Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BoT Łowisko] pijaczek by kurpiq

KURPIQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

\/

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

|________|___[PIX1]____|________|________|________|________|________|________|___[PIX2]__|________|

.............................<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

..............................................Pasek poruszania sie czubka zapisanego pixela żółtego.

PIX1 i PIX2 Wybieramy odnośnie otoczenia gdy zapisany pixel na stale wjedzie na któryś pixel odpusci spacje SPACJA BEDZIE STOP

oczywiscie te zmienne powinny byc troche wczesniej bo pasek robi sie czerwony a nie ktore ryby maja duza powieszchnie brania

dla tego powinnien byc z jednej i z drugiej strony troche wiekszy by ten pixel mial slusznosc z paska albo pobrax pixele czerwone z konców paska ale nie z samych konców

ten pomysl jesli by wypalil napewno bedzie tylko zmienna szybkosci SPACE i trzy pixele , PIX 1 PIX 2 +Splawik no i Przycisk Ciagnij.

wiesz o co kaman jesli wjedzie tu czy tu to odpusci spacje jesli znowu bedzie poza to ponowi klikanie spacji. napisz czy da rade tak zrobic.

to napewno jesli dalo by rade to zrobic jest to pomysl by go usprawnic a nie zeby byl super dobry , bo te pix 1 i 2 moze by mialy sens bo pasek stanu gry z prawej strony wchodzi na srodowisko gry rosliny itps zaleznie od lowiska ale chociaz z jednej strony ustawic z prawej tego pixela ze jesli wchodzi na pixel to odpuszcza to najwyzej mocniej sie spacje ustawi ale nie bedzie zrywal no tak tez by moglo byc tylko z prawej strony i moc paska to by byla jedna zmienna liczbowa.

Albo tak

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""''''''''''''''''''

|__________|__________|__________|__________|__________|__________|__________|__________|_____[PIX]_____|__________|

Sleep ( xxx ) -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------> PIX = Stop Spacja.

byla by zmienna odpowiedniej szybkosci i gdy pasek najedzie na pixel spacja sie zatrzyma gdy pasek sie cofnie znowu zacznie klikac da rade cos takiego zrobic ?

• Odpowiedzi 595
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

http://www.youtube.com/watch?v=3DMdp9OZJnA

http://www.soundnight.vgh.pl ! dział download i tam będzie Spakowane w .zip program autoit v3 i skrypt. :) najpierw trzeba się zarejestrować , aby móc wejść w ten dział . :P

Kategoria:

Gry

Tagi:

Działający bot do Łowisko na NK! Gone Fishing

Koles sie chwali twoim skryptem stworzyl dzial download itps na swoim forum czy gdzie i przypisuje sobie to osiegniecie pomimo ze napisal ze nie jego autorstwa kurpiqu wiedziales cos o tym ? jak nie to napisz na YT ze bez twojej zgody zostalo to wstawione na YT odnosnik do tego forum o daty i ze jestes autorem o wycofanie palanta

Opublikowano

Mam otóż problem taki że gdy mam już branie i wyciągam rybę tym botkiem to ten pasek przeciążenia nie zdąża iść w górę i spada co troszeczke aż wreszcie zerwie się ryba i nic nie złowi. Może jakaś pomoc ?:X

Opublikowano

jeśli chodzi o pasek to wiem na jakiej zasadzie ma to działać bo już to testowałem ale niestety z niewiadomych mi przyczyn nie chce to działać jeszcze dziś sprobóję coś napisać

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Over the last 3 years, you've spent 2547.3 hours playing this selection, which includes 384 items, is valued at $4724.12, and requires 1506.9 GB

Opublikowano

youtube jest do niczego ani raportu nie moge wyslac o prawa ani nie mogę wiadomości napisać (bo jakiś błąd)...

co do bota to narazie nie mam pomysłow na niego a sam bym potrzebował go usprawnić do własnych celów ;p

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Over the last 3 years, you've spent 2547.3 hours playing this selection, which includes 384 items, is valued at $4724.12, and requires 1506.9 GB

Opublikowano

Kurpiqu a slucham mam taki pomysl uswiadom mnie jak bardzo sie myle lub dobrze mowie.

sluchaj bo powiedziales ze robisz na zasadzie podloza dorobil bys po porostu szukanie dwoch pixelow jeszcze odnosnie paska i jeden zrobic scrina dokladnego z paska zoltego pixela wyciac bo dla kazdego powinien byc taki sam natomiast mam to

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

|____|__[pix]______|____________|________|____________|_________[pix]___|____________| <- jest tam cos takiego gdy lowi sie rybe pasek przewijania jest na przecinkach ale pasek stanu pojawia sie pod na przewaznie

kazdym lowisku jest jakis detal w postaci rosliny czy z prawej strony czy czegos jak by ustawic gdy zolty kolor najedzie na

<---------------------------Przedzial Latania Czubka Pixela---------------->

pixel wybrany przez nas bot odpusci spacje , zolty pixel byl by zapisany , ale dwa pixele wybrane zalezne od lowiska da rade ?

pix i pix powinny byc zmiennymi odnosnie lowiska

gdy zolty pasek najedzie na pixel wybrany przez nas bot powinien odpuscic klikniecie czyli spacja stop i to samo z lewej na wodzie czy gdzies tam , i po prostu taka komende dac ze jesli pixel z paska powiela sie z pixelem polozenia z lewej i prawej bedzie odpuszal i wten sposob jesli sie da powinien bot utrzymywac sie w tym przedziale srodkowym , zeby zrobic wspolczyniki ktorych dany pixel dokladnie wybrany z paska zoltego ma nie przekaraczac pozycji a jesli przekracza to bot zeby odpuszczal spacje , wzgledne tylko by byla jedna na ustawienie szybkosci spacji 1 a nie jak w tym wypadku sleep 2 x .

oczywiście pixele bliżej niż na obrazku, bo może zerwać przy bardzo dużych rybach, a przy tych najmniejszych bardzo dlugo trwalo by wylawianie bo zanim pasek by tam doszedl... :)

http://www.youtube.com/watch?v=3DMdp9OZJnA

http://www.soundnight.vgh.pl ! dział download i tam będzie Spakowane w .zip program autoit v3 i skrypt. :) najpierw trzeba się zarejestrować , aby móc wejść w ten dział . :P

Kategoria:

Gry

Tagi:

Działający bot do Łowisko na NK! Gone Fishing

Koles sie chwali twoim skryptem stworzyl dzial download itps na swoim forum czy gdzie i przypisuje sobie to osiegniecie pomimo ze napisal ze nie jego autorstwa kurpiqu wiedziales cos o tym ? jak nie to napisz na YT ze bez twojej zgody zostalo to wstawione na YT odnosnik do tego forum o daty i ze jestes autorem o wycofanie palanta

co za skur... wiem ile kurpiq sie narobil przy tym bocie a tamten fiut to wykorzystuje... nie zostawcie tak tego

Opublikowano

Ej, a jak mam juz ten skrypt w au3 i wszystko jest tylko co dalej zrobic bo jak zamykam skrypt i robie PPM żeby zrobić run script to niema, jest tylko normalnie "otwórz" ?????

xxxxxxxxx Wojownik body szuka przygody ;D xxxxxxxxx

Opublikowano

mam taki problem, posiadam wędkę za 800k, haczyk i żyłkę najlepszą jaką można mieć w grze, ustawiałem bota z 2h na różne parametry (sleep'y) i nawiększą rybę jaką mi ściąga to 15kg, chciałbym żeby chociaż 25kg ściągał, to by się opłacało chociaż, miał ktoś podobny problem? jak ustawić?

Opublikowano

mam taki problem, posiadam wędkę za 800k, haczyk i żyłkę najlepszą jaką można mieć w grze, ustawiałem bota z 2h na różne parametry (sleep'y) i nawiększą rybę jaką mi ściąga to 15kg, chciałbym żeby chociaż 25kg ściągał, to by się opłacało chociaż, miał ktoś podobny problem? jak ustawić?

podobnie u mnie nie mozna wlasnie tego sprezyowac

Opublikowano

ej to co zrobic dalej jak juz mam tego skrypta w au3 ale niemoge go uruchomic bo jak klikam ppm i tam jest tylko otworz itd. a jak 2x LPM to mi otwiera w au3 jako skrypt!?

xxxxxxxxx Wojownik body szuka przygody ;D xxxxxxxxx

Opublikowano

Kolego musisz go przerobić w format exe. przez ten program. Ja osobiście skrypt edytowałem w notatniku i później tylko przerabiałem na exe.

A co do skryptu to szacun dla twórcy. Ale też mam pytanko czy nie da sie z robić by spacja reagowała jednak na ten pasek a nie na odstęp czasowy.

Na ten skrypt największa rybę którą złowiłem był sum 4,5kg a mój rekord to 32kg

Opublikowano

sam bym chciał ale nie idzie mi coś zabawa z pixelsearch niestety co do znikania pojawiania się (nie wiem czemu skoro już jest zastosowane i działa) jak ktoś się na tym zna niech pomoże zrobić jeszcze napiszę na kilku forach o tym

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

KURPIQ jak już dokonasz cuda to się pochwal :P

mi lowi szczupaki 11 kg sumy 15 kg pstragi 10 kg nie jest najgorzej ale best jaka wylowil to bambuza 22 kg TEN bot , bo rekord mam z 60 cos kilo

Opublikowano

Nie o wagę ryb mi chodziło a o to by spacja reagowała na pasek a nie na czas.

A co do PL_LooK ja plik .exe robiłem przez Compile Scricpt to .exe

Opublikowano

do do reakcji na pasek tu już nie o to chodzi tylko skrypt w ogóle nie reaguje tak jak powinien ;/

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

Mam takie pytanie. Czy jest możliwość ustawienia bota i w tym samym czasie korzystać z komputera...

Opublikowano

nie raczej nie jak ja tak próbowałem robić nie działał

kurpiq jak możesz wrzuci ten prototyp na forum może wspólnie z innymi userami coś wykombinujemy

Opublikowano

; Press Esc to terminate script, Pause/Break to "pause"

Global $Paused
Global $Par
HotKeySet("{F1}", "TogglePause")
HotKeySet("{F3}", "End")

;;;; Body of program would go here ;;;;
While 1
   Sleep(100)
WEnd
;;;;;;;;

Func TogglePause()
   $Paused = NOT $Paused
       MsgBox(4096, "spławik", "najedź na spławik i poczekaj 5 sek", 1)
Sleep(1000)
   $kp = MouseGetPos()
   $jar = PixelGetColor( $kp[0] , $kp[1] )
Sleep(1000)
       MsgBox(4096, "zarzuć", "najedź na przycisk zarzuć (tak +- środek ale kolor nie napis) i poczekaj 5 sek", 1)
Sleep(1000)
   $mp = MouseGetPos()
   $var = PixelGetColor( $mp[0] , $mp[1] )
       MsgBox(4096, "zarzuć", "najedź na miejsce paska prawe", 1)
Sleep(1000)
   $ap = MouseGetPos()
   $dar = PixelGetColor( $ap[0] , $ap[1] )
           MsgBox(4096, "zarzuć", "najedź na miejsce paska lewe", 1)
   Sleep(1000)
   $dp = MouseGetPos()
   $gar = PixelGetColor( $dp[0] , $dp[1] )
Sleep(1000)
       MsgBox(4096, "gotowe", "gotowe", 1)
Sleep(1000)
   While 2
   $wojna = PixelSearch($kp[0] - 20 , $kp[1] - 20 , $kp[0] + 20 , $kp[1] + 20 , Hex($jar, 6), 30, 2)
       If $wojna = 0 Then
$bojkot = PixelSearch($ap[0] - 10 , $ap[1] - 10 , $ap[0] + 10 , $ap[1] + 10 , Hex($dar, 6), 10, 2)
               If $bojkot = 0 Then
                   Send("{SPACE down}")
               EndIf
           $marmolada = PixelSearch($dp[0] - 10 , $dp[1] - 10 , $dp[0] - 10 , $dp[1] + 10 , Hex($gar, 6), 10, 2)
               If $marmolada = 1 Then
                   Send("{SPACE up}")
               EndIf
           $seed = PixelSearch($mp[0] - 10 , $mp[1] - 10 , $mp[0] + 10 , $mp[1] + 10 , Hex($var, 6), 10, 2)
               If $seed = 0 Then
                   Send ("{ESC}")
                   Send ("{ESC}")
               EndIf
       EndIf
   WEnd
EndFunc    
Func End()
   Exit 0
EndFunc

wydaje mi się teraz że jest za dużo pixel search (funkcji) po wojnie dlatego to szaleje a nie że jest powiązane ze na $wojna = 0 then $bojkot if bojkot = 1 then $marmolada if $marmolada = 0 then $bojkot itd... taka zależność funkcji ale nie mam na to pomysłu niech ktoś popyta w znajomych czy by nie pomógł itp...

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

stałych nie ponieważ każdy z nas ma inaczej spersonalizowany pc oraz inaczej ustawia sobie stronę z grą

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...