Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wierzycie w Boga !?

femex

Czy wierze w Boga   

339 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wierze w Boga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 569
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

dziwicie sie ze wielu ludzi nie wierzy w boga? to calkiem oczywiste. mam w niego uwierzyc tylko dlatego ze jakas banda pijanych księży mi o nim pierdoli? litości. rownie dobrze moge wymyslic zaraz swoja religie i kazdemu ją opowiadac.

oczywiscie ze nie wierze.

Opublikowano

A ja nie mam zdania. Jak się ma 12 lat to trudno ocenić, czy Bóg istnieje, czy nie (z resztą coś podobnego powiedział RockAlone2k). Wiecie co? Cztery lata temu miałem chore uszy, miałem już mieć zakładane tuby. Moja mama co niedziele wtedy chodziła do kościoła i prosiła o to, żeby wszystko było dobrze. I? Tub w końcu nie miałem i wyzdrowiałem. Laryngolog mówiła, że to niemożliwe. Mimo tego wciąż nie jestem pewny, czy Bóg jest, czy go nie ma.

24g95xl.png

by

Baksiu

Opublikowano

A ja nie mam zdania. Jak się ma 12 lat to trudno ocenić, czy Bóg istnieje, czy nie (z resztą coś podobnego powiedział RockAlone2k). Wiecie co? Cztery lata temu miałem chore uszy, miałem już mieć zakładane tuby. Moja mama co niedziele wtedy chodziła do kościoła i prosiła o to, żeby wszystko było dobrze. I? Tub w końcu nie miałem i wyzdrowiałem. Laryngolog mówiła, że to niemożliwe. Mimo tego wciąż nie jestem pewny, czy Bóg jest, czy go nie ma.

Ta, ciekawe gdyby twoja mama nie mówiłaby ci gdzie idzie to też byś wyzdrowiał...

RAsfepN.png
Opublikowano

Nie rozumiem jak można nie wierzyć w boga.To niby po co te lekcje religii ?? Wierzę w Boga i będę wierzył.Bóg istnieje , jest duchem dlatego go nie widzimy Bóg nad nami czuwa . Ale skoro wy nie wierzycie to wasza sprawa.

Opublikowano

Nie rozumiem jak można nie wierzyć w boga.To niby po co te lekcje religii ?? Wierzę w Boga i będę wierzył.Bóg istnieje , jest duchem dlatego go nie widzimy Bóg nad nami czuwa . Ale skoro wy nie wierzycie to wasza sprawa.

A ja nie rozumiem jak można wierzyć w boga? Coś co mówi, że kobieta pochodzi od żebra mężczyzny i inne głupoty.

RAsfepN.png
Opublikowano

Ktoś mi powiem, że boga nie ma bo tyle zła na świecie itp. to go wyśmieje, bo według pisma świętego, bóg dał nam wolną wolę byśmy wybierali. I ja wierze, że nie przypadkiem posiadamy tą wolną wolę, bo w końcu tylko my jako ludzie możemy podejmować świadome decyzje. Zwierzęta mają coś takiego jak instynkt którym się kierują. Ludzie w naszych czasach tak bardzo rozwiniętych naukowo i cywilizowanych zapomnieli o bogu, a tak naprawdę bez wiary w bogów świat by nie istniał, bo to na ich fundamentach były stawiane początki cywilizacji. Myślę też że wiara w boga i życie po śmierci jest doskonałym sposobem by pozbyć się strachu przed śmiercią. Ludziom wierzącym łatwiej się umiera ; )

Opublikowano

To kto cię storzył w takim razie ?

Ewolucja, ewolucja głuptasie.

A kto stworzył boga?

RAsfepN.png
Opublikowano

Osama nie wierzysz, że bóg stworzył wszystko cały wszechświat, a uwierzysz w naukę i teorie wielkiego wybuchu?

Była sobie materia i wybuchła i powstały gwiazdy i wszelkie ciała niebieskie ... to jest jeszcze głupsze niż to że coś stworzył bóg. ; )

Dopóki mi naukowo nie wyjaśnisz skąd się wzięła tam ta materia to nie przestane wierzyć w boga ; )

Podkreślam tutaj, że wierze w boga ! A nie w kościół i księdza, bo kościół to wielkie imperium, które nadal znaczy zbyt wiele w obecnym świecie, wyrządza ono wiele zła i jestem za obaleniem tego gówna, bo jak ksiądz może mi do kur** nędzy wybaczyć grzechy? Kim on niby jest? Masakra...

Opublikowano

Osama nie wierzysz, że bóg stworzył wszystko cały wszechświat, a uwierzysz w naukę i teorie wielkiego wybuchu?

Była sobie materia i wybuchła i powstały gwiazdy i wszelkie ciała niebieskie ... to jest jeszcze głupsze niż to że coś stworzył bóg. ; )

Dopóki mi naukowo nie wyjaśnisz skąd się wzięła tam ta materia to nie przestane wierzyć w boga ; )

Podkreślam tutaj, że wierze w boga ! A nie w kościół i księdza, bo kościół to wielkie imperium, które nadal znaczy zbyt wiele w obecnym świecie, wyrządza ono wiele zła i jestem za obaleniem tego gówna, bo jak ksiądz może mi do kur** nędzy wybaczyć grzechy? Kim on niby jest? Masakra...

Stworzenie kobiety z żebra mężczyzny, drzewo z gadającym wężem i 'Bóg' który wypierdolił babke i facia z raju tylko dlatego ze zjedli jabłko z drzewa gadającego węża bo Bóg nie dał im wolnej woli i sumienia brzmi dla Ciebie bardziej prawdopodobne niz wielka ekspolzja i ewolucja?

LOL !

63989389769756300986.png

Opublikowano

Teoria wielkiego wybuchu jest bardzo stara i nieprawdziwa... Ten wybuch to było zderzenie się 2 bran, 1 z naszego wszechświata i drugiej ze wszechświata równoległego.

RAsfepN.png
Opublikowano

Teoria wielkiego wybuchu jest bardzo stara i nieprawdziwa... Ten wybuch to było zderzenie się 2 bran, 1 z naszego wszechświata i drugiej ze wszechświata równoległego.

Zaraz zaraz, skoro teoria wielkiego wybuchu jest nieprawdziwa, i stworzenie świata przez Boga też nie, to jak powstał świat ? :huh:

63989389769756300986.png

Opublikowano

Zaraz zaraz, skoro teoria wielkiego wybuchu jest nieprawdziwa, i stworzenie świata przez Boga też nie, to jak powstał świat ? :huh:

Przecież napisałem ci jak powstał NASZ wszechświat.

RAsfepN.png
Opublikowano

Przecież napisałem ci jak powstał NASZ wszechświat.

Gdzie? ._.

Ewolucja?

Nie rozumiem, przeciez od czegoś musiało się zacząć, coś musiało ewoluować, co to było ? jak to powstało ?

63989389769756300986.png

Opublikowano

Gdzie? ._.

Ewolucja?

Nie rozumiem, przeciez od czegoś musiało się zacząć, coś musiało ewoluować, co to było ? jak to powstało ?

2 czy tam 3 posty wyżej...

RAsfepN.png
Opublikowano

2 czy tam 3 posty wyżej...

A jak powstały te wszechświaty ? I dlaczego sie zderzyły? W ogóle, to nie rozumiem. Skoro NASZ wszechświat zderzył się z wszechświatem równoległym no to powinno z tego powstać coś na przykład pół równoległego świata.

Czemu świat powstał ze zderzenia 2 ''bran'' (?) skoro mógł powstać w naszym wszechświecie?

63989389769756300986.png

Opublikowano

A jak powstały te wszechświaty ? I dlaczego sie zderzyły? W ogóle, to nie rozumiem. Skoro NASZ wszechświat zderzył się z wszechświatem równoległym no to powinno z tego powstać coś na przykład pół równoległego świata.

Czemu świat powstał ze zderzenia 2 ''bran'' (?) skoro mógł powstać w naszym wszechświecie?

Wtf. Wszechświat pół równloegły xD!

Mogę ci to wytłumaczyć tylko na jakim poziomie jest twoja wiedza o mechanice kwantowej i teorii M-strun?

Według m-teorii nasz wszechśiwat i inne są tworzone podczas kolizji pomiędzy p-branami w przestrzeni z 26 wymiarami. Każdy pojedynczy wszechświat ma formę D-brany. Obiekty w każdym wszechświecie są przywiązane do swojej D-brany jednak mogą wchodzić w interakcję z innym wszechświatami poprzez grawitację, siłę, która nie jest ograniczona przez D-brany.

Czaisz?

RAsfepN.png
Opublikowano

Wtf. Wszechświat pół równloegły xD!

Mogę ci to wytłumaczyć tylko na jakim poziomie jest twoja wiedza o mechanice kwantowej i teorii M-strun?

Zerowa ,ale poczytam o tym w internecie. : D

Ale dlaczego do wytłumaczenia teorii powstania świata jest potrzebna mechanika kwantowa i teoria M-strun, przeciez zanim powstał świat nie było czegoś takiego, myśle ze mozna to jakoś wytłumaczyć jak chłop krowie na polu, ja będe krową.

Wszechświat półrownoległy? Tak :P

Chodziło mi o to mniej wiecej ze nasz świat jest o wartości 1 , a ten świat równoległy jest o wartości -1, ze zderzenia wyszło 0 , takie pierdolenie B)

@Edit :

Jednak nie . Miałeś racje. : D

Lol. jesteś cholernie mądry

63989389769756300986.png

Opublikowano

Przeczytałem tylko pierwsze 2 strony i muszę wam powiedzieć, że nie miałem pojęcia, że tylu nastolatków nie wierzy w Boga i chodzi do koscioła tylko z przymusu. Osobiście jestem też jestem nastolatkiem i mocno wierzę w Boga. Wszystkie złe rzeczy dzieją się przez ludzi nie przez Boga. Kto kazał budować elektrownie atomowe? kto produkuje miliony spalin, odpadów i innych syfów dziennie, które powodują anomalia pogodwe. Bóg? człowiek? Wszystko dzieje się przez to że Bóg tak kocha ludzi, że nie trzyma ich na "smyczy", lecz daje im wolną wolę. Mogą decydować czy chcą iść"dobrą drogą" czy też nie wierzyć. Znam wielu ludzi nie wierzących, którzy są o niebo koleżeńscy, milsi niż wielu gorliwych katolików. Jedyną rzeczą nad, która się zastanawiam to kwestia ewolucji i powstania człowieka. Często myślę sobie że Bóg chce sprawdzić przez to naszą wiarę. Myślę, że chciał, żeby człowiek powstał właśnie w wyniku ewolucji.

Opublikowano

Boże, jeżeli istniejesz to niech zginę w przeciągu 3 sekund.

3...

2...

1...

Bóg nie istnieje, widzicie?

Szatanie, jeżeli istniejesz to niech kaszlnę w przeciągu 5 sekund.

5...

4...

*yhy, yhy*

Widzicie, kurwa. Szatan istnieje a Bóg nie. Mam na to niezbite dowody.

RAsfepN.png
Opublikowano

Boże, jeżeli istniejesz to niech zginę w przeciągu 3 sekund.

3...

2...

1...

Bóg nie istnieje, widzicie?

Szatanie, jeżeli istniejesz to niech kaszlnę w przeciągu 5 sekund.

5...

4...

*yhy, yhy*

Widzicie, kurwa. Szatan istnieje a Bóg nie. Mam na to niezbite dowody.

Nie zgadzam sie Osamo.

Jeżeli Szatan istnieje to Bóg tymbardziej.

@Edit :

Wybaczcie : /

Jestem taki głupi że ie zrozumiałem : |

63989389769756300986.png

Opublikowano

To była taka przenośnia ;) Żeby pokazać, jak ludzie udowadniają, że bóg istnieje.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...