Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wierzycie w Boga !?

femex

Czy wierze w Boga   

339 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wierze w Boga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem tak

Jest bardzo duzo religii na swiecie i kazdy wiezy w swoja...

5.1 animizm 5.2 babizm 5.3 bahaizm 5.4 buddyzm 5.5 chondogyo (czeondoizm) 5.6 chrześcijaństwo 5.7 dźinizm 5.8 islam 5.9 jazydyzm 5.10 judaizm (tzw. religia żydowska) 5.11 mandeizm 5.12 manicheizm 5.13 mazdaizm 5.14 mazdakizm 5.15 mitraizm 5.16 nowe ruchy religijne 5.17 hinduizm 5.18 kaodaizm 5.19 konfucjanizm 5.20 kościół scjentologiczny 5.21 santeria 5.22 szintoizm (tzw. shintoizm i shintō) 5.23 taoizm 5.24 zaratusztrianizm 5.25 religie pierwotne 5.26 sikhizm (z wiki)

Jezeli jest cos jak bóg to dlaczego myslicie ze twoja religia jest dobra? Ma najwiecej sensu...? Ja tam sensu nie widze, bez obrazy.

Ja mysle ze religia jest zrobiona dla tego zeby ludzie mogli wierzyc ze cos jest po smierci zeby tak sie nie bali.

• Odpowiedzi 569
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Weteran
Opublikowano
Ja mysle ze religia jest zrobiona dla tego zeby ludzie mogli wierzyc ze cos jest po smierci zeby tak sie nie bali.

Wierzy się własnie po to , aby mieć nadzieje.

Religi jest dużo jednak kazda jest jakos powiazana ze soba.W kazdej ktos w kogos wierzy tylko inaczej to wyznaje

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

Opublikowano

Ja nie wierze w Boga.

Moim zdaniem jest to wymysł człowieka aby wykorzystywać naiwnych,

tak jak Ksiądz na osobach które chodzą do kościoła dają na Tace.

Zastanawiam się gdzie idą te Miliony PLN ^^

Weteran
Opublikowano
Ja nie wierze w Boga.

Moim zdaniem jest to wymysł człowieka aby wykorzystywać naiwnych,

tak jak Ksiądz na osobach które chodzą do kościoła dają na Tace.

Zastanawiam się gdzie idą te Miliony PLN ^^

Coś też w tym jest.

Dziwi mnie też skąd księża mają zawsze takie fuury ...

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

Opublikowano

Ja tak jeszcze jedno powiem , religia jak religia , ale po co nam ten kościół , ksiądz , coniedzielne te same kazania ? toż to na tym usnąć idzie, jak tutaj słuchać całej "mszy" jak wszyscy to na pamięć znają ,te kazania itp....

Co u nas w ogóle ksiądz oznacza?.

W Ameryce jest spoko, jest pastor , który ma żonę , dzieci i to mi się podoba..

Ja bym z chęcią chodził do kościoła , gdyby u nas było jak w Ameryce ... Idziesz na mszę , to nie słuchasz kazania jakiegoś , tylko śpiewają tam w kościele - to jest ku czci Boga , a nie .. spanie na mszy.

Opublikowano

w Moim Miescie

Pierwszy Proboszcz

-Zamieszany w Gry hazardowe

Drugi Proboszcz

-Molestował

Trzeci Proboszcz -Obecny

-Wyjechał na Hawaje z Kochanką

w TV cały czas słychać całe Afery i jak można im wierzyć w ich Kazania?

to Jest Wymyślone przez człowieka. Jak by Istniał bóg to dlaczego każe cierpieć ludzią np. w Afryce?

To Wielkie Bajka że Istnieje nie ma życia po Śmierci

Opublikowano

Religia to bezsens, stworzony dla wypełnienia pustki.

8453.jpg

Super zakaz hotlinkowania.

Macie tu pierwsz obrazek.

http://www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&hs=rpG&rls=org.mozilla:pl:official&q=science%20religion%20demotywatory&gs_sm=e&gs_upl=591l1751l0l1888l13l12l0l10l10l0l198l374l0.2l2l0&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1280&bih=579

Ja juz sie wypowiadalem w tym temacie na stronach 9-14 bodajze.

logo_black3.png

Opublikowano

boga sobie ludzie wymyślili tak jak i końce świata za ogłaszanie końca świata ci ludzie zbijaja kokosy ją nie wieżę ale mama jak to mama wysyła do kościoła to ją idę z dziewczyna się przejść. a ta historia o adamiei ewie to najlepsza bajka zerwał jablko i już jest śmiertelnikiem żal albo jeszcze o ewie że z adama zebra powstała żal ją wieże w muzykę grubsona :) ma tak szczere piosenki że szok czysty realizm :)

97ky69.gif

"Służę pomocą , nie na każde zawołanie "

Opublikowano

Ja nie więżę, ludzie niby wielcy ''katolicy'' a byle kogo od kurw itp wyzywają, plotkary katolicy <3

Człowiek musi w coś wierzyć, ja więżę w to że w jednej chwili umieramy, i w tej samej chwili się rodzimy nie pamiętając niczego z poprzedniego życia.

To jest moja opinia.

Ja też niewieże w boga bo poprostu niewieże w to czego niema .

heeh też od jakiegoś czasu myśle o tym że człowiek umiera i w jednej chwili się rodzi...

Było nawet kiedyś w rozmowach w toku co ludzie pamiętali wgl wszystko z poprzedniego życia kim byli co robili itp..

Dlatego mi to dało dośc sporo do myslenia...

Opublikowano

Kiedyś pytałem się księdza , dlaczego tak jest .

Odpowiedział ze jest to tak napisane zeby to mialo fundament i ze nikt naprawde nie wie jak powstal czlowiek.

Jednak z naukowego punktu myśle tak jak Ty.

Dzien 1-wszy stworzenie swiatłą i ciemności , jak moze istniec swiatlość i ciemność skoro słońce i księzyc powstalo w dniu 4 ?

Dzien 3-ci jak roslinność może zyć bez słońca ?

To wszystko jest napisane tylko po to ,aby było coś wiadomo.

Jednak nikt naprawde nie wie jak powstał świat.

Osobiście wierze w Boga . Wierzyc w coś trzeba to pomaga psychicznie.Gdzieś tak czytałem , ale nie pamiętam dokładnie gdzie.

Dokładnie . Zawsze jest jakies kazanie , którego nie słucham i naprawde idzie usnąć.Jeszcze chodzić co niedziele i dawać na tace...

Dzień 1 ,chodizło tu raczej o stworzenie dobra i zła.

Dzień 3 - przecież bóg wymyślił "dedanie" dopiero po zdradzie adama i ewy ,no chyba że się mylę.

Nie nie wierzę ,ni w boga ,ni w kościół.

Religie powstały dla korzyści ,korzyści=władza.Władza=potęga.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Ja tam nie wierze w żadnego Bogusia.... Tak szczerze nawet jeśli by on zlazł na ziemie i udowodnił że istnieje to i tak mi to zwisa... Nie chce mi się wierzyć i nie mam zamiaru oddawać "cześć" nikomu.

1313179175-U255743.jpg

Avek i Sygnatura by danielhinz

Opublikowano
W 1983 roku, zespół bardzo pobożnych naukowców przeprowadził radykalny eksperyment w nieujawnionym miejscu. Naukowcy mieli teorię, że człowiek bez dostępu do zmysłów i sposobów do odbierania bodźców będzie w stanie dostrzec obecność Boga. Uważali, że pięć zmysłów skrywa przed człowiekiem świadomość wieczności i bez nich człowiek mógłby faktycznie nawiązać kontakt z Bogiem przez wymianę myśli. Starszy pan, który twierdził, że "nie ma już nic do stracenia" był jedynym ochotnikiem do badań. Aby oczyścić go ze wszystkich zmysłów, naukowcy przeprowadzili skomplikowaną operację, w której każde zmysłowe połączenie drogą nerwową do mózgu zostało chirurgicznie odcięte. Wszystkie czynności mięśni zostały zatrzymane, nie mógł widzieć, słyszeć, rozpoznawać smaku i zapachu, oraz czuć. Bez możliwości komunikowania się ani poczucia świata zewnętrznego, pozostał sam na sam ze swoimi myślami.

Naukowcy monitorowali go kiedy mówił głośno o swoim stanie umysłu. Pogmatwane, niewyraźne zdania, których nie mógł nawet słyszeć. Po czterech dniach, mężczyzna stwierdził, że słyszy ciche, niezrozumiałe głosy w swojej głowie. Zakładając, że był to początek psychozy, naukowcy poświęcali niewiele uwagi obawom człowieka.

Dwa dni później mężczyzna krzyczał, że słyszy jego zmarłą żonę mówiącą do niego, a nawet więcej, mógł z nią prowadzić konwersacje. Naukowcy byli zaintrygowani, ale nie do końca przekonani, dopóki nie zaczął nazywać zmarłych krewnych naukowców. Powtórzył naukowcom prywatne informacje, które były znane jedynie ich zmarłym małżonkom lub rodzicom. W tym momencie spora część naukowców odeszła od badań.

Po tygodniu rozmawiania ze zmarłym poprzez myśli, człowiek stał się zakłopotany i strapiony, mówiąc, że głosy były przytłaczające. W każdej chwili na jawie, jego świadomość była bombardowana przez setki głosów, które odmawiały mu spokoju. Wielokrotnie rzucał sobą o ścianę, próbując uzyskać odpowiedź bólu. Prosił naukowców o środki uspokajające, aby mógł uciec od głosów przez sen. Ta taktyka działała przez trzy dni, aż zaczął miewać przerażające, nocne paniki. Wielokrotnie mówił, że widzi i słyszy zmarłych w snach.

Dzień później, zaczął krzyczeć i drapać niefunkcjonujące oczy, mając nadzieję, że poczuje coś w fizycznym świecie. Histerycznie mówił, że głosy zmarłych są ogłuszające i wrogie, mówiące o piekle i końcu świata. W pewnym momencie zaczął krzyczeć: "Bez nieba, nie ma przebaczenia" przez pięć godzin bez przerwy. Nieustannie prosił aby go zabili, ale naukowcy byli przekonani, że był bliski nawiązania kontaktu z Bogiem.

Na drugi dzień, nie mógł już składać spójnych zdań. Pozornie szalony zaczął odgryzać kawałki mięsa ze swojego ramienia. Naukowcy natychmiast pobiegli do komory badawczej i przywiązali go do stołu, aby nie mógł się zabić. Po kilku godzinach bycia przywiązanym zaprzestał walki i krzyków. Patrzył bezmyślnie w sufit, gdy w milczeniu łzy spływały mu po twarzy. Przez dwa tygodnie, naukowcy musieli go ciągle nawadniać z powodu ciągłego płaczu. W końcu odwrócił głowę i mimo ślepoty, nawiązał kontakt wzrokowy z naukowcem po raz pierwszy w eksperymencie. Szepnął: "Rozmawiałem z Bogiem, a on nas opuścił" i jego życiowe funkcje zostały zatrzymane. Nie było widocznych przyczyn śmierci.

Bóg jest i go nie ma :)

Po co miał by nas tworzyć skoro i tak wiedział kto pójdzie do nieba, a kto do piekła ?

To bez sensu.

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

Nie ma żadnych dowodów (potwierdzonych naukowo) że ktoś widział boga albo Chrystusa a ci co go widzieli po prostu mają yy.. powalone??

to jest bez sensu modlić się rano wieczorem przed jedzeniem po jedzeniu uczyć się modlitw i co z tego mamy???

sam jestem nie wierzący ale nie mówię o tym głośno i nie warto mówić bo inni poje*** ludzie mówią że wierzą a wgl do kościoła nie chodzą modlą się raz do roku itp i takie osoby prześladują niewierzących

świat postał po prostu z wielkiego pier******** a nie przez boga i jeszcze jakaś historia o Adamie i Ewie,Adam zjadł jabłko i zrzucili wszystkich na ziemię z kąd ci ludzie wgl to wymyślają?

a teraz powiem coś o bibli

jakiś nie dorób taki jak Justin Biebier napisał Biblię i inne gówna a potem ludzie zaczynali w to wierzyć i teraz wszyscy mają tak najeb*** w główce

niedawno oglądałem program na Discovery i tam było o jakimś płótnie na którym było odwzorowane ciało Jezusa było to coś relikwią podobno z 1 wieku a tutaj okazało się że jest z średniowiecza

mojego taty kolegi syn zmarł jak miał 11 miesięcy a dla czego? gdyby był bóg to mógłby temu zapobiec

jednym słowem jesteśmy sami na tym świecie i sami decydujemy o swoim losie :)

uff zmachałem się B)

Opublikowano

Tak wierzę w Boga i ęde wierzył. Pewnie myślicie czemu Jezus nie ma grobu. Dlatego że zmartwychwstał.

@up po co dowody naukowe?!

Nie można powierzać wszystkiego w ręce Bogo, uważasz że on ma za ciebie prace domowe zrobić.

To coś na płótnie nazywa się PIETA.

Twojego kolegi synzmarła jak miał 11 miesięcy, dlaczego może bóg tak chciał. Nie lepiej było się za to pomodlić.

Nie jestem jakoś super wierzący ale poprostu jestem najzwyczajniejszym katolikiem!!!

9084712_4_8.png <===================== Na tym koncie nie hakuje.

30487.png33608.png

18561.jpg16891.gif

8361.gif18472.jpg

Opublikowano

Ja wieże w Boga i się tego nie wstydzę, On dał nam wolną wolę dlatego możemy robić co chcemy na ziemi, więc nie piszcie postów typu "Jak by istniał to by nie dopuścił do takich zbrodni itp." . Hmmm dlaczego mógł Wam odebrać bliską osobę - pewnie jej potrzebował w niebie a dlaczego mordercy i zabójcy żyją po 80/90 (ktoś tak napisał) już odpowiadam, Bóg daje mu szansę na poprawę przez ten czas, żeby się zmienił i uwierzył w Niego.

Mam w dupie waszą krytykę Mojej religii, Ateiści możecie mnie minusować ile chcecie nie zależy mi na tym.

1328548440-U173186.png

by Siema Heniu

Opublikowano

Bardzo dobry temat do dyskusji. Ja osobiscie nie wierze w boga : ) Nie sadze ze gdyby byl ktos taki jak bog to kobiety by byly gwalcone lub inne rzeczy. Patrzac na wyplate moich znajomych ktorzy mieszkaja w Polsce jak mozna powiedziec ze bog istnieje ? Dlaczego np. Patrick Swayze ktory przez cale zycie byl dobrym czlowiekiem umarl tak szybko a bandyci ktorzy morduja ludzi zyja po 80/90 lat ? I jak patrzac na takie cos mozna wierzyc w boga ? Skoro bog istnieje to zapewne on chcial aby Hitler wymordowal ludzkosc ? Boga nigdy nie byla i nie bedzie ale dalej bedzie wmawanie ze bog istnieje bo przeciez kosciol z czegos musi zyc z czegos tzn. z pieniedzy naiwniakow ktorzy w niego wierza.

No to tak... według ludzi wierzących Bóg dał nam wolną wolę. Każdy człowiek sam wybiera co chce robić w życiu więc nie pierdol mi tu o Hitlerze bo mnie krew jasna zalewa ( on chciał władzy tak jak np. Juliusz Cezar i chyba każdy inny człowiek w podświadomości też) każdy z nas ma swoje idee. Jeden uważa że w życiu dojdzie do czegoś tylko dzieki nauce inny że dojść do czegoś w tym świecie się nie da inaczej jak mordowaniem innych...

A tak wracają do twojej wypowiedzi, skoro uwarzasz że Bóg chciał żeby Hitler "wymordował ludzkość" to z pewnością też chciał żeby ktoś stworzył broń palną, bombę atomową, żeby powstali terroryści. Najlepiej to obwinić o to Boga a tak naprawdę to to WYMYŚLIŁ CZŁOWIEK!!!!

Popatrz na to z innej strony ... kosmos sam z siebie by sie nie wzial wielki wybuch tez by sie z sam z siebie nie wzia

Osobiscie wierze w boga i jestem pelnym katolikiem , nikt wam w boga wierzyc nie kaze ale , skoro myslicie ze nauka jest potezna i umia odczytac to co bylo 44652436642 milionow lat temu to spoko

Oni wszystko przypuszczaja przypuszczaja ze 5 mln lat temu byl wybuch ze ksiezyc byl serem i ze czlowiek powstal od malpy bo jest podobny

Człowieku weź przestań z tezami że Bóg stworzył świat... no sory. Kiedy ludzie zaczęli myśleć to pierwszym pytaniem z pewnością było skąd wziął się świat. A że nie potrafili tego wytłumaczyć to zaczęli wymyślać religie które mówiły że ich Bóg stworzył świat.

Zgodzę się że jakoś to wszystko musiało się stać albo raczej że coś musiało to wszystko spowodować.

A teraz powiem wam jak ja myślę. Jeśli Bóg istnieje naprawdę i po tym jak się umrze trafimy przed jego oblicze to jestem bardzo ciekawy tego dnia. Nie wiemy jak powstał świat i z pewnością się tego nie dowiemy. I nie ma co tu gdybać nad powstaniem świata.

Jedyną rzeczą jakie mnie irytuje wśród wszystkich religii to to że każda religia się nawzajem oskarża o zło na świecie.

Opublikowano

Jestem katolikiem i chuj. Wierzę w boga i w to, że on stworzył wszechświat i to wszystko inne. Jebią mnie te pogańskie i ateistyczne poglądy. Każdy wierzy w to co chce. <_<

Opublikowano
Każdy wierzy w to co chce.

Zgodzę się w 100%. Ale nie zawsze tak jest.

Niektórzy mówią że wierzą bo tak wypada inni wierzą bo im tak rodzina mówi. Bywa też tak że religia jest narzucana przez społeczeństwo.

Opublikowano

UPx7 Np bóg nas tylko stworzył. A zabiera nas śmierć. Ona nie jest kontrolowana przez boga każdy ma swój czas. Niewierzących zwykle opierdalają mocherki spod krzyża. Mnie to jebie czy ktoś jest wierzący czy nie. Bardziej mnie obchodzi jak się zachowuje. I w większości to katolików opierdalają niewierzący i ci z innej wiary. Nie czepiasz się mojej ja nie czepiam się twojej.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...