Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BoT Łowisko] pijaczek by kurpiq

KURPIQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie wiem ile w tym prawdy (ale pewnie sporo) są ryby łagodne i ryby które ostro atakują i czasem jest tak że ciągną mocniej albo słabiej (czasem nawet w prawo) daltego skrypt może wariować

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Over the last 3 years, you've spent 2547.3 hours playing this selection, which includes 384 items, is valued at $4724.12, and requires 1506.9 GB

• Odpowiedzi 595
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

a wczesniej dajesz Run skrypt ?

nie wiem ile w tym prawdy (ale pewnie sporo) są ryby łagodne i ryby które ostro atakują i czasem jest tak że ciągną mocniej albo słabiej (czasem nawet w prawo) daltego skrypt może wariować

ej

tak jest ale sprobuj zwojowac cos z tym o czym pisalem wczesniej :)

Opublikowano

Mi skrypt nie działa, nie wiem czemu. Włączam go, wciskam F1 z kursorem najechanym na końcówkę spławika, czekam aż wyskoczy drugi komunikat Najeżdżam na przycisk Ciągnij (Nie na napis tylko obok) i czekam, czekam, czekam i mimo to że ryba ciągnie to skrypt nie reaguje.

to mozesz nacisnac recznie przycisk wyciagnij i powinien ci zazucic znowu wedke a jesli masz dobrze ustawiony pixel splawik bedzie stal w miejscu.

30/30 to na jakim ty sprzecie lowisz i ile wyciagasz expa okolo na godzine

ja walcze z ustawieniami na shornburg wedka za 2 miliony by wylawial ryby do 20 - 30 kg jak ktos zauwazyl cos ciekawego pisac bo narazie lowi mi max do 15 niektore zrywa

ps nigdy nie ustawicie doskonale tego paska bez opcji w bocie podgladu dla paska stanu ciagniecia KAZDA RYBA BIERZE INACZEJ SPTRAGI przeciagaja pasek jak nie wiem co

np pstrag o wadze 20 kg ciagnie jak sum o wadze 40 kg okolo... i tak dalej ... wazne by bota ustawic na jak najwiekszy exp na godzine... bo kazdej ryby nie wylowi na tych ustawieniach na tym bocie na shornburgu chyba ze sie myle to wpisywac ustawienia.

Opublikowano

Gdybyś zrobił aby spacje popuszczało :patrząc" na pasek moja radość i wdzięczność była by nie oceniona. A moze gdyby zrobic cos takiego że PixelSearch+ czerwony kolor to puszcza spacje a jak tam żółty to naciska spacje. dałoby sie coś akiego zrobic? bo ja nie za bardzo sie znam :P

Opublikowano

dało by się na kolory ale to jest zbyt trudne ja robiłem o podłoże że jak znika kolo podłoża z miesca n pasku to klika / puszcza spacje ale niezbyt to szło ;/

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Over the last 3 years, you've spent 2547.3 hours playing this selection, which includes 384 items, is valued at $4724.12, and requires 1506.9 GB

Opublikowano

Jeśli ciągnie mocniej i pasek szybko leci w lewo to równie szybko leci w prawo gdy trzymamy spacje (lub klikamy ciągnij) więc przy każdym ustawieniu gdzie czas trzymania spacji = czas pomiędzy naciśnięciami spacji (czyli 1/1 20/30 /100/100) pasek nie miałby prawa dojść do końca w prawo lub lewo. Myślę, że z tym ma wspólnego też wydajność komputera, gdy chodzi za długo i procesor się nagrzewa to pasek może zacząć wariować bo czas w skrypcie nie jest już dokładny. Jednak pierwsza wersja bota jaką w ogóle zrobiłeś (czyli cały czas klika spacje a jak wyskoczy okienko to exit) działa według mnie niezawodnie, żadna ryba się nie zrywa więc to zaprzecza temu o czym przed chwilą napisałem.

Nawiasem mówiąc doszedłem do wniosku, że będę używał właśnie bota pierwszej wersji chociaż jest najbardziej prymitywny. Jeśli byś kurpiq coś zrobił z tym żeby nowa wersja wyciągała tak niezawodnie jak stara, byłbym bardzo wdzięczny. Oczywiście "widzenie" paska przez bota to też dobre rozwiązanie.

Opublikowano

Jeśli ciągnie mocniej i pasek szybko leci w lewo to równie szybko leci w prawo gdy trzymamy spacje (lub klikamy ciągnij) więc przy każdym ustawieniu gdzie czas trzymania spacji = czas pomiędzy naciśnięciami spacji (czyli 1/1 20/30 /100/100) pasek nie miałby prawa dojść do końca w prawo lub lewo. Myślę, że z tym ma wspólnego też wydajność komputera, gdy chodzi za długo i procesor się nagrzewa to pasek może zacząć wariować bo czas w skrypcie nie jest już dokładny. Jednak pierwsza wersja bota jaką w ogóle zrobiłeś (czyli cały czas klika spacje a jak wyskoczy okienko to exit) działa według mnie niezawodnie, żadna ryba się nie zrywa więc to zaprzecza temu o czym przed chwilą napisałem.

Nawiasem mówiąc doszedłem do wniosku, że będę używał właśnie bota pierwszej wersji chociaż jest najbardziej prymitywny. Jeśli byś kurpiq coś zrobił z tym żeby nowa wersja wyciągała tak niezawodnie jak stara, byłbym bardzo wdzięczny. Oczywiście "widzenie" paska przez bota to też dobre rozwiązanie.

Możesz podać skrypt pierwszej wersji ?>

reymysterio-sygnatura-psdcopy.png
Opublikowano

jest bardzo słaby ten bot dlatego nie polecam ale prosze

ps. bot v4.2 chodzi mi idealnie nie wiem czemu u was nie

; Press Esc to terminate script, Pause/Break to "pause"

Global $Paused
Global $Par
HotKeySet("{F1}", "TogglePause")
HotKeySet("{F3}", "End")

;;;; Body of program would go here ;;;;
While 1
   Sleep(100)
WEnd
;;;;;;;;

Func TogglePause()
   $Paused = NOT $Paused
   While $Paused
	Send("{ESC down}")
	Sleep(26)
	Send("{ESC up}")
	Sleep(10)
	Send("{SPACE down}")
	Sleep(75)
	Send("{SPACE up}")
	Sleep(10)
   WEnd
   ToolTip("")
EndFunc

Func End()
   Exit 0
EndFunc

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

KURPIQ powiedz mi za co odpowiadaja parametry z lini 18 i 20 ? :

Send("{ESC down}")

Sleep(26)

Send("{ESC up}")

Sleep(10)

tego skryptu nie testowalem wczesniej ale hmm daje rade 40 kg rybka (prosty ale skuteczny :)

Opublikowano

bo jest on tak zrobiony

te parametry od esc down to to samo co przy space down (dodatkowo je trzeba ustawic) ps. nabiłem z 19 na 23 lvl (prawie cały) i około 500k w ciągu tej nocy ;)

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

Wszystko zajebiście śmiga itp ale od czasu do czasu jest taki błąd ze jakby zarzucał wędkę ale nie zarzuca to znaczy jest w połowię zarzucania wędki i wtedy wędka się wraca i powtarza cały czas ten sam ruch przód tył przód tył ale bardzo szybko i nie wiem czym to może być spowodowane jeśli ktoś będzie wiedział i napisze będę bardzo wdzięczny. A jeśli ktoś nie rozumie to nakręcę filmik i wrzucę do download.

zapomniałem dodać że tak się dzieje jak wyskoczy komunikat "nie bierze"

Opublikowano

jak narazie tego bota nie da się zrobić jednego dla wszystkich teraz chyba wiem co robiłem źle ;p zaraz to przetestuje

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

jak narazie tego bota nie da się zrobić jednego dla wszystkich teraz chyba wiem co robiłem źle ;p zaraz to przetestuje

No to czekamy. Będziesz miał max + chodź i teraz masz.

reymysterio-sygnatura-psdcopy.png
Opublikowano

Kurpiqu a slucham mam taki pomysl uswiadom mnie jak bardzo sie myle lub dobrze mowie.

sluchaj bo powiedziales ze robisz na zasadzie podloza dorobil bys po porostu szukanie dwoch pixelow jeszcze odnosnie paska i jeden zrobic scrina dokladnego z paska zoltego pixela wyciac bo dla kazdego powinien byc taki sam natomiast mam to

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

|____|__[pix]______|____________|________|____________|_________[pix]___|____________| <- jest tam cos takiego gdy lowi sie rybe pasek przewijania jest na przecinkach ale pasek stanu pojawia sie pod na przewaznie

kazdym lowisku jest jakis detal w postaci rosliny czy z prawej strony czy czegos jak by ustawic gdy zolty kolor najedzie na

<---------------------------Przedzial Latania Czubka Pixela---------------->

pixel wybrany przez nas bot odpusci spacje , zolty pixel byl by zapisany , ale dwa pixele wybrane zalezne od lowiska da rade ?

pix i pix powinny byc zmiennymi odnosnie lowiska

gdy zolty pasek najedzie na pixel wybrany przez nas bot powinien odpuscic klikniecie czyli spacja stop i to samo z lewej na wodzie czy gdzies tam , i po prostu taka komende dac ze jesli pixel z paska powiela sie z pixelem polozenia z lewej i prawej bedzie odpuszal i wten sposob jesli sie da powinien bot utrzymywac sie w tym przedziale srodkowym , zeby zrobic wspolczyniki ktorych dany pixel dokladnie wybrany z paska zoltego ma nie przekaraczac pozycji a jesli przekracza to bot zeby odpuszczal spacje , wzgledne tylko by byla jedna na ustawienie szybkosci spacji 1 a nie jak w tym wypadku sleep 2 x .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...