ale nie w kościół. Nie wierze że na mszy jest bóg i patrzy na nas Skoro bóg jest wszechwiedzący i wszechmogący to chyba normalnie mogę się wyspowiadać on będzie o tym wiedział i da mi rozgrzeszenie taka jest moja wiara....

Daj minusaaaa!!!

Opublikowano

Ja nie wieże w jakieś gówno :s Mam 14 lat ale kurwa co to ma być że jak rodzinia wieży to i ja musze ? Albo wiem. Kościół to miejse do rozmowy z bogiem ale dlaczego nie można tam okazywać pozytywnych uczyć ?

Tak jeszcze prostując, twoje zdanie, to kościół nie jest miejscem gdzie się z nim rozmawia. Wgl z bogiem nie można rozmawiać, tylko do niego mówić. Bo on do nas nie mówi.

A żeby powstał dialog, to bóg musiałby odpowiedzieć :]

Opublikowano

Tak jeszcze prostując, twoje zdanie, to kościół nie jest miejscem gdzie się z nim rozmawia. Wgl z bogiem nie można rozmawiać, tylko do niego mówić. Bo on do nas nie mówi.

A żeby powstał dialog, to bóg musiałby odpowiedzieć :]

A nie odpowie bo go nie ma ; ) Zwierze potrafi odpowiedziec a ktos kto jest niby '' wrzech kurwa jego twoja wasza mac mogący '' nie potrafi odezwac mordy : ) To jest dziwne : ) Ktos kto '' niby '' stworzyl swiat nie potrafi odezwac swojej brudnej mordy. W sumie sie nie dziwie bo on nie istnieje.

Opublikowano

Czas zacząć rozpisywanie sie.. Zacznijmy od tego ze moja rodzina wierzy w Boga więc mi tez tą wiare wpajano i wierze.Wmawiam sobie że kiedyś jakieś gówno latało w nicości coś strykło i powstał Bóg człowiek kótry wszystko zmienił... Pójdźmy więc na logike od czegoś musiało sie to zacząć ziemia i te inne planety to wszystko nie było od "zawsze" moze zadna wiara nie jest prawdziwa? Nikt tego nie moze wiedziec.Nikt nie wie jak powstał świat jest pare teorii i ja trzymam sie właśnie takiej.Bóg stworzył świat i ludzi dobrych ludzi spotyka cos dobrego a tych złych i bezlitosnych same neiszczescia.Tym ktorzy sa dobzi ale zbłądzili tez czeka jakas nagroda. (Np.Żul mietek w gazecie zamiast jabola puścił totolotka za 2 zeta i wygrał :)) <<<prawda.. Mam łańcuszek z 1830 roku ale sam nie wiem czy na nim jest Matka Boska czy Jezus ale od kiedy go nosze (jakieś 3 miesiące) po prostu mozecie nie wierzyć ale lepiej mi sie żyje (: Wiekszy Luck i wogóle.. Jednak z iściem do Kościoła jest troche gorzej chodze tak w kratke ale postanowiłem to zmienic i zaczynam chodzic regularnie. Ze spowiedzia to juz tragedia ale komus musze powiedziec moje grzechy więc myśle ze ksiądz to najbardziej odpowiednia osoba do takiego typu rozmów. Coś musiało być i moim zdaniem to jest właśnie Bóg.Dla mnie wiara chrześcijańska najbardziej pasuje mi do powstania świata i wierze że tak sie stało,W końcu jakaś magia musiałą być bo by nas nie było.Ludzie w śpiączce (to moim zdaniem ludzie które są przed bramami nieba) wypowiadali sie na ten temat i twierdza ze po "smierci widza swiatło ale nic wiecej wiec cdn... coś musi tam być.Wierze równierz w czyściec który wyobrazam sobie jako Poczeklania ze schodami w góre.Gdzie jest wiele przeszkód żeby dojśc do nieba trzeba znieść ból jako kare za nasze grzechy. Czy wierze w piekło?? Sam nie wiem dla mnie Bóg to postać czcigodna i u niego każdy ma 2 szanse więc każdy do czyśca trafi.Dla mnie ludzie jak ten szmaciarz Hitler widzą niebo i jego ciepło po czym zapadaja w sen i Finito.

Dla mnie żadna wiara nie hańbi najlepiej jak każdy trafi tam gdzie chce trafić (czyt. W to co wierzy) A ateiści niech popadną w wieczny sen.Miałem coś napisać jesczcze ale zapomniałem.Jak sobie przypomne to napisze.

Pisane prosto z serca to co myśle więc przeczytaj i spróbój zrozumieć.

Pare cytacików które może przemówią do bezbożników

Bóg musi istnieć, gdyż jest najdoskonalszą rzeczą, o jakiej można pomyśleć, a rzeczy doskonałej istnienie przysługuje z konieczności, więc Bóg istnieje z konieczności

Wszechświat jest tak skomplikowany, że musiałby być zaplanowany przez Boga;

Istnienia Boga nie można ani udowodnić, ani nie można mu zaprzeczyć. Biblia mówi nawet, że musimy przez wiarę zaakceptować istnienie Boga: „Bez wiary zaś nie można podobać się Bogu. Przystępujący bowiem do Boga musi uwierzyć, że [bóg] jest i że wynagradza tych, którzy Go szukają” (List do Hebrajczyków 11:6). Gdyby Bóg tego chciał, mógłby po prostu się pojawić i udowodnić całemu światu, że istnieje. Ale gdyby to zrobił, nie musielibyśmy w niego wierzyć. Jak mówi werset:„ Powiedział mu Jezus: Uwierzyłeś dlatego, ponieważ Mnie ujrzałeś? Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli” (Ewangelia wg św. Jana 20:29).

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Wierze w Boga.

Niewierze w księży.

W Biblie nie wiem bo czytałem ją tylko w wersji dla najmłodszych więc jest trochę głupio wytłumaczone, właściwie to zostało mi jeszcze z 10-15 stron.

@Edit

Lucek dzięki Ci , że nie jesteś taką kurwą jak Bóg i pozwalasz nam żyć bez tych wszystkich niedogodności jakie Bóg funduje swoim fanom .

Wierzcie sobie w tego waszego Boga który i tak chuja dla was zrobił i nigdy wam w niczym nie pomógł i nie pomoże bo jest po prostu nikim.

Niby jakich niedogodności? Skoro tak sądzisz to powiedz co takiego zrobił dla Ciebie Lucjan, że go wolisz.

obraz24.png

Opublikowano

Nie dopisałem w moim poście o księżach to nie są zadni wysłannic Boga.To ludzie którzy dobrowolnie mu służą i szacunek im za to. Dla mnie 9/10 Księży to ludzie godni do naśladowania <nie klną itp>choć jakieś wyjątki sie tam zdazają

BTW.Jak w kiezy mozna wierzyć

Opublikowano

Sam jestem ateistą i nie wierze w boga.

Wierze w nic. Jestem nie uduchowiony. I? Wole być wolnym człowiekiem bez żadnych obowiązków ze strony jakiejś wiary. Wszystko opiera się na nie przedstawieniu mi faktów. Po co mam wierzyć w kogoś kto tak naprawdę nie daje mi żadnych przekonań do jego istnienia. To co możemy nazywać cudem może i równie dobrze zostać nazwane przypadkiem. Mam w dupie, to w co ludzie wierzą, bo ja ich do niczego nie zmuszam. Ich sprawa czy chcą zostać starymi 80 latkami dającymi nałogowo na ofiarę, czy j4hoWyMi którzy rozdają te swoje pseudo ulotki na okrągło.

Jeszcze raz poruszam sprawę forum. Nie macie już co pisać? Tylko takie naprawdę dziwne bazgroły (bez urazy dla autora) mogą trafiać na ten dział. Proponuje wam zakładać konta na innych forach niż, to. Jest wiele innych popularnych serwisów typu forum gdzie na pewno taki o, to przykładny temat może być zrozumiany i traktowany tolerancyjnie przez większość.

Coś żeby dopełnić wypowiedź. Jakim trzeba być trollem żeby na Stronie poświęconej GRĄ pisać o religii?!?! Rozumiem myśl administratorów: " Hmmm.. Po co mamy się użerać z robieniem nowych działów skoro możemy zrobić jeden o wszystkim?". Rany... Kapuje, lecz wszystko może zdenerwować a szczególnie nawet takie małe drobnostki.

To tyle co miałem wam do przekazania. Jak już macie coś pisać, to z konkretnym nie głupim pomysłem do cholery.

Pozdrawiam Revlix

Opublikowano

Nie sądzę żeby istniał ale nie mówię też że go nie ma.

Ale gdyby istniał to by tylu katastrof nie było<_<

Jednak jest i 2 ale gdyż było wiele cudów (nie wymienię bo nie znam miejsc i nazw)

Co ja wam zrobiłem że 35%? Zdejmiecie chociaż 5%

DAJ O TO CO JEST TU ------------->

Opublikowano

Pare cytacików które może przemówią do bezbożnikówWszechświat jest tak skomplikowany, że musiałby być zaplanowany przez Boga;

Przystępujący bowiem do Boga musi uwierzyć, że [bóg] jest i że wynagradza tych, którzy Go szukają” (List do Hebrajczyków 11:6). Gdyby Bóg tego chciał, mógłby po prostu się pojawić i udowodnić całemu światu, że istnieje. Ale gdyby to zrobił, nie musielibyśmy w niego wierzyć. Jak mówi werset:„ Powiedział mu Jezus: Uwierzyłeś dlatego, ponieważ Mnie ujrzałeś? Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli” (Ewangelia wg św. Jana 20:29).

To jest wlasnie tekst ktory '' rozkazuje nam '' wierzyc. Tzw. szantaż uwierzysz albo sploniesz w piekle. Czy to nie wyglada wg. ciebie troche naiwnie ? Przeciez ewidentnie widac ze zostalo to napisane tylko po to aby ktos mogl dzieki tym pierdołą miec wieksza wladze nad ludzmi. Wierz w boga ! Ja jestem krolem ! Bog mowi ze dla krola trzeba sluzyc ! A jak nie posluchasz boga to sploniesz w piekle ! tak wlasnie kiedys straszono ludzi wymyslonym skurywsynem bogiem. Powiem szczerze ze mam dosc tego wpierdalania na banie czegos czego nie widzialem... kurwa mac mowia wam wypierdalac z tego tematu i wrocic z dowodami bo text ktory mowi '' kto nie widzial a uwierzy '' pokazuje ewidentnie ze osoba ktora go pisala wiedziala ze nikt nigdy nie zobaczy boga bo on nie istnieje ale musi w niego uwierzyc... Popierdolona biblia pisana przez skurwysynow wcale mnie nie przekonuje. Jak bog zapuka do mnie do drzwi przybije mi pione wtedy w niego uwierze ale jak narazie chuj mu w dupe niech sie pierdoli.

Opublikowano

3 posty przedemna to są pogaduszki wiec gadanie o religii jest tu dosyć na miejscu

2 posty przedemna moim zdaniem katastrofy to kary za nasze grzechy

post nademna nie widze w tym cytacie żadnego szatnażu Bóg daje nam wybór wierzysz lub nie jeśli wybierzesz nie czeka cie co ma cie czekac jesli uwierzyłeś a nie zobaczyłeś to dowód ze wiara w niego jest prawdziwa.Każdy by uwieżył w Boga jak by chodził po domach i przybijał piony.Z takim podejściem jakie ty masz kolego on do ciebie nie przyjdzie z tą piąteczką ^ ^

Ś.P Magik z paktofoniki (Na moim avku)-cyt"Rób co chcesz wiesz i niczego nie żałuj chciałeś wybrałeś w dupę mnie pocałuj" jeśli wierze w Boga trafie do nieba jesli ktos wierzy w buddyzm czy jakos tam trafi huj wie gdzie a ateiści jak ty po śmierci zapadną w sen.Takie moje zdanie :)

P.S Ateista jeden mały "+" nie musi uczestniczyć w mszach modlitwach itp. a jutro kurw@ jest niedziela i ide do kościółka sie za was pomodlić ; ) Żebyście po smierci ujrzeli niebo ale trafili tam gdzie zasłużyliście.Mówiąc H^J w D&PE Bogowi obrażasz religie ludzi co m i sie wydaje bardzo nie wporządku poniewaz nikt nie mowi ze jestes pierd@lniety bo w nic nie wierzysz.

Opublikowano

A jak obalicie to że był ksiądz do którego przyszła matka z dziewczyną (dizewczynka była niewidoma)

Ksiądz kazał zamknąć jej oczy, zasłonił oczy ręką odmówił modlitwę...po czym zdjął ręke i dziewczynka nagle widziała? Lub film na dokumentalny Paranormal Activity?

Było też że podczas mszy wino zamieniło się w prawdziwą krew i w kielichu był narząd człowieka?(nerka)

Po zbadaniu okazała się zdrowa....

To wszystko było nagłośniane...

A to?

Jakiś idiota to zrobił używając technologi?

Której w 2007 roku nie było chyba możliwości żeby coś takiego zrobić...

Napisałem "CHYBA"?!

Daj minusaaaa!!!

Opublikowano

A jak obalicie to że był ksiądz do którego przyszła matka z dziewczyną (dizewczynka była niewidoma)

Ksiądz kazał zamknąć jej oczy, zasłonił oczy ręką odmówił modlitwę...po czym zdjął ręke i dziewczynka nagle widziała? Lub film na dokumentalny Paranormal Activity?

Było też że podczas mszy wino zamieniło się w prawdziwą krew i w kielichu był narząd człowieka?(nerka)

Po zbadaniu okazała się zdrowa....

To wszystko było nagłośniane...

A to?

Jakiś idiota to zrobił używając technologi?

Której w 2007 roku nie było chyba możliwości żeby coś takiego zrobić...

A co ulozenie chmur ma do istnienia boga ? W 2007 roku nie bylo technologii aby zrobic takie cos ? No to nie wiem na jakim swiecie ty zyjesz.

Opublikowano

Zawsze trzeba podejmować ryzyko. Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie, gdy będziemy gotowi przyjąć niespodzianki, jakie niesie nam los.

Bowiem każdego dnia wraz z dobrodziejstwami słońca Bóg obdarza nas chwilą, która jest w stanie zmienić to wszystko, co jest przyczyną naszych nieszczęść. I każdego dnia udajemy, że nie dostrzegamy tej chwili, że ona wcale nie istnieje. Wmawiamy sobie z uporem, że dzień dzisiejszy podobny jest do wczorajszego i do tego, co ma dopiero nadejść. Ale człowiek uważny na dzień, w którym żyje, bez trudu odkrywa magiczną chwilę. Może być ona ukryta w tej porannej porze, kiedy przekręcamy klucz w zamku, w przestrzeni ciszy, która zapada po wieczerzy, w tysiącach i jednej rzeczy, które wydaja się nam takie same. Ten moment istnieje naprawdę, to chwila, w której spływa na nas cała siła gwiazd i pozwala nam czynić cuda. Tylko niekiedy szczęście bywa darem, najczęściej trzeba o nie walczyć. Magiczna chwila dnia pomaga nam dokonywać zmian, sprawia, iż ruszamy na poszukiwanie naszych marzeń. I choć przyjdzie nam cierpieć, choć pojawią się trudności, to wszystko jest jednak ulotne i nie pozostawi po sobie śladu, a z czasem będziemy mogli spojrzeć wstecz z dumą i wiarą w nas samych.

Biada temu, kto nie podjął ryzyka. Co prawda nie zazna nigdy smaku rozczarowań i utraconych złudzeń, nie będzie cierpiał jak ci, którzy pragną spełnić swoje marzenia, ale kiedy spojrzy za siebie – bowiem zawsze dogania nas przeszłość – usłyszy głos własnego sumienia: „A co uczyniłeś z cudami, którymi Pan Bóg obsiał dni twoje? Co uczyniłeś z talentem, który powierzył ci Mistrz? Zakopałeś te dary głęboko w ziemi, gdyż bałeś się je utracić. I teraz została ci jedynie pewność, że zmarnowałeś własne życie.”

Biada temu, kto usłyszy te słowa. Bo uwierzył w cuda, dopiero gdy magiczne chwile życia odeszły na zawsze.

Nie, nie wierzę w Boga.

ahaa... Tak, więc: niedziela to pierwszy czy ostatni dzień tygodnia?

"No bird soars too high, if he soars with his own wings" 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...