Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BoT Łowisko] pijaczek by kurpiq

KURPIQ

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 595
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kurpiq u mnie jest jeszcze jeden problem po kilku wyciągnięciach (ryba nie bierze) zaczyna wariować , zarzuca i wyciąga raz za razemi w końcu zanika możliwośc zarzucenia.

Jeśli możesz poradź.

Opublikowano

KAWOW

Co zaznaczasz gdy bot pyta o okno które zniknie (chodzi mi o 2 pytanie zaraz po najechaniu na spławik)

PS czy da się zrobić żeby bot działał na spinningu bo zazwyczaj w innych botach wystarczylo gdy pytal o splawik zaznaczyc byle gdzie i ciągnął a w tym nie chce.

Wtedy trzeba najechać na przycisk ciągnij, a dokładnie obok tego napisu :)

KURPIQ

"w okienko wpisujemy czas trzymania spacji w górze"

mogles to prosciej wytlumaczyc.. :)

to jest czas jaki spacja ma byc nie "wcisnieta"?

Opublikowano

Działa all :)

Mam pytanie:

W pierwszym okienku trzeba wpisać czas trzymania spacji. I żeby trzymał np. 5 szybkich sec to muszę wpisać 5000 ? czy ile ? :P

Ps.

Ustawiłem domyślnie czyli 1000 i bot w ogóle nie puszcza spacji.

Ciągnie do końca aż się zerwie ryba :P

Ustawiłem tak jak na rysunku.

Reklama:

userbarwb.png

Nowicjusz
Opublikowano

Ja mam wędke 9kg i nie mogę ustawić.. sam zarzuca ale nie ściąga ani nie wyciąga. Raz mi się udało ustawić ale ciągneło do konca i nie zatrzymało w danym punkcie. Zrob tuta.. ;/

Lepiej byloby gdybyś napisał jak ty ustawiasz te 2 pierwsze okna i nie byloby tylu pytań.

dlaczego mi sie spacja nie zatrzymuje w danym pkt? ;/

Ryba prawie wgl nie bierze na bocie;f

Opublikowano

Mi również coś nie zbytnio działa - albo ciągnie do końca albo pociągnie 5 razy i potem odpuszcza całkiem. Po kilkunastu próbac znów w ogóle nie ma brań. Po wyłączeniu bota brania są natychmiast. Pytanie do tych, którym działa, tak że wyciągjaą całkiem spore ryby jak na swój sprzęt: zmieniacie ustawienia czy puszczacie domyślne, tj. 1000/5000?

Opublikowano

więc tak jak dobrze ustawisz to bedzie działać prawidłowo co do 1 okna to tam ma być 100 najlepiej (trzymanie spacji w górze oznacza jej nie wciskanie czyli leci w lewo) 2 polecam zostawić na 5000 następnie jak wam wariuje wędka (zarzuca i odrazu zbiera) to coś nie tak z 2 miejscem (na przycisku) jak ciągle ciągnie i nie puszcza = źle ustawiłeś miejsce na pasku. jeśli coś tobie nie działa znaczy robisz coś źle ale napisz o tym bo warto wiedzieć bo może jest to coś inwidualnego co nie działa na 100% działa :

- zarzucanie

- podbieranie

- pasek

- wyłączanie okienek

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Over the last 3 years, you've spent 2547.3 hours playing this selection, which includes 384 items, is valued at $4724.12, and requires 1506.9 GB

Opublikowano

new wersja poprawilem 1 wartość na 100 i 2 na 10000 jako domyślne

ja łowię na żyłce 150kg i haczyku 100kg oraz duża przynęta a wędka na 25 kg i wyciągłem rekord 36kg

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Over the last 3 years, you've spent 2547.3 hours playing this selection, which includes 384 items, is valued at $4724.12, and requires 1506.9 GB

Nowicjusz
Opublikowano

a więc tak, teraz udało mi się ustawić all bylo git tylko =

Gdy ten trojkącik byl mniej wiecej 5kresek przed końcem spacje całkowicie puscilo, a bylo dobrze no i ryba się zerwała.

Może jakaś podpowieć..

do autora :

Jeżeli komuś odpowiadasz to proszę abyś pisał to tak:

np:

@Rea

blalbllalbl.................

@komodo

vllalalallb.....

Ułatwi nam to bardzo. Z góry dzięki :)

Opublikowano

Mi również coś nie zbytnio działa - albo ciągnie do końca albo pociągnie 5 razy i potem odpuszcza całkiem. Po kilkunastu próbac znów w ogóle nie ma brań. Po wyłączeniu bota brania są natychmiast. Pytanie do tych, którym działa, tak że wyciągjaą całkiem spore ryby jak na swój sprzęt: zmieniacie ustawienia czy puszczacie domyślne, tj. 1000/5000?

poszur 21 re.

Ja mam w pierwszym okienku ustawione na 75, większe ryby ciągną nieregularnie drugie okno 5000 ok.. Miejsce na pasku w okolicy czerwonego koloru z prawej.

Sum wyciągnięty prawie 80 kg

więc tak jak dobrze ustawisz to bedzie działać prawidłowo co do 1 okna to tam ma być 100 najlepiej (trzymanie spacji w górze oznacza jej nie wciskanie czyli leci w lewo) 2 polecam zostawić na 5000 następnie jak wam wariuje wędka (zarzuca i odrazu zbiera) to coś nie tak z 2 miejscem (na przycisku) jak ciągle ciągnie i nie puszcza = źle ustawiłeś miejsce na pasku. jeśli coś tobie nie działa znaczy robisz coś źle ale napisz o tym bo warto wiedzieć bo może jest to coś inwidualnego co nie działa na 100% działa :

- zarzucanie

- podbieranie

- pasek

- wyłączanie okienek

re. poszur21

tak jak pisalem jeśli ryby biorą nic się nie dzieje. Natomiast po dłuższej przerwie i 2-3 zarzuceniach samoczynnych po informacji ryba nie bierze zaczyna wariować i raz po razie zarzuca. Dalsza gra możliwa po wyłączeniu bota i odświerzeniu strony.

Opublikowano

mi zarzucało ze 15 razy samoczynnie i nic zaraz wrzucę video tuta aż 9 minutowego na yt

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

od teraz kto potrzebuje pomocy musi mi przysłać coca colę 2l z lodówki ;p

mi łowisko działa normalnie więc serwer ok

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

jak widać bot nie ma problemów tylko wy robicie coś nie tak

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

no chyba pośpieszyłem się ze swoją opinią... to, że nie bierze to da się przeżyć, ale najgorsze jest to pieprzone zarzucanie wędki, ten problem towarzyszy nam już od 2 wersji bota... Dokładnie wygląda to tak, że gdy ryba nie bierze bot wyłącza je a po chwili cholera wie skąd pojawia się spowrotem, jest przez kilka sekund, potem znowu się wyłacza i wędka zaczyna swoje wariacje...

COFA W POŁOWIE ZARZUCANIA

Kurpiq stworzyłeś bardzo dobrego bota, ale popracuj teraz nad tym o czym pisze... Jaki ma sens botowanie gdy musze siedzieć przy kompie i co chwile ustawiać wszystko od nowa?

Z góry dziekuje

Kawow :)

PS: Teoria, że to wina koordynatów drugiego punktu raczej nie wchodzi w gre... Najeżdżam myszką zawsze tam gdzie trzeba, ale i tak wędka szaleje.

Opublikowano

Kurpiq daj adres muszę Ci colę wysłać......... u mnie znów to wygląda teraz tak - powiedzmy, że ryba nie bierze - czasami samo ściąga spławik przez 1 sekunde, ale to da się przeżyć (na różnych ustawieniach spławika). Gdy się już uda, że ryba weźmie to znów kilka razy ciągnie a potem odpuszcza i pasek spada w lewo i urywa rybę..... nie wiem o co biega. Mógłbyś dać plik w au3? Można by wprowadzić linijkę, która zmieniłaby ustawienia czasowe na dodatkowe miejsca paska po lewej? chodzi o to, że teraz gdy pojawi się pasek po prawej stronie to spacja odpuszcza na czas ustawiony w milisekundach czy tak? Gdyby to zmienić żeby spacja odpuszczała aż do momentu pobranego piksela po lewej stronie paska i tam spacja znów się wciskała? wiem, że to już była mowa o tym kilka razy ale jednak pytam :D? NA tym bocie nie wyciągnąłem jeszcze ani jednej ryby - na poprzednim (bez zaznaczania paska) ryby łowiło się bez problemów chociaż raczej średnich rozmiarów.

Opublikowano

dodany video tut co do problemów z ciągnięciem i zarzucaniem mam pewien pomysł ale u mnie się takie coś nie dzieje

update spr. teraz czy wam też jest bug z zarzucaniem

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

dodany video tut co do problemów z ciągnięciem i zarzucaniem mam pewien pomysł ale u mnie się takie coś nie dzieje

update spr. teraz czy wam też jest bug z zarzucaniem

WIELKI szacun dla Ciebie wszystko pieknie tylko nie zacina ryby :( jest branie izero reakcji

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...