Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ludzie z tego działu POWSTAŃCIE

selweron

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nisekoi to dobre animu? 

Tak i nie. Zależy czy będziesz się brał za mangę po skończeniu pierwszego sezonu (bo na temat drugiego sezonu i co studio z tym zrobiło to pisałem już w innym temacie).

Pierwszy sezon - tak

Pierwszy sezon + drugi - jak ci się chce to tak

Manga - nie, bo nudna i zakończenie (już pomijając mój gust) zrobili beznadziejne.

W którym chapterze Shokugeki no Souma kończy się pierwszy sezon anime?

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

• Odpowiedzi 877
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

@indywidualistaA

Czy ja wiem czy wszystkie są takie złe?

1. Obie są o sporcie i "peda łach" - no jak ktoś szuka czegoś takiego to czemu ma to być zła rekomendacja? Prosto z mostu napisane co tam masz.

2. Ten sam mangaka - fakt faktem mogę samemu sprawdzić jaki mangaka ma jakie produkcje, ale jak najbardziej taki tekst w moim mniemaniu jest pożądany, jakby nie takie rekomendacje to za cholerę byś nie pomyślał, że Bakuman. i Death Note ma tego samego autora...

3. Jest podstawowa informacja - romans ucznia z nauczycielem są podane różnice - w czym problem? 

4. Tutaj się zgodzę, że c*****o...

5. Wiele jest osób, które uwielbiają konkretne studia i wiedzą czego mogą się spodziewać po ich produkcjach, tak jak ja np. wiem, że po Gainax'ie mogę się spodziewać dobrego, niekonwencjonalnego kina (TTGL, NGE, Kill la kill), a po takim Ufotable zajebistej oprawy graficznej (chyba wszystkie Fate'y, God Eater, Kara no Kyoukai itd)

6. Są osoby, które oglądają wszystkie produkcje (albo lubią oglądać takie), gdzie występuje ich ulubiony/a  seiyuu więc w czym problem?

#edit

7. No i rzecz jasna zapomniałem o ecchi - jak ktoś lubi i ogląda tylko takie pozycje (a są też w tym dziale takie osoby) to takie informacje są niekiedy na wagę złota. 

Nie zamieniajmy się w jakiegoś srarmormo - proste rekomendacje są najlepsze...

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

@indywidualistaA

Czy ja wiem czy wszystkie są takie złe?

1. Obie są o sporcie i "peda łach" - no jak ktoś szuka czegoś takiego to czemu ma to być zła rekomendacja? Prosto z mostu napisane co tam masz.

2. Ten sam mangaka - fakt faktem mogę samemu sprawdzić jaki mangaka ma jakie produkcje, ale jak najbardziej taki tekst w moim mniemaniu jest pożądany, jakby nie takie rekomendacje to za cholerę byś nie pomyślał, że Bakuman. i Death Note ma tego samego autora...

3. Jest podstawowa informacja - romans ucznia z nauczycielem są podane różnice - w czym problem? 

4. Tutaj się zgodzę, że c*****o...

5. Wiele jest osób, które uwielbiają konkretne studia i wiedzą czego mogą się spodziewać po ich produkcjach, tak jak ja np. wiem, że po Gainax'ie mogę się spodziewać dobrego, niekonwencjonalnego kina (TTGL, NGE, Kill la kill), a po takim Ufotable zajebistej oprawy graficznej (chyba wszystkie Fate'y, God Eater, Kara no Kyoukai itd)

6. Są osoby, które oglądają wszystkie produkcje (albo lubią oglądać takie), gdzie występuje ich ulubiony/a  seiyuu więc w czym problem?

#edit

7. No i rzecz jasna zapomniałem o ecchi - jak ktoś lubi i ogląda tylko takie pozycje (a są też w tym dziale takie osoby) to takie informacje są niekiedy na wagę złota. 

Nie zamieniajmy się w jakiegoś srarmormo - proste rekomendacje są najlepsze...

Chodziło mi po prostu o porównanie regulaminu z rzeczywistością :P

Sam styl rekomendacji jest w porządku, bo szybko możesz przeczytać/zobaczyć w jaki sposób obie serie są sobie podobne (choć nieraz z tym porównywaniem serii jest lekka przesada -  

gfgdf

Opublikowano

elo otaki

wiecie z jakiej to bajki?

sPNIrVx.png

Zajeżdża Sankareą.

W którym chapterze Shokugeki no Souma kończy się pierwszy sezon anime?

Coś w stylu 60 chapteru.

Never lucky xD

Never lucky.. zawsze się tak kończy, tu pewnie też xD

Wysoce prawdopodobne. W arcu, gdzie pierwsze skrzypce gra sama Erina bardzo zbliżyła się do niego i jego "klubu". ;/

Opublikowano

elo otaki

sPNIrVx.png

Zajeżdża Sankareą.

Rzeczywiście podobne, lecz to chyba nie to. Raz. skóra zbyt opalona, dwa nie pamiętam, aby w którym momencie aż pi*de było widać..

Opublikowano

Przypadkiem nie z jakieś serii Monogatari?

Niee, to nie monogatari. Też bym obstawiał Sankarea, ale to też raczej nie to...

Wróciłem z filmu "skład samobójców", gorsze niż wszystkie polskie filmy razem wzięte... Takie 1/10 bo Harley xD

gfgdf

Opublikowano

elo otaki

sPNIrVx.png

Wpadł mi w łapy AMV, gdzie jest ten kadr i lista animu wygląda tak: 

K-ON, 

K-ON!!,

Sankarea,

Zankyou no Terror,

Hyouka,

Sakurako-san no Ashimoto ni wa Shitai ga Umatteiru,

Macross Frontier,

Love Life! School Idol Project,

Persona 4 the Animation,

Gangsta,

Kyoukai no Kanata,

Psycho Pass,

Fate/ Zero,

Girl,

Record,

Tasogare Otome x Amnesia,

Kara no Kyoukai

Opublikowano

elo otaki

Wpadł mi w łapy AMV, gdzie jest ten kadr i lista animu wygląda tak: 

K-ON, 

K-ON!!,

Sankarea,

Zankyou no Terror,

Hyouka,

Sakurako-san no Ashimoto ni wa Shitai ga Umatteiru,

Macross Frontier,

Love Life! School Idol Project,

Persona 4 the Animation,

Gangsta,

Kyoukai no Kanata,

Psycho Pass,

Fate/ Zero,

Girl,

Record,

Tasogare Otome x Amnesia,

Kara no Kyoukai

Zmniejszmy zakres poszukiwań:

• Tasogare Otome x Amnesia,
  • Sakurako-san no Ashimoto ni wa Shitai ga Umatteiru
  • Sankarea

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

#edit

@chaterchater

Było w komentarzach na YT

To jest ukryta treść, proszę

8:14 - w AMV filter nałożyli co by czarne włosy miała

To jest ukryta treść, proszę

#edit2

Ludzie w komentarzach piszą, że nie wiedzą co to za facet, ale chcą by się animacją hentajców zajął xD amumu byłby w 7 niebie.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Heh dawno te anime oglądałem to ciężko powiedzieć xD pierwsze co się nasuwa to

-Tasogare i Sankarea, xxxHolic

rzadko zawodzą mnie instynkty ale mogę się mylić

xxxHolic ma wydłużone sylwetki więc poza włosami chyba odpada; Tasogare inne włosy chyba to też odpada; Sankarea więc?

Sakurako oglądałem tylko 1 ep i w sumie miałoby zadatki na taką scenę, ale strzelam że to nie to bo oglądałem aż 1 ep

Wake up Girls i KON odpada, nie ma tam takich scen ani powodu do wrzucenia takiej sceny (oglądałem całe i nie przypominam sobie).. poza tym inaczej robią kreskę i włosy

-psycho pass, gangsta to też możliwość (tylko dlatego że nie oglądałem całego drugiego sezonu psycho passa i gangsty pół); resztę można całkiem wykłuczyć myślę

Opublikowano

Heh dawno te anime oglądałem to ciężko powiedzieć xD pierwsze co się nasuwa to

-Tasogare i Sankarea, xxxHolic

rzadko zawodzą mnie instynkty ale mogę się mylić

xxxHolic ma wydłużone sylwetki więc poza włosami chyba odpada; Tasogare inne włosy chyba to też odpada; Sankarea więc?

Sakurako oglądałem tylko 1 ep i w sumie miałoby zadatki na taką scenę, ale strzelam że to nie to bo oglądałem aż 1 ep

Wake up Girls i KON odpada, nie ma tam takich scen ani powodu do wrzucenia takiej sceny (oglądałem całe i nie przypominam sobie).. poza tym inaczej robią kreskę i włosy

-psycho pass, gangsta to też możliwość (tylko dlatego że nie oglądałem całego drugiego sezonu psycho passa i gangsty pół); resztę można całkiem wykłuczyć myślę

Sankera? Chyba też odpadnie, bo nie pamiętam aby jakiś facet stał nad nią jakby miał ją zgwałcić, gangsta też nie, całkiem inna kreska.