Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bethia.pl [Dedyk] [Easy]

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 270
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie polecam tego serwera dla graczy którzy mają max 2h dziennie na gre, zrobienie eq graniczy z cudem, EXP nie powiem, świetnie dopasowany, bez IS da się na spokojnie wbić maxa, lecz reszta to jest katastrofa, jak na serwer easy za mało respów metinów/bossów, w dodatku po każdym ch gdzie jest ich tylko, 4 lata po 50 osób na jednej mapce, szanse na znalezienie chociażby 1 metina wciągu 1h to jest max. 

Szkoda mi tylko tych 100zł w is, ale no cóż, bywa :D

Ja się żegnam, pozdrawiam ;)

kmr3.gif

Opublikowano
9 minut temu, VaScO. napisał:

Nie polecam tego serwera dla graczy którzy mają max 2h dziennie na gre, zrobienie eq graniczy z cudem, EXP nie powiem, świetnie dopasowany, bez IS da się na spokojnie wbić maxa, lecz reszta to jest katastrofa, jak na serwer easy za mało respów metinów/bossów, w dodatku po każdym ch gdzie jest ich tylko, 4 lata po 50 osób na jednej mapce, szanse na znalezienie chociażby 1 metina wciągu 1h to jest max. 

Szkoda mi tylko tych 100zł w is, ale no cóż, bywa :D

Ja się żegnam, pozdrawiam ;)

Respy i wiele innych aspetów zostało zwiększone w dzisiejszej aktualizacji i to ponad dwukrotnie, naprawdę zrobiliśmy wszystko aby chociaż trochę ułatwić grę takim osobom jak Ty mającym mniejsza ilość czasu no ale logiczne że nie możemy ułatwić jej całkowicie aby gra na serwerze opierała się na kilkugodzinnej rozgrywce...

Mimo wszystko liczymy że wrócisz do nas i jednak będziesz kontynuował grę:)

Pozdrawiam,

True :)

Opublikowano
5 minut temu, True990 napisał:

Respy i wiele innych aspetów zostało zwiększone w dzisiejszej aktualizacji i to ponad dwukrotnie, naprawdę zrobiliśmy wszystko aby chociaż trochę ułatwić grę takim osobom jak Ty mającym mniejsza ilość czasu no ale logiczne że nie możemy ułatwić jej całkowicie aby gra na serwerze opierała się na kilkugodzinnej rozgrywce...

Mimo wszystko liczymy że wrócisz do nas i jednak będziesz kontynuował grę:)

Pozdrawiam,

True :)

Kilkugodzinnej? Zmienicie z Easy na Medium i nikt nie będzie miał żadnych przeciwwskazań :)

Wrócić? Może tak, na chwilę obecną nie mam po co, za dużo osób, szanse na dropniecie czegoś są znikome. 
Myślałem że zrobicie coś w stylu określonych respów, że na tej przestrzeni mapki same metki, na drugiej bossy itp, nie widać że zwiększyliście respy, w aktualizacji było napisane tylko o zmniejszeniu czasu ;)

kmr3.gif

Opublikowano

Bazujecie na ciekawych rzeczach,  no no. Dobry pomysłodawca :1301_clap_tone2:

Komentarze za pozytywne nie są. 
Widzę, lepiej się prezentuje od Itariusa.

WARTO ZACZYNAĆ?

Opublikowano
47 minut temu, VaScO. napisał:

Kilkugodzinnej? Zmienicie z Easy na Medium i nikt nie będzie miał żadnych przeciwwskazań :)

Wrócić? Może tak, na chwilę obecną nie mam po co, za dużo osób, szanse na dropniecie czegoś są znikome. 
Myślałem że zrobicie coś w stylu określonych respów, że na tej przestrzeni mapki same metki, na drugiej bossy itp, nie widać że zwiększyliście respy, w aktualizacji było napisane tylko o zmniejszeniu czasu ;)

Wydaje mi się, że na serwerze, który ma niecałe 3 dni to normalne, że bossy i metiny są szybko zabijane. 

44 minuty temu, Jacob S napisał:

WARTO ZACZYNAĆ?

Wydaje mi się, że tak. Jest stała ilość graczy, :) Sielu ciągle coś udoskonala. 

Opublikowano
47 minut temu, Jacob S napisał:

WARTO ZACZYNAĆ?

Warto, bugów przeszkadzających w grze nie ma, graczy z 1k pewnie będzie no i sama rozgrywka spoko jest. 

Ps. Stwierdzam to po obserwacji serwera i po grze na close jak i otwartej becie, bo na serwerze nie gram z braku czasu. 

obraz.png

Opublikowano
46 minut temu, Jacob S napisał:

WARTO ZACZYNAĆ?

Dodatkowo mogę dodać że powolutku ruszają kolejne formy reklamy które mam nadzieję jeszcze bardziej zwiększą ilość graczy na serwerze :)

Opublikowano

Co z dropem na różnych lvlach, można dropić na każdym lvlu z wcześniejszych map czy nie?
Bo Exp leci za szybko żeby siedzieć na mapie i czekać na metki czy bossy...

Opublikowano

No właśnie, drop powinien być na każdym lvlu, w innym wypadku exp powinien być 999x mniejszy, a jak się wbija z 40 do 60 w 3 minuty to troszkę lipa z dropem

Opublikowano

Serwer różniący się od innych. Chociażby to całe eq. Jestem w początkowej fazie rozgrywki ale podobra mi się to. Największym + tego serwera są losowe respy metków i bossów. Nie ma campienia na bossy i metki i obstawiania ich drugimi, max lvlami. -,- Drop +20lvl dla mnie również fajna sprawa. Niech topka robi dropy :D
Polecam każdemu, aby spróbował sam a nie czytał tylko komentarze i sugerował się nimi :)
5!

Opublikowano
42 minuty temu, keleczek napisał:

Trzeba robić jakiegoś dropka czy mogę luźno zaczynać mentalem? 

Trzeba, ograniczenie lv do dropu to 20lv :) 

Wgl teraz sobie sprawdzam proces ulepszania, na +7 trzeba po 5 ulepek gdzie z jednego metina leci po 1szt, no to życzę ogólnie powodzenia przy 1,5k graczy :D :D
Jak administracja nie chce wprowadzić większej ilości metinów to chociaż zmniejszcie wymaganą ilość bo aż śmiech na sali, to ma być easy?? 1 dzień dropu to może zrobie zbrojkę na +9 na 90lv! :1313_thumbsup_tone4:

kmr3.gif

Opublikowano

Otóż miło mi poinformować iż na serwerze w tej chwili gości u nas ponad 1370 i liczba ta ciągle rośnie :)

Życzymy wszystkim miłej gry i jutro rusza kolejna porcja reklamy :)

Pozdrawiam,

True!

Opublikowano

Szczerze powiem, że server bardzo mi się spodobał i wcale się nie nudzi. Osobiście mam tak, że bardzo szybko nudzi mnie jakiś serwer ale ten jest inny, wciągnął mnie i z chęcią spędzam wieczorki na serwerze. Polecam zaczynać, sposobów do zarobku jest dużo tylko wystarczy pomyśleć i poświęcić na to trosze czasu :D 

Opublikowano
8 godzin temu, skejt23 napisał:

z tym teleportem do bossów to chyba sobie jaja teraz robicie, nie?

Jest to jednorazowe użycie 

Opublikowano
3 godziny temu, skejt23 napisał:

a pelerynke poprawicie? bo to serio jest trochę uciążliwe;p nie czytalem poprzednich stron tematu, dlatego pytam

Co jest z nią nie tak?

Rozpoczęłam grę na serwerze - bez żadnego item shopu. Jestem osobą, która nie lubi expic, ale doświadczenie wpada bardzo fajnie, nawet na tych mniejszych spotach. Metiny da się ubić - jak na razie zatrzymałam się na Lochach, by sobie podropic. Kopię sobie rudy, które dosyć często stoją "wolno", zbieram roślinki. Jako zwykły gracz na chwilę obecną nie mam na co narzekać. 

Ba, jeżeli chodzi o peleryne to wydaje mi się, w porównaniu z beta, że jej zasięg został znacząco zwiększony ;)

Opublikowano
3 godziny temu, LoveTherapy napisał:

Co jest z nią nie tak?

Rozpoczęłam grę na serwerze - bez żadnego item shopu. Jestem osobą, która nie lubi expic, ale doświadczenie wpada bardzo fajnie, nawet na tych mniejszych spotach. Metiny da się ubić - jak na razie zatrzymałam się na Lochach, by sobie podropic. Kopię sobie rudy, które dosyć często stoją "wolno", zbieram roślinki. Jako zwykły gracz na chwilę obecną nie mam na co narzekać. 

Ba, jeżeli chodzi o peleryne to wydaje mi się, w porównaniu z beta, że jej zasięg został znacząco zwiększony ;)

Ale jebłem z tego komenta xDDDD 

Ile online? i jak gospodarka po tych kilku dniach? 

Opublikowano

Na serwer wpadłam (wcześniej się z resztą wypowiadałam), miałam nadzieję na dłuższą grę - bo zapowiadało się świetnie. Dokonałam jednak kilku szybkich obliczeń, a mianowicie:

- fryzura 170 SM

- kostium 170 SM

- nakładka 170 SM

- pet 400SM

- wzmocnienie peta 180 SM

- zmianka do peta 120 SM, zakładam że zużyjemy jedną, chociaż to pewnie nierealne

- 3x dodanie bonusów do trzech pierwszych itemów 190*3=570 SM

- pierścień i amulet (zakładam, że czas upływa tylko gdy są założone, w takim wypadku koniecznie będą potrzebne na wojny) - 170+275=445 SM

- wierzchowca odpuszczamy, bo jest drogi i zbędny.

Łącznie na wymienione przedmioty, czyli cały potrzebny ekwipunek z IS, potrzebujemy 2225SM. Spójrzmy na koszt SM w najpopularniejszych formach płatności (oczywiście sms pomijam, bo to strasznie nieopłacalne):

- PSC: 1750 SM za 99zł, 400+200SM za 25zł+15zł (lub 850 za 49zł), czyli musimy wydać minimalnie 139zł;

- przelew: 1750 SM za 89zł, 425+130SM za 25zł+9zł, czyli potrzebujemy 123zł.

Ja wiem, że nikt nie robi serwerów z pasji, tylko dla zarobku - to oczywiste, jednakże taka kwota za (prawie) cały ekwipunek z IS'u (a pomijam wierzchowca, drugą nakładkę np. na dwurękę zamiast na miecz oraz więcej zmianek dla zwierzaka) jest absurdalna. Więcej nie komentuje, każdy może sam wyciągnąć wnioski.

Podsumowując - serwer spodobał mi się, aczkolwiek nie jestem osobą która ma za dużo pieniędzy na metina oraz taką, która będzie grała po paręnaście godzin dziennie aby wymaksować swoją postać zanim serwer zaczną opuszczać ludzie. Nie wiem jak za jakiś czas będą wyglądały ceny przedmiotów z IS w grze, aczkolwiek to co przedstawiłam jak na razie skutecznie zniechęciło mnie do dalszej gry. Jeśli komuś ceny IS'u nie przeszkadzają, to nadal jak najbardziej mogę polecić.

Opublikowano
2 godziny temu, Aive napisał:

Na serwer wpadłam (wcześniej się z resztą wypowiadałam), miałam nadzieję na dłuższą grę - bo zapowiadało się świetnie. Dokonałam jednak kilku szybkich obliczeń, a mianowicie:

- fryzura 170 SM

- kostium 170 SM

- nakładka 170 SM

- pet 400SM

- wzmocnienie peta 180 SM

- zmianka do peta 120 SM, zakładam że zużyjemy jedną, chociaż to pewnie nierealne

- 3x dodanie bonusów do trzech pierwszych itemów 190*3=570 SM

- pierścień i amulet (zakładam, że czas upływa tylko gdy są założone, w takim wypadku koniecznie będą potrzebne na wojny) - 170+275=445 SM

- wierzchowca odpuszczamy, bo jest drogi i zbędny.

Łącznie na wymienione przedmioty, czyli cały potrzebny ekwipunek z IS, potrzebujemy 2225SM. Spójrzmy na koszt SM w najpopularniejszych formach płatności (oczywiście sms pomijam, bo to strasznie nieopłacalne):

- PSC: 1750 SM za 99zł, 400+200SM za 25zł+15zł (lub 850 za 49zł), czyli musimy wydać minimalnie 139zł;

- przelew: 1750 SM za 89zł, 425+130SM za 25zł+9zł, czyli potrzebujemy 123zł.

Ja wiem, że nikt nie robi serwerów z pasji, tylko dla zarobku - to oczywiste, jednakże taka kwota za (prawie) cały ekwipunek z IS'u (a pomijam wierzchowca, drugą nakładkę np. na dwurękę zamiast na miecz oraz więcej zmianek dla zwierzaka) jest absurdalna. Więcej nie komentuje, każdy może sam wyciągnąć wnioski.

Podsumowując - serwer spodobał mi się, aczkolwiek nie jestem osobą która ma za dużo pieniędzy na metina oraz taką, która będzie grała po paręnaście godzin dziennie aby wymaksować swoją postać zanim serwer zaczną opuszczać ludzie. Nie wiem jak za jakiś czas będą wyglądały ceny przedmiotów z IS w grze, aczkolwiek to co przedstawiłam jak na razie skutecznie zniechęciło mnie do dalszej gry. Jeśli komuś ceny IS'u nie przeszkadzają, to nadal jak najbardziej mogę polecić.

Niedługo truskawki, chyba że już są także polecam wybrać się i zarobić 1 dzień i masz full isa. 

Co do serwera to polecam bo sielu ;] 

xD 

Opublikowano

nie chodzi mi teraz od is xD bo to 4-5 godz w pracy i mam full :) tylko...kurwa @Sielu chyba nie nadajesz się na robienie serwerów..szkoda bo pliki ( itarius'a) był i są dobre. Gospodarka leży i kwiczy, is? chcesz kupić w grze..dobra jest koniec szkoły ale dajmy na to ze ktoś poprawia oceny

1 dzień dropu ( np taki 80lvl)- 2 itemy z pvp is? no oby, czyli dajmy na to ze dobry tydzień przy wolnych respach ( bo dungi porażka) to masz is pvp+ cos tam do exp, okej chodzę do pracy kupie go w moment tylko jakie ma szanse np kolega który chodzi do szkoły? no żadne ;v Zresztą... wypierdoli sie na ryj jak itarius a ty dalej będziesz ciągnął swoje ze serwer pod graczy.. 

Love.. xD dobra nie pisz tak zbędnych opini bo kwiczę do teraz... co masz napisać? Ze bez is musisz stać w lochach i czekać na raty xD?

Opublikowano

Co do isa, w porównaniu do innych serwerów, tego jaką true robi reklamę (za darmo jej nie robi) is jest bardzo tani.

Wiadomo każdemu się nie dogodzi, opinie negatywne/pozytywne thx.

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...