Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BoT Łowisko] pijaczek by kurpiq

KURPIQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widzisz ja mam dziwny problem ,a może to tylko mi się wydaje używam tego skryptu z 1 posta fakt łowi małe ryby i gdy pasek dopjdzie do połowy nagle przyspiesza chodzi tu o ten wskaźnik na jakim etapie jest ryba,gdy dochodzi do ok połowy nagle przyspiesza tak jakbym klikał 10x szybciej a gdy zostawiam skrypt po 5 min ok ...skrypt szaleje i wygląda to tak jakbym zarzucał i wyciągał wedke w odstępie mniej niż sek i tak w koło co ja robie źle ?

• Odpowiedzi 595
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

nie wiem bo jeśli robisz all dobrze to wina przeglądarki / pc (czasem mam sam tak że zażuca i bierze i nawet po wył bota dalej sam zbiera (jak rzucę) )

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Over the last 3 years, you've spent 2547.3 hours playing this selection, which includes 384 items, is valued at $4724.12, and requires 1506.9 GB

Opublikowano

Jeszcze mam jedno pytanie co do tej starej wersji bota uproszczonej czy to działa na tej samej zasadzie najechać na ok spławika i F1 bo tu za każdym razem spławik zostaje ściągnięty przez wędkę.

Mam nadzieję że znajdzie się ktoś kto się zna i udzieli ci pomocy jednak ja sam jestem zielony a chętnie bym pomógł.

Opublikowano

Panowie chyba wiem co jest nie tak my zaznaczamy w tej chwili te punkty nie tu gdzie trzeba bo zaznaczamy na tym wykresie który pokazuje pokonany dystans.

A należy na tym który pojawia się dopiero po zacięciu. Tylko teraz jak to zrobić? By ustawiać na tamtym pasku.

Opublikowano

; Press Esc to terminate script, Pause/Break to "pause"

Global $Paused
Global $Par
HotKeySet("{F1}", "TogglePause")
HotKeySet("{F3}", "End")

;;;; Body of program would go here ;;;;
While 1
   Sleep(100)
WEnd
;;;;;;;;

Func TogglePause()
   $Paused = NOT $Paused
       MsgBox(4096, "spławik", "najedź na spławik i poczekaj 5 sek", 1)
Sleep(1000)
   $kp = MouseGetPos()
   $jar = PixelGetColor( $kp[0] , $kp[1] )
Sleep(1000)
       MsgBox(4096, "zarzuć", "najedź na przycisk zarzuć (tak +- środek ale kolor nie napis) i poczekaj 5 sek", 1)
Sleep(1000)
   $mp = MouseGetPos()
   $var = PixelGetColor( $mp[0] , $mp[1] )
       MsgBox(4096, "zarzuć", "najedź na miejsce paska prawe", 1)
Sleep(1000)
   $ap = MouseGetPos()
   $dar = PixelGetColor( $ap[0] , $ap[1] )
           MsgBox(4096, "zarzuć", "najedź na miejsce paska lewe", 1)
   Sleep(1000)
   $dp = MouseGetPos()
   $gar = PixelGetColor( $dp[0] , $dp[1] )
Sleep(1000)
       MsgBox(4096, "gotowe", "gotowe", 1)
Sleep(1000)
   While 2
   $wojna = PixelSearch($kp[0] - 20 , $kp[1] - 20 , $kp[0] + 20 , $kp[1] + 20 , Hex($jar, 6), 30, 2)
       If $wojna = 0 Then
$bojkot = PixelSearch($ap[0] - 10 , $ap[1] - 10 , $ap[0] + 10 , $ap[1] + 10 , Hex($dar, 6), 10, 2)
               If $bojkot = 0 Then
                   Send("{SPACE down}")
               EndIf
           $marmolada = PixelSearch($dp[0] - 10 , $dp[1] - 10 , $dp[0] - 10 , $dp[1] + 10 , Hex($gar, 6), 10, 2)
               If $marmolada = 1 Then
                   Send("{SPACE up}")
               EndIf
           $seed = PixelSearch($mp[0] - 10 , $mp[1] - 10 , $mp[0] + 10 , $mp[1] + 10 , Hex($var, 6), 10, 2)
               If $seed = 0 Then
                   Send ("{ESC}")
                   Send ("{ESC}")
               EndIf
       EndIf
   WEnd
EndFunc    
Func End()
   Exit 0
EndFunc

wydaje mi się teraz że jest za dużo pixel search (funkcji) po wojnie dlatego to szaleje a nie że jest powiązane ze na $wojna = 0 then $bojkot if bojkot = 1 then $marmolada if $marmolada = 0 then $bojkot itd... taka zależność funkcji ale nie mam na to pomysłu niech ktoś popyta w znajomych czy by nie pomógł itp...

KURPIQ ale nie musi byc "najedź na miejsce paska prawe"... wystarczy ustawić miejsce paska lewe i żeby trzymał spacje przez powiedzmy "20", po chwili znowu wroci na to miejsce paska lewe i znowu "20". mam nadzieje ze rozumiesz o co mi chodzi

Opublikowano

zrobiłem ale brakuje funkcji żeby ciągnoł oto ona polecam dać na pasku w miejscu takim by jakiś przycisk (ja mam ten gdzie sie daje pokarm) był jak wędka jest niezarzucona wtedy będzie sam zarzucał możliwe że nie będzie wyłączał okien ale jak komuś uda się zrobić tak by puszczał przycisk jak dojdzie do pkt zaznaczonego na pasku to wtedy pomyślimy :

Global $Paused
Global $Par
HotKeySet("{F1}", "TogglePause")
HotKeySet("{F3}", "End")

While 1
   Sleep(100)
WEnd
;;;;;;;;

Func TogglePause()
   $Paused = NOT $Paused
               MsgBox(4096, "spławik", "najedź na spławik i poczekaj 5 sek", 1)
Sleep(1000)
       $kp = MouseGetPos()
       $jar = PixelGetColor( $kp[0] , $kp[1] )
Sleep(1000)
               MsgBox(4096, "zarzuć", "najedź na przycisk zarzuć (tak +- środek ale kolor nie napis) i poczekaj 5 sek", 1)
Sleep(1000)
       $mp = MouseGetPos()
       $var = PixelGetColor( $mp[0] , $mp[1] )
                       MsgBox(4096, "zarzuć", "najedź na miejsce paska lewe", 1)
       Sleep(2000)
       $dp = MouseGetPos()
       $gar = PixelGetColor( $dp[0] , $dp[1] )
Sleep(1000)
Sleep(1000)
       While 2
       $wojna = PixelSearch($kp[0] - 20 , $kp[1] - 20 , $kp[0] + 20 , $kp[1] + 20 , Hex($jar, 6), 30, 2)
               If $wojna = 0 Then
				Send("{SPACE down}")
	$marmolada = PixelSearch($dp[0] - 10 , $dp[1] - 10 , $dp[0] - 10 , $dp[1] + 10 , Hex($gar, 6), 50, 2)
                               If $marmolada = 0 Then
                                       Send("{SPACE up}")
									Sleep(20)
                               EndIf
                       $seed = PixelSearch($mp[0] - 10 , $mp[1] - 10 , $mp[0] + 10 , $mp[1] + 10 , Hex($var, 6), 10, 2)
                               If $seed = 0 Then
                                   Send("{ESC}")
								Send("{ESC}")
                               EndIf
               EndIf
       WEnd
EndFunc 
Func End()
   Exit 0
EndFunc

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Over the last 3 years, you've spent 2547.3 hours playing this selection, which includes 384 items, is valued at $4724.12, and requires 1506.9 GB

Opublikowano

Testowałem to właśnie wszystko jest ok okna zamyka ,jednak przy kilku ustawieniach są różne efekty raz ustawiłem blisko prawej strony paska wtedy trzyma spacje i ciągnie do końca i zrywa rybe z kolei gdy ustawiłem tak w prawej tylko że bliżej srodka naciska 2,3x i zrywa hmmm

Opublikowano

nie wiem czemu ale mi ciągle puszcza i ciągnie (jakby $marmolada = 0)

next wersja testowa : f3 zbieramy kolory i miejsca f4 uruchamiamy łowienie f5 wyłączamy teraz wskazówki są w tray (widomość)

Global $kp, $jar, $mp ,$gar, $dp, $var
HotKeySet("{F3}", "coord")
HotKeySet("{F4}", "work")
HotKeySet("{F5}", "End")

While 1
   Sleep(100)
WEnd
;;;;;;;;

Func coord()
			TrayTip("spławik", "najedź na spławik i poczekaj 1 sek", 2, 1)
Sleep(2500)
       $kp = MouseGetPos()
       $jar = Hex(PixelGetColor($kp[0], $kp[1]), 6)
Sleep(1000)
			TrayTip("box", "najedź na jakieś miejsce w oknie gry (by zniknęło jak pojawi się jakieś okno / zmieniło kolor i poczekaj 1 sek", 2, 1)
Sleep(2500)
       $mp = MouseGetPos()
       $var = Hex(PixelGetColor($mp[0], $mp[1]), 6)
                       TrayTip("pasek", "najedź na miejsce paska przy którym ma puszczać spację", 2, 1)
       Sleep(2500)
       $dp = MouseGetPos()
       $gar = Hex(PixelGetColor($dp[0], $dp[1]), 6)
Sleep(1000)
EndFunc
Func Work()
       While 2
       $wojna = PixelSearch($kp[0] - 20 , $kp[1] - 20 , $kp[0] + 20 , $kp[1] + 20 , $jar, 30, 2)
		If $wojna = 0 Then
			Send("{SPACE down}")
			$marmolada = PixelSearch($dp[0] - 10 , $dp[1] - 10 , $dp[0] + 10 , $dp[1] + 10 , $gar, 30, 2)
				If $marmolada = 0 Then
					Send("{SPACE up}")
					Sleep(20)
				EndIf
			$seed = PixelSearch($mp[0] - 10 , $mp[1] - 10 , $mp[0] + 10 , $mp[1] + 10 , $var, 10, 2)
				If $seed = 0 Then
					Send("{ESC}")
					Send("{ESC}")
				EndIf
				EndIf
       WEnd
EndFunc 
Func End()
   Exit 0
EndFunc

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

Witam, jest pewien problem wszystko związane z wyciąganiem ryb jest okey ustawione i ładnie śmiga tylko jak zawsze jest jedno "ale" . Otóż podczas wyskoczenia okienka "Nie bierze" wędkarz cały czas spamuje zarzucenie i nie potrafię tego zmienić walczę z tym około 3h Prosiłbym o Pomoc .

PS Jakby co możecie pomóc na gg - 4246005

Aha przy małych ustawieniach " space up space down " jeszcze jako tako bo zarzuci jak zmienię na np 140 /110 to cały czas jakby klikał zarzuć. Dam + jeśli komuś na tym zależy .

Opublikowano

Witam, jest pewien problem wszystko związane z wyciąganiem ryb jest okey ustawione i ładnie śmiga tylko jak zawsze jest jedno "ale" . Otóż podczas wyskoczenia okienka "Nie bierze" wędkarz cały czas spamuje zarzucenie i nie potrafię tego zmienić walczę z tym około 3h Prosiłbym o Pomoc .

PS Jakby co możecie pomóc na gg - 4246005

Aha przy małych ustawieniach " space up space down " jeszcze jako tako bo zarzuci jak zmienię na np 140 /110 to cały czas jakby klikał zarzuć. Dam + jeśli komuś na tym zależy .

mam ten sam problem... przez to nie moge ustawiac bota na kilka godzin, caly czas musze dochodzic do kompa... teraz wrocilem po 9h do domu i tylko 20 rybek zlowilo ;//

KURPIQ mozesz pomoc?

Opublikowano

ja staram się zrobić new wersję bota ale mi coś nie działa co do problemów że spamuje że zarzuca i odrazu zabiera to nie wina bota a przeglądarki

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

bot jest narazie byle by był ale staram się zrobić lepszego

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

Mam taką prośbę, czy mógłby mi ktoś wysłać sreena z zaznaczonymi miejscami gdzie mam trzymać kursor, bo albo ja jestem taki tępy że nie umiem czytać ze zrozumieniem, albo po prostu mi to nie działa. Moje GG: 12453195

Opublikowano

Kurpiq naprawdę dobra robota bota nie mówię że jest zły ale czy mógł byś poprawić klikanie spacji ?

W 1-szej wersji bot klika co chwile i pasek spada i ryba się zrywa.

Czy dało by radę tak zrobić że bot czeka ileś sec a później ciągnie ileś sec ? i tak ciągle ?

Próbowałem sam to zrobić ale nie umiem :D

ps. w 2-giej wersji nie umiem ustawić.

Reklama:

userbarwb.png

Opublikowano

ja staram się zrobić new wersję bota ale mi coś nie działa co do problemów że spamuje że zarzuca i odrazu zabiera to nie wina bota a przeglądarki

tylko że ja używam google chrooma, chyba tak samo jak ty...

jeśli nie to powiedz jakiej mam uzywac

Opublikowano

mi też na chromie tak się dzieje reset przeglądarki czasem pomaga

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

Mam propozycję dla Kurpiq'a (nie wiem czy ona jest wykonalna :P)

Można by było tak zrobić że gdy pasek łowienia dojdzie do czerwonego koloru to bot puszcza / klika spację :)

I bot by tak latał od lewej do prawej.

Reklama:

userbarwb.png

Opublikowano

Mam propozycję dla Kurpiq'a (nie wiem czy ona jest wykonalna :P)

Można by było tak zrobić że gdy pasek łowienia dojdzie do czerwonego koloru to bot puszcza / klika spację :)

I bot by tak latał od lewej do prawej.

przeciez wszyscy juz od kilku dni o tym wiedza i kurpiq kombinuje wlasnie jak to zrobic....

Opublikowano

Przepraszam KURPIQ, mogę sobie pożyczyć tą wersję do testowania? Chciałbym ją troszkę zmodyfikować w wolnej chwili. Oczywiście obiecuję nigdzie nie publikować bez twojej zgody.

Ten bot coś nie wyrabia z ciągnięciem, nawet nie dojeżdża do tego miejsca w którym ma puszczać tylko gdzieś wcześniej. I praktycznie cały czas ryba ucieka.

Opublikowano

mi też na chromie tak się dzieje reset przeglądarki czasem pomaga

to jednak nie sprawa przegladarki bo probowalem na roznych teraz... nie oplaca sie juz wlaczam bota odkad to sie dzieje :/ mógłbyś powiedzieć jak zrobić żeby po zarzuceniu bylo np "sleep 1000"? moze to by pomoglo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...