Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BoT Łowisko] pijaczek by kurpiq

KURPIQ

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 595
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

wiem , rzadko ale zdarza sie. narazie trzeba wykombinowac a w szczegolnosci kurpiq bo ma do tego łeb, dlaczego bot robi ze ryby rzadziej biora. lowilem na 2 paramtetrze 5000,10 000, 15 000 i tak samo. nie wiem co to jest ale cos jest nei tak

Opublikowano

po zarzuceniu bot czeka tyle ile wpiszecie w 2 okienku dlatego może nie reagować na branie odrazu po zarzuceniu

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Over the last 3 years, you've spent 2547.3 hours playing this selection, which includes 384 items, is valued at $4724.12, and requires 1506.9 GB

Opublikowano

dodana wersja do testowania powinna brać częściej (takie założenie) daltego testować !!!!!

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Over the last 3 years, you've spent 2547.3 hours playing this selection, which includes 384 items, is valued at $4724.12, and requires 1506.9 GB

Opublikowano

Pierwsza ryba na wersji testowej po 10 sekundach, i od razu rekord.! I ogólnie biorą częściej, chociaż dziś, ogólnie mi dobrze biorą na obu wersjach.

Opublikowano

Niestety na wersji testowej nie zlowilo mi ani jednej ryby w ogole nie chcą brać :)

Opublikowano

KURPIQ a może pomyśl nad tym aby usunąć opcje obserwowania spławika , bo czekanie na to aż ryba się zahaczy zajmuje trochę czasu? Podczas ciągłego klikania spacji ryby się zahaczają a nie trzeba czekać. Taka myśl mnie naszła ponieważ w 1 ver. bota nie czekał on na spławik lecz ciągle zwijał i tam był problem ze zrywaniem się ryb ale w ostatniej ver. dodałeś puszczanie paska jak przekroczy dany pkt to nie warto by to połączyć ?

Opublikowano

hmm wpadłem na pomysł tylko muszę popytać

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

myślę by zrobić 1 funkcje (pętlę) do patrzenia czy bierze jak tak to klika space (tylko space nie space down) i przechodzi do funkcji (pętli) odpowiedzialnej za wyłowienie

http://imageshack.us/f/842/beztytuurrt.jpg

ja mam problem z tym że jak zielony trójkącik dojdzie do tego momentu (czerwonego napięcia żyłki) to przestaje ściągać

pewnie dales po prawej stronie wędki miejsce na pasku (3 pkt)

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

Ludzie... . Wytłumaczę i powiem wam coś.

Po Pierwsze, BOT DZIAŁA

Po 2 po prostu ustawcie pierw na spławiku, ale tak żeby przy wahaniu się spławika miał ten sam kolor. działa to na zasadzie ze jak na danym pikselu zmieni się kolor to znaczy ze ryba wzięła ponieważ zmienił piksel kolor (a piksel zmienił kolor bo zniknął wiec zobaczył kolor wody)

Drugi klikam najczęściej na boxa z napisem

A trzeci na środku, zaznaczyłem KOLOROWO najbardziej optymalne położenie punktu 3

94596663.png

Po prostu przy zaznaczaniu 3, nie można najechać na wędkę -.-

Już chyba jaśniej się nie da.

Wiem że kurpiq ma swoją cierpliwość jak i nie nieograniczona ilość wolnego czasu na pomoc, a ogarniam bota więc jak ktoś ma jakiś problem niech pisze na GG:

Pisz ze szczegółami o co chodzi, jak będę ONLINE odpiszę :)

GG: 36146397

Opublikowano

Ludzie... . Wytłumaczę i powiem wam coś.

Po Pierwsze, BOT DZIAŁA

Po 2 po prostu ustawcie pierw na spławiku, ale tak żeby przy wahaniu się spławika miał ten sam kolor. działa to na zasadzie ze jak na danym pikselu zmieni się kolor to znaczy ze ryba wzięła ponieważ zmienił piksel kolor (a piksel zmienił kolor bo zniknął wiec zobaczył kolor wody)

Drugi klikam najczęściej na boxa z napisem

A trzeci na środku, zaznaczyłem KOLOROWO najbardziej optymalne położenie punktu 3

94596663.png

Po prostu przy zaznaczaniu 3, nie można najechać na wędkę -.-

Już chyba jaśniej się nie da.

Wiem że kurpiq ma swoją cierpliwość jak i nie nieograniczona ilość wolnego czasu na pomoc, a ogarniam bota więc jak ktoś ma jakiś problem niech pisze na GG:

Pisz ze szczegółami o co chodzi, jak będę ONLINE odpiszę :)

GG: 36146397

to sobie narobiłeś problemu :>

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

Wszystko zostało opisane , zdjęcia , film a jak komuś nie idzie to jest jego problem. Trzeba być tylko dokładnym i za którymś razem wyjdzie dobrze :)

Opublikowano

uwaga udostepniam kod bo potrzebuję pomocy kto ma pomysł jak zrobić branie i zarzucanie wędki inaczej niż jest to pisać tutaj oto skrypt :

Global $kp, $jar, $mp ,$gar, $dp, $var
HotKeySet("{F3}", "coord")
HotKeySet("{F4}", "work")
HotKeySet("{F5}", "End")
$czas = InputBox("Program", "Czas trzymania spacji w górze: ", "100")
$grass = InputBox("Program", "Czas czekania po zarzuceniu: (jeśli rybki nie chcą brać daj większy) ", "10000")
;;;; Body of program would go here ;;;;
While 1
   Sleep(1000)
WEnd
;;;;;;;;

Func coord()
               TrayTip("spławik", "najedź na spławik i poczekaj 1 sek", 2, 1)
Sleep(2500)
       $kp = MouseGetPos()
       $jar = PixelGetColor($kp[0], $kp[1])
Sleep(1000)
               TrayTip("box", "najedź na jakieś miejsce w oknie gry (by zniknęło jak pojawi się jakieś okno / zmieniło kolor i poczekaj 1 sek", 2, 1)
Sleep(2500)
       $mp = MouseGetPos()
       $var = PixelGetColor($mp[0], $mp[1])
                       TrayTip("pasek", "najedź na miejsce paska przy którym ma puszczać spację", 2, 1)
       Sleep(2500)
       $dp = MouseGetPos()
       $gar = PixelGetColor($dp[0], $dp[1])
Sleep(1000)
               MsgBox(4096, "gotowe", "gotowe", 1)
EndFunc
Func Work()
       While 2
       $wojna = PixelSearch($kp[0] - 20 , $kp[1] - 20 , $kp[0] + 20 , $kp[1] + 20 , $jar, 30, 2)
           If $wojna = 0 Then
		Send("{SPACE down}")
		EndIf
               $marmolada = PixelSearch($dp[0] - 2 , $dp[1] - 2 , $dp[0] + 2 , $dp[1] + 2 , $gar, 10, 2)
                   If $marmolada = 0 Then
                       Send("{SPACE up}")
                       Sleep($czas)
                   EndIf
               $seed = PixelSearch($mp[0] - 2 , $mp[1] - 2 , $mp[0] + 2 , $mp[1] + 2 , $var, 10, 2)
                   If $seed = 0 Then
					Sleep(2000)
                       Send("{ESC}")
					Sleep(2000)
					Send("{SPACE}")
					Sleep($grass)
                   EndIf
		WEnd
EndFunc
Func End()
   Exit 0
EndFunc

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

Kurpiq, spokojnie dam rade

Aha i daj zeby co x czasu klikało ESC, ponieważ brak tego to KOLOSALNY błąd.

A dlaczego?

Ponieważ jak masz te głupie rekordy to ich nie omija, a klikniecie esc nic nie robi oprucz wychodzenia z okienkna ;D

Napraw to :D

I dodaj ten screen co ja dałem :D

I to ze jak klikasz na 3 to nie moze byc tak ze jak sciagasz to ci wedka najedzie na ten punkt ;D

Bedziesz wiedział o co mi chodzi :D

@Edit

Mały screenik

beztytuuldw.png

Opublikowano

jeszcze blokuje zarzucanie wędki

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

hmm moim skromnym zdaniem to wina nk że rzadziej łowi bo teraz przetestowałem (na 2 rybach tylko) na oficjalnej i all ok

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

Kurpiq powiedz mi tylko jedno czy jest mozliwosc wrzucenia do tego bota pauzy np na F1? bo od czasu do czasu musze zobaczyc cos na innej stronie albo na pulpicie i musze go wylaczyc (F5) i ustawiac all od nowa a to troche denerwujace z gory dzieki ;)

czekam na odp hej

bot jak najbardziej śmiga ;)

Opublikowano

można w prawym dolnym rogu koło zegara zatrzymać klikajac ppm potem wznawiasz odzaczajac pauze

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Opublikowano

nie wiem dlaczego HardyQba

chciałem sobię teraz włączyć bota (na noc mi się nie chciało) i patrzę a tutaj aktualizacja ...

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...